- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok !
Bejöttem elköszönni.Eladtam az Xperia P-et.
Szeretném megköszönni a sok segítséget amit tőletek kaptam a telefonnal kapcsolatban.Üdv.
Vanessza -
MOBILedit!-et használja valaki közületek ?
-
válasz
freemanone #18032 üzenetére
Kösz kipróbálom.
-
CWM-et sikerült valakinek feltenni JB-re ?
Hogyan? -
Na, látom kijött a JB .
Mi a véleményetek érdemes frissítenem? Vagy valamiért még jobb az ICS?
Érdemes frissítés után valamit még feltenni hogy jobban, optimálisabban működjön? -
JB-ről még semmi hír nincs?
-
Van aki azt is megtudja magyarázni, hogy a döglött ló csak éppen alszik
-
Abban az esetben ha lejön a kupak,szerintem a legjobb hosszútávú megoldás nem a papírral való kokányolás, hanem a kétoldalú ragasztócsík.
Mert ha utóbbival van visszatéve a kupak, akkor fixen áll, és meg se mozdul. -
válasz
bluemirage #14093 üzenetére
A szépség,a forma,és a sebesség nem kérdés,de nem tudom megszokni. Lehet hogy túl nagyok hozzá az ujjaim..
-
Ha valakit érdekel esetleg egy 1,5 hónapos szinte új Xperia P keressen meg ..
-
Visszatértem az 1,3-as Alienware-ra. Sajnos az 1.4 II eléggé instabil :-(
-
@ darvinya! Anno erre a BB-re gondoltam..
-
válasz
calamites #13264 üzenetére
Igen , be az SD-re majd CWM-el wipe-k..
"felmásold a tárolora a romot ami ugye zipbe van
- hangerö gombal rámész a
-wipe data factory reset majd
-wipe cache patrition utánna a rámész az
-advenced menüre alul megnyitod ott is van
-két wipe mind 2 re rá nyomsz semmi másra nem szabad nyomni majd ezek után
-instal zip from sdcard majd choose zip from sdcard majd itt megkeresed a romot amit zipbe rámásoltál és elinditod a telepitést majd reboot recovery és kész." -
Nagyon jó lett az új Alienware (1,4)
És végre működik barangoláskor az MMS is :-) -
válasz
shaggy #13176 üzenetére
Van olcsóbb megoldás a függetlenítésére. A telefonon 2 oldalt van 2 csavar, ha azt kicsavarod, és vasfűrésszel óvatosan levágod az átlátszó részt, akkor hozzá fogsz férni az aksihoz. alatta van pár chip. Na azokat ha kiforrasztgatod ügyesen, akkor már minden kártyát nagyon jól fog kezelni.
Sok sikert !
-
válasz
Dzsuditt #13143 üzenetére
Nem szoktam egyik ROM-nál se azzal foglalkozni,amit itt többen írtak,hogy lekapcsolgatni a folyamatokat. Csinálja meg a Llama,hisz ez a dolga.
Tud magyarul, és ért is,nem utolsósorban elég jó humora is van
Ezzel a programmal betudod állítani,hogy hol milyen fényerőt,csengőhangot..stb. használjon, és miket ne.
Szintén beállíthatod,hogy éjszaka legyen repülő módban (én éjszaka nem várok hívást, aludni szoktam) ha például otthon tartózkodsz, de ha úton akkor ne lépjen át ebbe a módba.
Reggel ébredjen veled együtt.., és a munkahelyeden milyen háttér, hangerő,csengőhang legyen, és mi ne fusson.
Sokkal, de sokkal jobban testre tudod szabni a készüléked aksiját vele,minthogy ki-be kapcsolgatsz, és állítgatsz háttérben futó folyamatokat. -
válasz
Dzsuditt #13139 üzenetére
Nagy a gyanúm, hogy mindegyik ROM alapból sokat kiszed az aksi kapacitásából, és valószínűleg ennek az oka a háttérben szabadon futó folyamatok az igazi felelősei.
A friss ROM telepítés utáni akkumulátor merülésről nincs tapasztalatom, mert a gyári rendszert is szépen beállítottam az első pillanattól kezdve a Llama szoftverével, és ahogy az új ROM-ot feltettem ismételten belőttem (mentésből visszaállítottam ) a Llama-t .
A telefon így használattal elmegy 3-4-5 napot. -
-
Próbálta már valaki P-n?
-
válasz
VANESSZA1 #13085 üzenetére
@ kuk@c
Ja és a lényeg :
"65 kiló, 166 cm magas, barna hajú, barna szemű
Várható életkora 60 év felett van
Csak magyarul beszél és sírva vígad.
Évente 73 kiló húst, 335 tojást, 30 kiló zsíradékot
62 kiló krumplit, 500 duplát, 35 liter bort,
87 liter sört, 9 liter töményet fogyaszt.
2 és fél kiló dohányt szív el." (P.Mobil)U.I: az sd-n lévő cucc megmarad.
-
Fólia téma:
Szerintem érdemes lenne megkérdezni az E-Care-ban a fóliát, mert tőlük nem egyszer rendeltem 2-300 Ft / db.más telefonokra..
És jó minőségű gyári fóliákat szoktak árulni .E-Care Solutions Kft.
-
válasz
calamites #12890 üzenetére
-melyik ROM van fent neked? Ha .75, akkor CWM-el felteszed az új ROM-ot , és élvezed
-az SD-n lévő részt meghagyja.Mielőtt nekiállsz (én így tettem) a Titanium Bakup-al, és Super Bakup Pro-val mentéseket készítettem. Mind a kettő az SD-re ment, így nincs miért aggódni.
-
válasz
calamites #12888 üzenetére
Én ez az utasítás alapján végeztem el:
Először ez flashtoolal:
-Sony Xperia P_6.1.1.b.1.75_Generic World.ftfTehát ezt a fájlt Xperia P LT22_6.1.B.0.599_Kernel.ftf bemásolod a falshtool frimwares mappábba majd a telo kikapcs usb hibakeresés be legyen kapcsolva .
-indítod a flashtoolt alul csak a no finalba legyen pipa a többibe ne majd amikor kéri a telot kikapcsolva hangerö lenyomva rádugod kb 5 sec alatt fent van a kernel
-Utánna lehuzod bekapcsolod a telot.
Bezárod a falshtoolt majd ujra elinditod a telot rádugod bekacsolva amikor feketére vált a lakat a flashtoolba rányomsz (usb hibakeresés mindig be legyen kapcsolva) és követed ezthttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1933985
ezt tedd fel futasd le majd értelmszerüen ez egy BusyBox Pro v9.6.7.apk fájl.
ez alapján meg a recoverythttp://android-forum.hu/viewtopic.php?f=130&t=576
CWM][ICS]CWM recovery 1.0 *zárt bootloader-re
felmásold a tárolóra a romot ami ugye zipbe van
- hangerő gombbal rámész a
-wipe data factory reset majd
-wipe cache patrition utána a rámész az
-advenced menüre alul megnyitod ott is van
-két wipe mind 2 re rá nyomsz semmi másra nem szabad nyomni majd ezek után
-instal zip from sdcard majd choose zip from sdcard majd itt megkeresed a romot amit zipbe rámásoltál és elinditod a telepitést majd reboot recovery és kész. -
Sikerült feltenni a .75-őt , és egy ilyen Alienware ROM fut jelenleg.
Hát valami fantasztikus .. -
Ha már visszatértünk a topik szakmai részére, akkor lenne is egy szakmai kérdésem:
Melyik a helyes eljárás a ROM telepítésnél, mert egyszer így , egyszer úgy olvasni:
Custom romok telepítésének menete:
-Ments le minden fontos adatot a telefonról.
- A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába.
- Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
- A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
- Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül
-. KészA másik verzió ugyanez, csak fordított sorrendben:
-Ments le minden fontos adatot a telefonról.
-A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába
-Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
-Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül
- A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
-Kész -
Na azért leszünk itt még páran...
-
Visszatérve a fórumhoz..
Erre valaki? -
Törölt adatok (Lost Data ) visszaállítására létezik valamilyen program androidra?
Olyasmire gondolok mint a Windows FAT-NTFS-es Get DataBack, csak tud olvasni a telefon-on, és törölt fjlokat vissza tud állítani?
-
válasz
calamites #12669 üzenetére
Én is elolvastam nem is egyszer az első hsz-t, mert fel akartam tenni egy ROM-ot. De a nem egyértelmű leírásnak , és a NAGYON POZITÍV SEGÍTŐKÉSZSÉGNEK itt az Xperia P fórumon belül (tisztelet a kivételnek) letettem róla, mert nem akarom elcseszni a telefonom.
Holott anno a HTC Diamond-on nem egyszer cseréltem ROM-ot, de itt mindegyik hőzöng, de arra nem képes egyik se hogy ahelyett hogy kioktatná a másikat a gyengébbek kedvéért csináljon egy screenshot-tal tűzdelt leírást, hogy Wazee így tegyél fel ROM-ot, és ez lesz belőle!
Szerintem sokak helyzetét meg lehetne könnyíteni vele, és akkor nem lenne mindegyik 5.-ik kérdés ugyanaz. -
válasz
bluemirage #12667 üzenetére
..mondjuk azért azt tegyük hozzá, hogy aki sohase csinált még ilyet az ha elolvassa az első hsz-t akkor se fogja tudni,hogy hogy és mit csináljon. Mert nem egyértelmű, mert nem laikusoknak van leírva !
Talán ezért a sok kérdés!
-
válasz
bluemirage #12536 üzenetére
Ennyi pénzért lehetne kicsit igényesebb kidolgozású. Ez a varrás, az összkép ahogy kinéz, olyan mintha a kutya szájából tépné ki az ember.
Néha az árral nem társul minőség. -
A telefonon nincs semmi játék alapból? Vagy hol találhatók? Esetleg frissítéskor( az ICS-re ) elúszott minden ami gyárilag volt??
-
Google Talk van már androidra is ???
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest