- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
bounty123
őstag
válasz
kopasz79 #2061 üzenetére
Naja csak még tépelődöm, hogy pár napot várjak az esetleges bugok miatt. Tegnap pl. a nagy ujjongások közepette egyszercsak kiderült, hogy hívásoknál rebootol a teló azzal a 8230-as rommal
Ezt már javították, de tanulság, hogy kevesebb fejfájással jár nem a legelsők között frissíteni.
Egyébként meg sippet már frissített, úgyhogy őt lehet nyúzni az infokért, video-blogért
-
bounty123
őstag
válasz
DarkByte #2055 üzenetére
Az új MoDaCo-s 8230 alapú rom már rootolt, a legelső fórumbejegyzésben Paul leírja, hogy miket tartalmaz.
A recovery menü, amiben partícionálni lehet stb. az az amon ra-féle recovery image feltelepítésével lesz elérhető, ez az egy amiben nem vagyok biztos, hogy ez eltűnik-e, ha visszateszed az eredeti rom-ot, vagy hogyan tűntethető el.
A custom rom a rootolással együtt nyomtalanul eltűnik, ha visszaírod az eredeti romot.szerk: Mondjuk recovery módba eleve csak a quickboot-ból lehet bemenni ha jól tudom, szóval az eredeti rom visszatolása után nem is tudom, hogy lehetne elérni a recovery módot. Úgy érzem ki kell próbálnom, hogy alaposabban kiismerjem ezt az egészet
-
bounty123
őstag
-
-
-
bounty123
őstag
válasz
bounty123 #1987 üzenetére
Na ezt figyu, itt pl. pont az ellenkezőjét írják, most kinek van vajon igaza
"A lithium-ion battery provides 300-500 discharge/charge cycles. The battery prefers a partial rather than a full discharge. Frequent full discharges should be avoided when possible."
http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm
-
bounty123
őstag
válasz
bucsupeti #1984 üzenetére
Őszintén szólva én ennek így nem hiszek, nem is logikus, hogy 1%-nyi töltés ugyanúgy 1 teljes ciklusnak számítson, mint 100%nyi töltés. Anno nem is ezt olvastam egy szakszövegben a témában, hanem hogy nyugodtan bármikor rá lehet tölteni. Csak sajnos már nem tudom, hol
sippet: akkor most már visszatérhetsz a szeretett 8230-as romodhoz újra
Elég egyszerű megcsinálni, csak 2 fájlt leszedsz az eredetiről, aztán 8230-ra flashelés után visszatolod őket.
-
bounty123
őstag
válasz
SilentBobium #1967 üzenetére
Neked is az a szitu, hogy ott van az eszköz a /dev-ben, csak nincs írásjog rá mindenkinek? Nem tűnik komolynak, egy jogosultság állítás. Én amúgy debian testing alatt rootoltam, minden gond nélkül ment.
-
bounty123
őstag
válasz
davids1987 #1945 üzenetére
Esetleg ez: angol T-mobile android sw update szekció: "This software update should be used ONLY when your T-Mobile Pulse has been security locked and you do not have a valid password. PLEASE NOTE: Installing this update will remove all existing data on your T-Mobile Pulse."
http://support.t-mobile.co.uk/help-and-support/index?page=home&cat=SOFTWAREDOWNLOADS
A zip-ben van telepítési útmutató, ezzel gyári állapotba teszed vissza a telót.
-
bounty123
őstag
Nem értem, hogy miért nem találom a Mini Info nevű progit, ki szeretném próbálni. Csomó jobbnál jobb értékelés az androliben, 2 napja jöttek ki új verzióval, ingyenes progi de egyszerűen nem találom. Még market enablerrel se.
http://www.dynotesmobile.com/articles/mini-info-v110-released-with-a-lot-of-extras
http://www.androlib.com/android.application.com-dynotes-miniinfo-xqtx.aspx -
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #1892 üzenetére
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #1875 üzenetére
Én nem tudom jobban leírni mint múltkor, hogy hogy tettem java-t a gépre
llaszlo: beállításokról meg mindenről úgy tudsz backupot csinálni ha rootolod a telót és full nandroid backupot nyomsz recovery módban az sd-re, aztán utána az egészet visszatöltöd szintén recoveryban
-
bounty123
őstag
válasz
kisbergics #1865 üzenetére
Nézz add fel még azért, mert vannak működő gyűjtemények is torrentben
-
bounty123
őstag
válasz
kisbergics #1861 üzenetére
Hát ez elég fura. Biztos jók 1.5-ös androidhoz azok az .apk-k? Esetleg megpróbálhatod egy másik fájlkezelővel, pl. az Astro-val. Azzal azt is kipróbálhatod, hogy egy marketből telepített programot lebackupolsz az SD-re, uninstallálod, aztán megpróbálod telepíteni a backupról. Ha az se megy, akkor tényleg valami gáz van valamivel
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #1842 üzenetére
Hát csak annyi, hogy Paul a nagy ROM mágus nem adta el még a Pulse-át, hogy motorola droidot vegyen, így neki tud még fogni a bűvészkedésnek
Mondjuk SD kártyára nem feltétlen jó ötlet naplózó fs-t tenni (ext3/4), nagy igénybevétel egy helyen. Inkább maradnék az ext2-nél, a swap is húzós lehet, nagyon sok gyötrés a memkártyának.
Akron: ha a böngészőben beírod a file elérési útját, úgy nem megy? pl. /sdcard/mappaneve/fileneve.html
-
bounty123
őstag
Paul@MoDaCo:
"I still have a Pulse, so i'll probably look at making a custom kernel with EXT3/4, swap, compcache etc. and see how it goes!" -
bounty123
őstag
Igen, pontosan ahogy írod. Én 1-el használom egy ideje, de _hatalmas_ változás nincs, így is van hogy kidobja a home-ot a memből. Szóval talán csak emiatt nem éri meg rootolni.
De van pl. a CacheMate progi ami csak root-al fut és valami 60 progi szemetét tudja letörölni a telefonról (az ingyenes demo csak 20-ét), nameg a market enabler ugye amivel a pénzes cuccok megvásárolhatóvá válnak a marketen.
Jó hír, ha sikerült a MoDaCo-soknak a wifi drivert működésre bírni!
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #1815 üzenetére
De sajnos az apps2sd-hez már custom ROM kell.
Találtam egy jó kis oldalt, ami elég részletesen leírja ezeket a bütyköléseket, igaz nem Pulse specifikus, de nagyrészt általános infok és sok hasznosítható közülük.
CoolBoy: nekem is kellett java, így csináltam:
Előszöris kell az andme_signed.apk innen, install a telóra. Utána a futattandó java midleteket apk-ba csomagolod itt és felteszed, installálod a telefonra. -
bounty123
őstag
Most ezt nem értem, nem te írtad az útmutató doc-ot a rootolásról?
Csak mert betűről betűra azt csináltam csak amit a .doc-ban írtál. annyi, hogy én linux alól csináltam, így valamivel egyszerűbb volt, nem kellett driverekkel vacakolni.Vagy a rootolás utáni teendőkre gondolsz? Az issueing command from a root shell annyit tesz, hogy egy terminal programban a telefonon (pl. better terminal), ahol alapból userként tudsz működni mint egy asztali linuxon is ($ prompt), beírod hogy su + enter, így kapsz egy # promptot. Ez a root prompt, jelzi, hogy root jogaid vannak, bármi parancsot kiadsz utána, az rendszergazda jogokkal fut le - bármit tudsz módosítani, de elcseszni is
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #1791 üzenetére
Bármilyen szövegbeviteli mezőn hosszan nyomvatartod az ujjad, aztán input method menüpontra böksz.
-
bounty123
őstag
De. Korrigálom is magam, mert tényleg nem lövi ki a home-ot soha, viszont néhány nagyobb progi így nem hajlandó elindulni
Szóval a 0 érték nem tanácsos, viszont 1-el is sokkal ritkábban szedi ki a memből, viszont elindul minden. Az alapértelmezett érték (memből kiszedés prioritása) 4 amúgy.llaszlo: a Better Terminal Emulator szuperül működik nekem, annyi hogy ne forgas el fekvőbe
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #1761 üzenetére
Még nem tudom visszaállítható-e, de gondolom igen, csak vissza kell írni az eredeti boot imaget valahogy. Észre se veszed, hogy root jogaid lehetnek, csak amikor a terminalban su-ra nem permission denied-ot ír, hanem megkérdezi, engeded-e.Nem veszik semmi adat, marad minden beállítás, progi, a magenta t-mobilos téma (sajna) meg minden, csak vannak jogaid bármit átírni a konfigokban pl., vagy futtatni olyan progikat amik nem mennek root nélkül.
SD kártyás swap-hoz és ext2/3 partícióhoz szerintem főzött rom kell majd, de ez csak 1 tipp egy kezdőtől -
bounty123
őstag
Én is rootoltam a Pulse-t, leginkább azért, hogy ezt kipróbáljam.
"echo ro.HOME_APP_ADJ=0 >/data/local.prop"
Majd reboot, és utána elvileg nem szedi ki a home appot a memóriából, nem kell állandóan újra betöltenie. Egyelőre úgy tűnik müxikItt a jelenség leírása és közepetájt valaki javasolja ezt.
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=3075 -
bounty123
őstag
válasz
SilentBobium #1711 üzenetére
Ha nincs benne kártya az valóban okozhatja, mivel kizárólag a kártyát tudod elérni meghajtóként, az USB-re kötve
Kártyával simán menni fog az ubi alatt.
Ezért is írtam anno, hogy mekkora parasztság volt kivenni a kártyát, az szerves része ennek a gépnek. A hátlapot leszarom, de a memkártya kivétel tapló húzás a t-től.
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #1661 üzenetére
A wifi részleteknél a settingsben megjelenik a hálózat? Ha igen és remembered van alatta, próbáld meg elfelejtetni vele (nyomva tartod, forget).
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #1636 üzenetére
Nekem 2 hete nincs fólia, semmi karc. Tisztább, szárazabb érzés
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
Sok minden volt, de remegés, az még nem. Azt az iphone szokott amikor testreszabás módba kerül a desktop, nem?
szente: akkor te az alap billentyűk között se tudsz váltani? (android keyboard / touchpal)
Nálam elsőre rögtön ment a touch input, ami amúgy simán a legjobb bill. Csak a settingsben aktiválnom kellett először. -
bounty123
őstag
válasz
Oraculus #1554 üzenetére
Jah ez egy elég pozitív hangvételű cikk. Milyen fura, hogy mennyire szubjektív megítélések vannak, a készülékházról pl. hasonlóan vélekednek mint én, ami szöges ellentétben áll néhány más véleménnyel. Aztán szegény érdeklődő meg döntse el, mi az igaz
"A készülék kézbe fogva összességében kellemes összbenyomást kelt: a burkolata fényes, kemény műanyag, a teljes egészében levehető hátlap pontosan illeszkedik, a gombok is elég masszívak, a telefon egyáltalán nem tűnik gagyinak."
Ja és egyik legnagyobb gondként a rendes ő,ű hiányát írják, ugye-ugye, ha olvasnák a fórumot mennyivel jobban járnának
-
bounty123
őstag
válasz
DarkByte #1538 üzenetére
Az előbb lejjebb pont erről a postról beszéltem. Azért nem tulajdonítok különösebb jelentőséget neki, mert csak azt írja, hogy "valószínűleg lesz", és persze semmi dátum.
lefordítom legjobb tudásom szerint
"Információink szerint valószínű egy 1.5->2.0 SW verzió frissítés megjelenése. Hogy ez pontosan mikorra várható, azt a termékfelelőseink nem tudták megmondani. A letöltés a weboldalunkon lesz elérhető. A www.t-mobile.de oldalon a Segítségnyújtás és támogatás kategóriában válassza az "Így működik -> Az én mobilom" menüpontot. A készüléktípus kiválasztása után az összes elérhető letölthető frissítés listája megjelenik.
Barátságos üdvözlettel,
Német Telekom
Multimédia Osztály" -
bounty123
őstag
válasz
kopasz79 #1520 üzenetére
Nemtom nekem abszolút semmi bajom a Pulse minőségével. Az ujjlenyomatokat meg gyűjti mind. A takarót kritizálókat meg megintcsak nem értem - baj hogy van mert mi van ha letörik? Ha letörik akkor nem lesz ott többet és megoldódik a probléma, nem?!
Egy német fórumon írtak a T-mobilnak hogy lesz-e frissítés, és azt válaszolták hogy minden valószínűség szerint lesz, figyeljék a weboldalt. Persze emiatt még nem lehet garantáltnak venni. Mindenesetre az alapképességeit szoftverekkel már így is nagyon jól fel lehet tuningolni.
-
bounty123
őstag
válasz
n0_gAboR #1457 üzenetére
Ja igen, csak az iPhone-hoz akkor adjuk még hozzá egy Win7 árát is, merthogy én pl. nem használok olyan állatfajt és hogy a rákba tölteném fel a zenéimet, ami csak itunes-on keresztül lehetséges? Ja hogy hekkeljem meg veszélyeztetve a garit - zenék rátöltéséhez. Biztos. És ez csak egy a röhejes korlátozások közül.
Oké, hogy minőségi meg brutál hardver, de a mögötte levő totális szoftver diktatúra nekem nagyon nem jön be.
-
bounty123
őstag
válasz
pitterr #1380 üzenetére
Ezt nem értem, nekem semmmi ilyesmi problémám nincs. A bejövő hívások hangerejét be lehet állítani a settinsgben, nekem ez működik is. Ha nálad nem megy akkor az a jkonkrét készülék hibája kell legyen.
Az már csak adalék, hogy most is itt a telómon egy ultra voice recorderrel felvett hívás, amint tök jól hallható mindkét fél hangja... A videotelefonálás no comment, soha a büdös életben nem használtam az előző telefonomon se, teljesen fölösleges dolog.
Hozzátenném, hogy a forgalmazó T oldalán X szerepel a videotelefonálás mellett, mint nem támogatott. Talán akkor nem is kéne számon kérni rajta. -
bounty123
őstag
Előtte aktiváld a settingsben a locale/textnél vagy hol.
Amúgy szuper ez a HTC-s billentyű progi, nálam ez lesz a default simán. Elforgatva gyakorlatilag tökéletes. Könnyen elérhetők belőle a számok/írásjelek, de nem olyan zsúfolt mégsem, mint a touchpal és sokkal jobban is reagál. Nameg a rendes ékezetek csak ebben vannak meg.
-
bounty123
őstag
Fel lehet tenni a HTC-s touch input billentyűzetet a telóra,ebben van rendes Ő és Ű betű is, meg pl. billentyűzet eltűntető gomb. Egy próbát megér, én most tesztelgetem, egyelőre elég jónak tűnik. Már csak magyar prediktív bevitel kéne...
http://www.allshadow.com/2009/08/12/how-to-get-the-htc-hero-keyboard-android/
-
bounty123
őstag
válasz
petertel #1332 üzenetére
(Miért nem lehet szerkesztés ideje alatt törölni hsz-t? Szerettem volna belerakni az előzőbe, de nem lehet.)
Be tudsz zárni egy alkalmazást az alap programokkal is, de iszonyat nehéz módon, mert alapból az oprendszerre van bízva ez a feladat.
Settings, Applications, manage Applications, ráböksz a progira, Force Stop.
Hát ennél elegánsabb egy task killer app.
-
bounty123
őstag
Metal Detector progi. Működik, de ez is tipikusan az az app amit kipróbálsz, 5 percig jót szórakozol, legfeljebb az ismerősök előtt is menőzöl párszor, aztán mehet az uninstall, gyakorlati haszna zéró. Meg azért nem olyan ám ez, hogy nekiállhatsz vele kincset keresni
Ha ez fémet jelez, akkor azt már a saját szemeddel is látni fogod.
-
bounty123
őstag
A töltés kijelzés nálam is így viselkedik, erős használat után visszamászik, kb. mint amikor egy ceruzaakksival nem világít a lámpa már, de 10 perc múlva ha újra bekapcsolod, megint világít egy darabig. Engem ez nem zavar, mert így is 2-3 naponta töltök csak rá és végülis egyfelől tényleg azt mutatja, amennyit a jelenlegi terheléssel bír az akksi. Azt meg már tudom, hogy ilyenkor wifi-gps-el mennyivel kevesebbet bírna csak.
-
bounty123
őstag
Megírom, hogy én mit vettem.
Alapból minden cucc jó hozzá, ami a Nokia Luna-hoz. Én ahhoz való mikro usb kábelt és külön töltőt vettem a speedshop.hu-n. (kábel: nokia ca-101, töltő: ac-10e)
Autós adapterből ezt vettem:
"Konverter, autós töltő adapter, szivargyújtóra csatlakoztatható átalakító USB kimenetre, DUINO (1000mA)"Mindegyik jól működik a Pulse-al.
-
bounty123
őstag
válasz
MartOOn #1192 üzenetére
Hát sajna nem tudom mi okozhatja, esetleg megpróbálhatod visszatenni egyenként azt a 4féle progit, hátha egyikben ott lesz az 5 órai időpont
Én is az alap alarmot használom, bár fontolgatom a matekos ébresztőt, csak tartok tőle hogy falhoz vágnám a cuccost egy komolyabb feladványnál hajnalban.
-
bounty123
őstag
Ja, ha egy iphone-os nagyon ugrálna, hogy mennyivel jobb az övé, mutassátok meg neki a Ringdroid progit, el fog sápadni
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #1154 üzenetére
Nekem nagyon bejön az astrid todo manager és a hozzá tartozó widget, kipróbálom ezt a calwidgetet is. Mondjuk az astrid kizárólag todo-k kezelésére jó, de arra _nagyon_.
Ja és amit most találtam, a nekem leginkább bejövő óra+dátum widget:
digiclock widget -
bounty123
őstag
Pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy nem oldható-e meg az Android SDK-ban levő emulátorral, hogy azon feltelepíted a programokat, lemented az APK-kat a gépre és feltolod a telefonra.
A kütyüre feltelepített programok lebackupolhatók pl. az Astro file managerrel az SD kártyára és vissza is installálhatók amúgy, van erre külön program is, application manager azt hiszem a neve, én az Astro-t használom.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #1089 üzenetére
Hát ehhez pedig nem kell egy Columbonak lenni hogy kiderítsd
Az Inbox alatt néhánnyal van egy All mail (magyarul talán összes/minden levél?) menü ahol látod az archivált maileket is. Nagyon hasznos funkció ez, én az Inboxban mindig csak az aktív beszélgetéseket tartm, így jól áttekinthető.
-
bounty123
őstag
Mappák:
Az app listában mindig így lesznek az ikonok, abc szerint ömlesztve.Viszont a home screenekre simán tudsz mappákat létrehozni és azokba belerángatni általad csoportosítva az ikonokat! Ugyanúgy csinálod, mintha widgetet tennél ki, csak ott a new foldert választod. Annyi, hogy a mappákba widgetet nem tudsz húzni, csak ikont. Ha a mappa meg van nyitva, a fejlécén nyomva tartod az ujjad, akkor utána át tudod nevezni. Pl. játékok, iroda, stb. ami tetszik. Ezzel a mappa módszerrel a home zsúfoltságát és betöltődési sebességét s csökkentheted.
Letöltés: Valamelyik file manager, ha jól emlékszem a Linda tud olyat, hogy letölthető lesz bármi a böngészővel.
Memóriakártya USB:
A notification menüt le kell húzni az ujjaddal, rákattintani az USB értesítésre, mountra bökni és ezután fogja érzékelni a PC a kártyát. Csak a kártyát, a memóriát így nem éred el. -
bounty123
őstag
válasz
MartOOn #1053 üzenetére
Véleményem: számomra szinte tökéletes választás volt. Eleve linux mániákus vagyok, otthon csak azt használok évek óta - a nyílt, szabad oprendszer filozófia, ami főleg az androidhoz vonzott. Ez a teló viszont elég olcsó ahhoz, hogy ne egyen az ideg, ha 1-2 hónap múlva majd ha lecseng az újdonság varázsa, már főleg csak telefonálásra fogom majd használni
Amúgy meg ámul-bámul és vigyorog mindenki, amikor a lightsabre appot elindítom, szóval parasztvakításra is tökéletes
Tényleg egy rossz szavam nem lehet rá, nagyon megkedveltem a 2 hét alatt, az apróbb hibáival bőven együtt tudok élni, főleg hogy javarész orvosolva lesznek jó eséllyel majd egy későbbi frissítéssel, vagy custom ROM-al.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #1026 üzenetére
Igen, de gmail-ből persze csak a hasznos contactokat exportáld meg importáld
A telón is töröltem szinkron előtt minden contactot, ez egy gombnyomással megtehető a settings-ben.Azt hiszem első szinkronnál sírt valamit, hogy túl sok törlést detektált, de aztán szépen leszinkronizált.
Az alapproblémát mondjuk az adja, hogy a gmail az All contacts-ba begyűjt minden szemetet, fölöslegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robotporszívók
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest