- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #24567 üzenetére
Ma már van magyar T-Mobile-os 5.1.1.
-
VMatteo
őstag
Motorola Defy. Nem volt ez rossz telefon pár éve...de most már érezhető hogy nem mai darab. Facebook lite amivel elboldogul, és mindig újratölti az oldalakat, akár a PH!-t is. A Cordonban még mindig kotlanak a telefonomon, igaz kedden volt egy hete hogy ott van, hova is sietek. A tmobilnak van egy telefonszáma, de hiába, bsznak felvenni.
-
csmat
senior tag
Érdemes feltenni az 5.1et 4.4 helyett? Csak számítógéppel lehet?
Hogyan tudom a google biztonsági mentését visszaállítani?
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Kingroot-tal próbálnám rootolni a telefont de ez a kép fogad.Mi lehet a baj? Legfrissebb kingroot van fent, 5.0.2 droid, 0.283 build.
-
Mircinko
senior tag
Update holnap!
-
flash-
veterán
nekem más gyártóktól is voltak már androidos telefonok, főleg samsungok,és azt kell hogy mondjam a sony stabilabb,megbízhatóbb.
samsungoknál sokszor előjött a hibaüzenet hogy a renszer leállt, folyamat leállt,stb..ennél soha nem tapasztaltam.
Frissitések is jönnek azért, nem az van hogy megveszi az ember a telefont és annyi,már 5.1 nél járunk, és valószinű(bár nem 100%) a 6-ost is meg fogja kapni.
Egyértelmű hogy szoftver frissités terén is jó a sony.Ami meg az előre telepített programokat illeti, minél kevesebb az ilyen annál jobb, a google playen elérhető alternatívák mindig jobbak mint a telefonon előtelepített programok.(pl.launcherek;:zenére neutron vagy poweramp, filmre mx video player,mail k9,naptár jorte, de még sorolhatnám holnap reggelig...)
-
bombermann19
csendes tag
válasz
csejani #24563 üzenetére
a hiba az volt 75%-nál kikapcsolt a telefon, hogy lemerült az aksi.....
elsőnek mikor küldtem nekem is egy szoftver frissítést csináltak rajta de a hiba ugyan úgy megmaradt, így még aznap ment vissza a telefon a szervizbe egy sony magyarország által kiadott hibaticket számmal, mivel ott is panaszt tettem a szakszervizre... -
paxm
aktív tag
válasz
Szoszo94 #24521 üzenetére
"Olyan kérdésem lenne, hogy: lehetséges-e 5.1-es android alatt rootolni, CWM-et telepíteni? Mircinko féle rendszert szeretném felrakni, de ugye ahhoz kellene egy custom recovery is. Muszáj lenne downgrade-elnem ahhoz, hogy CWM-et varázsoljak a telefonra?"
Én már az első romját is feltettem, és most az újabb van fent a megjelenése óta! Nagyon elégedett vagyok vele, eddig semmi gond nem volt, szépen gördülékenyen megy minden. Jóval hangosabb mint a gyári rom, aminek kimondottan örülök ! Az aksi idő is nagyon jó, bár az új 5.1.1 gyárinál is javult állítólag, de az csak fél napig volt fent, úgyhogy arról nem tudok véleményt mondani.Érdemes kipróbálni !
Úgy tudom hogy nem lehet az 5.1.1-et rootolni.
Személy szerint, én flashtool-al felraktam egy 108-asCE3 romot, majd root+ TWRPdualrecovery-t. (Win10 van nekem is), és így raktam fel recocery-ből a Mircinko romot. Titanium-al vissza a programok, és kész.Ezeket a programokat használtam:
EasyRootTool v12.2 Z1C-lockeddualrecovery2.8.21-RELEASE.installer -
xmad
őstag
.
-
kaciokos
őstag
válasz
tysonn198810 #24578 üzenetére
Azt sajnos nem lehet, akárhányszor letiltja a mobilnetet, megjelenik. Ha visszakapcsolja, eltűnik, illetve kézzel is el tudja tüntetni oldalra húzással.
-
törölt tag
Sziasztok.
A Z1 compactom nem veszi be az sd kártyát. Benyomom,kattanik, de vissza is dobja egyből.
Valakinek ötlete?
Köszönöm -
törölt tag
válasz
kelly416 #24576 üzenetére
Azt nem tudom, csak azt, hogy pont most küzdök ilyennel, hogy telefonra mentett számokat el kéne juttatni google-re, és nincs olyan, hogy készülékről áthelyezés google fiókba, ami számomra tök érthetetlen, nem gondolom, hogy én vagyok az első, akinek ez eszébe jutott (szitu: 2 telefon, ugyanarra a fiókra, és az egyiken készülékre van mentve x db szám, ami nem szinkronizálódik a másik telefonra, és ezeket kell eljuttatni).
-
kelly416
veterán
válasz
#09908736 #24574 üzenetére
Ne csináld már, akkor az első alkalommal hogy a fenébe töltöttem fel a névjegyeimet a fiókomba?
Pedig valahogy fel kellett kerüljön, és az elején mindet sim-en tároltam (a sok telefoncserélgetés miatt, ameddig túl nem nőtt a fejemen meg a sim tárolókapacitásán a névjegyzékem), és egyetlen egyszer mentettem vcf-be, azt is gmail-ből.
Na mindegy, akkor ezer bocsi, hogy hülyeséget írtam, de legalább Te megírtad a megoldást.
-
törölt tag
válasz
tysonn198810 #24572 üzenetére
Dobja ki oldalra az értesítést?
-
törölt tag
-
tysonn198810
tag
Sziasztok!
Egyik kollegamnak ilyen telefonja van,letiltotta a mobilnetet,de a kepernyo bal felso sarkaban van egy ikon,ami zavarja ot.azt el lehet valahogy tuntetni?segitseget elore is koszonom!
-
GeOg
csendes tag
Üdv!
Egy ilyen fülhallgatót használtam régebben a telefonnal.
http://www.edigital.hu/fulhallgato/jbl-reflect-sport--android-kompatibilis-fekete-fulhallgato-p416898.htmlNem volt vele semmi gond régebben. Azonban most sem a z1c sem a húgom z3c-je nem ismeri fel.
Más telefon (Lumia), számítógép felismeri a hangszórót. Tudtok rá esetleg megoldást?Lehetséges, hogy Kitkat-on továbbra is működne, mivel kb az első Lollipop frissítés óta nem használtam.
-
kelly416
veterán
válasz
Geri1985 #24568 üzenetére
Ezt most azért ugye nem komolyan kérdezted? A telefonod névjegyeit szinkronizálod a beállított gmail fiókoddal. Ennyi.
Szerk.:
Beállítások, Fiókok és szinkronizálás, gmail fiókra böksz és bepipálod a névjegyek szinkronizálását. (Utána vársz pár másodpercet, vagy akár két napot is, mire minden megjelenik a gmail fiókodban. Meg ne kérdezd, miért ennyit, ezzel kapcsolatban a google-nek írj levelet. Van, amikor a drive-ba feltöltött képek is csak másnap jelennek meg, szinte biztos, hogy ellenőrzik a tartalmakat, nehogy véletlenül olyan bomba receptet tárolj el, amit a google-kereső kereséskor simán kidob.)
-
Geri1985
tag
Sziasztok! Hogy lehet sim kártyán tárolt névjegyet google fiókba exportálni?
-
kaciokos
őstag
Biztos, hogy a tied a Cordon-ban járt? Mivel nem garanciális javítás volt, a MM vagy a biztosító bárhol csináltathatta, ahol jó (olcsóbb) neki, ez megmagyarázná, hogy miért nem cserélték az akkut, hiszen az garanciális probléma, ezért nem akarja a biztosító kicseréltetni.
-
csmat
senior tag
válasz
Elementh #24564 üzenetére
Nekem kicserérlték a kijelzőt, de az aksit már nem, pedig beleírtam, hogy hamar lemerül. ( szerintem nincs z1c hez aksijuk)
Az is érdekes, higy nem frissítették a rendszert, ugyan úgyaradt a régi 4.4. ( mivel nem sok jót olvastam az 5.0 ról, így azt frk se tettem, de azt hitzem a szervízbe feldobják a legújabbat...) -
csejani
csendes tag
válasz
bombermann19 #24561 üzenetére
Mi volt a hiba? Én is most küldtem vissza újra mert első alkalommal csak szoftvert frissítettek. Másnap hiba újra kijött és már küldtem is!
-
válasz
bombermann19 #24561 üzenetére
-
bombermann19
csendes tag
Az aksi hibás Z1C-met (amit ugyan azzal a hibával kétszer kellett visszaküldenem) kicserélték Z3C-re.
Tapasztalatok Z3C-vel? -
Bozek
nagyúr
válasz
Quasi_modo #24557 üzenetére
Nem tudom, a Sennheiser CX 2.00G mellé nincs rá szükségem, pont azt a hangszínt nyújtja, ami nekem bejön.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Egyik barátom leejtette a telefonját köves útra és össze-vissza repedt neki a kijelző, nem érzi az érintéseket sem, egérrel tudja használni. Megkérdezte T-Mobilenál 50 ezerért cserélnék.
Van lehetőség itt házon (fórumon) belül megoldani ennél olcsóbban?
Ha tudtok eBay-es linkeket adni, hogy mit hol rendeljek akkor megrendelném és akkor már csak valaki kellene aki ki is cserélné amit szükséges.
Köszi előre is a válaszokat ez ügyben! -
Bozek
nagyúr
válasz
PRDZsolesz #24553 üzenetére
Ja, ezt benéztem. Mondjuk sose használtam hangszínszabályzót, inkább vettem egy normális fülest.
-
Nem a magok számából indulok ki, most is csak 6 magos készülékem van (LG G4), hanem abból, hogy mielőtt a céges készüléket megkaptam, kínai készülékeket használtam, amikre 50-nél is kevesebbet költöttem, és nekem tökéletesen megfeleltek, a kamera pedig -különösen a Hongmiban- a nagyokkal is felvette a versenyt, le persze nem hagyta azokat.
De általánosságban igaz a kínai márkákra, hogy az ár/érték arányuk sokkal jobb, mint a nagyoké.(A régi profilképed jobb volt.
)
-
Bozek
nagyúr
"a hangszínszabályzó nem csak a zenébe tudott belenyúlni,hanem pl. egy youtube klipnél is volt hatása"
A YouTube alkalmazáson belül nézett videónál simán megy a hangerőszabályzás, az előbb kipróbáltam.
Egyébként a Sony azért belerakta a saját cuccait, amit nem nagyon találsz meg más telefonokban. A leghasznosabb például az Üzenetrögzítő, de sok esetben a zenelejátszóra is alternatívát kell keresni, a Walkman (vagy most már Zene) meg úgy jó, ahogy van.
(#24551) Viktor0610: Aha, a 8 magos csodák, amiknél még egy 4 magos Snapi is gyorsabb. Jól hangzik, de semmit se ér. Kamerában se a legjobbak közé tartoznak a kínaiak, bár van köztük, amelyik azért egész jó, ez igaz.
-
"Ennyi erővel vehetek egy feleannyiba kerülő kínai telefont lassan és ugyanazt kapom"
Üdvözöllek a való világban, ahol a feltörekvő kínai gyártók a nagyokhoz képest töredékáron adnak minőségi telefont.
Természetesen az ismertebb márkákra gondolok, mint ZTE, Huawei/Honor, Xiaomi, Lenovo... -
gps76
őstag
Nem tudom Ti hogy vagytok vele,de egy újabb rendszernek elvileg jobbnak kellene lennie e régebbinél.Valahogy az androidnál nálam - saját véleményem - mintha rosszabb lenne. Tegnap ismét "bizonyított" a Lollipop.Azért szeretem a Z szériás Sony-kat mert többet nyújtanak mint más gyártó hasonló kategóriás telefonjai,pl. KitKat-ig a hangszínszabályzó nem csak a zenébe tudott belenyúlni,hanem pl. egy youtube klipnél is volt hatása.Na ez Lollipop alatt megszünt,semmi hatása nincs. A fülhallgatóról kezelt rádió is másképp működik,mert pause-ra nyomva a rádiót,és újra megnyomva sokszor nem a rádió indul el,hanem a zenelejátszó. Meg jópár ilyen apróság,ami KK alatt hasznos volt,de egyre jobban kerül ki LP alatt. Ami nem tetszik még az egész LP-nál,hogy szinte semmi nem utal már rá,hogy Sony telefont fogok a kezemben,majdnem mezei android van rajta,régebben azért a Sony belepiszkált rendesen és pozitív irányban. Ennyi erővel vehetek egy feleannyiba kerülő kínai telefont lassan és ugyanazt kapom,még a Z3-am is szarabb LP-vel,megy vissza arra is a KK. Tudom mindenre vannak alternatív megoldások(Viper4FX,stb),de én Sony telefont akarok használni,ahogy a gyártó kitalálta. Különben vennék egy Nexust,és szétbuherálnám...
-
Elementh
aktív tag
válasz
Quasi_modo #24544 üzenetére
Úgy látszik, 9 hónapot bírt igaz, nem mindennap van így használva.. De nem maxra van húzva, csak eléggé fel,napsütésben muszáj, mert alig látszik..
-
Bozek
nagyúr
válasz
Quasi_modo #24544 üzenetére
Az se mindegy, hogy melyik játék. Nekem anno az Xperia V-t szívta még a Threes! is, pedig annak szerintem nem kellett volna.
-
Pano
addikt
Biztosítás esetében a biztosító intézi a javítást és nem feltétlen a Cordonban küldi, lehet, hogy valamelyik sufni gsm szerviz, vagy aki le van velük szerződve azzal csináltatták meg, olcsóbban.
De ha a Cordonba is küldték az másként lett kezelve, mert a kijelző betörése nem garanciális probléma. -
-
xmad
őstag
válasz
Viktor0610 #24537 üzenetére
hmm.. érdekes. nem volt nekik tartalék hangszóró?
most az enyém is szervizben van, a töltő nyilás ajtaján a szigetelés lemállott már, hangszóró rács ragasztása elengedett, mikrofon szarakodott, mert sokszor nem hallottak rendesen.
kiváncsi leszek, hogy javítják vagy csere
-
-
xmad
őstag
olvastam, meg hallottam is hogy több ember aki szervizbe adta le a z1c telóját, a szervízben kicserélték neki z3c re?
ez igaz?
Mi alapján döntik ezt el?
amit én hallottam az konkrétan egy hangszóró hibás z1c volt amit cseréltek z3c re. vagy ez urban legend? -
Elementh
aktív tag
Nálam az akku szórakozik, ma pl 64ről 3 perc alatt 1re merült, ki is kapcsolt.. 5.1 van rajta, ha telenor felé járok, beadom..
-
kelly416
veterán
válasz
desmond18x #24529 üzenetére
14w11 és előtte javítják.
-
desmond18x
csendes tag
Sziasztok!
A vaku bevillanást hányas sorozattól javították? És ha az enyém még a korai, hibás változat (a száma 14w05) akkor garanciálisan cserélniük kell a hátlapot? -
pinkcc
tag
Sokszor olvasom, hogy a mobilnak a kamerája jobb volt KK alatt, esetleg összehasonlítás készült? Már mint hogy ilyen a kép KK alatt és ilyen Lolli alatt.
-
csmat
senior tag
válasz
Quasi_modo #24520 üzenetére
Úgy néz ki, megjavították
nem lesz z3c
Mit nézzek meg alaposan? Ne legyen karcos, ne váljon el az elő és a hátlap, hangszóró rács a helyén legyen, van még valami? Hogy tudnám a cserét kisírni? -
kaciokos
őstag
válasz
kelly416 #24524 üzenetére
Nekem már fenn van az 5.1, és szerintem is jobb, mint az 5.0 volt, bár nekem azzal sem volt komoly problémám. Az akkuról még nem tudok nyilatkozni, de elmúltak azok a kis akadások, amik a KK-ban még nem voltak, de az 5.0-ban igen, kijavították a lezárás utáni képernyőérzékelési hibát, és szerintem a fülhallgató kimenet is hangosabb lett kicsit, bár ezt nehéz objektíven megítélni, mert nem tudom megmérni. Tetszik az átdolgozott hangerő szabályozás is, gyorsan megszoktam.
-
kelly416
veterán
válasz
glacious #24522 üzenetére
A z1c-re még nem jött meg amikor elküldtem gariba, a z3c meg azzal érkezett, de jó. Nagyon jó. Nem tudom, hogy csak a készüléknek köszönhetem-e, vagy köze sincs hozzá, de nagyjából olyan gördülékeny, mint a KK volt z1c-n, minden a helyén van, bírja az akku is (jobban, mint a z1c, pedig azt hittem, vékonyabb készülék, gyengébb akku teljesítmény, tévedtem, és ezt sem tudom, hogy csak a készüléknek vagy a sw-nek is köszönhetem), eddig stabil is. Remélem sok mindent a sw hoz, és akkor Nektek is nagyon jó lesz.
-
glacious
addikt
Jajj, de várom a szerdát, hogy végre legyen T-mobile-os 5.1.1, csak azt nem tudom, melyiket várom
-
Szoszo94
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy: lehetséges-e 5.1-es android alatt rootolni, CWM-et telepíteni? Mircinko féle rendszert szeretném felrakni, de ugye ahhoz kellene egy custom recovery is. Muszáj lenne downgrade-elnem ahhoz, hogy CWM-et varázsoljak a telefonra?
-
csmat
senior tag
"Tisztelt vasarlo! A készüléke atveheto. Az ar 0,00 Ft, mely a termék javitasi költségének megfelelo összeg. Kérem, hozza magaval a javitas"
Ez most azt jelenti, hogy megcsinálták?, vagy kapok e z3c-t?
-
flash-
veterán
válasz
MegaNorby #24506 üzenetére
Szoftverfrissités esetén az alábbiakat ajánlom mindenkinek a problémák elkerülése végett:
1.csinálj egy gyári beállítások visszaállítását+sd törlést+tároló törlést.
2.indítsd el a telefont, pcről sony companionnal végezd el a telefon frissitését
3.ha felkerült az új 5.1 akkor csinálj újra egy gyári beállitások visszaállítását+sdtörlés.
(újraindítás után akár 10 percig is várni kell mire feláll a rendszer)sok - sok tapasztalat alapján ez a megfelelő módszer
-
nash13
aktív tag
Nekem most kk alatt is feléledt a kijelző beszélgetés közben. Mircinkó romban megoldott már?
-
csejani
csendes tag
válasz
csejani #23811 üzenetére
Ma kaptam vissza a telefont szervízből. Egy szoftverfrissítéssel elintézték az egészet pedig teljesen friss újrahúzott rendszerrel is teszteltem és úgy adtam át nekik. T-nél adtam le mert nem vagyok Budapesti. Mit tehetnék még ha az aksi továbbra is 30-40% nál egyszer csak kikapcsol vagy elkezd visszaszámolni és fél perc múlva lemerül?
-
glacious
addikt
válasz
darvinya #24508 üzenetére
Ha egy hardverelem, nem tudja kezelni az utasítást, akkor hiába van hozzá szoftver (feltételes módban van írva, nem tényként kezelve, mert senki se tudja, a gyártón kívül, hogy lehet vezérelni). A kijelző érzékenysége miatt, lehet feloldódna a képernyőzár zsebben, akkor azt is állítaniuk kellene, akkor valami más funkcióval lenne probléma. De a z1c-n lehet emiatt van/volt az a bug, hogy 1mp-cel zárás után még érzékel a kijelző, talán implementálni szerették volna a funkciót, de később elvetették.
Vagy egyszerűen csak azért nem teszik bele, amiért a 4k és 120fps-t, hogy midnenki vegyen újabbat (ez a legvalószínűbb)
Attól még műanyag az egész, amit a kezedben fogsz, pont emiatt a z3c sem tetszik
-
semetka
őstag
Csak az új flashtoolal lehet telepíteni az 5.1.1-et?
-
Mircinko
senior tag
MIRCINKO ROM V2.0
Letöltő link:
http://1drv.ms/1Jj7sck
(telorol vagyok...)
Telepítési útmutatóért nézetek el az oldalra.(Az ott levő v2.0, V1.0 -re mutat. Hétvégén lesz frissítve. Addig innen szedje, aki akarja.
-
al_age
senior tag
-
MegaNorby
tag
válasz
Viktor0610 #24507 üzenetére
Előtte csináltál gyári visszaállítást?
-
-
MegaNorby
tag
Helló!
5,0-ról 5.1-re telefonon keresztül hogyan érdemes frissíteni (nincs rootolva és egyenlőre nem is szeretném)? Előtte csináljak egy rendszer visszaállítást vagy nem muszáj, és van-e valamilyen buktatója a dolognak? -
hadan
tag
Nézd nálam a céges levelezés miatt folyton megy az Outlook. Kivételi listára van téve a Stamina módból Viber, a Facebook, a Messenger, az Outlook és a Lync 2013 és pár céges app. Emiatt mehet le 15%-ot.
De minden napot úgy indítok, hogy zene plusz hírolvasás a telón, nap közben nyomkodom és nap végére 50-60% környékére megy le. Végre nem kell töltő után rohangálni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest