- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #14919 üzenetére
WiFi-nél milyen beállításokat használsz? Nálam szerintem a routernél akad el a dolog. Szerintem nem jól állítom be a port forwardot.
BT-on nem is fog működni amíg 2.1 van rajta. Nem tudsz semmilyen adatot sem küldeni simán BT-on a gépre. Ezt azóta sem javították, csak BT file transferrel megy. -
llaszlo
veterán
Azt nem tudja valaki, hogy hogyan kell úgy újraindítani a rendszert, mint amikor működő rendszerre flashelek egy frameworköt?
Mert olyankor nem csinál teljes reboot-ot, csak kb azt mintha kijelentkezne meg vissza. Onnan indul amikor a bootnál megjelenik a bootanimáció.
Eddig sehol sem találtam. Egyáltalán mi a neve ennek a boot-folyamatnak? -
llaszlo
veterán
"No downloads from Android Market"
Ezt írja a Marketom. appbrainnel tudok frissíteni, de a 2.2-es marketnek pont az lenne a lényege, hogy ne kelljen egyesével telepíteni. Eddig nagyon egyszerű volt.
Másnál is van ilyen?Ti szeretnétek, ha a mobilotok fontosabb eseményei megjelennének a számítógépeteken?
cikk -
llaszlo
veterán
válasz
Brianiac #14881 üzenetére
Passz, az 1.7 lett volna az egyik. Max még az 1.5.
De lehet nem a telefonnal van a gond, vagy nem tudom. Mert ahogy írtad már korábban is reboot volt a 3G miatt. Más pedig nem panaszkodik erre egyik rommal sem.Sagesz: Neked milyen rendszer van fent? Milyen beállításokkal? A swap mekkora hol van? stb minnél részletesebben írd le kérlek.
-
llaszlo
veterán
válasz
ikoloman #14875 üzenetére
Sehogy.
Lehet rájöttem mi lehet a gond az Angry Birds-el. Aki lopott verzióz használ annál megjelenik minden rendesen. Ezért kellene megvenni, viszont az ingyenesben ami nem teljes verzió valami más lehet és ezért nem jelennek meg a terep elemei.
Nekem legális free verzióm 1.3.5 van és fehérek a tereptárgyak.
Kinek milyen verzió van?
-
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #14852 üzenetére
Konkrétan ba van állítva csak be kell kapcsolni. Ez tipikus PEBKAC. Nálam működik rendesen. És még sok más emberkénél is. És még hülyebiztosabbra is csinálták, mint az RE-t.
Ha az RE-t használod akkor meg vedd meg. Vagy ne ajánlgasd másoknak.janez: Nem használok mostanában linuxot. Csak az OSX-et de megy vele ami kell.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #14811 üzenetére
Hiába van bekapcsolva attól még nagyon ritkán de kilép. Viszont nálam nagyon gyorsan be is tölti ha van is ilyen.
-
llaszlo
veterán
Nálam megint nyomott egy rebootot az 1.7. Bekapcsoltam a wifi-t az Elektromos vezérlés widgettel, aztán indítani akartam a marketet, rányomtam igaz már ide is lassan jutott el, majd reboot. Nálam megy vissza az 1.5 restore. Nem vettem észre, hogy ez sokkal gyorsabb lenne. Az 1.5 legalább nem indult újra. Más gondom nincs vele, ha rájönnék, hogy ezt mi okozza akkor maradna ez. Legutóbb is a wifi bekapcsolásakor csinálta.
-
llaszlo
veterán
válasz
NPeete #14796 üzenetére
Nekem jó lett a partícionálás Amonraval, sőt nekem csak azzal lett jó. Legutóbb csak annyit csináltam, hogy eltoltam a partíciókat és oda tettem a swap-et ezt már linuxszal. De lehet makefs-el új filerendszert csinálni. De ha nagyon kell akkor van parted-em a telóhoz is.
a2sd check kimeneten mit mutat?
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #14791 üzenetére
Bemutatják a vinfosphone-t
Egy rakás ... lesz ahogy elnézem.
-
llaszlo
veterán
Én meg azt nem értem, hogy valaki hogyan várhatja el az egyik leggagyibb okostelefontól, hogy hiperszuper módon fussanak rajta azok a játékok amiket jóval jobb telefonokra terveztek. Mivel ahhoz még a PC-ből is az izomgépek kellenek. A legtöbb embernek nem a játékra kell a telefon, meg egy PC sem. És arra amire a legtöbben használják arra jók az olcsóbb kategóriák is.
Na meg nem telepítek már naponta ROM-ot. Korábban még megtettem amikor még készítettem sajátot és tesztelgettem. De az 1.5-nél minden rendben volt azon már nem variáltam, csak feltettem a kb 100 appomat beállítottam mindent és használtam.
Aztán felraktam az 1.7oc-t azzal volt gondom, igaz hogy csak azután miután belenyúltam a rendszerbe, úgy ahogy nem biztos, hogy kellene. Majd 1.5 restore, meglepő módon működött rendesen.
Most az 1.7 megy rendesen. Beállítottam kb 64 mega swapet. Azért kb mert linuxszal csináltam és nem a telefonnal. Tehát még a kártyát sem formáztam előtte. Feltettem az appokat úgy ahogy korábban is adb-vel. Egy dologgal volt gondom, hogy a beállításokat nem tudtam vissza rakni, de abból meg csak az ADW meg egy widget volt a lényeg. SMS restore és minden megy rendesen.Talán nem kellene állandóan bizgerálni és minden jó lenne vele.
-
llaszlo
veterán
válasz
Khelben #14775 üzenetére
Nekem nagyon stabil az 1.7. Pedig minden olyat megcsináltam amire azt írták, hogy instabil lesz.
Minden az SD-n van a cache is.
Először nem partíciót csináltam a swap-nek hanem a FAT-re tettem, de most minden jó. Egy reboot volt, mert össze vissza nyomkodtam mindent egyszerre. Egyik widgettel kikapcsoltam a wifit egy másikkal meg vissza meg egyúttal a bluetoothal meg máassal is ezt csináltam és ettől besokkalt.Akkor most mid van végülis?
-
llaszlo
veterán
Van olyan calendar app ami ha esemény van akkor dob egy felugró ablakot? Mert most csak megjelenik egy kis naptár ikon fent, de jobb lenne, hogy ha felugró ablak jelenne meg.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #14741 üzenetére
És mennyire stabil? Mert hiába a gyorsaság ha nem elég stabil. Nekem az 1.7 gyorsabb, mint az 1.5 de már volt reboot. Az 1.5-el akármit is csináltam soha nem rebootolt.
Nálam mindig minden a kártyán van de semmi különösebb lassulást nem tapasztaltam még soha. Próbáltam valami gagyi kártyával is és azzal is ment.
-
llaszlo
veterán
válasz
Benji21th #14727 üzenetére
1.5-tel minden sms megjött. 1.7-tel még nincs ilyen tapasztalatom. Valamivel gyorsabb, mint az 1.5. Remélem ez így is marad. Ebből már majdnem csináltam ismét saját ROM-ot, de egyelőre csak azokat töröltem amik fölöslegesek számomra. pl voice source, google maps, calculator stb.
Watt25: Tényleg 2-3 napot olvastam.
-
llaszlo
veterán
Google azonnal adta a találatot. Én sem tudtam, hogy ilyen hüle névvel kell keresni.
-
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #14702 üzenetére
Miért a rootolás az nem hackelés? Szóval ezt már rég elszúrtad, hogy ha nem akartál hackelni. A market enabler meg egy sima app amit csak fel kell tenni. Szóval ha fizetni akarsz akkor tudsz is, de ugye aki lopni akar az lop is.
A root explorer az mióta is free?? Ne etess már ezzel a hülyeséggel.ES file manager: Egy átlagos user, ennyire nem lehet béna, hogy ne nézzen szét a beállításokban. Ez csak egy kamu szöveg. Ez csak tipikus lustaság nem tipikus átlag user. Bár az átlag user is tipikusan lusta általában.
-
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #14693 üzenetére
Simán megy az ES file managerrel is csak be kell kapcsolni a root módot (meg ugye hülyebiztosra van csinálva, hogy a gyökkettő poweruser pistike ne sz@rja el a rendszert) és a fájlrendszer írást is.
És fel kell tenni a market enablert és akkor lehet fizetni az appokért. De ugye azt minek, hogy ha lopni is lehet? -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #14670 üzenetére
Egy komoly hibát találtam, nincs root jogom.
Akármit csinálok mindig Permission denied üzenetet kapok terminálban és az olyan appok amiknek root jog kell nem mennek.
Persze, hogy ne legyen ennyire egyszerű a Quicboot működik, de pl a ROM manager, és az ES File manager nem mennek root joggal.Az 1.7 fix mire jó pontosan ami még a ROM mellett van? Azt mikor kell feltenni? Ez az 1.7 még nem kiforrott inkább vissza lépés az 1.5-höz képest. Azt nagyon simán lehetett telepíteni és minden rendben volt vele.
-
llaszlo
veterán
Nekem nincs szükségem az oc-re. Most tettem fel Amonraval a sima verzió, még friss meleg.
De az oc-t is Amonra-val tettem fel. Szóval ezzel nekem nincs gondom.
Most jön a restore: appok installálása és a beállítások. Kíváncsi leszek hogy megint vissza kell-e raknom az 1.5-öt. -
llaszlo
veterán
Elindult, csak később lett bootloop, de nem tudom, hogy miért. Meg volt amikor újraindulgatott magától. Többször próbáltam feltenni. Nekem mindig felment.
Most csinálok egy backup-ot minden beállításról meg appról a saját módszeremmel. Eddig mindig működött. Aztán megy fel a nem oc verzió. -
llaszlo
veterán
Én oc-t tettem fel Amonra-val. Majd talán holnap megpróbálok egy nem oc-t is feltenni. Bár néhány dologtól eltekintve az 1.5 nagyon jól működik. Szóval nem szívesen bolygatnám. Legutóbb is pont akkor sz@rt be amikor leginkább kellett volna a telefonom. Vissza tettem az 1.7 után az 1.5 backup-ot csak nem állítottam be mindent rendesen és behalt telefonálás közben, belassult mint állat beírtam a hívott számot és kb másfél perccel később tárcsázta. Reboot után már jó lett.
Csak elég gáz volt, hogy fontos lett volna telefonálni és kb 5 perc ment el azzal, hogy megcsináljam a telefonom.
-
llaszlo
veterán
Az appbrain új szolgáltatása. Háttérkép a telefonra, netről vagy a gépedről.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #14616 üzenetére
"A wifi sleep policyt talán át lehet állítani, hogy always onban maradjon, sose próbáltam - nem is tenne jót az akksi merülésnek."
Azt írtad nem tesz jót az aksi merülésnek és azt hittem arra gondolsz, hogy állandóan bekapcsolva tartaná a wifi-t és nem lehet kikapcsolni.
Sh4rKy
A swapiness 60 az nagyon sok és az 512 ext is bőven sok. Nekem a cache nem fér el a telón, muszáj átrakni a kártyára. De majd később újra próbálom. Holnap használni kell a telefonom és nem bohóckodni vele. -
llaszlo
veterán
válasz
Sh4rKy #14609 üzenetére
Nekem az 1.5 is gyors. Pedig elég sok appot meg widgetet használok.
Ez az első rendszer amivel tényleg elégedett vagyok .Most úgy csináltam, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen vissza tudok tenni egy 1.7-et swappel vagy az 1.5 backupot swap nélkül. Bár szerintem még nem az igazi ez az 1.7.
Te az oc verziót tetted fel? -
llaszlo
veterán
Az 1.7oc-vel másnak működik a Képkeret widget?
Egyébként, hogyan lehet felhúzni a CPU-t? Mert most nálam csak 528-ig hagyja. Előtte alapból 690-en volt, csak vissza vettem és most nem tudom feljebb állítani. -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #14576 üzenetére
Köszi. Ugyanez nálam is. Korábban sokkal jobban áttekinthető volt a kimenet. Pl az ls-nek is. Lehet kapcsolókat használni az ls-nél, de pl nincs olyan, hogy -la csak -l van.
Viszont ami nagy pozitívum, hogy működik a TAB-os kiegészítése a parancsoknak.Bár nem sokat használom a terminalt.
Ami nem megy az pl a Képkeret widget. Nem rakja be a képet csak a feketeséget látni.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #14572 üzenetére
Megpróbáltam átdobni a dalvik-ot az SD-re. Erre azt írja, hogy nincs ilyen könyvtár.
sh-3.2# a2sd cachesd
[ ] Apps2SD is launching...
__ _____
| \ |
| | |
|__/ | Darktremor Apps2SD 2.7.5.1 (2010-09-22)[ ] GetProp Command = /system/bin/toolbox getprop
[ ] SetProp Command = /system/bin/toolbox setprop
[ ] Mount Point = /system/sd
[ ] Starting Darktremor Apps2SD Version 2.7.5.1
[ ] Launching Apps2SD Start Program with cachesd
[ ] Starting Darktremor Apps2SD in cachesd mode
[ ] Moving/Resetting dalvik-cache.
mv: cannot rename '/dalvik-cache/*': No such file or directory
[ ] Activating Dalvik to SD Flag
[ ] Reboot phone. -
-
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #14564 üzenetére
Mert ha így nem jó akkor húzom csak.
Azt nem értem, hogy mi a tök...nek kellett ennyit változtani a rendzseren. Itt főleg a busyboxra és a terminálra gondolok. Van olyan kapcsoló ami nem is működik a parancsoknál. Ezt nem is értem, hogy miért nem.
Most elméletileg működik az a2sd viszont mégsincs helyem. Az 1.5nél semmi gondom nem volt ezzel. Ugyanazok az appok vannak fent. Sőt még nem is mindet raktam fel.
A df parancs egyáltalán nem úgy működik ahogy korábban, szóval elég gáz most ez.
Na meg még amitől agybajt lehet kapni, hogy az ls parancs visszafele listáz Z-–>A-ig -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #14550 üzenetére
Én korábban próbáltam, csak nekem az nem tetszett, hogy nem olyan mentést csinál amit az Amonra (nem zipet csinál). És azzal szívtam. Meg mással is. Mivel nem sokszor rakok fel ROM-ot így maradtam annál.
Tehát alapból megy 690-en vagy addig lehet húzni? És más különbség nincs?
Te, hogy csináltad a swap-et, partícióra, vagy a FAT-re?
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #14546 üzenetére
Az overclock változatban lehet állítani a CPU sebességét vagy adott?
Bár én most az 1.5-ös verzióval tökéletesen elégedett vagyok. Már több, mint egy hete megy folyamatosan.
Korábban volt, hogy kb 1 hét környékén elkezdett az ADW állandóan kilépegetni. Olyankor kellett neki egy reboot. De most minden rendben. -
llaszlo
veterán
válasz
bucsupeti #14438 üzenetére
Pénzvisszafizetés van. Ha nagyon érdekel akkor nézd meg a fogyasztóvédelmi törvényt. Vagy cserélni kell nekik a telefont egy másikra.
munner: Bemész újra. És mondod, hogy pénzvisszatérítést kérsz. Kötelesek a hiba mértékétől függően úgymond leszállítani az árát és pénzt visszaadni neked. Ha nem adnak akkor panaszkönyv és beírod, hogy nem tudták javítani a telefont és nem is akartak pénzt visszatéríteni. Ezután 30 napon belül kötelesek válaszolni. Ha elutasító választ kapsz akkor fel kell őket jelenteni. Sajnos nincs más út.
-
llaszlo
veterán
válasz
Lone25 #14454 üzenetére
Mégis a vin és a linux miért használná másképp a swapet? És az appok nem lesznek lassabbak, hogy ha kártyáról indulnak. Miért? Mert a kártya olvasási sebessége kb 10MB/sec, de minimum 4MB/sec. Egy app meg kb 500kB. Vagyis 1/4 másodperc alatt beolvassa. Nehogy már észre vegyek 1/4 secet. Szóval annak amit írtál nem sok alapja van. Én semmi lassulást nem tapasztaltam.
A swappel viszont egyértelműen lassul az appok futása Ez vinfoson vagy OSX vagy akármilyen oprendszeren sincs másképp. -
llaszlo
veterán
válasz
kisbergics #14433 üzenetére
eBay
-
llaszlo
veterán
Mostanában elég sokat telefonálok egyfolytában. Kb naponta 1 óra alatt 20 hívás. Viszont az a gondom, hogy mindig kikapcsol a kijelző és kilép a tárcsázó is és ez elég sok holtidőt eredményez. Legalább a tárcsázó ne lépne ki. Dialer One-t használok. Be van állítva, hogy fusson az app tárcsázás után is, de mégis kilép valamiért. Pedig nincs task manager.
Erre tudtok valami megoldást? -
llaszlo
veterán
Úgy látom mindig vannak itt új arcok.
Talán a Froyoval elérik, hogy lesz egy használható telefon. Igaz FLB 1.5 az nagyon tuti lett. Csak valamiért 6 nap használat után az ADW állandóan kilépett ha valamit elindítottam. Bármit állíthattam. Ez az egy konoly hibája van. Nekem nagyon idegesítő. Én már megúntam azt, hgoy a ROM-okat cserélgessem, mert használni akarom a telefont, nem játszani vele. -
llaszlo
veterán
A swap ugyanaz, mint a virtual memory vinfoson.
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #13986 üzenetére
Azért az 1.5 és a rootolt T-s eléggé messze van egymástól. Mert ez az 1.5 nagyon-nagyon jól sikerült. Már alig használtam előtte a telómat. De most azzal a rakás appal és widgettel is amiket én használok azzal is gyors.
Én még mindig nem értem,hogy minek kellenek a task killerek 2.1 alatt. Pont azok lassítják a rendszert, mert kilőnek egy rakás olyan appot amik alapból kell, hogy menjenek. Ezt a memóriahajhászást sem értem, mert annak sincs sok értelme. Nekem ment 18-19 megával is gyorsan. Igaz nem néztem minden másodpercben mégcsak naponta sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest