Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Én is most elkezdtem építeni a CNC gépemet (az előzőt eladom), de egyelőre anyagi nehézségekbe ütköztem (összetörték az autómat), így most az parkolópályán van. Ugyan van még más gépem is, de minőségi munkát ezzel tudnék majd készíteni...
Gigabyte GA-Z97 Gaming 5 ITX
Celeron G1820 + IGP
2x4 GB Corsair Dominator
Alpenföhn Gotthard (tesztpéldány, nem ilyen lett a végleges kiadása)
200 W-os paneltáp
240 W-os passzív LED tápegységEzzel én alapvetően netezek és tartalomfogyasztok, de hébe-hóba Skyrimozom, JC2-zöm és ETS2-zöm is (mindet 1280x720 minimumon, de már megszokta a szemem). Amennyi időm a családom és a munka mellett marad játékra, arra nem tartok fenn egy "gamer" gépet.
-
imibogyo
veterán
Semmi probléma sincs vele, kis méretben sem. Ha pedig félsz a magasabb hőfokoktól, akkor raksz bele két 500-as ventit, amit csak játék alatt kapcsolsz be. Nekem is volt az ITX házban, kezdetben kapcsolgattam is, aztán IGP-vel még Skyrim alatt sem ment a gép egyetlen eleme sem 60 fok fölé, így végül maradt ott is a full-passzív megoldás.
-
Jogos!
De ettől még butaságot írt ceia fentebb.(#515) ceia:
A fogyasztásra írhattam volna akár az A10-7800-at is, az is megveri a 69 W-os TDP-vel rendelkező GT 240-et, és csak 65W a TDP-je, amibe ugye az IGP mellett 4 magnak is be kell valahogy férnie.(#522) V!ck: megmondom őszintén, nem akartam reagálni rá, de nem bírtam magammal végül.
-
pipo112
őstag
Igen igazad van attól még sajnos az a 4770 még mindig drága azért a pár fps-ért nekem, de ez szubjektív ,hogy számomra nem ér 40k pluszt az a pár fps .
Amit szerettem volna megmutatni a kék ködben úszó társaknak az sikerült ( mert az Intel akkor is jobb az amd meg sz@r mert az i7es 3fps el többet tud ) nem jellemezném a tisztelt fórumtársat föleg hogy ez így gyerekes .
Amit már leírtam és ez a topik nem azért lett hogy Intel vs amd hanem ma ki mit használ szvsz gyakorlatban is megmutatkozik az Intel fölénye .
Ahogy látjuk igen szépen meg is mutatja hogy annyira nem is csóró az ország -
pipo112
őstag
Jelen esetben az i7esre gondoltam nem i5re ha megnézed a tesztet amit likelt a kollega ezt észrevetted volna.
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-i7-4960x-extreme-edition-3-6ghz-lga2011-p189982371/ így nézve még szebb a dolog 50vs 300 Ejj de jó .
Ettől független viszont biztos meg éri az árát de nem Gaming re -
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
Mutasd már meg ,hogy melyik írásba mondtam azt ,hogy FX-et vegyen valaki mert megmutatod akkor el is hiszem ,de Én pont,hogy mindenbe azt írtam,hogy mind a kettőm van és Én csak reagáltam most is ,hogy elöttem író ... PEntium mert az egy szálon hozza az FX-t előtte mire írtam "Egy Pentium G gyakorta jobb választás mint bármelyik AMD".. i5 mert az nem drágább erre reagáltam .. előtte GTA 5 far cry teszt linkelésre írtam. Melyik is volt a megtéríteés meg,hogy vegyél FX-t?
-
Whysperer
addikt
hamarosan megoldódik a gáz nélküli fűtés télen:
"Hamarosan befutnak az első Carrizo-L APU-t használó notebookok. Az Alienware, a Dell, a HP, a Lenovo és a Toshiba is lecsapott rájuk, és már szállítják is a partnereiknek a kész konfigurációkat."azért nem gyenge hőmérséklete lehet egy Alienware-nak AMD Radeon™ HD R9 M295X-tel. 8)
-
big-J
őstag
Nekem erős integrált intel és közepes erős dedikált nvidia lapos a laptopom, és röhögve elfogadnék egy apu-sat helyette. Kevesebbet fogyaszt, mint a kettő együtt, és ha gcn, akkor jó ideig támogatva lenne. Az intel gpu habár majdnem olyan erős nyersen mint a dedikált, a driverjei siralmasak. Az nvidia pedig egy fokkal régebbi gyártástechnolóiájú és fűt rendesen, sikerül is megnegyedelnie az üzemidőt.
-
Persze, én sem azt mondtam, hogy az AMD minden esetben jobb adott felhasználásra, mint az Intel, de ugyanennek a fordítottja sem igaz.
Szóval ha mindenki tájékozódna, és alaposan utánajárna, hogy számára mi lenne a jobb, biztosan sokkal kiegyenlítettebb lenne az állás, és nem a jelenlegi kb. 4:1 arány lenne az össz. felhasználó körében.... -
-
-
deicide
veterán
Nem feltétlen elég. Bár, kinek mit jelent a játék.
Legalább is engem a TitanX topikban "nyaggattak", hogy az öregecske 2600K helyett már illene egy 4790K a TitanX SLI alá. És 1600p-re néha kell is a két kártya és az erősebb proci ereje, ráadásul nemsokára jön majd a 3440x1440, az még 20%-al több pixel. -
nanocry
tag
Hát nekem még még a 2000-es évek környékén Intel P3 733-as gépem számított etalonnak, Riva TNT 16 MB VGA (mai Nvidia). Ejj de jó volt vele akkoriban nyomatni vele a HL-t 1024-et már bírta egész tűrhetően... Óóó micsoda idők voltak azok, mai gyerek fel sem tudja fogni, hogy akkoriban milyen kevés jó játék volt. Grafikát meg hagyjuk, akkoriban örültél, ha fut 800x600-ban valami, nem 4K után lihegni, mint ma.
Azokat az időket már nem hozza vissza semmi, de játékok terén se überlik már soha. Főleg amikor a Diablo 1 megjelent, hát én akkoriban pangtam, szószerint pandemónium volt! : D
-
-
Praston
tag
Az amd gyári hűtőt ugyan nem tapasztaltam, de a g3258-at mikor megvettem 2 hónapra, abból 1 hónapig gyári hűtővel használtam és hát igen csak meglepődtem, hogy mennyire halk még tuning esetén is. Persze bizonyos fordulat felett annak is megjött a hangja, de nem volt annyira vészes.
Ebből kiindulva és amiket hallok amd gyári hűtők terén, ők is tehetnének a csomagba valami ember barátibb darabot nyugodtan.
-
mondjuk szerintem aki megbízható lapot akar venni, az alapból nem fogja olcsón megúszni, szóval szerintem ezen (is) felesleges rugózni.
a hűtő rpm-et amúgy nem szoktam mérni; felesleges, ellátja a feladatát, és kész. addig meg tajtmindegy, hogy milyen gyorsan pörög.
De igazad van, mások vagyunk, amivel nincs is semmi gond, mivel mindnyájan meg tudjuk venni a nekünk megfelelőt (ha nem ütközik anyagi korlátokba persze...)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged