- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sad_Vamp #147 üzenetére
Most pedig bele akarjátok magyarázni, hogy műfajokat akarok összehasonlítani?!
Csak olvasd el a saját hszeidet
Amúgy ahelyett, hogy arcoskodsz ("Kezdjük felfogni az analógiát"), és magasan szárnyaló hasonlatokat írsz, inkább azt írd le két sorban, hogy mit akarsz az egészből kihozni. Szerintem a címzettek közül mindenki tisztában van azzal, hogy mi a mainstream és mi a réteg, de mi következik mindebből a Spotify-ra nézve?
-
válasz
sad_Vamp #142 üzenetére
Objektíven különbséget tenni zenei minőségek között csak elég nagy különbségek esetén lehet, és akkor sem lesz teljes értékű. Hogyan értékeled pl. azt minőségben, amikor a rockzenész úgy rakja össze a 3 akkordját, hogy felmegy tőle a véred az egekbe, és úgy érzed, hogy szét bírnál szedni egy traktort? Ez is egyfajta minőség (ie. energia), amit mondjuk egy kifinomult jazztől ilyen mértékben biztosan nem kapsz meg.
Semmi értelme ezt a kérdést ragozni. A jelenlegi minőségszavazási rendszer (ie. eladások) messze nem ideális, de legalább a vásárlók szempontjából korrekt - megvan a jogod, hogy szavazz a pénztárcáddal. Nem tetszik Taylor Whoever? Ne vedd a cuccát. Megfelelő mérési módszer esetén az előfizetős szolgáltatások még jobbak lehetnek erre.
-
Ezzel a magasan szárnyaló szakmaisággal már nem tudok mit kezdeni. Ha Te a közékorba vágysz, akkor sok sikert a megtalálásához. Én a magam részéről nem csak sufnizenéket hallgatok (félreértés ne essék, hallgatok olyat is), és bizonyos zenékhez bizony kell a kimunkált hangzás. Az pedig zsinóron vonja maga után a lefitymált zeneiparnak minden egyes elemét - nem véletlen alakult ki úgy, ahogy. A digitális terjesztés lehet a jó irányba történő változás katalizátora, de nagyon sok olyan dolgot nem fog megváltoztatni, amire Te és a rokon gondolkodásúak fújtok. Megmaradnak a "szar" zenekarok (abból az egyszerű és piacias okból, hogy veszik őket), és megmarad a zenekiadási értéklánc legtöbb eleme is, aminek szerves része a kiadó intézménye.
-
Biztos én komplikálom túl, de a zenélés szerintem ennél egy kicsit több költséggel jár. Ld. pl. hangszerek megvásárlása, próbaterem, stúdióidő, felvett anyagok keverése, csiszolása és végtermékké alakítása, CD-k gyártása (ha van fizikai média), terjesztési díjak, és a legfontosabb - annak a relatív költsége, hogy főállású zenész valaki, és nincs munkából bevételi forrása.
A második kommenteddel pedig a zenélés bevételét egyedül a koncertezésre redukálod, amivel elegánsan mintegy 100 évvel lököd vissza az iparágat a múltba. Nagyvonalú. Az utolsó három szóhoz pedig külön gratulálok, bár annyit hozzáfűznék, hogy a nézőszámok átlagos felfutási idejének ismeretében a zenészek 70-80%-ára mondtál ki halálos ítéletet. Meg kell hagyni, nem szarozol
(#90) Narxis: Nem az, de Te ezt az elvárást közvetíted. Akkor most tkp mit is szeretnél, mi legyen a jövő?
Az "ellehetetlenítés" szó használatát pedig nem is értem egy havonta 1500 FT-os szolgáltatás esetében. -
Ugyan teljesen másra válaszoltál, mint amit írtam, de: ha a jelenlegi Spotify-os modell és árbevétel / user arány univerzális lenne, akkor pontosan ott tartanánk.
(#81) djculture: ez nagyon, nagyon túl van így egyszerűsítve. Az utóbbi időben valóban nagyobb részét hozza a bevételnek a koncert, mint a lemezeladás (talán csak a legnépszerűbbeknél nem), de ez nem a kiadók hibája (és abba már bele se menjünk, hogy ki szervezi és promótálja a turnékat - és igen, van, aki ezt szarul csinálja, de nem lehet általánosítani).
Ha pedig a kiadótól kapott pénz kevés, akkor nem kellett volna aláírni azt a szerződést, ami ezt az alacsony összeget rögzíti.Amúgy szerintem is megérett az idő arra, hogy decentralizáltabbá válljon a zeneelőállítás / forgalmazás, de az ilyen folyamatok csak fokozatosan tudnak történni, aki robbanásszerű változásokat szeretne, az ábrándokat kerget.
-
Így van! Igaz, hogy onnantól kezdve új zene nemigen lesz, de kit érdekel, a jelenlegi készlet is kitart jópár évig. Nem?
Fel kellene már ébredni, a zenéket pénzbe kerül előállítani, és ha a végfelhasználói oldalon senki nem fizet értük, akkor ez a pénz nem folyik be sehonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest