- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
Hi!
Lenne pár kérdésem az Eyefinitivel kapcsolatban. Addig világos a dolog, hogy egy kártya van a gépben, és arra maximum 3 monitort lehet kötni. De mi van, ha van nekem 3 db kártyám, és mindegyikre egy-egy monitort kötök. Akkor ugye mindegyik kártya más-mást renderel, így az fps értékek is mások lehetnek. Hogyan érik el, hogy a jelenetek egyszerre történjenek, mert kis eltérés tuti lenne a monitorok között és akkor már a jelenet sebessége is eltérhet, mert vannak olyan motorok, mint pl a COD2-4-5-6-7 motorja, ami elég érzékeny a fps-re. Miként szinkronizálják a 3 kártyát? Lehet egyáltalán így rákötni, nekem azt mondták hogy így is lehet. Mert ha pl van két CF-be kötött karim, és azt 3 monitorra akarom kötni, akkor a felsőre kötök 3 monitort és akkor AFR-ben megy. Mi van ha a felsőre kötök kettőt és az alsóra egyet? Szerintem azt úgy nem lehet, mert az egyik kari 2x annyi pixellel dolgozik és lassabb lesz.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Már csak 11 perc
-
Digitalis
senior tag
Jó üzleti érzékkel és marketinggel szerintem simán ellehetne sütni ezt a több monitor/káva dolgot. Csak sulykolni kell, hogy ez a trendy
, a rács nélküli monitorok ideje rég lejárt
! Akció: háború a börtönablakból , lélegzetelállító, soha nem látott szemet kápráztató játék!
minimum gépigény: 8káva / DX11.1
(compatibility pack, plusz 3db 40" TN paneles 5000000:1 dinkontis monitor vásárlása esetén, jelentős kedvezmény)
Aztán látom sorra jelennek meg az új káva topikok, kék káva nem jó, mert a szürke keret + 8.3fps. (bizonyítottan és levezetve) meg 8keret suxx, 16 már rulla.
Nah, ennyi sietek dógozni -
newtom
csendes tag
16:10-es képaránnyal számolva a 6 monitoros megoldás 3x2 elrendezésben közel 24:10, 2x3-ban pedig kb. 16:15 arányt eredményez (a káva méretétől függ). Az előbbi a mozifilmek 2.25:1-2.4:1 körüli képarányához tökéletes, az utóbbi "négyzet" alakú monitor-mátrixot meg pl. orvostechnikai vizualizációra lehetne érdemlegesen használni...
Amúgy a monitor-kávák mérete tudtommal az Eyefinity driver-jében állítható, így pl. 3x2-es mátrixban 130 x 130 pixelnyi ráccsal és 2560 x 1600-as monitorokkal számolva a tényleges felbontás nem 7680 x 3200, hanem 7940 x 3330: ekkora frame-bufferrel kell a kártyának dolgoznia!
Az összhatás meg olyan, mintha egy bazi nagy képet egy rács mögül nézne az ember. -
caprine
senior tag
5760x2400, na Én itt leragadtam.
Milyen memória lesz ezeken a kártyákon DDR 6-7-8???
-
Digitalis
senior tag
Én azt nem értem, hogy sok "igényes" hc-gamer, egy újonnan vett (kapott) monitoron, luxor lámpával és nagyítóval ha találna véletlenül egy félkonkrét szubpixelt, akkor majdnem harakirit követnek el, mert annyira zavaró lesz számukra, meg most mi lesz , van-e erre gari jááájjj.
Most meg hirtelen,erre a kávás többmonitoros ótvar sz@r megjelenítésre, azta
, de durva,
,hűha, nvidia hulla
.
Nekem erről a többmonitoros játékos dologról az orosz hifitorony jut eszembe. kb. mint sámlin a szokol rádió.
-
h_mate
tag
Azt mondja meg valaki, hogy a crysis 2-höz hány ilyen kari kell, hogy 5760*2400-ban fusson?
-
edward2
addikt
válasz
antikomcsi #130 üzenetére
hát ebben a repülős szarban amivel mennek pl a célkereszt szétbomlik. szerintem is ez a világ legratyibb megoldása. Már filmeknél amikor áruházakban ilyen multiképernyős modon vetitettek is undorom volt.
-
-
Dr. Akula
félisten
A Stalker: CS-ből kiindulva a magyar szinkront sztem nem is kéne erőltetni, nagyon tré. Ugyanaz a 3 kisgyerek hang minden embernek. Már ahol épp nem maradt a ruszki eredeti szöveg. Kipróbáltam az angol szinkront is, az is nagyon gáz. Sajnos a bolti verzióban csak angol + magyar közül lehet választani. Mondjuk a magyart még megértem hogy van akinek jól jön, de az angol helyett meg lehetett volna hagyni a ruszkit a Stalker 1-ben is az volt a legjobb. Hozzá magyar felirat és kész.
Mivel a Stalker az egyik kedvencem, örülök neki hogy DX11-es lesz, legalább nemcsak noname hulladékokkal lehet tesztelni az új technológiát.
-
nkmedve
őstag
válasz
sebgutkopf #137 üzenetére
<200 az lehet 150 vagy 120 is, reméljük inkább ezekhez fog közelebb állni
4870-nél nem kéne drágábbak legyenek az 5700asok, mert ezek valószinűleg memórialimitesek is lesznek, tehát lassabbak.
-
sebgutkopf
őstag
Ez a 200 usd-s ár a 800 sp-ért 128bit-el nem tűnik reálisnak annak fényében, hogy ma már 40.000 ért boltban kapsz 4870-et, ami ugye 800sp és 256 bit. A plusz árat a dx11 önmagában még nem fogadtatja el.
Ennél jobban össze kell szedniük magukat ár témában, bár ez eddig még csak spekuláció. -
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #129 üzenetére
"Ahogy az AMD-nél a 770-ről 870-re váltás a téma, ugy nv-nél 200-ról 300-ra."
Az eredeti hsz amire reagáltál nem beszélt konkrétan GT300ról, csak a G92-GT200 váltás alapján várható NV lépést vázolta fel, kissé tulzóan. De ha már GT300...
A GT300 ha jól tudom még mindig teljesen pletykaszintű, szinte semmi esély arra, hogy az elkövetkező fél évben legyen belőle valami. Az RV870 specifikációi viszont nagyjából véglegesnek tekinthetőek a tranzisztorszám alapján.
Ha a technikai adatok nézzük, akkor a GT300-as pletykák nagy része teljesen alaptalan. Hacsak nem sikerül olyan optimalizáción keresztül vinni a chipet mint az RV670-RV770 esetében akkor semmi esély a pletykákban szereplő 512 procira (ami viszont teljesitményben kéne az RV870 ellen). 40 nanométer ide vagy oda, nem fognak tudni duplázni anélkül, hogy a chip mérete tovább növekedjen, amit az NV nem engedhet meg. Persze ha valami csodával határos módon rájönnek, hogy milyen szarban vannak és tudnak csökkenteni a magméreten akkor én is nagyon boldog leszek, mert lesz érdemi konkurencia."Egyébként ha a gt200 csak egy enyhén javított chip a g80-hoz képest, akkor az rv770 is csak egy enyhén javított lapka a 670-hez képest."
Pont az előbb emlitett optimalizáció volt a fejlődés a két AMD generáció között, azon kivül, ahogy mondtad technológiailag nem történt nagy előrelépes pont mint a G80-GT200 között. Viszont ez érthető, mert az RV670 technológiailag minden akkori újitást tartalmazott, csak a teljesitményre kellett rágyúrni. NV-nél inkább technológiailag voltak és vannak gondok, de ezzel szemben ők is csak a teljesitményt javitották, láttuk milyen áron.
"Minden féle eddigi jelölés helyett a Vision fantázia nevet vezetik be, mint olvashattad itt is, ez vonatkozik az eddig megjelent termékekre, és az újakra is."
Az, hogy milyen nevet aggatnak rá a platformra, az szerintem nem különösebben lényeg. Akik nem értenek hozzá azoknak ez a váltás vásárláskor segithet, akik pedig értenek azok úgy se név alapján vesznek hordozható gépet. A Vision tertalmaz régi elemeket, de proci és chipset vonalon elég sok az ujdonság, úgyhogy nem panaszkodhatunk.
-
Digitalis
senior tag
Pl a fullHD LCD TV-t 37"-40" alatt felesleges venni, mert bele kéne bújni ahhoz, hogy különbséget tudjunk tenni 720p és 1080p között. Itt inkább hd ready. Felette már ok, de fullHD-nek előnye is csak nagy kijelzőn, és viszonylag közelről nézve van létjogosultsága. 15.4 laptopon 1920x1200 pff...
Ajánlott nézési távolságok, 720p/1080p -
nap
addikt
Erdekes, hogy mar nem a videokartya a szuk keresztmetszet, hanem a monitor.
De az nagyon. -
válasz
Komplikato #110 üzenetére
Vicc.
pont ugyan olyan kényelmetlen lenne, mint a 15.4-es laptopomon az 1920x1200as nativ
-
antikomcsi
veterán
válasz
Komplikato #120 üzenetére
Lehet, hogy lesz, de engem nem hoz lázba, mint ahogy a felhasználok nagyobbik része sem fog a nappalijába 6 monitort rendszeresíteni. Ez az egyik oldal, mert pár területen jól jöhet, bár az inkább munka front.
Másrészt az eddigi infóim alapján, amik persze akár tévesek is lehetnek, egy 5870-es kártyán lesz 2 dvi port, 1 hdmi, és egy display, amikből egyidejűleg 3 kimenet használható.
Nekem úgy rémlik a 3850/70 elég jó volt kaphatóság szempontjából, az akkor jelent meg amikor a nép az hitte, hogy meg is fog jelenni, és gyakorlatilag rögtön kapható is volt. Nem úgy, mint a 8800GT.
Remélem nem csak a bemutatást követő 1-2 hónap múlva jönnek a karik, hisz még be sincsenek mutatva.
(#125) edward2
Nekem is a kávák jelentik a fő gondot. Mivel gyakorlatilag kép részlet nem esik ki, csak ugye ott vannak a keretek, akkor itt most a célkereszt felső része része a felső középső monitoron van, az alsó fele meg a középső alsó monitoron? Úgy gondolom, egy percig nem élnék ezzel a megoldással egy fps-ben.
-
antikomcsi
veterán
Ahogy az AMD-nél a 770-ről 870-re váltás a téma, ugy nv-nél 200-ról 300-ra.
Most, hogy keversz ide g80-as chipeket? Egyébként ha a gt200 csak egy enyhén javított chip a g80-hoz képest, akkor az rv770 is csak egy enyhén javított lapka a 670-hez képest.
Most mindkét gyártó 55-ről 40 nanora vált, és kb. megduplázza a tranzisztorok számát, némi órajel emeléssel, ahol ez lehetséges.
Ha már adatokkal jössz, mégha annak semmi köze nincs is a témához, akkor figyelj arra, hogy az helyes legyen. RV670-ről 770-re váltásnál bizony nem 25%-al nőtt a magméret, hanem inkább 40%-al, és 55 nanon gyártották a rivális 65nanos technologiájával szemben. Bár ez utobbi legyen az nv problémája, miért nem húztak bele jobban.
Az új amd chipeknél, most nem ez fog történni, mert gyártástechnologiát is váltanak.
Minden féle eddigi jelölés helyett a Vision fantázia nevet vezetik be, mint olvashattad itt is, ez vonatkozik az eddig megjelent termékekre, és az újakra is. Hasonlóan, az nv-hez akik a gt300 megjelenésekor el kívánják hagyni a számozáson kívűli egyéb jelöléseket.
-
Tidus
addikt
Ez nagyon komoly lessz.
Kíváncsi leszek a konkurencia mivel fog válaszolni? -
Badman 4ever
őstag
Abu, ti mikor kaptok ilyen HD5000 szériás vackot tesztelni? Gondolom hozzátok hamarabb eljut a VGA, mint a vásárlókhoz.
-
edward2
addikt
Nem tetszik ez a 6 képernyős megoldás. Képernyő közepe értelmezhetetlen aggyal, így hogy kávák által van szarrávágva.
Van az egy sorban 3 képernyő ami szerintem használható kategoriába esik vagy a 9 képernyő. Bár összességében a szélek nagyon zavaroak. Volt ez a 3 képernyős cryengine3 bemutato és elég röhejesen nézett ki.
-
Gondolom nálunk ezek euroban értendők tehát akkor nagyjából egy 100-as lesz egy 5870. Ha tényleg nagyon erős lesz és játék is lesz hozzá akkor lehet megvásárolom, de majd még meglátom. Az a gondom, hogy a konzolokat tekintik elsődleges játék platformnak és csak átírják a pc-re sokszor gyenge grafikával és magas gépigénnyel pedig egy xbox360 teljesítménye nem említhető egy napon egy modern játékos pc teljesítményével.
-
nkmedve
őstag
válasz
Runner_fxr #121 üzenetére
5870, 1600SP: $399
5850, 1440SP: $299
5770, 5750, 800SP: <$200Ezt rebesgetik legtöbb helyen, aztán meglátjuk. Nem éppen a legbarátibb árak. Megint az 5850 lesz az ami a legjobban megéri ár/teljesitmény szerint, de lehetne legalább egy 100assal olcsóbb.
Ezek alapján nálam még jó darabig marad a 4830.
-
zuchy
őstag
válasz
Komplikato #120 üzenetére
Én 6 ot látok.
(#121) Runner_fxr:Ne reménykedj, keményebb árazás várható, mint a HD4-s széria debütálásakor.
-
Arra is kíváncsi lennék mennyi lesz egy 5870 ára. Remélem barátságos akár csak a 4000-es széria érkezésekor a 4870.
-
Komplikato
veterán
válasz
antikomcsi #113 üzenetére
" Én a magam részéről teszek rá, hogy 6 monitort lehet majd egy kártyára kötni, kiegészítőkkel, mert ugye 6 kimenet egyik 5870-en sem lesz,..."
Nem hiszem, hogy sokan megveszik az extra ára miatt, de lesz. Nézd meg itt az első képet: [link]
Ez itt biza 5db displayport csati, erről ment a 6 monitoros bemutató (meg 4db ilyenről a 24 monitoros MS Flightsimulator X) ...Mikor volt olyan, hogy az ATI bemutatott egy új kártyát és nem csak 1-2 hónap múlva került kereskedelmi forgalomba? Ilyenkor a valós megjelenés elötti 1-2 hétben jöttek az első tesztek is. A Fudzilla szerint Októberben jön a HD5770-es 200USD alatt, ezért valószinü a nagytesó megjelenése Szeptember végén, vagy Október elején.
-
Azt hittem jönnek az új radeonok teszt eredményei erre előállnak ezzel a parasztvakítással! Eleve kinek van erre pénze és ekkora lakása ahol kényelmesen elférnek ezek a cuccok! Az átlagfelhasználókat érintő dolgokról kéne beszélni. Amíg nem látom a hivatalos teszteket az új kártyáról addig mutogathatnak nekem 200 monitor összekapcsolását és 250 000 X 180 000-es felbontást, nem érdekel mert a nagy átlagot ez nem érinti. Amúgy saját véleményem, hogy ez eleve egy elcseszett ötlet inkább az 1db bazi nagy kijelző a járhatóbb út.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #112 üzenetére
"Ez esetben persze nem ez történt ugye? It nem álltak át 55-ről 40 nanora, nem duplázták meg a tranzisztor/sp számot, és nem törekedtek a magas órajelre.
Nincs ezzel gond, de ha az egyik gyártónál ez hőstettnek minősül akkor a másikat ne pont emiatt szídjátok."
Az NV a GT200-nál megduplázta a tranzisztorszámot, de ugyanakkor a magméret is kétszeres lett, és ennek megfelelően csak nagyon drágán volt kifizetődő gyártani. Ezenkivül semmilyen technológiai fejlődés nem volt. A GT200 alapjában véve egy enyhén javitott G80. Ez egyáltalán nem nevezhető fejlődésnek.
AMD a 3000-es és 4000es széria között 25%-kal nagyobb magméret mellett 150%-kkal növelte az egységek számát. Most is ugyanez lesz, csak annyi különbséggel, hogy most csak 100% lesz a növekedés, ezen kivül pedig a kártya támogatni fogja a legújabb DX API-t.Én azért a kettőt nem tenném egy lapra.
"Gyakorlatilag az AMD, most átnevezte az egész mobil szegmenst, és mindenki oda van, hogy milyen szuper fiúk."
Ez most mire vonatkozik? GPU-ra nem hiszem, mert ott nem hallottam átnevezésről, ha pedig procikra gondolsz akkor pedig nem igaz, mert az új darabok K10.5-ösek, és 45nm-en készülnek. Ezek teljesen új procik.
-
Digitalis
senior tag
Hát ja, szemet kápráztat, majdhogynem vakít... Nah, inkább ülök a traktorra vissza.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #112 üzenetére
Na persze és te vagy a legokosabb.
-
antikomcsi
veterán
Ezekszerint nem.
Csak annyit mondtak, hogy szeptember 10.-én nagyot néz majd a világ. Persze mindenki az új radeonok bejelentésére számított, erre a fejünkhöz vágnak egy ilyen multi monitoros újdonságot. Én a magam részéről teszek rá, hogy 6 monitort lehet majd egy kártyára kötni, kiegészítőkkel, mert ugye 6 kimenet egyik 5870-en sem lesz, inkább egy nagy monitoron játszok kávák nélkül, ha lehet. Részemről mindegy melyik gyártó hozakodik elő ezzel a technikával, ha az nv tette volna, az sem lenne szimpatikus, inkább az új kártyákat erőltetnék már.
Viszont, ha ezt a monitoros trükköt az nv játszotta volna el, már rég megetették volna az itteni forumozók mind a 6 monitort az nv munkatársaival, hogy csak ígérgetnek, aztán nincs semmi.
Úgyhogy hiába lett itt beharangozva szeptember 10.-e, az bizony téves információ volt, talán szeptember végén jönnek már végre az új radeonok.
-
antikomcsi
veterán
válasz
#35434496 #108 üzenetére
Eszméletlen, hogy páran milyen okosak vagytok.
(#107) r1E3S3E7T
Ez esetben persze nem ez történt ugye? It nem álltak át 55-ről 40 nanora, nem duplázták meg a tranzisztor/sp számot, és nem törekedtek a magas órajelre.
Nincs ezzel gond, de ha az egyik gyártónál ez hőstettnek minősül akkor a másikat ne pont emiatt szídjátok.
Gyakorlatilag az AMD, most átnevezte az egész mobil szegmenst, és mindenki oda van, hogy milyen szuper fiúk.
Mielőtt leszolnátok, nállam az AMD élvez prioritást, az, hogy mit, minek neveznek a gyártók csupán részlet kérdés, pusztán nem követem az itteni strucc politikát.
-
Komplikato
veterán
Gondolom ehhez a 24(!!!) monitoros MS Flightsimulator X bemutatóhoz már kell a 4x-es CrossFire is.
[link] -
Komplikato
veterán
válasz
Depression #68 üzenetére
"Szerintem hamarosan megjelennek azok a monitorok, amelyekben több TN panel lesz egymás mellé építve, 1 kávában"
Ilyet évekkel ezelött gyártottak, igaz drágán. Általában 3db panel volt egymás mellett, két szélső persze szögbe állítva. Ha rákeresel internetten biztos találsz képeket ...
Tessék itt egy oldal, ami csak ezzel foglalkozik: [link] -
törölt tag
Az Nvidiának vége van!
Ha sikerül is nv-nek ilyen karit összehoznia akkor annak 1millió $-os vételára lesz
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tudjátok, hogy mit fog erre lépni az nVidia?
Újra átcímkézi a 8800 GTS-t......
-
válasz
Cathfaern #69 üzenetére
igen, win7 részben kiküszöböli a problémát, de életlenebbek is a "dolgok" aeroval
Másrészt 24"-esen felbontástól függetlenül X cm-es betűk az olvashatóak. Hiába lehet a nagy felbontás miatt kitenni olvashatóan kissebb méretben, ha 2 centiről látod rendesen ...
a extrém felbontásnak csak nagy kijelzőn lehet értelme, hogy bazinagy és jól látható desktopod legyen - melóhoz. játékok esetén egyenesen hátrány, hiszen nativban néznek csak ki jól, de azt meg nincs ami kihajtsa ilyen számok esetén
-
zoltanz
nagyúr
Ez az fejleszenek csak, én örűlnék neki a desktop -mra szeretnék még egykét dolot elhelyezni, hogy minden kéznél legyen.
-
Cefet
aktív tag
Észrevettétek, hogy az apróhirdetések főoldalán a(z egyébként nagyon korrekt) bazárosok levették a video karikat a hirdetésükből?
Biztosan van még nekik mit eladni, de már Ők is nagyon várják a friss árút. -
zed1983
őstag
Ez aztán szép...
-
Hardzsi
tag
Végre lesz értelme elővenni a Surroundgaming témát:
www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Surround_Gaming
A Surround Comparisons listát nézzétek. -
whiz
aktív tag
válasz
LackoMester #97 üzenetére
Én kíváncsian várom, de pénzem egyikre se lesz...
-
whiz
aktív tag
Szóval a következő generáció nagyágyúja lenyomja az előző X2-esét? Mi lesz itt, ha jön az 5870x2?
-
Dany007
veterán
Azért én az Nvidiát se félteném
Dobni fog most az is nagyot. Már lassan ennyi és ilyen hírek hallatán kezdek Ati párti lenni... De az új vga vásárlás még várat magára pár évet...
Egyébként már máshol is mondták, hogy nem csak talpra állt, hanem most pont h az Nvidia szenved... Ezekszerint akkor lemaradtam pár lépcsőfokot vagy nagyon gyorsan történt ez a váltás -
Dany007
veterán
Durva. Árakat gondolom nem mertek mondani
Az 5000 akárhányas felbontást minek nevezik? Xyzuwxga ? Már lassan elfogy az abc
Azért jó látni, hogy az ati talpra állt. -
No-kia
addikt
egy ilyen 24 es rendszert elogadnék itthonra, talán majd egyszer beruházok eg yilyenre
-
LackoMester
addikt
egy HD5870-re vevö vagyok
:elég brutinak néz ki
-
h_143570
addikt
Egy otlet a kavek eltuntetesere.
Nem lehetne tukrokkel eliranyitani a monitorok kepet egy egybe fuggo feluletre?
-
Tyberius
aktív tag
Na jó, ezt csak példaként hoztam fel, a DVI sávszél elbír többet is.
(Single) WUXGA 1920 × 1200 @ 60 Hz
(Dual) WQXGA (2560 × 1600) @ 60 Hz
Ez 1600x1050-en 78, ill. 139 Hz-nek felelne meg, ami háromfelé osztva 26, ill. 46 FPS-re elég. Még mindig nem egy gémer-orientált megoldás, de munkára, filmre, általános használatra tökéletesen megfelel. -
Tyberius
aktív tag
Nem ismerem ezt a kütyüt pontosan, de ha úgy néz ki, hogy a kártyára egy dobozt dugsz rá DVI kábellel, és a dobozból megy háromfelé a jel, akkor megoldható: a kártya drivere képkockánként felváltva küldi ki az 1-2-3. monitor jelét, így az egyes monitorok képe minden harmadik képkockával frissül (60Hz ->20Hz). Persze csak spekulálok, de szerintem ez így működhet.
-
törölt tag
Tényletg brutális, de játéknál engem rettentően zavarna a káva. Sokkal szívesebben használnék egy ilyet, persze ehhez már egy nagyobb szoba is kellene.
-
szab.tam
nagyúr
biztos nem. a régieknél 1 gpu -> max. 2 kijelző....
a újnál a display porton lesz a szétosztás.
a régieknél a dvi-nál sávszél korlát is van.
de akkor hogy a fenébe csinálták meg maxtorék, hogy 1 dvi-ra rákötött doboz 3*1680*1050-et csinál. ott nincs sávszél korlát? - nem igazán értem... -
sysrq
őstag
Lehet majd meló közben fullHd filmet nézni fent a jobb sarokban.
-
zuchy
őstag
Na itt a vége a jó öreg 8800 GT-nek, Stalker az egyik kedvenc játékom.
-
nkmedve
őstag
Ez nem tudom mennyire megbizható, de a tranyószámból itélve elég reális lenne a számolóegységek duplázása.
#50 azt a Crysis tesztet én is láttam valahol, ha igaz akkor nagyon brutális a kártya. Ott FPS-ben az 5870 simán hozta egy 4870 dupláját (sőt veri az X2-t és a GTX295-öt is). De ez azért még erősen pletykaszintű info.
-
törölt tag
válasz
Depression #68 üzenetére
Azé nekem nagyon bejövős amikor 1280x720-ban kiteszem a képet a 94cm-es plazmára
-
proci985
MODERÁTOR
vajon a régebbi kártyáknál is engedélyezik drivrből a több monitor meghajtását, vagy ott volt valami hardveres limitáció is? nekem a 3870el lett volna már rá példa, hogy kellett volna a harmadik kimenet is szimultán (2x19"+32").
érdekesnek ígérkezik, de egy ideig még nem fogok cserélni.
szerintem a káva annyira azért nem zavaró. persze, filmezni igen, de mondjuk a Supreme Commander két monitoron minden mást meguralt. szövegszerkeszteni/OCzni is sokkal jobb a két monitor, egyikre lazán kifér egy program teljes képernyőn, másik monitoron pedig lehet nézegetni valós időben a rendszer kihasználtságát, mire hogy reagál.
-
válasz
Cathfaern #69 üzenetére
Hát, én próbálgattam különböző felbontásokat használni Windows 7-en, de ugyanúgy kicsinyednek a magasabb értékre az elemek mint XP-nél. Egyetlen lehetőség ebben a rendszerben ilyen téren, hogy 125 %-ra meg 150-re lehet nagyítani az egész mindenséget, vagy pedig mondjuk csak a szöveget mint régebben is.
-
JanR
addikt
Azt a budos rohadt ...
Meghallgatnek egy nvidia fan-t, hogy erre mit mondanaMOD: Masnak nem csinalja ujabban a ph, hogy mikor postol azt irja, hogy: A kapott adatok érvénytelenek! - es semmi kedveert nem hajlando tovabbitani az uzenetemet?
-
Cathfaern
nagyúr
Elméletben a felbontásnak és a képernyőn megjelenő grafikus elemek méretének nem kéne, hogy közvetlen kapcsolata legyen egymással. XP borzalmas volt ilyen téren, nem lehetett normálisan skálázni, Win7 állítólag már jobb, bár még nem próbáltam. Ideális eset az lenne, hogy felbontásfüggetlenül be tudnád állítani, hogy mekkorák legyenek az egyes elemek, ami egyformán skálázna mindent (betümérettől kezdve az ablakkeret vastagságáig). Linux alatt lehet működik is rendesen, ott nem néztem még soha
-
szab.tam
nagyúr
értem én. csak te nem értesz engem...
pont az lenne a jó, ha a káva szélessége hiányozna a képből. mint a valóságban, egy fülkében ülnél. a bódé oszlopai is kitakarják a valóság egy részletét. itt is úgy lenne jó....ki lehetne számolni, kb. 20-30-40 pixeloszlop, (sor), kimaradna a képből. természetesen konfigurálható módon.
-
válasz
bakosgabor57 #60 üzenetére
Persze, hogy odaszigszalagoztam, nem féltem azt már, egy rossz monitorból szedtem ki. De egyébként nem igazán lehet fedésbe hozni őket, mert erről hiányzik a hátulja is. Kell még mögé tükröződő felület, egy vastag üveglap, majd fóliák, és az elengedhetetlen fénycsövek. Ugyan így is ad képet, de nem lehet látni világítás nélkül.
szab.tam: úgy értettem a vak foltot, hogy ott nem lenne kép, természetesen a megjelenített képből nem hiányozna semmi részlet. -
-
SzlobiG
félisten
Dirt 2 is támogatja ütni fog.
-
Brutális lehet a teljesítménye,már alig várom a hivatalos teszteket.
Lehet,hogy az Nvidia kap megint egy pofont? -
Nos, akkor itt többek ötletére, én sikeresen kiszedtem az LCD panelt a monitorból. Mi a véleményetek, a másikból is ki kellene venni, hogy tökéletes legyen a képösszhang?
Egyébként fél-fél centi akkor is lenne minimum köztük, az pedig 1 cm-nyi vak tér minimum, szal értelmetlen lenne úgy is igazából. -
Konflikt
addikt
5760x2400 - nice.
-
tzsolesz
nagyúr
Mi lesz még itt nem sokára. Ajjaj.
Abu85: nem tán azt akarod mondani, hogy a találgatós topic-ban, már ott vannak valahol az eltalált végleges speckók?
Én amúgy már tudom, hogy mik azok bibí. -
Xirtam
veterán
Nekem tetszik, ez. De a káva engem is zavarna, személy szerint én kiszedném magát a panelt és megoldanám egy falon a több monitort káva nélkül, na úgy már elviselném!
-
J4N!
tag
Te jó ég ez valami brutális
kíváncsi leszek majd a tesztekre
-
emmm
őstag
válasz
bakosgabor57 #41 üzenetére
Miért ne? Amit eddig lehetett hallani, hogy egy sima Phenom II-vel tolták a Crysis tesztet, elég jó FPS arányokkal. (már persze, ha igaz a hír)
-
Devid_81
félisten
válasz
Ez egy igen jo kerdes, ugyanis ekkora felbontasokhoz kell CPU is boven.
De varjuk ki a veget -
Styleboy
tag
Hát szerintem is inkább erő,demonstráció miatt alkalmazzák ezt a megoldást.De szerintem majd meglátjuk a végén hogy mi is fog kisülni az egészből.Mert ha vissza emlékszünk akkor a HD4000 szériánál is akkor jött csak elő az erő fölény ha nagyobb felbontásokat alkalmaztunk.De az átlagos felbontásoknál mint pl. 1280x1024nél szinte semi külömbség nem volt,még olykor az Nvidia vitte a pálmát.Vagyis szerintem az emberek nagy része nem fogja kihasználni ultra magas felbontásokat,mint amik a hirben is voltak.Na meg az NVidia is fejlődik arról meg ne feletkezünk meg.
A hőtermelésről meg anyit hogy megint kell várni kb 3hónapot míg meg nem jelennek speckó hütősek,hogy ne legyenek oylan fórófejüek mint az első szériák.Na meg az ár se mindegy,mert a HD4000sorozat ennek köszönhetően vált sikeresé.
Ez az én véleményem.
Ja megjegyzésként.Elméletileg most fognak bejöni az érintőkijelzős monitorok.Hát nem tudom,de szerintem azért 6db 30"-os kijelzőt elég lehetne nyomkorászni.Tiszta WII.Lesz olyan izomlázunk
És szerintem is a többmonitoros esetben inkább professzionális felhásználok fogják előnyüket lelni,na meg a megszálot szimulátorosok(remélem nem sértettem meg senkit se,mert nekem is jó lenne 3monitor szimulátorozni,de arra az 1-2 órányi játékhoz hogy kikapcsolódjak bőven elég egy mezei monitor is. -
Sanyix
őstag
no de KIHALYTYA-E???
-
Gyuri27
félisten
válasz
Nemérdekes. Rátolunk mindent maxra, hogy szép és élethű legyen.
-
bakosgabor57
őstag
És akkor jöhet az ökörzöld kérdés : vajon kihajtja-e ? (a jelenlegi proci,...stb)
-
szab.tam
nagyúr
a szükséges és elégséges teljesítmény meghatározása elég nehéz. egy pl.
E8400, gtx280, 1690*1050, gtr2, win7, új driver...
most jutottam el oda, hogy minden maradéktalanul fut. idáig mindig tudtam olyan beállítást, vagy azok kombinációit megtalálni, ahol akadozott a játék.
az optimalizálatlan modokról, (pl f1), és a + pályákról ne is beszéljünk....
mindig volt valami gond. most nem kezdem el részletezni, mert pár pár oldalt teleírhatnék vele, hogy kinek, minek a hibája, (simbin, driver, hardver, rossz beállítás, stb...) de a teljesítménytöbbblet, ha van egyáltalán, sosem árt. -
]Phobos[
senior tag
Én azt nem értem, miért kell elkezdeni ezt? Most akkor 3-ra mindenki kezdje el fújjolni az Ati-t! Annyi igazság mondjuk van benne, hogy a fogyasztás/ hőmérséklet/ hangerő/ tuningolhatóságban lehetnek majd problémák. És ha már nagyobb hűtő, vagy szar gyári és kapásból cserélni kell, akkor megugrik az ára. Majd meglássuk, mondta a vak is. Amúgy a teljesítménye igen jól hangzik, már csak normális játékokat kéne írni rá, amiért érdemes lenne megvenni
- bár ez egyéni vélemény ...
-
gpatrik
tag
Hajjaj, NV kezdheti felkötni a gatyeszt. Ehez lehet kevés lesz ha csak átnevezik a kártyát.
-
adam320
senior tag
5760x2400
-
radírfej
senior tag
függetlenül a demótól ez igazán professzionális felhasználások esetén tud előny lenni, előfordulhat 4 monitornál is nagyobb megjelenítési igény.
játékok esetén projektor a kulcsszó. majd minden szempontból jobb megoldás.
valószínűleg azért választotta az amd a demo során ezt a megoldást, mert igen látványos, tehát elsősorban látványos erődemonstráció, mint valós játékokra kihegyezett történet.
-
-
boeing
őstag
Hm..Hm csak gamák legyenek hozzá dögivel,mert igy csak egy technikai szörnyeteg
-
smkb
őstag
Közben az is felmerült bennem, hogy amilyen távolságokból egy ilyen 6 monitoros rendszert néz az ember, teljesen felesleges a fullhdnél nagyobb felbontás
Azaz tökre semmi értelme 7xxx*3xxx ben nyomni valamit 3 méterről mivel egy 40" os tvnél 2,5 méter után nem tud az emberi szem különbséget tenni a 1920*1080 as fullhd és 1366*768 as hdready közt sem. Tehát igen jó dolog továbbra is szerintem csak létjogosultsága eléggé szűk.
-
szab.tam
nagyúr
több kérdés fogalmazódott meg bennem....
"A megoldás segítségével az egy grafikus processzorral felszerelt kártyák akár hat darab monitort is képesek kezelni,..."
ezt hogy a bánatban csinálja, amikor a kártyánkénti 4 kimenetből max 3 lesz egyszerre használható. lesz valami gecube gemini féle dvi, (hdmi, dp), elosztó?
az alklamazásoknál, (játékoknál), hogy lesz megoldva az, (egyáltalán meglesz-e) hogy a káva vastagságnyi képinformáció ki legyen vonva a megjelenítésből? pl autóversenynél mintha az lenne a 2 első oszlop.
a maxtor elosztói ezt tudtommal megoldották, egy régi cikkben olvastam, most nem találom. de erről akütyüről van szó:
Matrox TripleHead2Go
Digital Edition : 3*1680*1050-et támogat már...és valami hasonló képpen működik, (itt nem tudom mire van rákötve):
namármost: csak egy matrox elosztóért az ember nem szívesen ad 80-100k-t. de ha ezt maradáktalanul egy vga is tudja, akkor miért ne. (és már csak +1 db. 22-es monitor kell, mert 2 már van...)
de ha a káva szélesség kivonása a képletből nem megy, akkor autós játékra ruppót sem ér, mert nagyon zavaró. 2 kijelzővel megpróbáltam, és egy ferde vonalnál nagyon csúnya, amikor a káva szélességével elcsúszva folytatódik a törésnél....
-
juliabrilke
veterán
Majd elhiszem ha a saját szememmel látom.
-
törölt tag
Érdekes, itt senkit nem zavar a sok tranyó, bezzeg nemisolyanrég a GTX-eknél az 1,4milliárdra milyen sírás volt...
-
smkb
őstag
Nem rossz dolog ez a többmonitorozás. Ha tényleg lesznek vékonykávájú monitorok, jó dolog ez, de ha nem akkor is megoldható házilag biztosan. Pár évvel ezelőtti lcd áron bőven lehet venni már 2-3 db ugyanolyan minőségű monitort. Csak hely kell nekik
Sőt, ha valaki nagyon akar vesz 3 db használt ugyanolyan típust fillérekért, mondjuk 3db 19 es 4:3ast, aztán házibarkácsban megolja a kávaproblémákat.
-
varsam
őstag
A több monitor egymáson nekem sem tetszik, inkább egy ilyet kötnék rá
A karikat meg várjuk -
jambiyya
őstag
Szerintem a több(kávás)monitoros megjelenítés nem túl elegáns.
Az persze impozáns, amit a kártya tud(ni fog), ez nem kérdés. -
Elijah Baley
tag
Ez is csak a pénzről szól - miről másró
l - apropó: vajon a dell milyen módon szponzorálja az Ati-t?
-
Sonja
nagyúr
Hűtés nélkül a csupasz kártya, KATT!
-
-
mephi666
nagyúr
nem rossz... nem rossz... ha egyszer házam lesz, gondolkodhatok, hogy a fél falat hol rakhatom tele 23"-os képernyőkkel
nem lehet rossz így játszani...
-
Rover623
félisten
Elég hurka ez az Eyefinity...
Még két monitort sem tud kihajtani...
[link] -
Móci
addikt
Várjuk, várjuk, kíváncsi leszek, hogy mit mutatnak az új kártyák. Na meg hogy tényleg annyira brutálisak lesznek e...
-
Ste
addikt
A cikk szerint az új grafikus kártyák legfontosabb infóit már fel lehet lelni a neten. mi lenne, ha valami nagyon tájékozott emberke ezt megosztaná a kevésbé tájékozottakkal is?
-
a hivatalos start nem most csütörtökön lett volna?
-
.mf
veterán
Egyetértek, nekem se tetszik, nem ebben látom a jövőt. Maradok inkább az egy képernyőn történő megjelenítésnél; ha mégis van másik monitor mellette, azon más megy.
A híresztelések szerint megint megduplázódik az sp-szám (1600sp az 5870-en), brutális kártya lesz. Viszont attól félek egyre kevésbé lesz kihasználva, ezt a konzol-átiratos trendet elnézve...
-
Misi 007
őstag
Szóval akkor a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat is DX11-es lesz!
Akkor azért nem lehet tudni semmi infót róla hogy lesz-e szinkron hozzá vagy hogy mikor jelenik meg!
Hát remélem legkésőbb karácsony előtt befut. -
Nagyon ütni fog ez az Evergreen, ez tuti. Nem semmi amit összehoztak, ez a felbontás meg DX11-es képminőség, nem beszélve a számítási teljesítményről, ez már tényleg káprázatos. Mondjuk az tény, hogy több monitor összekapcsolása egyetlen képhez eléggé kényelmetlen, talán ha káva nélküli monitorok lennének, így nagyon rossz játszani. Az árakra nagyon kíváncsi vagyok már, de nem sokat kell várakozni, hogy elképedjek.
-
wardred
tag
Apám az a H.A.W.X. milyen már
-
Márton
nagyúr
nem tudom, nekem már egy duál setuptól is elmegy a kedvem,
pedig ott csak egy vékonyka káva van középen, de írtó zavaró.
több évet dolgoztam így. -
2,15 milliárd tranyó, 2,5 terraflops...
-
törölt tag
Durva lesz. A HAWX videó is durva, felbontásról ne is beszéljünk.
-
darkarthur
senior tag
Az a Stalker kép kegyetlen, már így is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vírusirtó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest