- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
A Wii nem "úgy" konzol. Egyedül sosem játszom, a Wii az társasjáték. Haverokkal 4-6-an, az nagyon nem sinlge. A gép mostmár több, mint 1 éves, és valószínűleg ebben az évben már így is marad (Megjegyzem csenben, hogy a gép belesjébe pénzt konkrétan 2008 nyarán tettem utoljára, mert a 2009-es cseréből még pénzt is tudtam kivenni egy jó gariztatás folyamán, tehát lényegében lassan 2 éve nem költöttem 1 Ft-ot sem gépre).
Nekem csak a PC a játékplatform. Valószínűleg, ha holnap vennék egy Box-ot, akkor nem lenne ennyire fontos a PC. Többet nem hiszem, hoyg költenék, mint egyébként, maximum osztanám két felé.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha most nem lenne olyan játékom, amit még nem játszottam ki (vagyis mindent végigtoltam volna már), és gépet kellene fejleszteni, szerintem vennék másodiknak egy boxot. Mert azzal lehet megúsznék egy VGA cserét, és minden új játéknál dönthetnék, hogy PC vagy Box. De mivel van még itthon bőven játék, amit még kijátszanék, ill. azért még elmennek a játékok, így marad az only PC. Mire meg előjönne ez a dilemma, hol lesz már a 360-as box?
Akkor majd jön a következő Xbox, az meg megint 100+K lesz, tehát megintcsak maradok a PC-nél.
-
TazLeacher
nagyúr
Az a gond a PS3-al, hogy kb. pont annyi játék nem jelenik meg rá, mint PC-re...
Hogy tekkenezel a gépeden? Láttál már konzolos FIFA-t? Esetleg egy Raging Blast? Netalán egy kis Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm 2?God of War 3 srácok?Írjam még azokat a nagy játékokat amik nem jönnek ki PCre? Szerintem nem kell nincs értelme.
Annó (már egy jó ideje...) amikor volt egy kis pénzem, döntenem kellett, hogy az akkor megjelenő PS2 vagy a PC mellett tegyem le a voksom. Tudod mi döntötte el a mérleget? Abban az időben a Civilization és a Warcraft, illetve a komplett FPS piac. Sajnos az RTS és FPS játszhatatlan konzolon.
Mindkettőt lehet játszani, sokan játszák is, de azért nem ugyan az, ezt mindenki tudja, megszokni meglehet, de attól jó nem lesz, max megszoktad. Az meg, hogy Te több játékkal tudsz játszani? Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?
PC-re kb. 10-szer annyi játék van, mint PS3-ra. Nekem van otthon kb. 20 db olyan eredeti játékom, ami sosem jött ki PS3-ra (és már nem is fog), és még végig akarom játszani. Pl. Doom 3? Witcher? Company of Heroes? World is Conflict? Civilization? Warcraft? Starcraft? Diablo? Half Life? Szerintem fölösleges folytatni...Nem tudom, hogy érdekelnek-e, vagy ismered-e ezek a címeket, de ez lényegtelen, mert PS3 exkluzív játékból nem tudsz felsorolni 5 db-ot, ami engem érdekele. Azok közül amiket leírtál, ahogy elöttem is írták max a GoW. Box exkluzívból lehet kb. 10-15 ilyen. 10-15 játék miatt vegyek konzolt, hogy dupla helyet foglaljon otthon, plusz egy tv-t kelljen elhelyeznem (meg vennem), vagy akkor vagy játszom, vagy a család tv-zik, ileltve lemondjak két alap stílusról? Nem hangzik túl igéretesnek.
A PS3 mellett szól a Blu-ray és az ingyenes multi, viszont kevés a játék, és gép és a játékok is drágák, továbbá, mint leírtam, a Blu-ray sem indok, mert így nem tudom a házimozit kiváltani, mivel nem egyedül élek.
A Box mellett szól, hogy relatív olcsó, kevés olyan cím van, ami nem jön ki rá, a játékok árai is barátságosabbak, viszont a fizetős multi vicc.
Szóval fogadjuk már el, hogy ez nem egy lejátszott meccs, mindenki eldönti, hogy neki mi a jobb. És az ilyen "akkor vegyél konzolt" dumáktól - ezt nem te mondtad - a hajam égnek áll.
-
janos666
nagyúr
Én egyedül a Final Fantasy sorozatot hiányolom a játéklistámról (azt is csak azért, mert tetszett a mozifilm, lehet hogy a játékokat 10 perc után meguntam volna, nem tudom...), amiket példának soroltál, azok nem izgattak (talán a God of War érdekelt egy kicsit, míg meg nem néztem alaposabban egy gameplay videót). - Jó tudom, nem teljes a lista, csak példák.
De ugyan így példa, hogy most a videók alapján nagyon tetszik az Alane Wake, de Xbox exclusive cím lett, szóval ha lenne egy PS3-am (márpedig ha lenne valami konzolom, akkor tuti PS3-at vennék, nem Xbox-ot), azzal egyelőre ugyan ott lennék, mint PC-vel. Szóval ha ennyire le lennék maradva a PC-vel, akkor rögtön mindkét konzolból kellene otthon tartanom egyet-egyet, hogy ne maradjak le semmiről.Még arra gondoltam, veszek egy bannolt Xboxot egy Alane Wake-el, aztán együtt eladom vételár körül, ha végeztem vele. (Csak ahhoz előbb kéne egy új monitor 1:1 pixel mapping móddal, amit amúgy is tervezek más miatt a PC-hez, csak úgy tűnik nem elég nagy erőkkel, mert még mindig eladó a mostani...) Csak hát egy játék miatt megbarátkozni a kontrollerrel... inkább megvárom, hátha kiadják PC-re. Mert amire most felvágsz, hogy konzol exclusive címek, ezek nem eredendő dolgok, hanem a marketing eszközei. Ezeket a játékokat is ugyan úgy lehetne PC-re is portolni, sőt, gond nélkül (szinte minden játékot PC-n írnak meg először, akkor is ha csak konzolos kiadása lesz, esetleg optimalizálni kéne még kicsit PC-re, de ilyesmikben szívesen segédkeznek a VGA gyártók ingyen és bérmentve - vagy hát némi reklámért cserébe...).
-
TazLeacher
nagyúr
A. Veszel egy notit otthonra, mondjuk 120K, hogy legyen gép és veszel mellé egy Box-ot 40K-ért. 160K.
B. Szerinted 160K-ból nem hozok ki egy olyan gépet, amin simán elmegy bármelyik játék "SD felbontásbnan"?
Persze, ha van HDTV az más...ja. Legfőképpen, ha nem egyedül élsz. Vagy rögtön 2 HDTV-t veszünk, hogy 1 amin a család TV-zik, vagy DVD-zik, és egy, ha éppen végig szeretném játszani a délutánt...
És nem vagyok a konzolok ellen, mert pont tegnap beszélgettük haverral, hogy a Box akár még 2. gépnek is jó a PC mellé, ha ezzel megúszol hardverfejlesztést. Csak sokszor nem alternatíva.
-
janos666
nagyúr
Nekem pl. az a gondom, hogy egy (akármilyen) PC mindenképp kell a házba. Ez után amit a PC-re költök, abból szinte minden alkalmazás profitál (pár cél-hardware-től eltekintve, de ugye annak is megvan a maga célja...).
A PC-men elfut a World, Excel, PowerPoint, MathCAD, AutoCAD, stb, és pl. utóbbinak sem árt egy legalább közepes CPU+RAM és VGA páros, és igényli a minél nagyobb felbontású, szép kontrasztos monitor. Ha már ezek megvannak, akkor már csak a hangra kell még kicsit rágyúrni, és kiváló lehet HD filmezésre is, illetve nem kell sokkal többet kiadni a gépre, hogy a játékok is jól menjenek, és ezek a programok is még simábban fussanak.
A jól összerakott PC egy összegben drágának tűnik, de szinte mindent meg lehet vele csinálni, és szinte minden profitál a hardware fejlesztéséből.Egy konzol sem olcsó, mert egyrészt a PC alkatrészt is össze lehet vadászni némi szerencsével használtan olyantól, aki sürgősen meg akar tőle szabadulni, akár kicsit áron alul, másrészt a mai konzolok is közelebb vannak már a végükhöz, mint a megjelenésükhöz, most már nyilván olcsóbbak, de ha az utóbbi évek alatt is játszani akartál valamivel, akkor még újonnan kellett megvenned a megjelenés környékén, magasabb árakon. És a konzol csak játékra kell, mert minden másra jobb lesz a PC, amit ugye szintén tartani kell otthon. (Még filmezésre esetleg használhatsz valami hacket, hogy hozzáférj LAN-on a PS3 Blu-Ray olvasójához, és akkor azt már nem kell venni a PC-be.)
Nyilván lehet SD TV-n is játszani, ahogy a PC-n is lőhetsz 640x480-as felbontást, csak szar.
Viszont sok PC monitor is tud 1:1 pixel mappingot és van rajta HDMI bemenet, szóval használható konzollal. Illetve valóban volt valami Linux is PS3-ra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PR-Telecom
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest