Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most várok valami megbízható infóra az említett hír kapcsán, mert napokon belül ki kell adnom egy terméket, amin többet nem lesz Windows Update futtatva soha, de sok évig használva lesznek SSD-vel.
Nem akartam 2004-el kiadni a terméket, de az USB-re író progi már nem engedte a kipróbált 1909-et kiírnom mert itt az új, így mondom jól van, mi baj lehet... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #174 üzenetére
Nem tudom, még nem futottam ilyenbe bele, pedig tavaly októberig szinte csak W10 alatt játszottam és nem is keveset, mert szeretek játszani.
hunluki: jah, meg akkoriban drágábbak is voltak a ramok.
#175 a Win7 egy érdekes állat volt, mert ha kikapcsoltad a memória előtöltést, akkor a bootidő megnőtt a többszörösére. Az ég tudja miért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #169 üzenetére
Mi a gond ezzel? Igény esetén se szabadítja fel azt a részt? Amúgy, hú de homoerogén színeket használ az az ablak...
Csak mint referencia, így néz ki egy Manjaro KDE memória használata Firefox, Steam, Viber, Lutris, Thunderbird meg egyebek futása mellett:
Itt egyébként by default addig nem nyúl a swap-hoz, amíg a ram 60%-a meg nem telik, de ez állítható.moleculez: annyiban, hogy a többszálú működés miatt eleve több ramot fogyasztanak a böngészők, mint régen. Anno 384MB ramos gépen tök jól tudtam böngészni Firefox alatt (miközben nem nyúlt a swaphoz se a gép), még valamikor a Firefox 3.x időkben Ubuntun.
hunluki: jó vétel. Én mondjuk senkinek nem javasolnék 8GB ramot, mert egy modul formájában gáz, 2x4GB meg a fejlesztéskor probléma. Egyszerűbb 2x8-at venni és akkor nincs vele gond.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2x8GB az már lassan minden alá kell. Az 5 éve megjelent Galactic Civilizations III játék alá már akkor se volt elég 8GB, ha nagy térképen szerettél volna játszani.
Hasonló a helyzet programkód fordításnál is meg sok egyéb, intenzív pocihasználattal járó munkánál is, kell mellé a ram.
Továbbá a prefetching Windows alatt a ram százalékos arányával dolgozik, ha több ram van a gépedben akkor többet fog használni előtöltésre, ami végeredményben jó neked...2x8GB G.Skill Aegis DDR4 ram ami 3000MHz CL16, az 23000Ft kiskerben. Azt hiszem nem nevezhető nagy beruházásnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ebben a topicban van valaki (nem én), aki felkiáltott, hogy "jaj ne explorer", és a következő pillanatban úgy csinált, mint aki kitöri a saját nyakát. Azt hiszem Info2 gyakorlaton történt, pont az illető mögött ültem.
Ezt a jelenetet azóta is emlegetjük az akkori padtársammal ha összefutunk egy-két sörre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De nem erről beszélt. Neki az a problémája, hogy mivel még mindig ott van a régi cucc, ezért nem ösztönzi semmi a gyártókat arra, hogy valami modernebb, támogatott megoldást implementáljanak.
Én is találkoztam olyan IP kamerával a W7 korszak elején, hogy csak IE6 alatt lehetett elérni a webes felületét, már IE7 alatt sem ment (ami azért szép teljesítmény). Pedig akkoriban olyan 400e Ft volt, szóval nem valami gagyi kínairól beszélünk.
Amúgy, az IE és a Win10 kapcsolata az LTSC kiadásban teljesedik ki. Ott nincs is más alapból, csak az IE.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, ez így van. Mondjuk a 128GB nem feltétlen elég hosszabb távon egy Win10 alá, ha az átlagfelhasználó a program files alá telepít dolgokat és sajnos a többség oda telepít...
t72killer: na igen, csak annyit kellene tenniük, hogy lemásolják a KDE-t.
- mondjuk kezdhetnék a több ablakos Explorer megcsinálásával. 2020-ban nekem nehezen érthető, hogy ilyesmit nem akarnak implementálni. Már pedig nem akarnak, erről volt is nyilatkozat valahol.
dagonya: ezt mond a tulajdonosoknak is. Azok veszik ezeket a gépeket, akik amúgy se igen értenek hozzá...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem akarjuk, de még mindig beteszik az 1TB 5400-as HDD-t a 100e forint körüli Win10-es laptopokba... Van egy kettő a családban, megvették mert olcsó, aztán kikötnek vele nálam, hogy bazi lassú...
Külön öröm, mikor még egy rakás gyártói bloatware is rá van telepítve ezekre a vackokra. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom mi ez a nagy Vista utálat. Már a béta buildjeit is használtam, teljesen jól ment és nem voltak gondjai.
Az UAC mondjuk kellemetlen volt, de valahogy rá kellett nevelni a Windows alatt elkényelmesedett embereket a valamennyire felelősségteljes kattintgatásra. Vér István meg úgy is rögtön letiltotta teljesen, rosszabb esetben a frissítésekkel együtt mert azok ugye csak lassítják a gépet meg kiiktatják a törést...De mondok jobbat, nekem a Win ME is frankón ment.
Ami viszont tényleg gáz volt, az a Win98 + BT878-as TV tunerek kapcsolata. Na az csak úgy termelte a kékhalált...
Alf25: legalább még van valami a régi szép időkből. Én már nagyon várom, hogy véget érjen ez a ronda flat korszak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest