- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knight666
aktív tag
válasz
dorkacica #11257 üzenetére
Én először a szervizpulthoz mentem azzal, hogy nem látja a kártyát a telefon és próbáltam másik készülékkel is. Egyből rávágta az öreg, hogy rossz a sim-kártya és átirányított az ügyfélszolgálatra kicseréltetni. Ennyi volt, meg sem nézték, hogy tényleg rossz-e.
Egyébként meg gsm boltban ingyen vágták volna, csak sajna túl régi volt hozzá a kártya. -
Knight666
aktív tag
válasz
escape #11203 üzenetére
Szerintem valódi bőr a gyári tok, de végül is mindegy mert tényleg jó minőségű. Ha valakinek nincs szüksége extra dolgokra (övre rögzíthetőség, kivágás az USB-nél, stb..), akkor meg lesz vele elégedve. Ha tényleg igaz, hogy külön vásárolva aranyáron van, akkor persze nem éri meg megvenni.
-
Knight666
aktív tag
válasz
dorkacica #11174 üzenetére
Én az Mx player -t ajánlom. Az általad említett piktogram pedig a bővített készenlét jele.
Más: a legutóbbi frissítés óta a Llama is kezeli az NFC tag -eket. Lehet műveleteket rendelni nem csak a gyári bilétákhoz, de minden chiphez, amit olvasni tud a telefon. Nekem pl. működik egy mezei azonosító kártyával is.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Dany007 #10239 üzenetére
Ja, félreértettél. Én nem a 4:3 képarány mellett állok itt most ki
. Nekem is szimpatikusabb a 16:9. Itt a nagyobb felbontás a lényeg. És mivel a szélesség megegyezik, ezért veszteség és torzítás nélkül kivágható belőle kisebb magasságú kép (pl. 16:9). Én azért dolgozom mindig az elérhető legnagyobb felbontásban, mert úgy több a lehetőség az utómunka során a korrekciókra ha használni szeretném valamire a képet. Azt elismerem, ha valaki nem foglalkozik ilyesmivel, akkor egyszerűbb egyből az általa preferált képaránnyal komponálnia.
Egyébként mivel tényleg az van amit te is írsz, nem is értem, hogy a gyártók miért nem raknak eleve 16:9-es szenzort a gépekbe. -
-
-
Knight666
aktív tag
válasz
werszomjas #9456 üzenetére
Én most vettem hozzá gyári töltőt (SE HCK-40), ami a célnak megfelel. Kapsz hozzá egy USB-s töltőfejet, meg egy ugyanolyan kábelt, mint ami a gyári csomag része. Ha jól emlékszem 1200mAh a kimeneti töltés. Még nem használtam sokat, de eddig jónak tűnik.
Szerk.: ja és én belföldön vettem (a Nextel-nél). Árulnak 1000Ft-os fóliát is, egy SE Ray-re valót rendeltem, de az annyira nem tűnik jónak (nem tetszik, hogy meg van vágva a kamera és az érzékelők előtt). -
Knight666
aktív tag
válasz
Pickle Rick #9135 üzenetére
Csak felskálázni nem tud, de ha a tartalom full-HD, akkor azt natív felbontásban játssza le.
-
Knight666
aktív tag
válasz
bluemirage #9020 üzenetére
Az enyém a hivatalos magyar sony webáruházból van és nekem sem volt leragasztva. Mondjuk akkor még nem volt ICS, mikor vettem.
Egyébként a fém akkor ütne nagyot szerintem, ha a kijelző körül is az lenne (lásd: htc legend). Így szemből ez is csak egy műanyag teló, amíg meg nem fogod. Azért így is átlag feletti a minőségérzet persze.
Más: az új dokkolót próbálta már valaki? Erősen gondolkodom rajta, csak még mindig drágálom kicsit. -
Knight666
aktív tag
Ha esetleg nem lenne elég kicsi a chip, akkor ha kicserélteted arra hivatkozva, hogy rossz, biztos olyat fognak adni, ami már elég kicsi a vágáshoz (vagy ha szerencséd van, egyből microsimet). Ha biztosra akarsz menni, akkor meg is sütheted: a linkelt pdf-en lévő képet alapul véve ha a jobb felső érintkezőre küldesz 9-12V-ot pár másodpercre úgy, hogy a bal felső érintkezőre megy a negatív pólus, akkor már kész is.
-
Knight666
aktív tag
válasz
werszomjas #8922 üzenetére
Én ezt Total Commander + LAN plugin -nel csinálom, de más fájlkezelők is tudják (pl. Astro). A gyári wifis megoldás az USB kábelt helyettesíti (tehát azzal csak a helyi mappákból tudsz másolni és csak a gépről).
-
Knight666
aktív tag
Én sem tudok ilyen alkalmazásról (bár nem is kerestem), de kétlem, hogy a LED tönkre menne tőle. A méretezésnél a folyamatos üzemet is figyelembe kellett, hogy vegyék a tervezők, mivel videózás közben is bekapcsolható. Egyes telefonok rövid időre túl tudják vezérelni a LED-et egy "vakuzás" erejéig (bár itt sem hiszem, hogy a driver hagyja "megsütni"), de a P-nél nem tudok ilyenről. Ha mégis kiégne, a szerviz akkor sem tudja bizonyítani a nem rendeltetésszerű használatot, mert hardverhiba is lehet (pl. meghajtó IC).
-
Knight666
aktív tag
válasz
Imike20 #8379 üzenetére
A félretoló mozdulattal azt jelzed a feladatkezelőnek, hogy nincs szükséged a futó alkalmazásra. Úgy tudom, hogy ez nem garantálja a program leállását. Egyébként szerintem ennek a listának az igazi haszna, hogy tudsz váltani a programok között anélkül, hogy ki kéne lépkedned a menübe. Kvázi úgy használható, mint az Alt+Tab a Windowsban.
-
Knight666
aktív tag
Előfordul, hogy használom. Ha visszakeresel, már írtam róla, de a lényeg: alapból 720p-ben tolja ki a telefon képét(klónozva, interpolálva) a TV-re, de nagyobb videókat natív felbontással is lejátssza (akár 1080/24p és elvileg a 3D sem akadály). Természetesen a hangot is átküldi és van CEC vezérlés is. Ja és van egy ízléses TV-re optimalizált gyorsindító menü is, ami alapból bejön ha rádugod (ez kikapcsolható / testreszabható). OTG-vel vagy BT-n akár billentyűzetet és/vagy egeret is köthetsz rá, hogy teljes legyen a "smartTV élmény".
-
Knight666
aktív tag
Szerintem nagyon jól szól. Érdemes végigpróbálni a párnákat, nekem 4edszerre sikerült megtalálnom a jó méretet (rossz méretnél nem jönnek át a mély hangok sem). A gyárival nem tudom összehasonlítani, mert ki sem csomagoltam
. Van viszont egy MDR-EX70LP -m, aminek szvsz simán hozza a szintjét. A lapított gabalyodásgátló kábel meg nem csak marketingduma. Egy tokot azért adhattak volna hozzá, de amúgy nincs vele gond, ajánlom.
-
Knight666
aktív tag
A gyári naptár widget nem csinál ekkora akadást és szerintem jól sikerült (ráadásul illik a gyári launcher kinézetéhez).
Egyébként én is most tervezem komolyabban belevetni magam a fejlesztésbe. Eddig csak J2ME-vel foglalkoztam, Androiddal csak érintőlegesen. Elkezdtem olvasni egy könyvet a témában és elég jól összefoglalja a dolgokat. Induláshoz megteszi: "Android-alapú szoftverfejlesztés" a címe és tudtommal idén jelent meg. -
Knight666
aktív tag
válasz
darvinya #6758 üzenetére
Ez tévedés. Nekem GB és ICS alatt is 720p-ben rakta ki a képet (a menüt interpolálva), de megfelelő felbontású anyaggal 1080p-ben is működik a lejátszás (akár 3D-ben is). Én az MX Player-t ajánlom.
Sőt, a DTS hang és a CEC vezérlés is működik. Szóval elég jól megoldották a HDMI interfészt rajta. -
Knight666
aktív tag
Ami érdekes még, netről leszedtem egy képet, beraktam háttérnek és azután elfordult a főképernyő is!
Majd utána megnéztem h visszarakok egy gyári sima hátteret és az is elfordult!
De most megint nem akarja csinálni :S
Elvileg akkor hajlandó a gyári launcher orientációt váltani ha gyors-töltőn van (konnektoros, autós, ...). Ha azt akarod, hogy mindig váltson, akkor szedj le hozzá progit a playstore-ból (nekem ezzel működött). -
Knight666
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #6036 üzenetére
Így is lehet. Én elég ritkán veszek telefont, de ha mégis, akkor a legújabb típusok között válogatok és általában nincs időm alig használt jó vételek után kutatni. Vásárlásaim oka általában, hogy nem tudom már használni a régit (pl. elromlott) vagy szükségem van egy új funkcióra. Én fejből tudom az összes eddigit, persze nem túl hosszú a lista:
1997 - Nokia 6110 - az első telefonom
2002 - SE T610 - kellett a BT és a netkapcsolat (PDA-val használtam)
2006 - SE W880 - az előző már rosszalkodott, de jól jött a 3G is
2012 - Sony Xperia P - az előzőt megúsztattam a Balatonban és a PDA is kiszolgált már
Itt tartok most és remélem, hogy ezzel is kihúzok legalább 4-5 évet. -
Knight666
aktív tag
"A másik, hogy én sose veszek gyári garis telefont. Egyrészt az is lehet szürke import és máris nem fogadja el a garanciális szervíz. Aztán se a bolt nem javítja, se a szervíz. A boltnak ugyanugy kötelessége a javítás és a csere."
Azért ezzel vitatkoznék. A gyári garis telefon NEM lehet szürke-import (IMEI számról ellenőrizhető). A GSM boltból meg azért tudod megvenni, mert ők is a magyar disztribútortól szerzik be. A gyártói garancia egyetlen hátránya a magasabb ár. -
Knight666
aktív tag
válasz
werszomjas #6020 üzenetére
Egyetértek!
Engem már mentett meg a gyári garancia, mert csődbe ment a bolt. Ugyanúgy előfordult, hogy hónapokat vártam egy szürke-importos cucc javítására. Sajnos tudatlanul / jóhiszeműen vásároltam, az eladó meg persze nem tájékoztatott a különbségekről (vagy egyáltalán a szürke-import tényéről).
Egyébként a szolgáltatós telefonok sem sokkal jobbak. Ott meg a függőség miatt aggódhatsz, vagy a frissítések miatt, esetleg törölhetetlen szolgáltatói tartalmakkal szívatnak vagy rászitált logóval, kevesebb tartozékkal.
Én már csak független hivatalos forrásból veszek mobilt. Ha nincs rá pénzem, akkor inkább egy olcsóbb modellt. Azt is megértem, aki nem így tesz, mert tényleg csábító az árkülönbség, de az sem igaz, hogy a semmire dobod ki a plusz pénzt. -
Knight666
aktív tag
válasz
Freeman01 #5986 üzenetére
Ez még az USB hubos változat, vagy már a BT-s? Nem találtam infót a linken erről. Egyébként nem valami olcsó a cucc
. Gondolom inkább az USB hubos lesz az. Bár nekem a BT-s is jó lenne, mert van egy elfekvő bill.+egér szettem, amihez nincs meg a gyári vevő. Valamiért a telefonhoz nem tudtam csatlakoztatni, bár nem sokat bajlódtam vele.
-
Knight666
aktív tag
válasz
TomWexX #5866 üzenetére
Ha mégis kopna, én felkészültem szín-azonos (mázli
) spray-vel. Az ezüstre már kevesebb az esély, hogy találni előtöltött spray-t, ami teljesen szín-azonos. De mivel egy jó minőségű spray is több mint 1500Ft, lehet, hogy egyszerűbb kupakot venni. Bár a spray-vel lefújhatod többször is.
Szerk.: Ha meg nem pontos a szín, legalább egyedi lesz a teló.
-
Knight666
aktív tag
Az 1.hsz-hez még lehetne írni egy programajánlót is. Természetesen nem általános ajánlóra gondolok, hanem olyan progikra, amik kimondottan ehhez a modellhez jól jönnek (pl. Illumination Bar Notification, megfelelő codec a videólejátszáshoz, Box 50GB ingyen tárhellyel, TC MTP plugin).
Szerk.: Ja és szerintem az idióta alcímet ("fémtestvér") is ki kéne törölni a fejlécből.
-
Knight666
aktív tag
-
Knight666
aktív tag
Így van, csak nem akartam bele menni a részletekbe.
darvinya: A JAVA lényege pont az, hogy kvázi OS független. Egy J2ME program is olyan OS-en működik, amihez megírták a platformhoz való virtuális gépet. Leegyszerűsítve egy J2ME program minden mobil eszközön fut, ami támogatja. Például egy zárt oprendszeres telefonon is (az enyémet eddig ezeken teszteltem: SE T610, W880, K550, S700), de akár egy Symbian-os Nokián is működik (amiken teszteltem: 2700 Classic, C5-03).
-
Knight666
aktív tag
válasz
darvinya #5387 üzenetére
Köszi, de megint félre értettél. Nincs szükségem J2ME emulátorra (kíváncsiságból akartam kipróbálni egy programmal az állítólagos gyári emulátort), csak azt furcsálltam, hogy benne van a specifikációban és még sem sikerült futtatnom. Azt hittem én vagyok a béna és itt majd valaki rávágja, hogy "így kell". Azért is hittem, hogy alapból tudja a rendszer, mert a store-ban nem találtam egy emulátort sem.
-
Knight666
aktív tag
válasz
werszomjas #5364 üzenetére
A linkelt specifikációban van egy érdekes tétel: "Java Yes, via Java MIDP emulator". Ezt úgy kell érteni, hogy alapból van benne egy J2ME emulátor? Csak mert mikor meglett a telefon, kíváncsiságból felmásoltam rá egy programot, amit még régebben írtam beadandó feladatként (egyébként egy sudoku játék
, de nem tudott vele mit kezdeni.
Aztán megpróbáltam a store-ban is keresni emulátort, de nem találtam. -
Knight666
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #5327 üzenetére
Mivel nem hallottunk még visszaélésről, azonkívül a Sony által ajánlott alkalmazások listáján is szerepel, ezért nem valószínű.
Egyébként azt csak akkor kell engedélyezni szerintem, ha mindenre villognia kell. Ha elég csak az SMS meg a nem fogadott hívás, akkor megy engedély nélkül is. -
Knight666
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #5105 üzenetére
Ha nincsenek extra igényeid, akkor a gyári tok is megfelelő szerintem. Szolid fekete bőrtok Sony logóval. Felülről kell belecsúsztatni a telefont (így akár a tokban is lehet rajta head-set).
A függetlenhez adnak, de ha szolgáltatósat veszel, írta valaki azt hiszem, hogy lehet kapni a Sony Centerben külön is. -
Knight666
aktív tag
Nekem MX Player 1.7.4-gyel (független ICS) a következő a helyzet a tesztvideókkal (H/W+ dekóder bekapcsolva):
MPEG_1080i@6.5Mbps.ts - hangvanképnincs
VC-1_1080p@8Mbps.wmv - a kép szaggat
x264_killa_sample.mkv - szaggat
A többi mind megy szépen.
Torrentről töltött random mkv-k mintáival sem volt gond. OTG kábellel pendrive-ról is játszik és HDMI-vel kitolja a filmeket 1080/24p-ben hanggal együtt. A 3D-t nem tudtam kipróbálni, mert nincs hozzá TVm.
Szerk.: Freeman01: nekem sincs Sony logo ICS alatt.
-
Knight666
aktív tag
A töltővel kapcsolatban valahol hallottam, hogy a gyors-töltők (USB szabványt meghaladó delej) úgy jelzik a készüléknek, hogy felveheti a nagyobb áramot, hogy rövidre zárják az adat érpárt. Innen tudja megkülönböztetni a P is szerintem a töltőfejet a PC-től.
-
Knight666
aktív tag
válasz
rbalint88 #4770 üzenetére
"...NE kelljen hozzányúlni"
Épp ezt mondom, hogy a tag-ek miatt is hozzá kell. Ugyanúgy elő kell venned a zsebedből, ki kell venne a tokból, be kell kapcsolnod a kijelzőt és fel kell oldanod a zárat és még a tag előtt is el kell húznod.
Nekem úgy van beállítva a telefon, hogy ha nem vagyok wifi hálózathoz csatlakozva, akkor bekapcsolja a bluetooth-t egy időre és ha nem csatlakozik semmi, akkor kikapcsolja. Ha ismeretlen területen vagyok (cellainfók alapján), akkor is ugyanez.
Így ha otthon vagyok, akkor nem megy a BT, a kocsiban meg elő sem kell vennem a zsebemből (bár néha előfordul, hogy mégis, de ez szerintem az ICS hibája). -
Knight666
aktív tag
válasz
pumszli #4749 üzenetére
Ha az Android Beam -re gondolsz, elvileg barmilyen keszulekkel mukodik, de meg nem probaltam. Szerintem alapbol sehol sem adnak hozza NFC tag-eket, viszont szerintem nincs is rajuk szukseg. A hozza adott szoftver meg mindig elegge korlatolt mondjuk a Llama -hoz kepest es raadasul meg mindig elo kell venni a tokbol es fel kell oldani a kepernyozarat, hogy mukodjon.
En a Llama-t ugy konfigoltam be, hogy ha a megtanitott cellak kozelebe er (pl. otthon, vagy iroda), akkor bekapcsolja a wifit. A halozathoz valo csatlakozashoz meg hozzarendeltem a tobbi esemenyt. Igy eleg pontosan lehet szabalyozni a funkciok ki-be kapcsolasat es elo sem kell hozza venni a zsebunkbol. -
Knight666
aktív tag
válasz
Dany007 #4449 üzenetére
"Egyedül arra nem jöttem rá hogyan lehet a dedikált gombbal fotózni.. Vagy az csak gyorsfotózásra való? Hiába állítottam be, hiába nyomkodtam, ráfókuszált a képre és kész. Képet nem készített."
Az egy 2funkcios gomb es eleg izmosan kell megnyomni, hogy aktivalja a masodik funkciot (az exponalast). Nekem mar megvan egy ideje a telefon es mintha konnyebb lenne vele fotozni mint eloszor, de lehet, hogy csak megszoktam.
-
-
Knight666
aktív tag
válasz
Dany007 #4329 üzenetére
DLNA-n csak kepet, videot vagy zenet tudsz kitolni. Azok kozul is csak azokat a formatumokat, amiket a tv tamogat. Ha radugod a TVre HDMI kabellel, akkor mar mas a helyzet. Ugy azt latod, amit a telefon kijelzojen is (csak 720p-ben). Raadasul az 1080p-s videokat taljes felbontassal kepes megjeleniteni a tv-n. Ezen kivul HDMI-n mukodik a CEC is ami annyit tesz, hogy a tv taviranyitojaval tudod a telefont vezerelni. Ha meg USB-n radugsz 1 billentyuzetet es/vagy egeret is, akkor mar tenyleg teljes az elmeny
.
-
Knight666
aktív tag
Az IOS nem veletlenul nem akad. A feladatutemezesi algoritmus magasabb prioritast ad a vezerlesnek es a megjelenitesnek, mint a tobbi folyamatnak. Ezert nem lesz az android soha olyan folyamatos mint az IOS. Az Apple nagyon ert a felhasznaloi elmenyhez es ez az OSen is meglatszik. Aki a dobozbol kiveve egy kifogastalanul mukodo, stabil rendszert akar es nincs igenye a nagyfoku testreszabhatosagra, annak valoban az IOS az idealis (vagy akar a WP).
darvinya: wtf? Akkor legyszives irj peldat az altalad idezett mondat szemantikailag azonos jelentesu, de szerinted kulturaltan megfogalmazott valtozatara.
-
Knight666
aktív tag
válasz
darvinya #3678 üzenetére
Mar ne haragudj, de ha valaki normalis hangnemben leirja a velemenyet, annak nem kene igy nekiesni. Persze, hogy nem ert egyet vele, aki megelegedessel hasznalja ezt a telefont, viszont az allaspontjat el lehet fogadni. Megelegedessel hasznalt egy rendszert es annak remenyeben, hogy megjobban meg lesz vele elegedve, valtott egy masikra. Ertheto, hogy visszavalt, ha nem jott be az uj OS. Mindenkinek masok a preferenciai.
(Bocs a betuk miatt, megoltem kaveval a billenytyuzetem, a masikrol meg hianyzik par billentyu.)
-
Knight666
aktív tag
válasz
HardSanyeee #3564 üzenetére
Itt leírtam a teljes listát. Persze ez csak a függetlenül itthon vásárolt készülékekre vonatkozik biztosan.
-
Knight666
aktív tag
"1év teljes +1évbolti garival" - Ezt nem tudom, hogy érted, de én nem tudok ilyen garanciáról. Vagy megkapod a gyártói (teljes) garit, ami minden esetben 2 év erre a modellre, vagy pedig egyáltalán nem kapod meg. Szerintem ha ilyet láttál kiírva valahol, akkor az elírás lesz. Ahogy már említettem, óvatosan a szürke-importos boltokkal mert néha hajlamosak ferdíteni, hogy megszerezzék az ügyfélt, aztán jön a meglepetés ha érvényesíttetni akarod a garanciát (sajnos személyes tapasztalat is mondatja ezt velem).
-
Knight666
aktív tag
Engem az USB-HDMI dokkoló érdekelne. Arról lehet már tudni, hogy mikortól lehet újra kapni és mennyiért?
Más: kipróbáltam a Llama -t és tényleg jó kis progi. Tulajdonképpen feleslegesé tette az NFC címkéket. Mindenkinek tudom ajánlani. -
Knight666
aktív tag
válasz
Rhino666 #3033 üzenetére
Én is vettem rá fóliát (tok meg járt hozzá), de tényleg csak arra való, hogy megnyugtassam magam. A PDA-mra is vettem annak idején és most, amikor 10 évesen bedobtam a fiókba a többi elhasznált kacat mellé emléknek, még mindig makulátlan a kijelző. Kontaktos a dokkoló csati, meghalt az akksi, letört a fedlap, karcos a magnéziumváz, kopott a festék a műanyagelemeken, nehezen reagál 1-2 gomb, de a kijelző, az karcmentes
.
Viccet félretéve szerintem ha tényleg sikerült volna megkarcolni a kijelzőt, nem hiszem, hogy cserélték volna. Azért a "karcálló" nem azt jelenti, hogy megkarcolhatatlan. Amíg nem lesz minimum egy szabványban kidolgozva / definiálva, hogy mit kell érteni a karcállóság alatt, addig ilyen témában nehéz lesz reklamálni. -
Knight666
aktív tag
Én a jó öreg IRC-t használom (AndChat), de ha mindenkivel tartani szeretnéd a kapcsolatot, akkor az nem opció (vagy legalábbis nehéz megoldani). IM progiból most így hirtelen a Trillian jut eszembe. Ha jól tudom, Androidra ingyenes. Én PC-n használom néha és nincs vele gondom.
-
Knight666
aktív tag
válasz
MMaister #2852 üzenetére
Igen, a futó alkalmazásokat látod benne és az egyetlen funkciója, hogy bezárhatod / megnyithatod azokat. Az energia-megtakarító programot valamiért kivették az ICS-ből (egy készenléti fogyasztás csökkentő lehetőség van helyette).
A Fresh Leaves nekem is ugyanolyan gyors mint a többi, de most az új gyárit használom (Buborékok). -
-
Knight666
aktív tag
Én sehol sem látom leírva, hogy gyártói garancia lenne rá. Óvatosan vásároljatok, mert néha direkt ködösítenek a boltok. Példaként leírom a levelezésem részletét egy hasonló bolttal:
- Van bármilyen hátránya, ha Önöknél szerzem be egy hivatalos márkabolt helyett (itt garanciális feltételekre gondolok)?
- Nem nincsen semmilyen hátránya!
- Pontosan hány év garancia vonatkozik erre a modellre?
- 1 év bolti garancia van rá.
- A 2 éves gyártói garanciát tudom itthon érvényesíttetni, amennyiben a bolti garancia lejárata után lenne gond a készülékkel?
- Nincs ilyen lehetőség rá sajnos.Más: ICS frissítés után próbálgattam a telefont, mikor egyszer csak a program listában átváltott fekvő képernyőre. Visszaléptem a kezdőképernyőre és ott is működött az oriantációváltás mind2 irányban. Azóta sem tudom, hogy csináltam mert legközelebb már nem sikerült. Ötlet?
-
Knight666
aktív tag
Nem a készülékedben van a hiba
. A screenshot képe független a kijelzőtől (és annak beállításaitól). A képernyőképre maximum a szoftveres módosítások, beállítások kerülnek rá (pl. orientáció, bravia engine). Ha a kijelző hibáit akarod megmutatni, akkor sajna fotózni kell.
-
Knight666
aktív tag
"...talán már közel van a hivatalos verzió megjelenése..." Ez hogy érted? Amit felajánl a PCC frissítést, az mindig hivatalos nem?! Én ma délután csekkoltam a frissítéseket, mert láttam, hogy dél körül megjelent a közlemény a kiadásról. Egyből fel is ajánlotta az ICS-t, felraktam, működik.
Eddig egyébként tetszik. Kaptunk egy új élő hátteret is amúgy, de például tudok magyarul szöveget diktálni. Az új task manager is tetszik. Több a beállítási és finomhangolási lehetőség. Kifinomultabb a GUI, szebbek az áttűnések. Az üzemidőről természetesen még nem tudok nyilatkozni -
Knight666
aktív tag
-
Knight666
aktív tag
Lehet, hogy találtam egy bugot a frissítésben: nem működik az USB OTG. Pendrive-val és billentyűzettel is próbáltam (korábban egyikkel sem volt gond). A telefon tudomást sem vesz azokról. Lehet, hogy a kábellel van a baj, de még nem tudtam kipróbálni másik készüléken. Van valaki, akinek fent van az új szoftver és tud használni külső USB-s eszközöket?
-
Knight666
aktív tag
válasz
rObika8802 #2291 üzenetére
-
Knight666
aktív tag
Most olvastam, hogy a Sola akkor is olvassa az NFC Tag -eket, ha megnyomod a lezárógombot (tehát nem kell hozzá feloldani a készüléket). Már ez is sokkal jobb megoldás, jó lenne ha legalább ez működne itt is.
Gondoljátok el, ha feloldom a képernyőt, ennyi erővel már kirakhatok egy widgetet 4 gombbal (otthon, autó, stb..) és akkor már minek az NFC?! Vagy csak nekem túl nagyok az igényeim? -
Knight666
aktív tag
Nekem pdf olvasással sikerült 2 óra alatt lerántanom az aksit kb. 40%-kal (képernyő+wifi+adobe) de nem nagyon lepett meg a dolog. A régi PDAm is ezt csinálta. Nemsokára megyek túrázni kicsit, úgyhogy már veszem is az delejpakkot mellé. Még biciklis tartón gondolkodtam, de azt hiszem nem merném használni. Arrra gondoltam, hogy veszek egy kormánytáskát és berakom a térképtartójába. Szerintetek úgy is működhet az vezérlés (mármint a vastag fólia mögött)?
-
Knight666
aktív tag
válasz
neorow1 #2176 üzenetére
Én nem ugatlak le, megígérem.
Ha ez van a szabványban is, akkor viszont jó lenne tudni, hogy konkrétan milyen chip van ebben a készülékben, akkor utána lehetne nézni a fogyasztásnak. Egyébként én nem a szabvány leírásból vettem az infót, hanem egy konkrét chip adatlapjáról (MLX90132). Aztán, hogy ezeknek az értékeknek típusonként mekkora a szórásuk, azt tényleg nem tudom. -
Knight666
aktív tag
válasz
neorow1 #2171 üzenetére
Nos utánanéztem a dolognak, mert úgy tudom az NFC egyik irányelve pont az alacsony fogyasztás. A leolvasáskor (RF Reader ON) valóban "tolja az energiát" (~100mA), de az csak egy pillanatig tart. Amikor várakozik a címkére (Tag Detection Mode), akkor a tipikus fogyasztás nagyságrendekkel kisebb (~0.05mA) mivel ilyenkor csak egy gyenge mezőt generál, aminek az amplitúdóváltozása alapján detektálja, ha egy címke került a közelébe. (Megjegyzem, hogy bár nem néztem utána, de én úgy tudom, hogy a GPS standby fogyasztása 100-200mA körül van.)
A LimeWare csak az NFC tag esetében hajlandó a wifit, bt-t, hangerőt kapcsolgatni, más ezköznél (pl. headset) nekem nem sikerült ezt beállítanom, pedig pont erre lenne szükségem. Ha én vagyok béna hozzá, akkor légyszi írjátok le hogy kell.
Szerk.: Köszi a programajánlást, ígéretesnek tűnik így elsőre.
-
Knight666
aktív tag
Srácok, ez a NFC SmartTags dolog engem nem győzött meg. Azt még elnézném, hogy néha bugzik mert még viszonylag új, de a megvalósítás sem az igazi.
- Először is lezárt képernyőnél nem működik. Ahhoz, hogy profilt tudjak váltani ki kell vennem a tokból, meg kell nyomnom az ébresztőgombot, ki kell oldanom a képernyőzárat és esetemben még a mazelock-ot is. Ennyire sokat fogyasztana az olvasó, hogy kikapcsol készenlétben, vagy csak a készítők hülyesége a dolog?
- Ha sikerült beolvasni a Tag-et, akkor is előfordul néha, hogy nem ismeri fel elsőre.
- Miért kell ennek egy külön program? A LimeWare-be kellett volna inkább beépíteni a funkciókat. Ott amúgy is szükség lenne a fejlettebb eseményvezérlésre, mivel ha jól tudom jelenleg csak alkalmazások indítására képes. A kocsiban pl. a Tag-et csak a navigáció elindítására használnám, mert ahhoz úgy is elő kellene venni a telefont. Viszont a kihangosító csatlakozzon magától anélkül, hogy elő kéne vennem (emiatt megéri a BT-t bekapcsolva tartani szvsz) és ehhez az eseményhez rendelném mondjuk a Wifi kikapcsolását (mivel a kocsiban felesleges), de a LimeWare nem támogat ilyen eseményt. (Ugyanúgy jó lenne pl. ha egy wifi hálózathoz való csatlakozáshoz is lehetne eseményeket rendelni.)Sejtem, hogy van olyan program a store-on, amivel mindez megoldható, de jobb lenne ha a gyári alkalmazással is menne a dolog. Ha valaki vette a fáradtságot és talált egy alkalmazást ami bevált, azért megoszthatja velünk
.
-
Knight666
aktív tag
válasz
DarkDeer #2119 üzenetére
Igen jelzi, az előlapi hangszóró bal sarkában egy soxínű led van. Azt hiszem kéken villog ha esemény van. Sajnos mivel süllyesztve van, lapos szögből nem nagyon látni, de szemből elég feltűnő.
Ha jól olvastam, írták itt páran, hogy egy alkalmazással rá lehet valahogy venni, hogy a gombok háttérvilágítása is villogjon, de ezt még nem próbáltam. -
Knight666
aktív tag
Szerintem itt nem lesz ilyen gond, mivel alulról egy vékonyabb bőrszalag tartja a telefont, amit középen megnyomva nem súrlódik az alja. Ha esetleg mégis elkopna, akkor meg úgy is könnyen cserélhető a kupak nem?
Egyébként van olyan spray, ami ugyanolyan színű mint az alja és alapozás nélkül felhordható műanyagra. Tudom, mert fújtam vele már gépházat, dvd meghajtó előlapot és összehasonlítottam felkészülve a jövőbeni sérülésekre.
-
Knight666
aktív tag
válasz
globeee #2084 üzenetére
Egy fekete álló bőrtok Sony felirattal, amibe felülről csúsztatható bele a készülék (tehát a headsetet rá tudod kötni). A kivételhez nincs kihúzó fül, hanem egyszerűen megnyomod alulról és kihúzod két ujjal. Szerintem a célnak teljesen megfelel, ha nem övön akarod hordani.
Szerk.: amúgy ez a teljes lista: "Az Xperia P készülék dobozában a következő tartozékok találhatóak: MH750 headset, EC480 adatkábel, EP850 töltőfej, IM820 HDMI kábel, bőrtok."
-
Knight666
aktív tag
Érkezik az Xperia P ICS frissítése
Én találtam a store-on egy NFC olvasó progit, ami állítólag a kutyákról meg a milkacsokiról is leolvassa az infókat és lehet hozzájuk eseményt rendelni.
-
Knight666
aktív tag
Vettem én is OTG kábelt (gigatel által forgalmazott G27831 típus) és működik a telefonnal. A 8GB pendrive és vezeték nélküli billentyűzet megy gond nélkül. Rádugtam még kíváncsiságból egy webkamerát, amit nem támogatott eszköznek titulált, és egy sokazegyben kártyaolvasót, aminél meg túl nagy áramfelvétel miatt letiltott. Szerintem egy microsd olvasós pendrive-val menne, de olyanom nincs.
-
Knight666
aktív tag
válasz
TomWexX #1927 üzenetére
Én is feltettem az új frissítést. Gond nélkül lezajlott a dolog és utána nem akart mást felrakni. Ez egy független telefon. Lehet, hogy a szolgáltatósoknál más a procedúra, és azért vannak a különbségek, nemtom...
A híváslista BT-os átküldésének problémája közben megoldódott (azt hiszem sikerült véletlenül kitörölnöm a listát és azért nem láttam semmit a fedélzetin sem
). A videólejátszásra viszont még mindig nem találtam tökéletes progit.
Arra van bevált módszer, hogy leirtsam az összes közösségi alkalmazást a telefonról? Idegesítő, hogy foglalják a helyet és futnak a háttérben a tudtom nélkül (a Gtalk-ot is csak napok után vettem észre, h online) pedig nincs szükségem ezekre.
-
Knight666
aktív tag
s4tch: Köszi az infót! Az mx playert már próbáltam, közben felraktam a vlc bétát amivel van hang csak akad a kép. Akkor kipróbálom a többit is. A "passz" alatt azt érted, hogy neked működik a híváslista küldés valamire, vagy azt, hogy nincs ötleted?
xtibi: Nem is tudtam, hogy van hozzá való autós tartó. Dokkolós is vagy csak méretben passzol hozzá?
DraXoN: Köszi, közben én is találtam egy szimpatikus progit a célra.
-
Knight666
aktív tag
válasz
nintendojet #1751 üzenetére
Na, megvettem életem első okostelefonját. Kénytelen voltam váltani a jó öreg PDA+mobil kombóról, mert már öreg volt a cucc, a telót meg megúsztattam a Balatonban és azóta néha nem tökéletes a mikrofon
. Figyelemmel kísértem a topikot és sok hasznos infót találtam eddig is. Ezúton köszi mindenkinek!
Pár további tippet szívesen vennék:
- Kellene egy RDP kliens progi, amiben be lehet állítani a telefon felbontására az asztalt.
- Videólejátszásnál sokszor előfordul, hogy nincs hang. Ahogy észrevettem, az 5.1es / DTS hangsávoknál. Ezen nem tudom hogy lehetne segíteni a hang módosítása nélkül.
- Nem találtam eddig a gyári rendszerben lehetőséget a segédfény zseblámpaként való használatára. Van erre esetleg egy bevált alkalmazás, ami widgetként is megy?
- Az autós kihangosítóm (Seat gyári) nem tudja lehúzni róla a híváslistát, csak a telefonkönyvet.
- Jól jönne egy E-book olvasó széles formátumtámogatással (pl. djvu). Az sem lenne rossz, ha közvetlenül meg tudná nyitni a hálózaton megosztott dokumentumokat (SMB protokoll).Egyébként én rakattam rá fóliát, biztos ami biztos. Microsim-re nekem is 4ezerért akarták cserélni a kártyámat a t-nél, de adtam neki 12V-ot a PC tápról és bevittem a szervizbe azzal, hogy nem látja a teló
.
nintendojet:
Én itt vettem. Kaptam hozzá ajándék Smart Headset-et, pólót és ingyen házhoz hozták. Volt a dobozban továbbá HDMI kábel és tok is. Mivel elvileg ez a hivatalos márkabolt, érvényes a 2év gyártói garancia is. -
Knight666
aktív tag
válasz
rbalint88 #1453 üzenetére
A vízzel, nedvességgel azért vigyázzatok, mert arra 1ből ráfogják a nem rendeltetésszerű használatot. Ált. van a telefonokban egy fehér indikátor lapocska, ami vörösre színeződik, ha nedvesség éri (a videóban ebben is láttam 1et). Ebből persze a szervizben azonnal rájönnek, hogy úszott a cucc.
-
Knight666
aktív tag
Engem a Bluetooth verziószáma érdekelne. Ha jól tudom a 4.0 energiatakarékos változatot lehet használni az újabb értesítős karórákkal, amiket már nem kell pár naponta tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest