Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• edward2

addikt

válasz antikomcsi #130 üzenetére

hát ebben a repülős szarban amivel mennek pl a célkereszt szétbomlik. szerintem is ez a világ legratyibb megoldása. Már filmeknél amikor áruházakban ilyen multiképernyős modon vetitettek is undorom volt.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #129 üzenetére

"Ahogy az AMD-nél a 770-ről 870-re váltás a téma, ugy nv-nél 200-ról 300-ra."

Az eredeti hsz amire reagáltál nem beszélt konkrétan GT300ról, csak a G92-GT200 váltás alapján várható NV lépést vázolta fel, kissé tulzóan. De ha már GT300...

A GT300 ha jól tudom még mindig teljesen pletykaszintű, szinte semmi esély arra, hogy az elkövetkező fél évben legyen belőle valami. Az RV870 specifikációi viszont nagyjából véglegesnek tekinthetőek a tranzisztorszám alapján.
    Ha a technikai adatok nézzük, akkor a GT300-as pletykák nagy része teljesen alaptalan. Hacsak nem sikerül olyan optimalizáción keresztül vinni a chipet mint az RV670-RV770 esetében akkor semmi esély a pletykákban szereplő 512 procira (ami viszont teljesitményben kéne az RV870 ellen). 40 nanométer ide vagy oda, nem fognak tudni duplázni anélkül, hogy a chip mérete tovább növekedjen, amit az NV nem engedhet meg. Persze ha valami csodával határos módon rájönnek, hogy milyen szarban vannak és tudnak csökkenteni a magméreten akkor én is nagyon boldog leszek, mert lesz érdemi konkurencia.

"Egyébként ha a gt200 csak egy enyhén javított chip a g80-hoz képest, akkor az rv770 is csak egy enyhén javított lapka a 670-hez képest."

Pont az előbb emlitett optimalizáció volt a fejlődés a két AMD generáció között, azon kivül, ahogy mondtad technológiailag nem történt nagy előrelépes pont mint a G80-GT200 között. Viszont ez érthető, mert az RV670 technológiailag minden akkori újitást tartalmazott, csak a teljesitményre kellett rágyúrni. NV-nél inkább technológiailag voltak és vannak gondok, de ezzel szemben ők is csak a teljesitményt javitották, láttuk milyen áron.

"Minden féle eddigi jelölés helyett a Vision fantázia nevet vezetik be, mint olvashattad itt is, ez vonatkozik az eddig megjelent termékekre, és az újakra is."

Az, hogy milyen nevet aggatnak rá a platformra, az szerintem nem különösebben lényeg. Akik nem értenek hozzá azoknak ez a váltás vásárláskor segithet, akik pedig értenek azok úgy se név alapján vesznek hordozható gépet. A Vision tertalmaz régi elemeket, de proci és chipset vonalon elég sok az ujdonság, úgyhogy nem panaszkodhatunk.

• Komplikato

veterán

válasz antikomcsi #113 üzenetére

" Én a magam részéről teszek rá, hogy 6 monitort lehet majd egy kártyára kötni, kiegészítőkkel, mert ugye 6 kimenet egyik 5870-en sem lesz,..."

Nem hiszem, hogy sokan megveszik az extra ára miatt, de lesz. Nézd meg itt az első képet: [link]
    Ez itt biza 5db displayport csati, erről ment a 6 monitoros bemutató (meg 4db ilyenről a 24 monitoros MS Flightsimulator X) ...

Mikor volt olyan, hogy az ATI bemutatott egy új kártyát és nem csak 1-2 hónap múlva került kereskedelmi forgalomba? Ilyenkor a valós megjelenés elötti 1-2 hétben jöttek az első tesztek is. A Fudzilla szerint Októberben jön a HD5770-es 200USD alatt, ezért valószinü a nagytesó megjelenése Szeptember végén, vagy Október elején.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #112 üzenetére

"Ez esetben persze nem ez történt ugye? It nem álltak át 55-ről 40 nanora, nem duplázták meg a tranzisztor/sp számot, és nem törekedtek a magas órajelre.

Nincs ezzel gond, de ha az egyik gyártónál ez hőstettnek minősül akkor a másikat ne pont emiatt szídjátok."

Az NV a GT200-nál megduplázta a tranzisztorszámot, de ugyanakkor a magméret is kétszeres lett, és ennek megfelelően csak nagyon drágán volt kifizetődő gyártani. Ezenkivül semmilyen technológiai fejlődés nem volt. A GT200 alapjában véve egy enyhén javitott G80. Ez egyáltalán nem nevezhető fejlődésnek.
    AMD a 3000-es és 4000es széria között 25%-kal nagyobb magméret mellett 150%-kkal növelte az egységek számát. Most is ugyanez lesz, csak annyi különbséggel, hogy most csak 100% lesz a növekedés, ezen kivül pedig a kártya támogatni fogja a legújabb DX API-t.

Én azért a kettőt nem tenném egy lapra.

"Gyakorlatilag az AMD, most átnevezte az egész mobil szegmenst, és mindenki oda van, hogy milyen szuper fiúk."

Ez most mire vonatkozik? GPU-ra nem hiszem, mert ott nem hallottam átnevezésről, ha pedig procikra gondolsz akkor pedig nem igaz, mert az új darabok K10.5-ösek, és 45nm-en készülnek. Ezek teljesen új procik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés