- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
-
pinkcc
tag
Sziasztok.
A napokban többször is előfordult, hogy a mobilom lefagyott, majd hirtelen újraindult. Nem használtam annyit, pl éppen előkaptam, és megakartam nézni az emailleimet, erre lefagyott és újraindult.A másik probléma ami szinté előtérbe került, az az jobb alsó virtuális gomb? nem tudom hogy hívják, ez a gomb nem akar reagálni.
Esetleg egy gyári visszaállítás segíthet?
-
kelly416
veterán
válasz
Grave_444 #27890 üzenetére
Sokan tértek vissza 4.4-re. Jobban tetszés, jobb akkuidő, gördülékenyebb rendszer magyarázatok álltak emellett, az 5.0 feletti rendszerek mellett meg olyanok állnak, hogy talán jobb akkuidő, nem csak gyári programokkal írható SDkártya. A döntés a Tiéd, ha tisztán teszed fel a legújabb rendszert, akkor szerintem ott sem lesz akkuproblémád.
Szerk.:
Ja? Ha nem feltétlenül gyárit szeretnél használni, ott a Mircinko rom, amiről sajnos még most sincs saját tapasztalatom, de nem sokan panaszkodtak rá, ellenben sokan köszönik és dicsérik a munkáját.Mircinko:
Elhiszem, hogy nem bántottad. Ez a Z2 megvan már két éves, remélem ha eddig nem tört, már nem is akar, nem maradt benne annyi feszültség.bogil99:
Nem nyerni akarok, csak olvassunk figyelmesen és ne kiabáljunk egymásra "valótlant", így nyugodtabb marad a topik hangulata. -
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Van lehetőség 5.1-ről 4.3 / 4.4-re visszaállítani?
Rootolni mivel ajánlott? A gyári cuccokat mindenképp lesöpörném. -
kelly416
veterán
válasz
Mircinko #27884 üzenetére
Köszi, tudom, megint tapasztalom, Z2.
De nem baj, amennyiért jött, annyiért én már tovább nem adom, már pont gari sincs rá, semmi tartozéka nincs meg, nem hiszem, hogy bárki z1c-re cserélne velem, úgyhogy marad ez és reménykedek, nem törik a hátlapja.
Dobtam rá két üveget, a z1c-het vett dokkolómba pont beleillik így, még lötyög is kicsit, úgyhogy majd ha kihal, veszek másikat.
Szerk.:
Amúgy viccesen hat, de kicsi a z2, a z2 pro után. Nem is tudom, hogy jutottam el fejben a z1c-től addig. Hiába vékony keret meg jó helykihasználás, mégiscsak hatalmas az a telefon. Bár meg kell jegyezzem, a képernyő alá helyezett gombok hiányoznak.bogil99:
Idézem szó szerint: "Kb. egy éve nem javítják, hanem cserélik sok embernek, [...]" azaz sok embernek, nem mindenkinek. Nem tudom, hol olvastad azt, hogy mindenkinek. -
Mircinko
senior tag
válasz
kelly416 #27883 üzenetére
+1.............111 De tényleg! Soha nem vennék még egyszer üveg hátlapos telefont! (Z3C)
Szép, prémium meg minden mikor kiveszed a dobozból... de 1 percen belül mindig tele ujjlenyomattal. (ez a kisebbik probléma), a nagyobbik, hogy akár a hőmérséklet változástól is képes elrepedni, majd betörni (így oda a vízállóság is) . Szóval (szerintem) nem éri meg lecserélni Z3C-re ezt a telefont.Max az Xperia X Perfomance-ra
-
kelly416
veterán
válasz
balazska92 #27882 üzenetére
Ha nincs baja, ne gariztasd. Ha tetszik a z3c, hirdesd meg, cseréld el, add el és vegyél egy z3c-t, vagy bármi mást. Nem fogok segíteni, és remélem más sem tesz ilyent nyilvános fórumon, hogy gariba vágj egy hibátlan telefont. Elég jó áron mennek még most is a garis z1c-k, nem sokat kell hozzá tenni és lesz z3c.
Amúgy meg sokaknak hiányzik a fém keret, a masszív készülékház, és sokan panaszkodnak, hogy tök jó, a z3c-nek tényleg üveg a hátulja, azért tudom, mert eltört. Én a helyedben olvasgatnék z3c fórumot is, mielőtt 0,3 colért gatyára vágsz valamit, amit lehet, ki sem cserélnek, csak javítanak, vagy esetleg javítás közben még jobban összebarmolnak, mert sajnos ilyen is volt már a szervizben.
-
kelly416
veterán
válasz
balazska92 #27880 üzenetére
Kb. egy éve nem javítják, hanem cserélik sok embernek, de ezek szerint nem nagyon követed a fórumot.
Amúgy az enyémet is kicserélték, de annyira nem tetszett a z3c, hogy el is adtam pár hét alatt. Gondold meg időben, mit teszel.
-
glacious
addikt
válasz
balazska92 #27878 üzenetére
Nem volt alkatrészük, ezért cserélték, de z3c-re.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! Tesómnak és nekem is z1 compact van. Tesóménak valami baja lett, gariba beadtuk, és egy ilyen készüléket kaptunk vissza, ami ránézésre is eltér a saját z1 compactomtól, illetve a telefon belseje is más, itt egy kép a visszakapott telefonról: [link] Itt pedig az enyémről: [link]
Milyen telót kapott tesóm? A típusszámnak utánanéztem, ott z3 compactot ír. Remélem tud valaki segíteni
-
Wilika
aktív tag
válasz
Askformore #27874 üzenetére
Nem hinném, hogy számít, de persze mágnesesről, hogy ne nyitogassam az ajtókat.
-
kelly416
veterán
válasz
Wilika #27871 üzenetére
Jobbat nem tudsz tenni, ha kell még a garancia, minthogy megtartod így a telefont vagy megbízol a Cordonban. Mostanában egyre kevesebb rosszat hallani róluk, úgyhogy én a helyedben kilincselnék egy új akkuért, legalább még jó ideig nyugiban használhatod majd a telót, ha visszakaptad.
-
Wilika
aktív tag
Sziasztok! Minden nap estefelé (úgy 40% környékén) a töltöttség hirtelen esik egy 10-15, néha 20%-ot.
Először próbáljam meg újrarakni az egészet, vagy ez csak tisztán hardveres para lehet, és inkább vigyem vissza, amíg garanciális? Meg tudják rendesen csinálni? (mármint persze, egy akkut kicserélni nem akkora veszedelem, de itt a sok ragasztott üveget, meg ajtócskát nem szúrják el? Csomó rosszat olvasok a cordon-ról)
-
kaciokos
őstag
válasz
csadi0011 #27865 üzenetére
Nekem is hasonló volt, leszámítva, hogy amikor ráböktem, azt mondta, hogy előbb a Software Update alkalmazást kell frissíteni, mondtam neki, hogy nosza, azt frissítette is, de aztán utána kakukk.
Annyi változást vettem észre, hogy már a Beállítások menüből elérhető Software Update is tolja az arcomba az Amazon Shopping alkalmazást, pedig ezt eddig csak a What's New tette, a Software Update csak a ROM frissítéseket figyelte.
-
csadi0011
őstag
Az előbb kaptam egy értesítést a telefonon a szoftverfrissítő alkalmazástól. Valami olyasmi állt benne, hogy Software update - Frissített. Ráböktem, de csak behozta a szoftverfrissítő alkalmazást, ahol nem találtam semmit. Semmi nem változott.
-
Askformore
senior tag
Olyan gondom van, hogy eddig az általam készített screenshotokat és a "hátterek' play alkalmazással letöltött képeket is az SD kártyára mentette, pár napja viszont létrehozott két ugyanilyen nevű mappát a belső tárhelyre, így most duplán van. Hol lehet ezt beállítani, hogy csak az SD-re mentse? Mi állítódott el?
-
kelly416
veterán
válasz
kaciokos #27862 üzenetére
Necsi- necsi- necsináld ezt énvelem... Mert ha elkezdtek off-olni, halomba törlöm a h.sz-eket, és azt senki nem szeretné.
Ettől függetlenül érdekes a kedves fórumtárs megnyilvánulása, több helyen is láttam ugyanezt a velős hozzászólást, Quasi_modo egy helyen rá is kérdezett, hogy ezt most mindenhová beírja? Nem tudom, mit szeretne, de megkérlek Titeket, Téged is kedves -HTC-, ne itt off-oljátok le az ok-okozati kérdéseket.
-
-HTC-
tag
Z1C
-
kelly416
veterán
válasz
->Raizen<- #27858 üzenetére
Akkor ne csodálkozz. Sajna a sok minden szemét néha megbosszulja önmagát.
Bár pont én ne beszéljek, minden frissítést simán feltettem hr nélkül, de nekem nem lassult. Egyszer volt hr, amikor vissza mentem kk-ra, mert az jobban tetszett. -
->Raizen<-
veterán
válasz
andrisbandi #27857 üzenetére
Nem volt reset. Mire belakom a telót az sok idő.
-
andrisbandi
őstag
válasz
->Raizen<- #27855 üzenetére
Kitkatről lolira után után látványosan belassult
- Volt egyből reset "gyári adatok visszaállítása"?
Az szerintem megoldaná, mert én nem vettem észre lassulást. Igaz ilyenkor újra be kell lakni a telót. -
csadi0011
őstag
válasz
Askformore #27854 üzenetére
Szerintem a Z Ultra-val jött be, de azt nem tudom, hogy élő háttér, vagy sima. Ebből számomra az derül ki, hogy sima háttér volt. Pedig az ilyenek hátterek élő hátterek szoktak lenni. Remélem valaki megmondja, mert engem is érdekel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kelly416 #27851 üzenetére
Hát igen, tudtok valami überjó custom romot? Olvastam hogy itt valaki gyártott és meg is néztem a tutorialt hogy kell felrakni, rengeteg számomra hasznos opció lenne benne. A gyári romról lollila történt frissítés után látványosan belassult a telóm de az akksi nem merül jobban. A kit kat féle gyári sebességet újra hozná a custom lollis rom? Nincs a z1 nek alternativája csak z3 z5c ezt tudom nagyon jól ez a teló kapott mindent, poros padlásokat, szakadó esőt és semmi baja makulátlan.
-
Askformore
senior tag
Itt is megkérdezem hátha.. ebből a Sony háttérből létezik live wallpaper? Amik playen vannak, azok szóra sem érdemesek. Valamelyik Sony típusban van ilyen gyárilag? Gondolom ha igen, le lehetne vadászni XDA-ról.. esetleg ha megvan valakinek, és átküldené, azért nagyon hálás lennék.
-
andrisbandi
őstag
válasz
->Raizen<- #27850 üzenetére
Nekem dupla simesre kell váltanom, de nem találtam hasonló telót.
Xiaomi Redmi 3-at szemeltem ki egyenlőre. Elvileg nemsokára lesz magyar garis az Eustockon, 50 ropi körül. -
kelly416
veterán
válasz
->Raizen<- #27850 üzenetére
Z3C, Z5C, de igazából ha nem zúztad le a Z1C-t, akkor keress egy romot magadnak, vagy elég egy launcher is, hogy meglegyen az újdonság érzése, mert ezek ingyen vannak.
-
->Raizen<-
veterán
Sziasztok z1 compactrol milyen telóra érné meg váltani? A kezem nem lesz nagyobb.
-
kelly416
veterán
Köszönöm szépen, így nem is írok Neki privátot. Az előző fórumtársat sem teljesen értettem, hisz szinte mindenkinek ilyen telója van ebben a topikban, miért akarna venni még egyet? De Grave444et sem értem, hisz az hardveraprón fent van egy csomó alapból.
Grave444:
Sajnos én pont aludtam, de már tudod, miért lett törölve a h.sz-od. Nem gondoltam volna, hogy ilyen ranggal valaki ennyire nincs tisztában a fórumszabályzattal, légy kedves az ilyen dolgokat kerüld a továbbiakban. -
motoflug
őstag
A 4. hét jön lassan a garanciális leadás óta. Asszem' ez így valahogy nekem sok. Pláne, hogy kollégám Sony készülékét mennyi idő alatt intézték..
-
djelf
tag
válasz
Askformore #27838 üzenetére
Igen. Bár még nagyon friss nekem. Tegnap varázsoltam fel a telefonra. De tetszik. Szép, jó dolgok vannak benne. A google szemetei kukázva lettek. Mondjuk a +5-6 dB-es tunning a hangerőn fülessel nagyon brutális. Kicsit a fele fölé állítva szól úgy, mint a gyári teljes hangerőn. Azzal óvatosan.
Igaz is, azt valahol vissza lehet venni? Igen tudom, hangerőszabályzó...de én a túlhúzásra értem a kérdést.
Ja és kövezzetek meg, de nekem alapértelmezetten bekapcsolva maradt első indításnál az NFC.
-
djelf
tag
válasz
Viktor0610 #27836 üzenetére
Ahogy sejtettem. Köszönöm szépen.
-
-
djelf
tag
Feltettem a Mircinko v6-os romot a Z1C-mre. Jól sejtem, hogy ha nyomok egy gyári beállítások visszaállítását, akkor a custom (Mircinko) rom-ot állítja alapállapotba a telefon vagy orbitálisat tévedek?
-
air
nagyúr
válasz
Szaszabond #27833 üzenetére
Mircinkó csak gyári romból épít.
Mivel MM nem lesz, ezért várhatod. -
andrisbandi
őstag
válasz
gipsztigris #27828 üzenetére
Köszi, megnézem!
- Jó a linkelt oldal, ezt elmentem, hasznos lesz :-)A vízállóság nálam izzadság és könnyű eső állóságot takar. Hosszabb kocogás, bringázás. Nem muszáj a vízálló, de egyszerűbb.
-
Mircinko
senior tag
Viszonylag, stabil 6.0-s rom, működő kamerával!
- AOSP alapú.; Z1 Compactra!!!
[link] -
gipsztigris
addikt
válasz
andrisbandi #27825 üzenetére
Talán az OnePlus X. Annak ellenére, hogy 5"-os, alig nagyobb mint a Z1C. Csupán 4mm-el szélesebb és 13mm-el magasabb, és 3mm-el vékonyabb.
Vízálló meg minek? A Sony sem vízálló, legfeljebb cseppálló.
Főleg, ha a garanciát nézem akkor pedig végleg ajánlatos elkerülni vele a vizet.
-
kaciokos
őstag
válasz
andrisbandi #27825 üzenetére
Szerintem Z1C szerű telefon csak kettő van, a Z3C és a Z5C.
Viccet félretéve, a Samsung Galaxy Alphán kívül, ami nem egy friss modell, és utódja sincs, nincs kisméretű (13 cm alatti) teló csúcshardverrel.
-
andrisbandi
őstag
Z1c szerű dualsimes teló létezik? Csak nagyobbakat láttam, meg nem vízállókat.
-
ted_mosby
senior tag
Sziasztok! A Telefonomat nem tudom tölteni, mikor rádugom a töltőre úgy villog mint mikor lemerült és beakarom kapcsolni. Most megmár nem is reagál amikor töltőre dugom. Mi lehet a probléma?
-
csadi0011
őstag
válasz
darvinya #17634 üzenetére
A SonyXperiaDev youtube csatorna felrakott 2 videót a témaszerkesztőjükkel kapcsolatban. Egyszer beszédtéma volt itt ez a dolog, ezért válaszolok most erre a hozzászólásra.
A két videó: 9 patch png megértése, és a 9 patch editor használata a témaszerkesztőben. ------ Egy bevezető a témaszerkesztő használatába. -
vitya81
tag
válasz
Rebel007 #27817 üzenetére
Hali!
Nagyon jó minőségű tok. Jó a fogása, tapad rendesen, kellemes anyaghasználat. Én 1,5 évig használtam úgy hogy a telefon kijelzőjén volt egy 'üveg' is, viszont ajánlom hogy a hátlapra is tegyél fóliát és úgy rakd a tokba, ugyanis a tok és a telefon hátlapja közt sok szösz, por fog összegyűlni, havi szinten érdemes 'kitakarítani'
Szerintem nagyon jó választás ez a tok.Üdv, Viktor
-
Rebel007
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani valami jó tokot a telefonhoz. Eddig egy Golla tokot használtam ami teljesen védte a készüléket, de ezt már szeretném lecserélni. Most ezt a tokot néztem ki:
http://www.speedshop.hu/termekek/2014547/nillkin-super-frosted-hatlap-tok-sony-xperia-z1-compact-fekete-ajandek-kijelzovedo-folia.htmlSzerintetek ez egy fóliával vagy egy ilyen vastagabb védő üveggel jó lehet?
Köszi a választ
-
kelly416
veterán
Hát srácok, akárhogy próbáltam üzletelni, nem sikerült z1c-t beszerezni, de úgy néz ki, lesz belőle Z2. Aztán majd látom, ha nagyon nagy, vagy továbbra is éget a vágy a Mircinko rom után, akkor még csere-berélek, de már így is nemsokára azért vissza kerülök a közeletekbe.
-
Domi392
tag
válasz
Askformore #27806 üzenetére
Köszi, de launcher nélkül nem?
-
Domi392
tag
válasz
Askformore #27791 üzenetére
A dokkra az alján
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest