Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Így teljesít a Xiaomi 15S Próban a márka saját fejlesztésű processzora
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kempeti
tag
Valahogy meglehet változtatni a kezdőkepernyo lapozási animációjàt?
-
sogesz
csendes tag
Valaki tud erre valami megoldást? 1174
-
törölt tag
válasz
Pistike1985 #1194 üzenetére
Ezt megnéznéd majd ha lesz időd, hogy ilyen van e benne ?
A Move to SD card érdekelne, konkrétan.
-
KyeX
csendes tag
válasz
Pistike1985 #1194 üzenetére
Véleményt kérünk
Külső sd-re lehet telepíteni?(#1192) HartgeH3-2.8
Már megjegyeztem, hogy nem vészes ez a kijelző. ~270 ppi-s neo v-ről váltottam. Meg ez a 230 ppi 10"-es tabon fhd felbontást hozna, mégsem szólja le azokat senki.
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Az XDA-n már fenn van a kitkat 4.4.2 m2-re.
http://forum.xda-developers.com/xperia-m2/general/ftfd230318-3-0-37-t2848647Én már felraktam. Oroszul indul, de van magyar nyel a nyelválasztóban. Még csak pár perce van fenn, tesztelem. Eddig minden működik.
-
törölt tag
Szép lassan elindult a KitKat frissítés.
[link] -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Vartanus #1191 üzenetére
Ahogy tesztekben is írják aki alacsony kategóriáról megy ehhez a Sony-hoz az talán észre sem veszi, nekem most egy ZTE Blade van ahhoz képest álom lesz, bármi amit ezen látnék
De fórumtárs tanácsára megpróbálom élőben megnézni.
Szerintem ebbe a készülékbe csak az köt bele aki nagyon igényes az ilyesmire a 230PPI én úgy gondolom egy nagyon jó középkat.
Korrekt készülék ez, főleg ahogy árban most már áll.
-
Vartanus
őstag
Olvasgattam az M2-ről külföldi teszteket és kb mindenhol hasonló eredményre jutottak:
+:
-szép design
-nagyon jó akku idő
-jó médiás képességek-:
- alacsony kijelző felbontás(és PPI)
-elég gyenge mind2 kamera
-kicsi drága -
mr.tamasbiro
őstag
Újpesten van egy sony szerviz valami C betűs,tudja valaki mi a rendes neve és hol van?
Már megtaláltam. -
mr.tamasbiro
őstag
Ma beadjuk a telefont a T-hez szervizbe mert olyan szarul lehet hallani a másikat,hogy már kész vagyunk tőle.
-
De a hiábavaló cicaharcon túllépve - ma teszteltem röviden RE: LwW vs. M2 - az auto-WB rutinon tényleg javítottak közben (helyes), meg a fókuszálás is kicsit okosabb lett (még helyesebb). Illetve az alap gyutáv is eltérő a kettő között - szóval azt visszavonnám, hogy 1:1 össze lehetne hasonlítani a kettőt.
Tény: az M2 kamerája valamivel jobb, mint a kettőfél évvel korábban kijött LwW-é.
Taps.
-
sogesz
csendes tag
Sziasztok! A héten lettem egy M2-es boldog tulaja! Eddig nagyon király minden, főleg egy Alca OT-995 után.
Amiért írok az a Galéria alkalmazással kapcsolatos. Ugyanis az SD behelyezése után után nem volt hajlandó látni a belső memón lévő képeket még a gyári demókat se, kivéve a kamerával lőtt képeket. De ha átmásoltam az SD-re a gyári képeket például akkor úgy már látta. SD kivétele és egy reboot után se látta belsős képeket. Ha valakinek valami tippje volna a megoldásra, megköszönném! Én az apk elérési út hibájára gyanakszom, ugyanis a QuickPick alkalmazás látja mindkét helyen a képeket. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
bubus66 #1171 üzenetére
Rendben köszönöm megnézem majd, jó ötlet.
Én az Őrs közelében lakom és volt olyan készülék ami egyszerűen nem volt kitéve (sehol sem). Rákérdeztem miért van , és azt mondták mindenhol az üzletvezető dönt melyik terméket "rakatja" ki. Amit én kerestem elég népszerű és mégse volt kitéve. Persze megnézték Arénában pl kint volt, el is lehet menni nem arról van szó csak az Őrsön két nagyobb áruház is van több szolgáltatóval , több üzlettel és kicsit érdekes a dolog.
-
Edi77
őstag
Ha esetleg valaki még jó fotóalkalmazást keres, hogy jobb képeket lőhessen, van itt egy jónak tűnő progi még:
Retrica
Elég jó az értékelése, M2 tulajok is véleményezték -
bubus66
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #1169 üzenetére
Azért mondja mert ők biztos olyat kaptak amelyikben nem volt. Na itt jön ki a specifikáció az csak egy írás, viszont a t-pontba meg is lehet tapogatni az az igazi. Nem a specifikáció alapján kell venni, hanem úgy hogy meg tagpotom ki próbálom.
-
Tomtotom
senior tag
válasz
bubus66 #1168 üzenetére
Ez van
A Z2 elég ütős, de piszkosul melegszik, ha kamerát használ az ember, kb 10kép után úgy felmelegszik, hogy le is áll. Tele van olyan extrákkal, amire semmi szükség, csak parasztvakítás. +játékoknál is képes eléggé melegedni. Az akku viszont piszok jó, az anyaghasználat szintén. Még keresek rá valami üvegfóliát, vagy simát előre és hátra, mert a tokokat nem nagyon bírom. Ja még a kijelző, ami elég prémium, + a két hangszóró.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem olvasgatni a topikot mert találkoztam ezzel a készülékkel és nagyon nagyon megtetszett.
Minden funkciójában, tudásában , árában mindenben. Már már kompromisszum "mentes" számomra.Két készülék brand között gondolkozom kizárólag mert ezek a márkák még nem voltak nálam szolgálatban.
Sony M2 és HTC 310, durván 2 évre terveznék és örülnék ha megfelelő védelemmel ellátva (tok,fólia) ez idő alatt hasznos társ lenne.Szóval ennek tudatában M2?
A Sony drágább és nem tudom a plussz költséget megérné e. Specifikáció "mániás" vagyok és szerintem a Mali400Mp2 jobb mint az Adreno 302.Szerk: 305 elnézést. Na abban már nem vagyok biztos.
Továbbá miért mondja a mobilarena tesztben legend hogy nincs benne 4G amikor van?!
[link] -
Tomtotom
senior tag
válasz
bubus66 #1166 üzenetére
Visszavette a szolgáltató, egyik szerviz sem javította a porosodást, az érintő elvállt a jobb felső sarokban, de a telemax és az LG szerviz is csak esztétikai hibának írta.....Ez meg webshopos rendelés lett, amiből az első Z2 alumínium kerete el volt deformálódva
, de ezt a szerviz cserélte. Nincs túl sok szerencsém a műszaki dolgokkal...
-
Vartanus
őstag
A dual simes M2-ből van szerintetek LTE-s?A dualos telo a 2 sim miatt lehet gondokkal küzd?
-
Tomtotom
senior tag
Köszi
Nálam az összes középkategóriás teló selejt volt, már a t szervizben fogták a fejüket... Így rábíztam a feleségemre a telefon választást, mert az ő előfizetésén cserélgették a telefonjaimat, így lett a Z2, ahhoz képest, hogy ez felsőkategória, ennél is vannak hibák, amivel együtt kell élni. Még jó, hogy nagyon nagy kedvezménnyel megkaptuk, mert az eredeti árát biztos nem csengettem volna ki érte
-
bubus66
nagyúr
-
KyeX
csendes tag
válasz
bubus66 #1151 üzenetére
Telenoros vagyok, nagyon az elején vettem a készüléket, így a webshoppos rendeléshez mostanában promózott bt fülest sem kaptam. Ismerem a fülest, amit a t-nél adnak most. 3 éve majdnem ilyet vettem, végül az audio technica ath-sj3-at váladztottam, jobb hangja volt. Még egy sony mdr ex 50 lp-vel használom, ha nincs nálam a fejes
(#1152) anaqer
Az 1/2.3" szenzor majd talán évek múlva elterjed, mint forradalmi újítás, bár kétlem. 2007 óta alig fejlődtek a mobilkamerák 1-2 kiugró példától eltekintve (samsung innov 8, nokia pureview 808, lumia 1020), Ha a középkategória tudná a k750 képminőségét hozni, teszem azt, 5-8 mpx-es felbontás mellett hozni, a felhasználók többsége elégedett lenne. Bár ehhez tényleg szenzorméretet kéne növelni. Visszaemlékezve nem voltak olyan aprók ám azok a kameramodulok.
A raw api-t meg kérdés, mennyire használná ki egy átlag user. Én mondjuk tudnám értékelni ha raw-al dolgozhatnék a telón is.
Ha szabad kérdeznem, milyen tükrös géped van? -
bubus66
nagyúr
Na látod erről beszéltem egy szót sem értetem a leírásodból, de ha már ennyit írtál elolvastam. A másik nem mint ha nagyon érdekelne, ez dolog. Köszönöm a leírást, de legközelebb kevesebbet írjál, mert nem szeretek sokat olvasni. Meg sok a papírmunka, és nem nagyon jut idő olvasni. Meg ilyen sokat nem lehet mert háta menni kell megint.
Meg persze a RAW API-val sem kellett volna eddig várni - nem egy rettentő bonyolult szabvány. Legkésőbb ICS után már rá lehetett volna állítani egy 4-6 fős munkacsoportot, és max. fél év alatt ledarálták volna - verifikációval, validálással, mindennel. És úgy otthon öt perc alatt, bármilyen telefonod is van, még a mostani körömpiszok szenzorokkal lőtt képekből is sokkal többet ki lehetne hozni, mint amit a különféle gyártók JPEG motorjai ad hoc összebarmolnak.
Ha ennyire értesz hozzá akkor miért nem jelentkezel, hát ha felvesznek(habár ilyen modorral) nem nagyon hiszem, de egy próbát meg, ér esetleg ha szeretnél oda menni talán tudok segíteni. Holnap beszélek a barátommal, hogy van egy hozzá értő emberke. hogy van e hely számodra.
Ezt részeltessen kifejtett írásodat, elküldtem a barátomnak, holnapra ígért választ.
-
válasz
bubus66 #1149 üzenetére
Pont nem erről beszéltem. Én nem várom el semmilyen telótól akár csak az igen öregecske tükrösöm minőségét - az eleve felesleges "almát a naranccsal" összehasonlítás lenne.
De mondjuk egy 1/2.3" szenzort (ami egy filléres vacak, és ekkora telókban röhögve el is férne) már régen be lehetett volna tenni még a középkategóriás cuccokba is, és nem a prémium Z vonalon reklámozni most, hogy hűbaszki ez mekkora királyság.
Meg persze a RAW API-val sem kellett volna eddig várni - nem egy rettentő bonyolult szabvány. Legkésőbb ICS után már rá lehetett volna állítani egy 4-6 fős munkacsoportot, és max. fél év alatt ledarálták volna - verifikációval, validálással, mindennel. És úgy otthon öt perc alatt, bármilyen telefonod is van, még a mostani körömpiszok szenzorokkal lőtt képekből is sokkal többet ki lehetne hozni, mint amit a különféle gyártók JPEG motorjai ad hoc összebarmolnak.
Az első lépés telefononként max. egy ötössel dobná meg a végfelhasználói árat (kompaktokban a legaljától 80-100 rugóig ekkora szenzor van, masszívan tömeggyártott cucc), a második lépés meg google R&D léptékekben a zsebpiszok kategóriát sem üti meg.
És ezek még csak az általános iparági problémák. A Sony viszont külön híres arról, hogy a legfelső kategórián kívül minden tesztben (MA vagy gsmarena, vagy amit akarsz, több évre visszamenőleg) rendre le lett húzva pont olyan artifactek miatt (kontraszthibák, indokolatlanul agresszív zajcsökkentés, stb.) amik egyértelműen tudatos, szoftveres lebutítások. (Azt meg már tényleg hagyjuk is, hogy optikai stabilizáció hiánya még a Z1-nél is, stb...)
-
KyeX
csendes tag
Milyen fülesed van? Én mondjuk a hangminőséggel elégedett vagyok, bár főként bluetooth-on hallgatok zenét a kocsiban. 1x-2x megkergettem vele az audio technica fejesem, nem volt roszabb hangja mint az előző telóimmal. Nekem a neo-hoz képest mindenben előrelépés.
(a kamerában kételkedem kicsit, de ha ezzel is annyit fogok fotózni, mint azzal, akkor ez legyen a legnagyobb gondom) -
bubus66
nagyúr
A profi gép képe és a hígfos
Itt az ellen ér tőled még a higfoson kívül mást nem hallottam. Ja bocs kesztyűbe meg gázpalackkal a kezembe nem tudom a profi gép képét meg a híg fost össze hasonlítani de ha letettem a palackot akkor össze hasonlítóm neked.
(#1148) andris188
Az egyik ismerősön írta az SP-re (anno még a Black topicból barátkoztunk össze) ezt nekem. Átküldöm privátba.
-
Zsivi
tag
válasz
bubus66 #1137 üzenetére
Igen kb. egész nap nyomkodtam, engem zavar hogy nem 720p-s a kijelző, látom a különbséget.. Most hallgattam fülesen vele zenét kb egy 30 percet, szerintem a hangminőség sem az igazi... Az oké hogy nem profi kép készítésére való, de az SP kamerája sokkal jobb volt. Erősen gondolkozom rajta hogy 1az1-be el kéne cserélni egy SP-re...
-
-
válasz
bubus66 #1137 üzenetére
A profi gép képe és a hígfos között azért még egy elég tág intervalllum van - és ez a kamera kb. a 3 évvel korábbi alsóközép-kategória szintjét hozza. (Case in point - 1080 monitoron egy ABX teszt alapján meg nem mondod, hogy melyik kép készült mondjuk ezzel, és melyik egy LwW-vel... és ez nem DSLR vs mobilkamera összehasonlítás.)
-
bubus66
nagyúr
válasz
Kempeti #1138 üzenetére
Én ezt a tokot vettem hozzá(ma a szigetvári Tesco használt mobil boltjában) ugyan ezt 3200 Ft láttam.
-
Kempeti
tag
Milyen tokot javasoltok? Nektek milyen van? Honnan vesztek fóliát?
-
bubus66
nagyúr
Honnan veszed, hogy gyengébb az M2 próbáltad mindkettőt vagy csak az MA tesztet olvastad? (mert én mind kettőt élőben próbáltam ki és nem a számok és MA tesztek alapján döntöttem) Kamera meg ki lett már tárgyalva még egyszer a telefon kamerája nem profi kép készítésére való.
-
Zsivi
tag
Lehet hogy ezért utálni fogtok, nekem az SP jobban bejött... mint kinézetre mint fogásra.... Az is ép hogy hátár volt, de az M2 már szerintem túl nagy.. Nem beszélve arról hogy hardveresen is gyengébb az SP-nél, illetve szerintem a kamerája is gyengébb
Sajnálom hogy nem volt már SP raktáron. DE azért ezzel is megleszek valahogy
-
bubus66
nagyúr
(#1122) Edi77
Van benne a rizikó de legtöbb esetben a factory reset + gyári ROM flashelés megoldja. (Persze vannak kivételes esetek). Nem veszek, 4.3 maradok a jó bevált P500-nál és (szerintem) az egyik legjobban eltalált rendszernél a 2.3. már fél évé azt sem bántottam igaz az ROOT-olva van mert a kellett a okosított playhez meg a lucky pahcerhez. Ha jó lesz a NET-em akkor felteszem a kiadott frissítést. D2303_Europe_18.0.C.1.17
(#1126) saphancs
Tessék berendelni az illetékeseket....
-
saphancs
aktív tag
Számomra a root elengedhetetlen. Egyrészt a titanium backup miatt, másrészt az xposed miatt, harmadrészt kipucolni az ilyen térkép, facebook stb... szemetet. A rom(b)olás másodlagos. Egyébként, ha jól csinálják meg rá a kk-t akkor mindenki örülni fog neki.S2-ön volt fent 4.4.2, klassz a felület, és hasznos az art is (főleg üzemidő végett). Nos már csak a telefont kéne megvennem
-
Edi77
őstag
válasz
bubus66 #1121 üzenetére
De ha véletlen nem tudod visszatenni KK után a JB-t és eladod a telót, veszel egy újat megint 4.3-mal?
Volt idő, amikor engem is foglalkozatott a Root , de egyedül nem vágtam bele, help meg nem akadt. Az biztos, ha okosan használod, sok előnye van. De a gari miatt rizikós.
-
-
KyeX
csendes tag
válasz
LendvaiFeri1 #1104 üzenetére
Elvileg kapunk sd kártyára telepítési lehetőséget is, az e1 kitkat frissítéséből kiindulva.
-
Edi77
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #1104 üzenetére
Kb ez lesz a KK
-
LendvaiFeri1
addikt
Előre is bocsi mindekitől, ha zöldésgeket beszélek, vagy kérdezek, de miben lesz más a KK, mint a mostani 4.3?
-
Zsivi
tag
válasz
Turbobacsi #1100 üzenetére
De van már KK, csak a telekom még nem adta ki ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest