Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• antikomcsi

veterán

válasz Komplikato #120 üzenetére

Lehet, hogy lesz, de engem nem hoz lázba, mint ahogy a felhasználok nagyobbik része sem fog a nappalijába 6 monitort rendszeresíteni. Ez az egyik oldal, mert pár területen jól jöhet, bár az inkább munka front.

Másrészt az eddigi infóim alapján, amik persze akár tévesek is lehetnek, egy 5870-es kártyán lesz 2 dvi port, 1 hdmi, és egy display, amikből egyidejűleg 3 kimenet használható.

Nekem úgy rémlik a 3850/70 elég jó volt kaphatóság szempontjából, az akkor jelent meg amikor a nép az hitte, hogy meg is fog jelenni, és gyakorlatilag rögtön kapható is volt. Nem úgy, mint a 8800GT.

Remélem nem csak a bemutatást követő 1-2 hónap múlva jönnek a karik, hisz még be sincsenek mutatva. :B

(#125) edward2

Nekem is a kávák jelentik a fő gondot. Mivel gyakorlatilag kép részlet nem esik ki, csak ugye ott vannak a keretek, akkor itt most a célkereszt felső része része a felső középső monitoron van, az alsó fele meg a középső alsó monitoron? Úgy gondolom, egy percig nem élnék ezzel a megoldással egy fps-ben.

• antikomcsi

veterán

válasz nkmedve #118 üzenetére

Ahogy az AMD-nél a 770-ről 870-re váltás a téma, ugy nv-nél 200-ról 300-ra.

Most, hogy keversz ide g80-as chipeket? Egyébként ha a gt200 csak egy enyhén javított chip a g80-hoz képest, akkor az rv770 is csak egy enyhén javított lapka a 670-hez képest.

Most mindkét gyártó 55-ről 40 nanora vált, és kb. megduplázza a tranzisztorok számát, némi órajel emeléssel, ahol ez lehetséges.

Ha már adatokkal jössz, mégha annak semmi köze nincs is a témához, akkor figyelj arra, hogy az helyes legyen. RV670-ről 770-re váltásnál bizony nem 25%-al nőtt a magméret, hanem inkább 40%-al, és 55 nanon gyártották a rivális 65nanos technologiájával szemben. Bár ez utobbi legyen az nv problémája, miért nem húztak bele jobban.

Az új amd chipeknél, most nem ez fog történni, mert gyártástechnologiát is váltanak.

Minden féle eddigi jelölés helyett a Vision fantázia nevet vezetik be, mint olvashattad itt is, ez vonatkozik az eddig megjelent termékekre, és az újakra is. Hasonlóan, az nv-hez akik a gt300 megjelenésekor el kívánják hagyni a számozáson kívűli egyéb jelöléseket.

• antikomcsi

veterán

válasz #35434496 #114 üzenetére

Nem én vagyok, de ha a jövő heti lotto számokat is tudod, privátban megoszthatnád velem. ;)

• antikomcsi

veterán

válasz bacsis #9 üzenetére

Ezekszerint nem.

Csak annyit mondtak, hogy szeptember 10.-én nagyot néz majd a világ. Persze mindenki az új radeonok bejelentésére számított, erre a fejünkhöz vágnak egy ilyen multi monitoros újdonságot. Én a magam részéről teszek rá, hogy 6 monitort lehet majd egy kártyára kötni, kiegészítőkkel, mert ugye 6 kimenet egyik 5870-en sem lesz, inkább egy nagy monitoron játszok kávák nélkül, ha lehet. Részemről mindegy melyik gyártó hozakodik elő ezzel a technikával, ha az nv tette volna, az sem lenne szimpatikus, inkább az új kártyákat erőltetnék már.

Viszont, ha ezt a monitoros trükköt az nv játszotta volna el, már rég megetették volna az itteni forumozók mind a 6 monitort az nv munkatársaival, hogy csak ígérgetnek, aztán nincs semmi.

Úgyhogy hiába lett itt beharangozva szeptember 10.-e, az bizony téves információ volt, talán szeptember végén jönnek már végre az új radeonok.

• antikomcsi

veterán

válasz #35434496 #108 üzenetére

Eszméletlen, hogy páran milyen okosak vagytok.

(#107) r1E3S3E7T

Ez esetben persze nem ez történt ugye? It nem álltak át 55-ről 40 nanora, nem duplázták meg a tranzisztor/sp számot, és nem törekedtek a magas órajelre.

Nincs ezzel gond, de ha az egyik gyártónál ez hőstettnek minősül akkor a másikat ne pont emiatt szídjátok.

Gyakorlatilag az AMD, most átnevezte az egész mobil szegmenst, és mindenki oda van, hogy milyen szuper fiúk.

Mielőtt leszolnátok, nállam az AMD élvez prioritást, az, hogy mit, minek neveznek a gyártók csupán részlet kérdés, pusztán nem követem az itteni strucc politikát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés