- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
válasz
Bootloader #3316 üzenetére
Normál user-ként fut, ezért kell sudo a lekapcsoláshoz. Én az img-t a cikkben szereplő linkről töltöttem, ma is frissítettem a forrást (nem talált változást a kb. hónappal ezelőtti állapothoz képest), simán fordított egy fw-t.
A miwifi.com-tól nem kell parázni, valószínűleg a gyári fw-s dns-ben szerepel. Van ilyen megoldás a tplink extendereimnél (re200, re210), zyxel nasoknál (nsa325, nsa320s) is.
A padavan alatt nyitott ssh port inkább parás, fw frissítés után volt kapcsolat a syslogban, én letiltottam.
Max fw frissítéskor van újra engedélyezve, frissítés után újra letitva. Mind a 3, mind a 3G routeremen is logolt kapcsolatot a sylog.Én újratölteném a cikk szerinti címről a prometheus-t, új vm alá tenném és fordítanék egy új fw-t. Ha nincs hiba (nem warning típusú hibákra gondolok, hanem a fordítás végén visszaadott státuszra), akkor flashelném fel.
Előtte persze ellenőrizni kell, mert 32MB-be bele kell férni az anyagnak, de ezt írja is a script a figyelmeztetést és a méreteket is. Javítani a 3G-t usb-ttl kábellel lehet, én vettem (kb. 1e huf), de szerencsére nem kellett.
A saját 3-as mentése rendben lement, egy partíciót nem tudott lementeni, a 3G-t csak másodszorra sikerült.
1 partíció üres (ezt írja is a cikk, számítottam rá), de egy másik partícióban crc hibája volt, így újra mentettem, ami már sikerült. Tehát oda kell figyelni, mert nem várt hibák is lehetnek. Crc error esetén komolyabb figyelmeztetést adott a prometheus, de persze lehet ezt figyelmetlenségből ignorálni. -
kgymac
őstag
válasz
Bootloader #3313 üzenetére
Szia,
Playerben a pendrive nem játszik, csak ha átadod a VM-nek. A 3 HDD szintén nem.
A VM egy virtuális diszkkel dolgozik, ami egy file a hdd-den. Én újra letölteném a prometheus-t, kicsomagolnám és egy új VM-et hoznék létre a playerben.
VMware tools nem kell, meg van nélküle a VM.
A cikkben nincs benne - linuxosoknak nem gond a VM kikapcsolása, de wineseknek igen -, nem ajánlott a playerben lekapcsolni a VM-et. Ha tényleg két napod ment rá, sok VM leállítással, akár sérülhetett is a VM diszkje.sudo shutdown -now
-vel lehet leállítani a VM-et.szerk: két user is írta már: a padavan módosítja a partíciókat, nem tudod feltenni elsőre, csak prometheus scriptből. Ha már az van a routeren, menni fog a router konfig felületéről is, de addig nem. Ha el is küldi valaki a fordított fw-t, hogy teszed fel? Mentés sem árt az eredeti rom-ról.
-
kgymac
őstag
válasz
Bootloader #3310 üzenetére
vt-x (vagy más virtualizációs) opció a bios-ban? HP 2540p-ben (i5) van, be kellett kapcsolnom a virtualizáció támogatását a playerhez.
szerk:
1) tc alól diskinternals reader plugin kell a kinyeréshez
2) nem tenném fel
3) padavan-t fordítani kell, először ssh-n keresztül kell flashelni, utána már megy fw frissítéssel is padavan felületről. -
Szoszo94
őstag
válasz
Bootloader #3307 üzenetére
Az a lényeg, hogy legyen internet elérés mikor letöltötted a dev fw-t és mikor vmware alatt frissítetted a dolgokat. Build alatt elvileg már nem kell net, de ha a flashelésnél jársz akkor már legyen rádugva fizikailag az r3g a gépre.
A bejegyzést ugye az alapján írtam meg, hogy vagy van egy modem amin keresztül kap netet az r3g, vagy közvetlen az UTP ami bejön kintről az megy a routerbe. Tehát a gép, amin dolgozol, az már az r3g-n keresztül kap internetet, így nem kell ki-bedugdosni semmit az egész folyamat alatt.
Ha van egy modemed, akkor annak a LAN portjából az r3g WAN portjába köss kábelt, majd az r3g LAN portjából a gépedbe. Így net is lesz, meg flashelésnél is rá lesz már dugva az r3g a gépre. (Azért flash előtt húzd szét az r3g-t és a modemet, az a tuti)
Írtad, hogy így nincs internet. Na de miért nincs?
-
woodworm
veterán
válasz
Bootloader #3304 üzenetére
A routernek onnantól kell fizikailag elérhetőnek lennie a hálózatodon, amikor elindítod a kész fw flashelését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Glo cigaretta
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Konteó topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest