- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
Azért nem mindenki rendelkezik arduinóval, szerintem mezei usernek egyszerübb venni egy usb-ttl adaptert 1-2 usd-ért ebayről és megvan oldva a soros konzol minden bűvészkedés nélkül. Én egy cp2102-est használok, de a pl2303, vagy egyéb adapterek is támogatottak a friss windowsokban is aki nem akar komolyabban belenyulni szétszedés meg youtube video, de nem bonyolult az sem.
Ez a router még nem a halál szélén volt...
az az amikor bootloadert írja felül valami, ott már csak a flash kiforrasztása és írása segít flash íróval
-
tarat
tag
Sziasztok!
Ezt sikerült kiszedni belőle:
[link]Első körben Linux-al próbáltam, de az említett cu nem vette be a parancsot. Visszafelé nem tudtam küldeni a 4-es kódot, így nem tudtam Comand Mode-ba tenni. (Nálam meg kellett fordítani a TX, RX kábelt, mert csak keresztben volt hajlandó működni. Ez gondolom az USB-m sajátossága)
Átmentem Windows Putty-ra. Azzal sikerült.
Menteni nem akarok, mert semmi értelme. Szar a firmware ami rajta van.
És akkor elérkeztünk ahhoz a problémához, hogyan kell felmásolni rá a firmwaret.Tehát ami adott az a Windows, Putty.
A Hacking oldal az mtd-t említi.: mtd write lede-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-kernel1.bin kernel1
Na és akkor itt elakadtam. Azt írja, hogy ez legyen a pendrive-on az meg legyen a routerben.
Feltételezném, hogy az mtd parancsnak is a routeren kéne futnia. De ott ilyen command nincs.Itt vannak a commandok:
U-Boot 1.1.3 (Jul 13 2017 - 17:10:56)
MT7621 # help
? - alias for 'help'
bootm - boot application image from memory
go - start application at address 'addr'
help - print online help
loadb - load binary file over serial line (kermit mode)
md - memory display
mdio - Ralink PHY register R/W command !!
mm - memory modify (auto-incrementing)
nand - nand command
nm - memory modify (constant address)
printenv- print environment variables
reset - Perform RESET of the CPU
saveenv - save environment variables to persistent storage
setenv - set environment variables
tftpboot- boot image via network using TFTP protocol
version - print monitor versionSzóval az a kérdés, hogyan lehetne firmware-t varázsolni rá?
Ezt az mtd-t nem értem, mert itt nem tudod megadni, honnan kéne másolnia...
Nagyon köszi, ha valakinek van ilyen tapasztalata ... -
woodworm
veterán
Adminfelületről vagy prometheus alól nem nagyon lehet felülírni a bootloadert. Ehhez ssh-n be kell jelentkezni és a flash elejére írni az fw-t.
A javítást frissen fat32-re formázott pendrive-ról próbálod, amire felírtad a miwifi.bin-re átnevezett developer fw-t? A router kikapcsolva, pen rácsatlakoztatva és úgy elindítva? Így sem érzékeli a pendrive-ot? Mondjuk így hiába is működne, az nvramban vissza kell írni az eredeti értéket. Mindenesetre eredeti gyárival ne próbáld ki, mert könnyen kizárod magad és tényleg csak a kábel fog segíteni.
Mondanám, hogy próbáld ki a módszert egy biztosan működő padavan fw-vwl, de azzal sohasem élesztettem még. -
woodworm
veterán
Gyári, openwrt vagy padavan?
Egyedül talán padavan alatt lehet a bootloadert felülírni, tehát nagy valószínűséggel az rendben. Egy rossz fw azt nem bántja. Openwrt és padavan esetén a soros konzol addig kellhet, amíg az nvram módosítás helyre lesz állítva, onnantól mehet a pendrive-os helyreállítás.
Lehet ez utóbbi most is menne, csak az a fránya válogatósság a formatálásra. -
-
Headless
őstag
tedd vissza a gyárit először. Leírás az install.txt-mben...(driveon) röviden ubootot kényszeríteni kell a 0-ás kernel használatára (gyári kernel), ami meg nem fog tudni betöltődni, mivel hibás a system partició, így rögtön usb-s recovery megy. Gyári fw-t fat32-re és kész.
Kérdeztem, amúgy, hogy külső áramforrást használ-e a hdd, de erre nem válaszoltál, mert a wifi elmenetele a hdd rádugásának pillanatában arra utalhat, hogy kevés az áram ellátása a rendszernek. Én semmilyen eszközt nem ajánlok külön áramforrás nélkül routerre(embedded devicera) dugni, esetleg valami flash meghajtót)
-
Headless
őstag
Jelenleg nincs működő laptop a környezetemben így rpivel tudok mérni egyet meg telefonnal. (rpi-t majd maximum később)
Redmi note 4 (mido)
2,4 GHz
FTP: 11,6 MB/s
SMB: 6,5 MB/s (itt tényleg van valami regresszió)
Iperf:90,5 Mb/s -> 11,31MB/s
5 GHz
FTP: 14,1 MB/s
SMB: 14,2 MB/s
Iperf: 97 Mb/s -> 12,13 MB/s
PC Gigabit lan (total commander)
SMB: 34 500 KB/s -> 33,69 MB/s
FTP:33000-36000 KB/s ->32,22-35,15 MB/sFájl egy 1,05 gb-os teszt fájl volt. Fájl átviteleket ES File explorerrel mértem. Link sebesség végig 150 mbps volt mind 2,4ghz-en mind 5ghz-en. Hdd usb2.0-ás trust usb hubon csücsül, ami egy WD elements 2.0-ás külső merevlemez (wd green).
Csak olvasásokat teszteltem, mivel ezzel volt problémád, de mondjuk. A legroszabb esetben is gyorsabb az olvasási tempó mint egy bd25 film 25 gb másfél óra 25*1024/(60*90)=~4,74 MB/s
-
Headless
őstag
Minden teszt egyazon az eszközön történt ügye (összes protokoll, kábelen/wifin egyforma távolsággal pozicióval).
Talán ma buildelek egyet a 4.14-es kernellel mert a hdd korrupció hiba javítva lett már többen is jelezték hogy rendbe van. Akkor lesz flow offload is.
Én nem használom ki annyira a wifit itthon pár eszköz van de csak 1-nél fontos a sebesség az meg egy 841n-es tp link ez visz netet a tv-hez wds-el, mivel csak rpi2 van ott meg így másnak is tud adni kábeles kapcsolatot kiküszöbölve az ilyen beépített wifik gyengeségét.
Dlna-t meg megint csak nem használok. Arrol megintcsak nem tudok nyilatkozni. Viszont SMB share van betallózva kodiba és nem tapasztalok ilyeneket ezzel. De nem is méregettem sose a sebességeket.
-
tarat
tag
Próbáltam utána olvasni a samba lassúságnak. Azt nézem, hogy kmod-usb3 van rajta hiszen usb3 as a port. Viszont nekem usb2 es a hdd tokom. Bár ez nem magyarázza, hogy az ftp jól olvas...
Nincs valami tippetek a nehézkes\ megszakadó olvasásra (mindezek mellett az írás pedig korrekt) samba alatt? -
Headless
őstag
De ne menj el mert az a csatolási pont úgy katyvasz ahogy van az nem lesz így jó... Az első hsz-ben írtam. csak automount, vagy csak sima, de ha az utóbbi, akkor kapcsold ki automountot 9092 formázó oldalon, de ezt nem javaslom. Ezt olvasd át.[link] Leírás suste oldaláról.
De az a vicc, hogy 3 hsz-t megtudtunk volna spórolni, ha elsőre azt csinálod, amit mondok, és nem azért szívesen, de nekem is fárasztó írogatni, meg neked is idő. És csak értően kéne elolvasni, amit írunk, persze megesik, hogy nem tudunk fogalmazni/rövidítünk valamit, ami nem érthető másoknak.
-
Headless
őstag
Hajlandó, vagyok megnézni teamviewerrel (privátban küldj), de az a baj, hogy nem csináljátok azt amit írunk sok eseteben. most is vagy 3 hsz óta kérdezem/mondom hogy a status/processes oldalon nézd meg, hogy fut-e a szolgáltatás (transmission-daemon/smbd,nmbd) Ha nem indítsd el a startup oldalon.
Nem beszéltem seholsem arról a halott transmission.cgi oldalról, amit már rég nem használunk, csak benne maradt a pakliban
szerk:Tarat(2379), de az nagyon rossznak tűnik...
sda2-őt csatolod mnt-be majd csatolod /mnt/sda2-be is. ennek semmi értelme. -
suste
veterán
Hagytam az automountot, de felvettem egy párat még...
Ez így nagyon hülyén hangzik! (És az is!
)
Az automount lényge hogy automatikusan csatol mindent amit rádugsz.
Vagyis minek a kézi állítás? És ráadásul jól keresztbe is tehetsz az auotmountnak.
Szóval vagy egyik (auto) vagy másik (kézi), de semmiképpen nem mindkettő! -
Headless
őstag
fstabot ne piszkáljuk, ahogy egy suste/headless builden nem is szoktuk. Csak belekavar a dolgokba. Azokat töröld ha oda vettél fel dolgokat.
SMB-ben két megosztás van beállítva a két csatolási pont a /mnt és a /share ennek kellene benne lennie csak. Ezeket alapértelmezetten ha nem piszkálod rögtön elérhetőek kellenének, hogy legyenek jelszó nélkül.
minidlna-t elvileg csak engedélyezni kell ha elpiszkálod tudd, hogy mit csinálsz, de alapértelmezetten itt is két elérési utat adtunk meg a /mnt/Video (az újabbakban csak, mivel média rendszerező megy alapértelmezetten) illetve a /share.
Ha a status/processes fülön nem látod az samba-t illetve transmissiont, akkor a system/startup oldalon engedélyezd és indítsd is el.Ekkor a rebootokor automatikusan el fog indulni.
Fejlrendszereket a system/mountpoints fülön a felső táblázatban tudod ellenőrizni. ott kell lennie egy /mnt-s csatolásnak ha minden jól megy.
szerk: A startupban nem látod, hogy elindul-e. ott csak azt látod, hogy engedélyezve van-e. futását a processes oldalon tudod ellenőrizni. vagy 9092-őn a status/processes oldalon rendezettebb formában...[kép]
MÁS: Wireguard kezd terjedni Windowsos (OSX alfa státuszban) kliens alakulóban van már.[tunsafe]
-
Headless
őstag
Mindkettő:
Engedélyezve és el is van indítva mindkettő samba/transmission (system/startup).
Samba: milyen op rendszer? úgyanis windows 10-ben már ki van kapocsolva a guest samba támogatása... ezt gpedit.msc-ben tudod engedélyezni.[link]
Transmissionnak mennie kellene igazából nincs benne semmi extra.
Csatolásokat remélem nem manuálisan erőltetted, hanem hagytad az automountot
-
Headless
őstag
Mondhatjuk átvettem a stafétát vargalextől,sustetól, a hozzánk megszokott suste/headless buildek plussz egyebek kerülnek bele... 9092 teljes, összes NAS funkció, openvpn, wireguard... stb...[link]. Sajnos suste még mindig nem frissítette a buildet 11-re ez jelenleg csak a driveomon érhető el...
MIR3G buildeket tudom tesztelni, mert nálam az van január óta, gond nélkül muzsikál. Annyi, hogy ahogy említettem régebbi kernelt (4.4.x) használok a hdd bug miatt.
-
Headless
őstag
Természetesen ésszel kell használni a backupot, de mivel csak egy .tar.gz így szerkeszthető törölhető belőle a hardver specifikus konfig így a
Network, wireless konfig. Én is a 1043 kobfigomat töltöttem vissza kb 3 óra alatt eredeti funkciókkal működött minden pedig 1043-on extroot volt mert kevés volt a hely.
HW NAT: gigabit dhcp jetet szoftveresen kinatol ez az eszköz, pppoe-t olyan 6-700 mbps-ig. Szoftveres/hardveres flow offload is van az új kernellel amivel minimális cpu terheléssel megvan a gigabit, de sajnos ez média felhasználásra nem alkalmas mert bár ritkábban, de jelen van még továbbra is a hdd korrupció (3 nap utpime után kezdenek rosszak lenni a kiolvasott adatok). Így jelenleg a 6-700 pppoe esetén.
-
Headless
őstag
Szia!
Én elsősorban LEDE/openwrt-t próbálnám ki egyrészt a konfigjaidat átmásolhatod a WDR3600 alól, mert gondolom azon is openwrt fut. Minden szolgáltatás elérhető, mind padavan, mind lede alatt (nyomtató szerver nem tudom padvan alatt).
Természetesen elosztás usb hub működik, de aktív hub az ajánlott, ami rendelkezik saját áramellátással.
48-al dhl is megvan szerintem az nem rossz akkor. vagy ezen felül van a dhl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1 humoros
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Medence topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- További aktív témák...
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest