Sony Xperia Z3 - finomhangolás

Bevezető, tartozékok

A patinás japán óriás végigkísérte és számtalan esetben előre is mozdította a szórakoztató elektronika sok évtizedes fejlődését, gondoljunk csak a Walkman vagy a PlayStation sorozat sikerére és hatására. Persze bekanyarodtak egy-két zsákutcába is, ilyen volt a Betamax vagy MiniDisc formátumok bukása, mindenesetre, amit a Sony-nál tervbe vesznek, azt általában meg is próbálják valósítani, így nyerték meg a Blu-ray vs. HD DVD háborút, és ezzel a filozófiával célozták meg a mobilszegmens dobogóját másfél éve, elindítva a víz- és porálló tulajdonságokról híres Xperia Z sorozatot.

Vékonyabb és kényelmesebb a Sony Xperia Z3
[+]

Friss jelentések szerint azonban a Sony-nak meg kell húznia a nadrágszíjat, a mobilos divízió teljesítménye ugyanis elmarad a várakozásoktól, ez pedig stratégiaváltáshoz vezethet a középkategóriás készülékek kárára. Ennek értelmében a berlini IFA-kiállításon mindjárt három, csúcshardverrel felszerelt kütyüvel is előálltak: a családnevet kölcsönző Xperia Z3-mal, a kisebb, de nem gyengébb Z3 Compacttal, valamint a várva-várt, 8 hüvelykes Z3 Tablet Compacttal, a fentieket egy okosórával is megfűszerezve. A fenti kombinációtól a mobilos eladások új lendületét várják Japánban.

Továbbra is üveg a Sony Xperia Z3 hátlapja
[+]

Íme tehát az Xperia Z3, ami alig fél évvel a Z2 után máris ellátogatott szerkesztőségünkbe, és az eltelt idő szűkössége miatt a generációváltás helyett a finomhangoláson volt a hangsúly, amit egyébként nem szokatlan a Sony-tól, másfél év alatt piacra került ugyanis az Xperia Z, a Z1, a Z1s, a Z2 és most a Z3. Az előd remekelt tavaszi tesztünkben, a hibátlan összeszerelés, a karakteres formavilág, a jó fotós képességek és a kiemelkedő zenei tulajdonságok az első félév egyik ütős ajánlatát eredményezték, a gyártási nehézségek és a kamera túlmelegedése ugyanakkor negatívan érintették a készülék eladásait.

Fehér dobozban kapható a Sony Xperia Z3
[+]

Most, 2014 őszén sokkal erősebb konkurenciával kell az új Xperia csúcsmodellnek számolnia, sőt, QHD-s kijelzővel és következő generációs hardverrel rendelkező vetélytársak is akadnak, de megjelent hazai garanciával nem egy új ázsiai márka, nem beszélve a két új iPhone érkezéséről. Így aztán a Z3 nem nagyon hibázhat, ha az ünnepek időszakának slágere akar lenni, és a profitcsökkenési tendenciáknak véget kíván vetni. A készülék fehér papírdobozban kerül forgalmazásra, benne hálózati töltővel, USB-kábellel, némi nyomtatvánnyal és a minőségi MH750 típusú agyba dugós headsettel, ami viszont nem a Z2-nél megismert, zajszűrős variáns

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Lebukhatott a Sony Xperia Z3X

  A japán gyártó jövő érkező csúcsmodellje minden eddiginél erősebb specifikációval kerülhet forgalomba, legalábbis az AnTuTu szerint.

 • Gondok a Z3 Compact bootloaderének kinyitásakor

  Felhasználói visszajelzések szerint a bootloader kinyitása több Sony-s szolgáltatást is negatívan érint az Xperia Z3 Compact esetében, így például csökken az esti fotók minősége.

 • Mobilarena TV: erős, kompakt, formás

  Mai adásunk során a Sony csúcsmodelljének kistestvérével, a Z3 Compacttal foglalkozunk, mely erős hardverrel, nagyon jó az üzemidővel, és szép formatervvel hívja fel magára a figyelmet.

 • Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

  A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.

Előzmények

Hirdetés