- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz
Gregorius #379 üzenetére
''Az API nem az explorer.exe-ben van megvalósítva, hanem a gdi32.dll-ben, shell32.dll-ben meg hasonló helyeken.''
Köszönöm, hogy megírtad helyettemAz alkalmazások kinézetét tényleg macerásabb megváltoztatni, viszont vannak erre kész programok. A comctrl.dll-ben vannak például a legfőbb komponensek (button, checkbox, stb). És a WinXP (mert légyszíves beszéljünk erről a verzióról - nem a Win95-el kell bizonyítgatni, hogy a Windows sz*r) teljes és igenis, jól dokumentált Theme API-val rendelkezik.
Jól dokumentált alatt nem ált. iskolai informatikai előkészítőt értek - pontosan annyi információ van benne, ami ahhoz kell hogy egy feladatot tapasztalattal és odafigyeléssel meg lehessen oldani. Az MSDN nem tankönyv, hanem referencia.
Szóval Sipi-nek üzenem, hogy >informálódni< tessék!
Sipi #371:
''TELJESEN más GUI-ról beszélek. Pl. olyanról, ahol nincs ikon, menü, nincsenek ablakok.''
Erre csak egy nagyés egy nagy
a válaszom
Szerinted ha egy program ablakokra lett tervezve, akkor azt hogy eteted meg vele, hogy mostantól nincsenek ablakok ? Sőőőt. Mondj olyan grafikus felületet, ahol nem ablakokra van osztva a monitor síkja (erre kíváncsi lennék, de tényleg). Mert ha kitalálsz egyet, akkor nem én leszek az MS főprogramozója, hanem Te leszel az évezred fő-GUI-megújítója
Ja és még valamiEzt sem flame-nek szánom, de némileg kibillenti a lelki egyensúlyomat (legalábbis, amíg elolvasom a hsz-t), ha olyan válasszal oltanak le, ami naagyon messze van a biztos információtól. Az, hogy valaki sejt valamit, nem jelenti azt, hogy tudja is.
-
ReJim
őstag
válasz
Gregorius #281 üzenetére
''Persze, csak nem doksit ír, hanem drivert. Ha kész a driver, akkor sem doksit ír, hanem még jobb drivert. Aztán jön a termék következő verziója és ahhoz ír drivert. Ez a szoftverfejlesztésben így van. Az emberek nem szeretnek doksit írni, ha nem muszáj. Mert egyrészt unalmas, másrészt pénzbe kerül.''
van(nak) a mérnök(ök), elektrotechnikus(ok), akik frankón megtervezi(k) a hardvert, hardverelemeket, kapcsolási rajzal és DOKUMENTÁCIÓVAL. tudod, a programozó sem tudja a kisújából kiszopni, hogy mégis milyen adatokkal komunikáljon, melyik adatbuszt használja, és hogy egyáltalán mit is kell csinálnia...
szóval ne jöjjön senki se azzal, hogy nincs. van, mert a szoftverfejlesztő, a mérnök által megírt megírt dokumentációt használja.
az hogy nem adják ki, egy olyan dolog lehet, hogy esetleg nem a legszalonképesebb van megfogalmazva, vagy pedig félnek (hátha valaki hobbyelektrónika rajongó lemásolná a csúcs VGA-t a leírások alapján.)... (de egy hobby programozónak a wc-papírra írt jegyzet is segítség.)
szóval akkor mi kerül pénzbe? kinek?
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
Gregorius #259 üzenetére
Ezt nem tudom. Volt régebben a loadlin és a startlin.bat -tal lehetett a linuxot indítani. Azóta nem tudom,hogy van -e valami hasonló winxp -hez
Out : Remélem nem kamu. Fogalmam sincs meddig maradnak a különböző disztrók de egységesebb lesz gondolom. főbb komponensek szabványosításával és itt van a ''probléma'' a tö*nél fogva megragadva: A bejelentés jól jellemzi a nyílt forráskódú közösség elkötelezettségét az alkalmazások telepítésének és futtatásának szabványosítása iránt, amely révén az asztali Linux jóval vonzóbb platformmá válthat a független szoftverfejlesztő cégek körében De ha igaz, akkor nem kell majd szívnia a kezdőknek remélhetőleg a csomagfüggőségek vagy a nem megfelelő gcc maitt, stb. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
A különböző kernelek miatt azért lesz különbség bőven
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
Gregorius #278 üzenetére
Ebben az is benne van azért, hogy gyakran a verseny érdekében éppen hogy csak vagy egyáltalán nem korrektül működő programokkal adják el a hardvert. Oszt a kuncsaft szentségel, majd letölti az egy hónap múlva megjelenő drivert, firmware verziót vagy akármit a gyártótól, és onnantól műxik rendesen a CD író meg a scanner meg a videókártya igazándiból.
Linux alatt alapvető, hogy olyan hardvert vesz az ember, ami megy is alatta, nem azt, aminek a legszebb a doboza meg amilyen a havernak is van.
Persze a szivárványszínben villogó/sziporkázó rádiós 50gombosegér+billentyűzet+ostromlétra szettek, meg egyéb extra hardverek gyakran meglepik a felhasználót - XP-hez összegányol valamit Csiencsen Jücsiannal, és slussz.
Mondjuk dögöljek meg, ha értem, hogy miért kábé reménytelen a párhuzamos scannerek használata Linux-ban, ezt nem'tom. -
WN31RD
addikt
válasz
Gregorius #267 üzenetére
A gyártók nem (elsősorban) azért hibásak, mert nem készítenek linuxos drivert, hanem azért, mert (sok esetben) szándékosan visszatartják a driver elkészítéséhez szükséges dokumentációt.
Szerk.: Szerintem driverektől függetlenül, ha valaki vesz egy terméket (nem csak számítógép alkatrészekre gondolok), ahhoz járnia kellene a pontos működést, felépítést, javítási lehetőségeket, stb. részletesen tartalmazó dokumentációnak. Persze ez a gyártóknak nem érdeke, mert így kevésbé működne a vendor lock-in illetve több dolgot lehetne megjavítani újabb vásárlása helyett... De a társadalomnak érdeke lenne. Ha rajtam múlna, törvényi erővel kényszeríteném ki ezt. -
Sianis
addikt
válasz
Gregorius #264 üzenetére
Pl ott van a 4in1 kártyaolvasó, gyártója. Ők a hibásak, mert nem adnak lehetőséget a működésére. Ellenben én nem hibáztatom őket, mert pl világos az oldalon, hogy XP-vel megy csak. Ki lehetne hibás ha nem ők, hogy nincs Linuxos driver, viszont emiatt szót nem emelhetek és nem is akarok ( mert elfogadom ), hogy csak Win alatt megy rendesen. Lehet, hogy nem tökéletes a szóhasználat, de azért remélem érthető.
Másik: Ez meg tény. Ha van lehetőség van eredmény. Nincs lehetőség nincs eredmény. Amit te írtál, az is igaz. Én elfogadom, hogy mit támogat a gyártó és mit nem. Attól még náluk van a hiba, de emiatt én nem fogok háborút indítani, mert elfogadom, hogy a Linux használat bizonyos hardver elemek nélkülözésével jár. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Path of Exile (ARPG)
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest