- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3774 üzenetére
Gondolom a kapacitív kijelző miatt van. Mivel elektromos elven működik és záródik az áramkör ha a kezedben van.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3769 üzenetére
Én próbáltam FORCE CLOSE lett belőle.
-
llaszlo
veterán
Wipeoltam mindent. Újra raktam az 1.7-es ROM-ot, de még mindig nem szinkronizálja a naptárat.
-
llaszlo
veterán
A titanium az miket ment le? És hogyan kell használni? Mert nálam csak annyi van, hogy az appok vannak felsorolva.
A beállítások, call log, contacts, és az SMS-ek azok fontosak lennének. Lehet ez a hívás nem kijelzés is a wipe hiánya miatt lehetett. Eddig én is wipeoltam mindig, viszont az 1.7nél többen írták, hogy megy nélküle is. -
llaszlo
veterán
Ha létre hozok egy naptár bejegyzést akkor azt miért nem szinkronizálja fel a gmail-es fiókomba?
Ha a contactokat akarom szinkronizálni akkor meg FORCE CLOSE-t dob.
MCR 1.7 van még mindig. -
llaszlo
veterán
Ma egy érdekes eddig nem tapasztalt dolgot művelt a telóm. Ha minden igaz akkor hívásom volt. Legalábbis rezgett meg csörgött. Felvenni nem tudtam és csak annyit láttam, hogy világít a kijelző és ott volt ugye a sárga golyó amivel nyitni lehetne a kijelzőt.
Amikor letették utána néztem a call logot, de senkit sem jelzett.
Más találkozott már ezzel? Illetve honnan lehetne megtudni, hogy ki hívott?MCR 1.7 van fent.
-
llaszlo
veterán
Van valami app, vagy ki lehet tenni az asztalra a sync (calendar, contacts, esetleg az emaileket, de annál nem az alap app-ot használom) funkciót? Mert alapból nem kell, hogy frissítsen állandóan, mert úgysem vagyok mindig netközelben.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3609 üzenetére
Műkörmöm nincs. Annak nem is való ilyen telefon. A zsebemben tokban van. Mikroszálas kendővel elég minimális az esélye a karcolásnak.
Ennyi erővel tartsd a dobozában, mert megsérülhet. -
llaszlo
veterán
A futtatható parancsok listája melyik mappában van?
Pl meg tudom nézni, hogy a proci mennyin megy? Mert feltettem valami proci állítgató progit de sosem tudom, hogy működik-e rendesen. -
llaszlo
veterán
De már megint wipe-olni kell? Ne már inkább tökön szúrom magam.
Valahol máshol is meg lehet találni. Na mindegy akkor átírom a passwd fájlban. Viszont utána úgyis újra kell indítani. Itt nincs valami softreset. Amitől csak a beállítások indulnak újra? Vagy valami paranccsal nem lehet érvényessé tenni a jelszót?
Meg is van abban benne volt a régi jelszó is. -
llaszlo
veterán
Az 1.7-nél hol találom a root jelszót? Mert eddig a settings about phone-ban volt. De ott most nincs sehol.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #3569 üzenetére
Az Android sajnos nem GPL licence alatt fut, csak a kernel.
Engem ettől függetlenül nem nagyon érdekel, használom a custom rom-ot, mert azzal legalább működik rendesen a telóm.
Ha gebasz van akkor meg vissza a gyári. Ha be sem lehet kapcsolni akkor meg már úgyis mindegy. Valószínűleg ők sem fogják tudni.Cserélik az alkatrészt vagy az egész telót, és rakják rá a gyári SW-t. Az SW frissítés az annyira alap a szevíznél, mint hogy levegőt veszünk.
Azt esetleg megnézhetné valaki akinek gyári ROM van dec update-tel, hogy ha recovery módban indul a teló akkor mit lát.
-
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #3567 üzenetére
Ez viszont ellent mond a GPL-nek. Márpedig az Android ha jól tudom GPL liszensszel jelent meg. És a GPL szerint azt módosítok a SW-ben amit csak akarok, szabadon terjeszthetem és másolhatom. Szerintem lesznek még ebből jogi viták.
-
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #3563 üzenetére
De ez mégis hol van?
-
llaszlo
veterán
Elveszik a garancia.
Ez a garivesztés ez csak feltételezés. A jailbreakelt iphoneok sem vesztették el a garanciát, pedig azok vissza is lettek hívva, mert a szolgáltató felhívott minden iphone tulajt, hogy SW frissítés miatt vigye be a telóját. Volt valami féreg ami miatt ez szükséges volt.
Ez hol van leírva, hogy elveszik a garancia? Amíg nem látom leírva addig nálam nem mérvadó amit itt írnak mások, ezzel kapcsolatban. -
llaszlo
veterán
Youtube videót le lehet tölteni a telóra? Megtaláltam magam az egyiken
-
llaszlo
veterán
Most olvasom a beszmacen, hogy az iPhone-nak nem megy rendesen a google calendar. Főleg akkor nem ha több ember naptárját akarják egyszerre látni. Korábban csak iTunesszal lehetett naptárat szinkronizálni. Még jó, hogy az OSX-ben nincsenek ilyen hü'e korlátozások.
Ez leglább androidon működik.Jó irányba halad ez a rendszer.
-
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #3518 üzenetére
4 giga szabad helynél nem mondanám, hogy tele van. És class 6.
-
llaszlo
veterán
"A telepítési problémára a megoldás, hogy recovery módban indítsd újra a telefont (pl quickbootból) és javítsd az sd kártya ext partícióját. Ezt sajnos minden újraindításnál meg kell tenni :-("
EXT2-vel is ezt csinálja? Mert nálam korábban ext2-vel működött a legjobban akkor ha jól emlékszem nem kellett javítgatni.
Lehet megpróbálom, hogy újra formázom ext2-re vagy csak konvertálom ha lehet. -
llaszlo
veterán
Megfigyeltem egy sajnálatos dolgot.
Ha az USB storage-t használom akkor sokszor megszakad a másolás az SD-re és még lassabban is másol, mintha microSD olvasóba teszem a kártyát. Hogy ez most HW vagy SW hiba azt egyelőre nem tudom, de rengetegszer megszakadt a másolás korábban USB-n keresztül.
Az első kártyát ki is cseréltettem, mert azt hittem, hogy rossz aztán a második jó is volt az első formázásig.
Most SD olvasóval megy rendesen.
Valaki más figyelt már meg hasonlót?Másik dolog ami még nagyon lassú. Wifi-vel routeren keresztül áttöltök valamit a telóra. Az max 1MB/sec-kel szokott menni. A routernek ennél nagyobb sebességet is bőven bírnia kell és bírja is máskor. Ez miért ilyen lassú?
-
llaszlo
veterán
Ezt a két menüt mire lehet használni?
*#*#2846579#*#* for phone settings diagnostics
*#*#8255#*#* for gtalk diagnostics -
llaszlo
veterán
Ezekhez a ROM-okhoz igazán lehetne QR code. Ha már van rá lehetőség. A modaco szervere be van halva. A gépemről kellett áttolni a telóra a zip-et, pedig mennyivel egyszerűbb lenne, hogy ha csak a QR-t beolvasva letöltené a fájlt.
-
llaszlo
veterán
válasz
kaller1 #3463 üzenetére
Kösz. Az OI updattel nálam az a baj, hogy nem csak az 1.5-ös kernelhez figyeli a frissítést. Tehát ha van egy app aminek az újabb verziója csak 1.6 fölött fut azt is frissíteni akarja. És az nem jó.
Ilyen a aTrackDog is.
Vagy ezt valami beállítással lehetne szabályozni? -
llaszlo
veterán
Van olyan app ami figyeli a frissítéseket és automatikusan frissíti az appokat, vagy legalább jelzi, hogy lehet frissíteni és nem egyesével kell letöltögetni az összeset hanem kijelölöm, hogy mindet töltse le és frissítse?
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3458 üzenetére
Az előbb írtad, hogy 14-15-öt.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3456 üzenetére
Az alapROM ennyit "tud".
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3440 üzenetére
Nálam 26fps lett.
Ez bíztató.
-
llaszlo
veterán
válasz
Ha ingyenes progi akkor nem
-
llaszlo
veterán
Ezt a Pulse-ra is fel lehet tenni?
[link] -
llaszlo
veterán
válasz
Frissítsél.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3430 üzenetére
Az a marketre mutat.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3427 üzenetére
De akkor miért nincs a marketen?
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3414 üzenetére
Ez gebasz. Szervíz azonnal és ragaszkodj hozzá, hogy ott helyben nézzék meg, hogy sípol. Előtte persze töltsd fel.
-
llaszlo
veterán
A marketen lévő appokat hol lehet értékelni?
-
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #3350 üzenetére
MCR 1.0-1.2 csak angolul tudod kiíratni magyarul nem. De van erre valami beállítás a menüjében. Azt nyilván egyszerűbb, mint a konzollal szerkeszteni.
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #3337 üzenetére
Igaz. De én b@zerálom is állandóan. Telepítek minden beállító progit meg mindent. Volt, hogy egy héten votl rajta legalább 3 ROM. Tehát én egy extrém felhasználó vagyok. Az átlag nem ez. Amikor linuxot telepítettem először akkor az első nap kb 4-5x tettem újra, mert mindig valamit elb@sztam.
Most megnyomok 3 gombot és kb 5 perc múlva ott van a gyári ROM ha valamit nagyon elszúrnék és szervíz lenne belőle. Ha meg be sem kapcsol akkor meg HW hiba.
Azért elgondolkodtató, hogy tavaly a T visszahívta az összes Jailbreakelt iPhone-t valami SW gubanc miatt és mégsem bukták a garit. Nem tudom ezzel mennyire foglalkoznak egyébként, hogy egyedi SW-t tolok rá.Én az USB mountot használom erre és nem kell húzogatni semmit.
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #3335 üzenetére
Szerintem ezt többen is cáfolhatjuk. Az tény, hogy a gyári ROM az fos, de a custom romok azok sokkal jobban működnek. Nekem már az 1.4.1 és az 1.6 is sokkal jobb volt, mint a gyári. Most pedig, hogy feltettem az 1.2 sokkal jobb lett a teló.
Ha valaki nem akarja rootolni az érthető. Sajna ez van. A Heroval pedig nincs ennyi gond ezt tudom. -
llaszlo
veterán
Tudja valaki, hogy HERO-n, hogy fut a 2.0 vagy a 2.1? Mert nagyjából hasonló a HW mint a Pulse-nál. Legalábbis a cpu az ugyanaz ha jól tudom.
Mert kíváncsi vagyok, hogy a Pulse-on mennyire fog jól menni. -
llaszlo
veterán
Wipe-olj MINDENT, kivéve az ext partíciót!!! Amióta így kezdtem a flashelést azóta megy nagyon jól az MCR 1.2.
Aztán meg szerintem a TELJES backup/restore is csinált egy jó kis kavarást.
Most 3 backupot csináltam SMS, call log és APN erre van 3 kis app a marketen. Nagyon szépen visszapakoltak mindent.
A program és egyéb telóbeállításokat nem állítottam vissza, mert szerintem ez kavart be, hanem újra beállítottam mindent. Igen ez időigényes de megérte.
Azóta nagyon szépen fut minden. -
llaszlo
veterán
Néztem egy videót a Google NexusOne-ról. Nagyon szép telefon.
Azt írják, hogy iPhone gyilkos. Ezt kétlem az iPhone-nak és az Applenek olyan marketingje van, hogy nehéz lesz a piacát jelentős mértékben elvenni. Ez inkább csak a versenynek és persze a rendszerek fejlődésének tesz jót.Vagyis nekünk lesz jobb.
Nekem az a sok csicsa annyira nem tetszik. Olyan, mint a Compiz először szép meg jó, de aztán már inkább csak a gépet fogja. Nekem az OSX letisztultsága sokkal jobban tetszik.
Kíváncsi vagyok, hogy ezen a vason, hogyan fog menni a 2.1. -
llaszlo
veterán
A következő mappákat látom a galleryben:
AndroLibWallpapers, bluetooth, CameraZOOM, sdcard.
Ezekben van összesen 8 kép. De miért nem látni a Pictures mappát? -
llaszlo
veterán
Egy újabb buggal szembesültem.
Újraindítás után már megjelenik a Picture Frame widget. De most az a gondom, hogy nem látja a képek nagy részét a Gallery-ben. Összesen 8 kép van csak ott, de azt sem tudom, hogy miért pont az a nyolc. Ebből 3 fénykép van amit a telóval csináltam, úgy hogy 2 ugyanaz a kép.Kicsit tényleg kezd tele lenni a tököm, hogy mindig van valami gebasz.
-
llaszlo
veterán
A Picture frame widget az ugye alap a telóban? Mert most wipe-oltam mindent és újra raktam az 1.2-t. Úgy néz ki ez volt a baj, mert működnek a figyelmeztetések.
Viszont most eltűnt a picture frame widgetem.De úgy emlékszem, hogy benne volt amikor tegnapelőtt feltettem az 1.2-t. De akkor most hová tűnt?
-
llaszlo
veterán
"Az aksi nem valami strapabíró, ha egész nap nyomkodjuk, wifin netezünk, zenét hallgatunk akkor 1 nap alatt le lehet meríteni. "
Ilyen baromságot is régen hallottam már. Bármelyik telefont le lehet meríteni egésznapos használattal. Érdekes a laptopom is csak 4, 4 és fél órát bír aksiról. Pedig sokkal nagyobb akkuja van. -
llaszlo
veterán
Gondoltam 1.2 után vissza teszem az 1.6 backupot. Csakhogy az nem megy rendesen. Már nem először csinálok backupot legalábbis linuxszal és eddig mindig rendesen működött.
De már a telón is nyomtam korábban és akkor is jó volt.
Nem csináltam semmi wipe-ot, mert számomra az a logikus, hogy felül ír mindent egy backup.
Most viszont több progim eltűnt vagy nem megy. Telepíteni nem tudok, pedig már ext repairt is csináltam.
Az ext-el mégis mi a tököm van? Ennyi gondot még soha nem láttam vele. Igazából az ext fájlrendszerrel még soha nem volt bajom. -
llaszlo
veterán
Modaco 1.2
Nálam a legnagyobb gond most az emlékeztetőkkel van.
Az ébresztő nem mindig működik a snooze funkciója egyáltalán nem megy. A Col reminder nem mindig jelzi a hívás emlékeztetőt amit beállítottam. Az SMS értesítő szintén nem mindig működik.
Az SW-s szarságok miatt dobnám csak ki a telót. 1.6-al működött rendesen lehet, hogy vissza rakom. Bár ott meg a naptár sync nem ment.De kevesebb SW-s gondom volt.
-
llaszlo
veterán
válasz
zs0lt33 #3253 üzenetére
Az aksi töltés jelzése az tényleg katasztrofális. Nálam volt olyan, hogy reggel 40%-ról lemerült kb 30 perc alatt és mindössze két rövid hívásom volt. Ez még a 8 napos csereidőn belül volt és cseréltettem is. Sokat nem változott sajnos.
Az aksira kellene egy olyan tesztet csinálni, hogy mennyi idő alatt merül le magától SIM nélkül és minden egyéb használat nélkül. De nem tudom nélkülözni a telót.
A kamera nem nagyon izgat ritkán csinálok képet. De tény, hogy gagyi, a 2MP-es SE-m is sokkal jobb képet csinált.
Viszont 49-ért a kategóriájában nagyon jó telefonnak tartom, készülékbeszámítással 39e-ért is elvihető. Igaz HERO-t még csak fogtam a kezemben, nekem nagyon kicsi, és nem tetszik, de legalább 2x annyiba kerül.
Már gondolkodtam rajta, hogy ha van valamelyik T-ben akkor bemegyek kipróbálni. -
llaszlo
veterán
válasz
zs0lt33 #3244 üzenetére
Én már 2 hónapja használom. A trackballal semmi bajom. A mozgásérzékelőnek sok értelmét még nem láttam csak, hogy elfordul a kijelző arra jó. A GPS nekem működik rendesen. A hangszóró része az zúg. A headset az szintén gagyi, de én úgyis egy Nokia-t használok azzal jó. Az aksi az szintén kérdéses. Két napot azért kibír ha csak annyit használom, mint a régi telómat. A wifi és a kijelző minden aksit leszív.
-
llaszlo
veterán
Törölve.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #3224 üzenetére
Mi a baj vele?
Lassan jön az agendus. Elég húzós ára van, de én eddig nem találtam jobbat sehol. -
llaszlo
veterán
Van valami olyan progi, hogy beállítom XY szeretném felhívni majd holnap mondjuk, aztán emlékeztet vagy látom a home-on és ha rábökök akkor hívja az illetőt?
-
llaszlo
veterán
Az 1.6-tal semmi komolyabb gondom nem volt. A Servo Force close az már általános az 1.4.1 óta. Nálam kb 3-4 után végleg bezárja. A Panda-val gyorsabb volt a HOME, mint az alap Pulse HOME-mal. Most, hogy az 1.2-van fent most is gyorsabb. Egy gondom van vele, hogy gyakran kilép belőle, viszont sokkal gyorsabban betöltődik mint a Pulse Home.
Wifi-s bug az nálam is volt néha, hogy nem kapcsolt be, néha most is van. De ha a wifi csatlakozó progit használom akkor működik. DocsToGo-n mit kellett telepíteni? Az alapból fent van.
Eddig összesen nem indítottam annyiszor újra a telómat mint itt egyesek egy fél nap alatt. Valamit nagyon rosszul csináltok. Ugyanaz a HW, tehát valami SW gebasz van másoknál. Néhány progi pl Market enabler nálam is csinált legutóbb rebootot.
Lehet nem kéne hülyeségeket csinálni a telóval és rendesen működne ("kivettem a kartyat es allora fagyott a telefon")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest