- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vinrael
tag
válasz
pusszycat #146 üzenetére
Jó, ha rááldozol egy csomó időt, hogy ezeket kitapasztald, és kigyomláld belőle, talán picit lehet gyorsabbat összehozni, mint a stock win10. De akkor máris ottvan pl az, hogy jön egy nagyobb frissítés, és beleszarik a levesedbe, mindent visszarak eredetire. És akkor el is érkeztünk a win10 egyik legnagyobb probléma forrására, a nagy updatekhez.. Alig találni olyan embert, aki még nem szívott semennyit valamelyik nagy update után.
A másik meg, hogy ez akkor sem javít olyan apróságokon, mint pl amit először írtam, hogy a sajátgép, vagy egy mappa megnyitása (főleg ha épp nincs nyitva egy mappa sem) érezhetően lassabban történik meg. Most már annyira nem feltűnő, mert megszoktam a "lassúságot", de anno fura volt megszokni win7 ssd után ezt. Hiába ugyanaz a gép, ugyanaz az ssd, egyszerűen lassabb. Először azt hittem, hogy csak azért, mert ez mégis csak egy 2011-es konfig, de mondom, egy 2016-os jól felszerelt ssd-s laptopon is gyorsabb volt win7-en ez a történet. -
Vinrael
tag
Már minden gépen amit használok, win10 van. Az i5 2500-as asztalin volt a legtovább a 7, de kapott egy új VGA-t, és szükségem volt az áruházra és a dx 12-re is, így már másfél éve ott is 10 van, a többi helyen meg mivel új gépek, alapból 10 volt... Szóval már egy jó ideje nem használok 7-et, de sokáig használtam 10-et és 7-et párhuzamosan, és mint írtam, volt pár alkalom, hogy ugyanazon a konfigon fordult meg a két rendszer, így van összehasonlítás alapom.
Tudom, hogy haladni kell, és hogy nem, vagy csak korlátoltan lehet új hardverekkel 7-et használni. A mondandóm lényege csak az volt, hogy ettől függetlenül a 10 egy rossz rendszer, és a 7 gyorsabb, használhatóbb, stabilabb volt. -
Vinrael
tag
Mondogatjátok itt sokan, hogy a 10 gyorsabb mint a 7.. Hát én ezt cáfolnám. Két teljesen különböző gépen (i5 2500 asztali 8 GB RAM, és i5 6200U laptop 16 GB RAM) néztem meg win7 és win10 alatt milyen ssd-vel az élet, és a win7 mindkét esetben érezhetően gyorsabb volt tök átlagos feladatokban még úgy is, hogy a laptopra hivatalosan nincs 7 támogatás. Például egy szimpla mappa megnyitás, vagy sajátgép megnyitás. Win7 ssd-vel: rákattintok, és azonnal felugrik, semmi gondolkodás, késés. Win10 ssd-vel is gyors, de akkor is van egy pici késés. A kikapcsolás is gyorsabb például a hetesen. A 10 féle hibernálásos csoda pedig egy kész vicc. Ha valami bug van a rendszerben, akkor legtöbbször ez a fos okozza, és egy restarttal megjavul. Az is kész kabaré, hogy ha a céges laptopot kb egy hétig nem kapcsolom ki, csak lehajtogatom alvóba téve, és megnyitva marad egy kép (bármilyen kis méretű kép), a Windows képnézegető egy idő után elkezdi felzabálni az összes elérhető memória mennyiséget. Elfogy a laptopban a 20 GB memória úgy, hogy kb nincs megnyitva semmi, csak egy kis kép. Onnan szoktam észrevenni, hogy elkezd felpörögni a proci ventillátor a semmire, mert hogy ugyebár ha elfogy a memória, a procit (i7 8750H) is leterheli ez a gané. Aztán ha bezárom a képet, hirtelen felszabadul a memória is, és újra csend van. A gépház is egy foshalmaz, úgy ahogy van. Az is nevetséges, hogy vannak dizájn elemek, amik még xp-ből maradtak, meg olyanok is, amik a 7-ből. Ha már egyszer ráncfelvarták az UI-t miért nem lehet egységesíteni? Lehetne még sorolni hosszasan a win10 utálat okait, nekem is vannak még bőven...
Igaz, hogy van pár jó funkciója a 10-nek, de amennyi bosszúságot okoznak az apró vagy olykor annyira nem is apró baromságai, én inkább lennék még a hetesen, ha nem lenne muszáj a tíz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Hobby rádiós topik
- Ingatlanos topic!
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...