- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
1.
Nem azért, mert annyira biztonságos, hanem mert lóf@sz se használja, nincs kinek kárt okozni, nincs kitől adatot lopni. Biztos vagyok benne, hogy ha a Linux lenne a domináns oprendszer, ugyanannyi vírus lenne rá, mint most Windows-ra.
Csacsiság.
2.
És? UNIX meg 1974-ben. De mindegy, ettől függetlenül elég szépen feljött a Linux, nem?
a Linux pedig a hobbiprogramozók játszótere, semmi egyéb, csak egy tamagocsi, egy közös háziállat, a felhasználói jobban élvezik a bütykölését, mint a használatát
És mi ezzel a baj? Nem tetszik, ne használd. -
zLegolas
őstag
-
zLegolas
őstag
A függőségek kérdését nem keverném ide. Kissé kisarkítva: ha valaki játszani akar, ne csodálkozzon, ha ahhoz a grafikus felültetet is fel kell izzadnia. Alapból pl. valszeg mindenki nyom a gépére egy Gnome-ot vagy KDE-t, ha tudja mire jó akkor egy gcc-t is, meg efféléket.
Ha meg nem, akkor jönnek a hibaüzenetek, hogy még ezt meg azt please tessék felrakni. -
zLegolas
őstag
de akinek gyakran kell nyomtatnia (s nem a saját maga által készített doksikat) annak nem jó a linux mert mindenki word alatt dolgozik .
Át kell tenni egy szabvány formátumba, pl. .pdf-be és jóccakát.
meg azt nem értem ha valamit a linux koppint a microsoftról akkor az ok, de ha fordítva történik akkor megy a felháborodás.
Ilyenről nem tudok. -
zLegolas
őstag
Beszéld meg Billyékkel, hogy ugyan engedélyezzék már a Win-es fontokat szabad felhasználásra, és akkor majd lesz Times New Roman meg Arial is Linux-on.
Szvsz az ég adta világon mindent megtesznek azért Microsofték, hogy pont ilyesmit ne lehessen megcsinálni - és ezért a linuxot hibáztatni botorság.
Mellesleg próbálj meg egy Office 2000 doksit Office 97-ben nyomtatni egy másik nyomtatón - meg fogsz lepődni. -
zLegolas
őstag
Nem hurroglak le, de maradjunk annyiban, hogy mindhárom téves.
Indokolni nem fogok, aki tudja mi a linux az tudja, miről van szó, aki meg nem azt nem én és nem itt fogom felvilágosítani.
Olyan jellegűek a problémáid, mint pl. az a kifogás, hogy nem lehet rajta kiigazodni, mert nincs C meghajtó. Más. -
zLegolas
őstag
Egyébként érdekes ez a szabványosítási hiszti, szvsz a kezdetektől szabványos minden program: ékes C nyelven írják tudniillik. Nem borland C meg hasonlók, a legszabványosabb ANSII-ban, ami csak létezik. Ez minden esetben (min 95-98%) a rendelkezésre áll, c fordító szintén hót ingyen, többnyire 3 utasítást kell bepötyögni, és már lehet is örülni.
Az, hogy az előre lefordított binárisok (csomagok) sokfélék - hát istenem. Ha ezeket egységesítenék (.rpm,.deb,.uhu) meg aptetelés, az tényleg jó lenne, de ezek nélkül sem dől össze a világ.
Szal nincs itt gond most sem szerintem. -
zLegolas
őstag
válasz
Gregorius #278 üzenetére
Ebben az is benne van azért, hogy gyakran a verseny érdekében éppen hogy csak vagy egyáltalán nem korrektül működő programokkal adják el a hardvert. Oszt a kuncsaft szentségel, majd letölti az egy hónap múlva megjelenő drivert, firmware verziót vagy akármit a gyártótól, és onnantól műxik rendesen a CD író meg a scanner meg a videókártya igazándiból.
Linux alatt alapvető, hogy olyan hardvert vesz az ember, ami megy is alatta, nem azt, aminek a legszebb a doboza meg amilyen a havernak is van.
Persze a szivárványszínben villogó/sziporkázó rádiós 50gombosegér+billentyűzet+ostromlétra szettek, meg egyéb extra hardverek gyakran meglepik a felhasználót - XP-hez összegányol valamit Csiencsen Jücsiannal, és slussz.
Mondjuk dögöljek meg, ha értem, hogy miért kábé reménytelen a párhuzamos scannerek használata Linux-ban, ezt nem'tom. -
-
zLegolas
őstag
mindig is arra verték a linux fanok a mellüket, h a linux a csúcs, annál jobb nincs. ez az újkeletű mi magunknak használjuk -mert így tetszik- elképzelés azóta él, mióta egyre nehezebb fogást találni a winen. a legnagyobb win fika érvek mind elévültek az xp óta, szal úgy fél évtizede.
csak úgy mellékesen jegyzem meg, h a linux fanok piszkálják mindig a wint és nem a win felhasználok rohannak szurkálni másokat. ha nem lennének mindig ezek a ''kissebrendűségi hisztik'', akkor azt sem tudnák, h a világon van.
Ez nálad már idegi alapon megy? -
zLegolas
őstag
Wááá, micsoda erőpazarlás, a Linux sosem lesz olyan erős és egységes mint a Windows, és minek olyan sok belőle amikor egyik senemsejó semmire, mert nem is támogatják a hardverek és nincs is alatta Néró 7 se. Pedig én fejlesztek mindenre a GameBoy-tól a Cray-2000-ig, úgyhogy tudom.
És szánalmas, hogy a sok Linuxos mind meg akar minden windózost győzni, hogy térjen át, ez nekik a legnagyobb világfájdalom... -
zLegolas
őstag
nem a win felhasználók vergődnek a linux okozta fájdalmakban.
linux fanok vergődnek a wintől.
Lol...
Ugye Te vagy erre a legjobb példa... Mutasd már meg, ki a fene akart téged egyszer is rábeszélni a pingvinre...
És mégis folyamatosan ezen habzolódsz, hogy nekem mennyire fáj, hogy kevés a linuxos meg sok a windózos meg hasonló rögeszmék...
Lol... -
zLegolas
őstag
-
zLegolas
őstag
ha megjelenik egy hw, olyan nincs hogy a wint ne támogassa. ez a linuxról nem mondható el. a legismertebbek kezelése nem elég. és erről nemcsak a gyártók tehetnek.
De bizony. Ha valaki gyárt egy USB-s Klingon Disztruptort, akkor olyan progit is kéne hozzá adnia, amivel az műxik is.
Márpedig nem mindíg teszik, és erről nem a user tehet. Se nem Te, se nem Én valszeg nem fogunk drivert írni az ATI tegnap piacra dobott legújabb csodakártyájához.
De ugye a zixpés setup.exe valszeg ott figyel majd a CD-n, mert ha nem, akkor pöszén állna a szád. -
zLegolas
őstag
Amit nem értek (mivel viszonylag láma vagyok linuxban), hogy mi a fenének ilyen sok linux disztrib?
A szabadság, testvér, a szabadság.
Aki akar csinál egyet (akár Te is), és ha jó meg sokaknak tetszik, sokan is fogják használni, fejleszteni.
Ha meg nem lett jó, nem hiányzik senkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bluetooth hangszórók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged