- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Sony Xperia Z3 Topik Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mugencivic
tag
Telenoros telefonra megjött már valakinek a Lollipop?
Mondjuk a Z3 Compact tabletemen próbálgattam ma és eddig olyan túl sok hasznos vagy szép újítást nem találtam még benne.
-
mugencivic
tag
Aki felrakta már a Lollipopot és nem ismeri még: próbálja ki a rejtett játékot, a firmware verziót kell sűrűn tapogatni, amíg elő nem jön a nyalóka, azon belül meg a középső sötétebb részt kell oldalra húzni. Mókás!
-
mugencivic
tag
Ezt a talányt meg tudná -e nekem valaki magyarázni, hogy lehetséges:
Van egy Z3-am, amit egy magyar webshop-ból vettem (Time Office), újonnan, bontatlanul, fóliásan, magyar kézikönyvvel, 27% áfás számlával, és magyar garanciajeggyel ami a Cordon Electronics Kft-hez szól, szépen ki is van töltve, IMEI stimmel, SIM lock nincs rajta.
Az érdekessége viszont, hogy a ROM-ban megtalálhatóak a MyTelenor meg a Deezer alkalmazások, ebből arra következtetek, hogy Telenor-os firmware van rajta, szóval ez akkor egy eredetileg a Telenor által értékesített telefon. (ha csak nincs rá más magyarázat)
A kérdés: Hogy lehetséges ez? Nekem mindenféle dolog eszembe jutott már, de jó lenne, ha valaki meg tudná fejteni.
[ Szerkesztve ]
-
mugencivic
tag
válasz TommyGun #3895 üzenetére
A hivatalos magyarázat, hogy miért nem lehet egyszerre bezárni mindent a következő: Ne zárogasd be az appokat - ha nem muszáj - , mert leállítani és újra elindítani őket több CPU ciklust eszik (és így jobban fogy az akku), mintha futni hagynád és csak folytatnád amikor legközelebb használod. Tehát, mindig mindent bezárogatni rossz gyakorlat. Bízd magad a memória menedzsmentre. Sőt, még olyan is elhangzott, hogy az üres memória rossz memóra. Hmm..
Egyébként nekem is nehezemre esik elfogadni, mert valahogy utálom, ha ezer app van a taszk listában. Ha üres, az olyan tisztább-szárazabb érzés.
-
mugencivic
tag
válasz A 2. Vesztes #4139 üzenetére
Relatív, mert pl a szenzor mérete nagy, 1/2.3", mint a legtöbb kompakt fényképezőgépé. Itthon próbálgattam, kevés fény mellett, beltérben volt olyan, hogy verte az IPhone 6-ot, de manual mód kellett hozzá, hogy ne szálljon el az ISO-val.
-
mugencivic
tag
El lehet rejteni, de a helyére nem tudsz tenni semmit. Ha a felszabaduló helyet is használni szeretnéd, akkor csak egy másik launcher a megoldás... Elég kár érte. Ha már itt tartunk, ilyen és ehhez hasonló dolgokkal mintha szándékosan rontani akarnák a felhasználói élményt, amikor amúgy a hardver szép és jó. Kedvencem a Movie Creator nevű app, ami automatikusan előáll egy üzenettel hetente, hogy ő csinált egy új filmet a fényképeimből, még zenét is kever alá, amit letöltött valahonnan. És ez egy kikapcsolhatatlan funkció (max letiltható a Movie Creator maga), hogy a telefonom a háttérben filmeket eszkábál a képeimből!! Komolyan eszem f*szom megáll, ki volt aki ezt kitalálta?
-
mugencivic
tag
Azért erős napfényben látszik bekapcsolt képernyő mellett is. Ha tényleg csak a kesztyűs üzemmód miatt van benne, akkor szivesen lemondanék róla inkább... Amikor először voltam (szikrázó napsütésben) kirándulni a telefonnal (geocache), eléggé szokatlan és zavaró volt, eddig ilyet más telefonnál nem nagyon tapasztaltam.
-
mugencivic
tag
Bocs a hirdetésért, de telefon eladás után megmaradt egy DK48 (eredeti Sony, még a doboza is megvan) dokkolóm. Z3-hoz szerintem kötelező darab (Z3C-hez is jó), már ha valakit érdekel a hosszú távú vízállóság. Érdeklődni privátban, 5e Ft az ára (fix), Szegediek előnyben.
[ Szerkesztve ]
-
mugencivic
tag
válasz Zoli1<2>3#4& #4858 üzenetére
Nekem kb. 3 hónapig volt egymás mellett a Z3 és iPhone 6. Mindennapi használatban kb. egyforma gyorsnak érződik a kettő. Akadozás nincs Z3-on, kivéve a böngészőban a scrollozás az, ami iPhone-on mindig folyamatos, Z3-on meg néha meg-meg akad, de ezt is csak akkor veszed észre, ha használsz mellette iPhone-t, amúgy fel sem tűnik.
Itt van még pár dolog Z3 pro és kontra, első sorban a hardveres dolgokra fókuszálva, tehát nem IOS vs Android összehasonlítás, valamint a saját szubjektív szempontjaim vannak előtérbe helyezve, tehát a lista nem teljes és főleg nem flamewar indítónak szánom!!
Z3 Pozitívumok i6-hoz képest (számomra):
+ Akku idő
+ Memóriakártya lehetőség
+ Kijelző: Felbontás (Full HD vs HD) és méret (5.2" vs 4.7")
+ Vízállóság
+ Kamera gomb
+ Értesítési led
+ Sztereó előlapi hangszórók
+ Kézből kevésbé csúszik ki (jobb tapintás)
+ Ár
+ Dokkolhatóság
+ 2 év garancia
+ 3GB RAM (a valóságban semmit nem számít, csak a rend kedvéért írom le)
+ Kamera szenzor nagyobb, adott esetben kevés fénynél előnyös lehet, illetve van 4k video amit sose használtam
+ Audio (füllhallgató kimenet) minősége i6 szintű, ez sok másikról nem mondható el
+ 16:9-es képeket lő a kamera, i6-nál kézzel kell vágni
+ Kamera nem áll kiNegatívumok i6-hoz képest:
- Kijelző: szabadban kevésbé olvasható (jobban tükröződik), néha látható rácsháló, gyárilag rosszul kalibrált (majdnem 10K színhőmérséklet, menüből javítható), betekintési szög is rosszabb, mint i6-nál
- Méret és súly (152g vs 129g)
- Hiába nagyobb képernyő, szoft gombok miatt böngészés közben alig nagyobb, videónál persze nem számít
- Gyengébb hangszórók (hiába van kettő), kevesebb mélyhang
- Rosszabb kamera, vagy csak kézi beállításokkal jobb
- Gyengébb vaku
- Értékállóság rosszabb
- Lassabb CPU (nem észrevehető, csak a rend kedvéért írom le)
- Nincs ujjlenyomat olvasó (nem sokat használom, de van aki igen)
- Felül van a jack csatlakozó (alul jobb)
- Kevesebb tartozék kapható boltokban
- Gyári füles kényelmetlenebb és rosszabbul is szól, mint az EarPods
- Nincs némítás gombHa az árát is figyelembe vesszük, a Z3 szerintem jobb vétel. Nekem i6 maradt meg, de első sorban az IOS miatt. Android mezőnyből a Sony és a Z3 a kedvencem talán. (Z3 Compact Tabletem is van és azt is nagyon szeretem).
[ Szerkesztve ]
-
mugencivic
tag
Nem zavar azért annyira a szoft gomb, de nem bánnám, ha egy-két fontosabb alkalmazásban még a Google megcsinálná, hogy lehessen átlátszó alatta a háttér. Pl. Chrome, Maps. Méretét hol lehet állítani amúgy, én azt nem találtam meg, bár szerintem a méretük jó úgy, ahogy van, ha már vannak, ne legyenek kisebbek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest