- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
razorka777
veterán
Kár, hogy anno nem ez lett X8 helyett.
-
FET-MEN
veterán
Hi all. rég jártam erre. valakinek van már ilyenje? vélemények?
-
kisvazo
csendes tag
válasz
spanilana #25 üzenetére
de most tényleg... annyival nem is jobb egy zárt oprendszernél az android
ha belegondolunk a nyílt oprendszer a frissítésre meg az applikációkra korlátozódik
nekem egy nokia C3-00-m van és csak azért szeretnék egy E72-eset mert annak jobb a kamerája
(respect a nokiának de tényleg!) nem mondom elég komoly progik futnak az androidon, IOS (Steve Jobs respect in peaces) de nem csak abból áll az élet!
gondoljunk bele a mix-be annyira azért az se rossz, nem hiszem, hogy az a pár apróság annyira számítana.
mi van ma a mobilgyártókkal -
helixP
nagyúr
válasz
robogo81 #177 üzenetére
Pedig van ilyen: Astro Player Nova. Hangerő hosszú nyomásával következő számhoz ugrik és még EQ is van benne.
-
FET-MEN
veterán
valaki csak egy szimpla W8 gyári háttere mint a tesztben, nem tudna adni, vagy linket??
-
picur220
veterán
-
robogo81
senior tag
válasz
picur220 #176 üzenetére
Ha megoldanák,hogy legyen fizikai médiagombok(hangerővel léptetni),meg autó fókuszos optika,nem lenne semmi bajom a meglévő telefon választékkal. Sok jó teló van a piacon,ezt nem tagadom,de én is szeretem zsebből vezérelni a lejátszást.Eddig olyan progival nem találkoztam andriodra,amivel be lehetne ilyen dolgokat állítani a média lejátszóhoz.
-
robogo81
senior tag
Sziasztok.
A tesz nekem tetszett.Kövezzetek meg ezért,de ha a mostani telefonomat(K810)alakítanák át úgy hogy a mérete megmaradna,de érintőképernyős lenne,erősebb aksival,képes lenne vga felbontásban videót venni folyamatos képpel,meg a fastportot kicserélnék mikro usb-re,meg 3,5 jackra,a mostani kamerával meg vakuval,+wifi,inkább megvenném azt mint ezt a mobilt.
Nem rossz,de így kiadni nem egy igazi walkman mobil. -
nuke7
veterán
válasz
doncortio #170 üzenetére
ööö, akkor tesztben elrontották..?
és akkor a gsm arena-n is rosszul van fenn..?szoval szerintem is kicsit kevés a 168, de akkor miért így van mindenhol?
(#169) picur220: nekem 256-ból a milestone-on a 2.3 alatt 40-60mb van szabad, ha nem fut semmi nagy program... 2.2 alatt már inkább 69+23mb volt, ami azért használhatóbb
de igen, 512mb ram a multitask miatt elég fontos.(de már 384-el kiegyeznék)
-
Hullamos
tag
Jo teszt,jo telefon.Gratula SE
-
zuzu000
őstag
Jól néz ki,de marad az x8
-
nuke7
veterán
szerintem akkor már inkább egy kínai androidos teló, a support amúgy sem sok van ehhez se, annak legalább erősebb hardvere lenne
", persze főzött ROM felficcenhet rá, ha valaki arra teszi fel az életét, hogy okostelefonokat haxoljon" - ez szerintem nem igaz. az is tehet fel rá főzőtt rom-ot aki nem egész életét az okostelo hax-nak szenteli.
-
cefre00
tag
Nem akarom bántani Bogot, valószínűleg nem is nagyon érdekli egyetlen júzer véleménye, de az egész cikket átlengi a negatív hozzáállás, afféle csalódottságot érezni minden részen. Ezért szerintem kár, mert rossz irányba befolyásolja a telefon megítéltségét.
Amúgy pedig nem értem miért lenne ez a telefon "zenésebb" az X8-nál: a zenelejátszó ua, a füles nem téma, mert aki masszív zenehallgató, saját fülessel nyomja, ami neki a legjobb hangzást adja, és az equalizer hiánya döbbenet (?!?!)...kuka!
-
mrlujoak
veterán
-
dz1989
senior tag
válasz
doncortio #150 üzenetére
Neharagud, csak jó szándékból mondom de a csaplakozó/aljat az a régebbi SE teloknál a Flash port. Pl.: K750i, K800i, K850i,C702, C905, W580, W595, W995, P990i, Anio, Satio
Az agyba dugos fülesben kapcsolatban zH- nak van igaza a #151 es üzenetben
2 külön dolog ról van szó, az egyik a sojátos SE csati, a másik egy füles fajta (erre zH jó képet mutatott a #151 es üziben )
-
joey04
titán
Egyébként ez már régebben is így volt, az alsóbb kategóriában induló W telókhoz nem adott agybadugós fülest a gyártó. Kb akkor jegyeztem meg én is, hogy a W szériának tartania kellene egy bizonyos szintet, még ha ez picit magasabb árral is jár, de a nagyon olcsó W-s telók csak a márka lejáratásásra voltak jó, a végén már minden spóroltak. Persze nem mindenki kedveli ezt a fajta fülest, de a SE egyértelműen magasabb szegmensbe pozicionálta, hiszen csak felsős cuccokhoz adták. Ez keserű szájízt okozott sok olcsóbb W-s tulajnak, és magát a walkman nevet is kicsit degradálta szerintem.
-
FET-MEN
veterán
Jó kis vita lett egy itthon hivatalosan nem kapható készülékből
Tisztára mint a droidosok Vs. almások egy kis WP7 tel fűszerezve
-
zH.
senior tag
már meg is feledkeztem a walkman szériáról.. ha már w én agybadugós fülest, megabass-t (de legalább egy eq-t) és picit jobban átszabott szoftvert vártam volna.
-
mrlujoak
veterán
válasz
zsirfecske #145 üzenetére
olvass egy kicsit jobban utána...
Van némi különbség, ami főképp szoftveres fejlesztés...Egyébként mérési eredmények is alátámasztják a változtatásokat az X8-hoz képest...
-
mrlujoak
veterán
válasz
muxi-muxi #143 üzenetére
Még csak véletlenül sem konkurenciája ez az X10 mini, vagy mini pronak. (mert gondolom Xperia Minim alatt az X10 mini-t értetted... Az Xperia mini még nincs a piacon...)
Egyértelműen az X10 mini valamelyike a jobb, de drágább is
Az X8 és a W8 is az X10 minik alá pozicionált modell. (nem tudom elégszer kihangsúlyozni, a W8 Ázsiai modell)
-
muxi-muxi
senior tag
Hát ennyit tud az Xperia Minim is, csak abban lecseréltem egy alternatív zenelejátszóra a gyárit (MixZing), meg van egy normális fejhallgatóm. Függetlenül 30 papírba fájt, még április környékén.
Ja, és a kamerája is jobb mint ennek. Szóval nem éri meg az árát.
-
mrlujoak
veterán
válasz
doncortio #141 üzenetére
"Erőltetnéd meg supportolnád az ősrégi modelljeidet vagy inkább csábítanád a régi tulajokat az újra?"
Az X10 mini mini pro és X8 felhasználók mind az erőltetést kérnék, egyébként meg szinte az összes gyártó az utóbbit csinálja.
Egyébként meg csak akkor lehetne békesség, ha minden modell 2.3-on lenne mi? Ha kijön a következő, akkor meg az legyen minden...
A SE UI kicsit mélyebb integráció, mint egy Launcher. Akinek X10 minije, mini proja és X8-a van, de zavarja, hogy 2.1 fut rajta, már rég átvarázsolta azt főzött ROMokkal.
Ne legyünk telhetetlenek, igen maradt három nemzetközi modell, ami 2.1-en áll, a többi meg 2.3-on.
Ha a W8-at idevesszük, akkor ide illene venni az acro-t, az A8i-t és a WT18i-t is
-
doncortio
senior tag
válasz
mrlujoak #130 üzenetére
Nem a CustomROM a lényeg hanem az, hogy egyszerű megoldani az egyedi kinézetet! (Optimus One-ra nem is kell CustomROM a Launcherekhez, sőt) Írtam, hogy ebben semmi programozási nehézség, egyszerű üzletpolitika
Nem szeretem ismételni magam, max olvasd vissza
ha te is cég lennél mit tennél? Erőltetnéd meg supportolnád az ősrégi modelljeidet vagy inkább csábítanád a régi tulajokat az újra? Nemm jártam kereskedelmire, ez még bármelyik jártas ember eszébe juthat
Dyra: már késő
-
mrlujoak
veterán
válasz
#13260800 #138 üzenetére
Szürkeimportos.
Hazai supportja nincs, sem EU-s. Csak bolti gari. - de ez is benne van a cikkben.Most megint nekiállsz vitatkozni, hogy mi miért Walkman.
Ezt a SONY és a Sony Ericsson dönti el. Nem Te nem Én.A Sony meg egyébként sem licenceli széles körben a FLAC-et, mobilban is csak a Zylo az, ami játssza, Sony mp3 és mp4 közül is csak pár modell.
Kértelek, hogy ne csináld. Rajta van, hogy Walkman? Akkor az.
Walkman szoftver, Walkman logo, jobb hangzás mint az X8-on és kész.Ne lovagolj már ezen.
-
törölt tag
válasz
mrlujoak #137 üzenetére
ahhoz képest itt figyel kis hazánkban. Tölteléknek szánták aztán meg itt pillangózik erről meg ennyit.
Észérv!
Egyenlőre tőled nem jött semmi ez egy Walkman telefon én leírtam miket tud a jó régi Walkman telóm (oké FLAC az sem tud). Csak ilyeneket olvasni tőled észérvként, hogy nem erre a piacra szánták.
Egyszerű a kérdés. Ez egy Walkman telefon? A tudása alapján nem. A gyártó alapján meg igen. Eztán a gyártó mindenre ráhímezi, hogy Walkman? Csak, hogy a töltelék piacon elvigyék?
Az meg külön jó, hogy itt még csak véletlen sem hoztam szóba a X10 mini pro telefont kifejezetten a Walkman (ha már azt mondják, hogy ez az) funkciókat kérem számon te meg tereled a dolgot "kulturált" címszó alatt.
-
mrlujoak
veterán
válasz
#13260800 #136 üzenetére
Most megint indítani akarsz egy flamegörgeteget?! Ne máár!
A SE ezzel a modellel egy "kis" piacot célzott meg, amolyan töltelékmodellként. Nem akar, és nem is fog ezzel sehová jutni.
Számtalan gyártónak van hasonló töltelékmodellje. Ez most a SE-é. Se több, se kevesebb.Kiszórták a maradék hardvert a fejlődő országok piacára, kicsit felspékelve és ennyi.
Törődj bele. Ezzel a SE nem leadja a szintjét, hanem költségoptimalizál.Persze, ezt nem kell - és ahogy ismerünk nem is fogod - válaszként elfogadni, és továbbra is azon az állásponton leszel, amit eddig is leírtál.
Nem tisztem, és nem is foglak meggyőzni ennek ellenkezőjéről, csak kérlek, kultúráltan, és ne észérvekkel - mitöbb tényekkel - szembe állva tedd ezt...Én is mehetnék a Samsung Fehér SGS2 topikjába menni röhögni, meg Copyzásról írogatni, de nem teszem...
Tudom, tudjuk, hogy nem jött be neked az X10 mini (pro?) és emiatt az összes androidos és SE-os hírt leírod, de van ennek értelme?
Sokan csak átugranak, mások "feldobnak" a modkerbe, sokakat meg belerángatsz ehhez hasonló flamelavinába...Ez a modell a tavalyi X8-ra épült, kissé módosított, Walkman köntösbe öltöztetett, Ázsiai piacra kidobott tömeg cucc occsóért. Se több, se kevesebb...
Nem kell lovagolni rajta, ez a cucc ennyiért ezt nyújt. Egy olcsó Walkman.
Amolyan Sony Bean. Az is buta, olcsó Sony Walkman modell. MegaBass nélkül -
törölt tag
válasz
mrlujoak #133 üzenetére
Áruld már el nekem, hogy zenehalgatás közben fizikai gombok nélkül, hogyan léptetek előre vagy épp hátra? Ezért baszkódjak a telefon elővételével?
EQ legyen már egy zenei mobilban (ja ehhez is töltsek le appot remélem legalább az alap lejátszó megbirkózik az FLAC formátummal bár erős kétségeim vannak.)
A jack csatlakozó legyen aranyozott kérnék fizikai gombokat EQ-t és MegaBASS-t ezen kívül még egy igen jó minőségű fülest és nagyon fontos, hogy a zsebemben is elvezéreljem. Ezek után talán megbocsájtom, hogy szar a kamera bár ebből is látszik, hogy egy nulla fantáziával bíró cég, ugyanis az ember zenehallgatás közben kedvet kaphat a fotózásra. De ahhoz már vegyen egy másik SE telefont amin jó a kamera.
Ez nem Walkman telefon hanem egy közepesen gyenge Android tucat szar. A W800-as telóm ezért nem adnám oda.
-
mrlujoak
veterán
válasz
#13260800 #131 üzenetére
Kezd már tényleg üldözési mániáddá válni ez a SE fikázás...
1. A tesztben benn ven, hogy nincs EQ.
2. A tesztben és más forrásban is benn van, hogy a donor X8-hoz képest van hangminőség fejlesztés, így a burkolaton felül van fejlesztés...
3. van külön dedikált Walkman gomb - éljen a négysarkos felület play pause funkció is ott van, hangerőállítás meg a hardveres gombon keresztül mehet...A modell pedig - mint már azt számtalanszor leírtam, mitöbb kapott kritikát a MA is, hogy nem hangsúlyozta ki eléggé - nem nemzetközi piacra fabrikált modell lett.
Íme a hivatalos piac:
"China, Hong Kong, Indonesia, India, Malaysia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand and Vietnam"
A szintén csak Kínának gyártott WT18i pedig az új Xperia dizájnra épül, és Android 2.2 az alapja az erősen átdolgozott szoftvernek...
-
törölt tag
Meddig süllyed még ugyan ez a cég? Se külön gombok a zenét vezérelni, se equalizer, gondolom MegaBass sincs benne. A színén kívül ugyan mi a ménkűért Walkman telefon ez?
Nekem még meg van és köszöni jól va a W800-as valódi Walkman telefonom. Sportoláshoz ideális kis szütyővel. Ez a szokásos parasztvakítás amit az útóbbi időben az SE oly nagy szeretettel nyomat. A Nokiát sokan fikázzák mikor EDOF kamerákat pakolnak a gépeikbe na az se még EDOF-t sem (pedig az EDOF még jó is de ez?). Sima gagyi fixfokuszos vacak. Az megy mint régen aki zenét hallgat az ne tudjon fényképezni. Idióta cég, nem tudom meddig vergődnek még.
-
mrlujoak
veterán
válasz
doncortio #128 üzenetére
Soha, de soha ne hasonlítsd az összemókolt - még ha jóra is sikerült - ROM-okat, a gyáriakkal!
Egyrészt mert ahhoz a gyártó nem adja a nevét, másrészt azokban valami soha nem működik megfelelően. Lehet, csak egy nüansznyi dolog az ami nem megy...Soha nem állítottam, hogy nem lehet megoldani, de úgy, hogy ahhoz a gyártó hivatalosan a nevét is adja hosszadalmas.
A névadással kapcsolatban nem kell magasztos eszmét hozzá társítani, mivel erről szó sincs, csupán a jogi következményekbe gondolj bele.
Míg főzött ROM-od van, és nem megy valami - aminek elvileg mennie kéne - továbblépsz, és keresel egy másik ROM-ot.
Ellenben ha egy ilyen blama logózott - gyártói szoft esetében - ROM-mal történik, a gyártó számíthat jópár keresetre - lásd LG-t, aki most kapott egy adag pert a nem megfelelően kiadott 2.2-vel szerelt kétmagosára...Ha csak egy kicsit is figyelembe vennék sokan az ilyen evidens dolgokat nem lenne ennyi sírás, de persze könnyebb fújolni, mint egy kicsit is beleásni magunkat a háttérbe.
Leegyszerűsítve: 2011-re a Sony Ericsson a 2.3-ra koncentrált, így 3 nemzetközi modellje marad hivatalosan 2.1-en, míg az első andoridosa, és az összes többi 2.3-at futtat...
devast:
Igen, arra a piacra, amire szánták simán.
Oda az olcsó, régebbi oprendszer is eladható, pont ezért sem lett a W8 nemzetközi modell, csak ázsia pár piacára szánt kiadás...Itthon, és Európában - de az USA-ban sem - ez a modell hivatalos forgalmazásban nem, csak szürkeimportosan kapható, csakis bolti garival...
-
devast
addikt
2011 júliusban kiadni 2.1-el egy új telefont...
Még egy bőrt lehúznak az x8-ról. És az a vicc, hogy be fog jönni nekik, mert a zemberek látják a walkman feliratot, és rámozdulnak. Mire nem képes a branding... -
doncortio
senior tag
válasz
mrlujoak #127 üzenetére
A kezelőfelület Launcher kérdése, ezért is nagy badarság azt állítani, hogy nehéz portolni... Az én X8-amon is az Arc launchere megy, a haverom Optimus One-ján pedig az Active négysarkosa (és csak be kellett másolni a microSD-re). A Media- és TimeScape pedig egy egyszerű .apk, bármelyik droidra felpakolható
A nehéz a "portolásban" az almenük átszabása, az egyedi háttér, stb. miatt. De ez is megoldható... És az is érdekes, hogy ami a HTC-nak megy az a SE-nek meg nem... Egyszerű üzletpolitika zajlik a dolgok mögött: az X10 mini/mini pro és X8 kifutó szériák, azért nem frissítik őket, mert így ösztönzik a vásárlókat az újabb, frisebb modellek (Xperia mini/mini pro) megvételére. Az X10-re pedig (szerintem) csakis azért jött az update, mert egy csúcskategóriás modell (volt) és az nem két forintért lehetett hazavinni még előfizuval sem.
-
mrlujoak
veterán
Nagyon egyszerű.
A SE UI-t a 2.2-re portolni nem 2 perces munka.
Mivel az 1.6-tal érkező modelleket (X10, X10 mini, mini pro, X8) még tavaly frissítették 2.1-re ott látták - a kicsit a téma mögé látó olvasók is látták, de sajna sírni könnyebb - mennyi idő is a spéci felületeket portolni 1.6-ról 2.1-re (X10, media és timescape...) a másik 3 esetében a spéci, négysarkos szoftver használata...
Időközben eljött 2010 vége, és már bőven az X8 októberi bemutatkozásakor folyt az Xperia arc, neo fejlesztése, hogy később a bejelentett 2.3-al mutatkozhasson be 2011 elején...
Ekkortájt jött ki az infó, hogy még a zászlóshajó X10 sem kap 2.2-t, mert egyszerűen túl sok meló lenne vele, és csak 2.2 lenne, holott a 2011-es évet a SE a 2.3-al kezdi.No ezért nincs hivatalos 2.2 a maradék 3 modellre. A főzött ROM-ok pedig vagy nem négysarkosak, vagy ez, vagy az nem működik benne...
Az X10-re pedig megnézték, mehet-e a friss, 2.3. Rátették, de ott is látható, hogy jópár dolog megváltozik, nem lesz a repertoárban, mint ami volt a 2.1-ben...
Így, ez lett a nemzetközi SE modellpaletta:
Xperia X10 - 2.3
Xperia X10 mini - 2.1
Xperia X10 mini pro - 2.1
Xperia X8 -2.1
Xperia arc - 2.3
Xperia neo - 2.3
Xperia PLAY - 2.3
Xperia pro - 2.3
Xperia mini - 2.3
Xperia mini pro - 2.3
Xperia active - 2.3
Xperia ray - 2.3Amint kijönnek az új, négysarkos modellek is Xperia mini, mini pro és active, jönnek majd a jobbnál jobb főzött ROM-ok az X10 mini, mini pro és X8 modellre...
A W8 pedig kakukktojás lesz, mert azzal még pluszban foglalkozni kell... Talán majd az indiai kollégák ráfekszenek a dologra, hiszen eleve az az egyik fő piaca a W8-nak
-
kaller1
veterán
Az equalizer egész egyszerűen azért maradt ki, mert a 2.1-ben nincs, és nem tudják belevarázsolni. A legjobb az lett volna, ha sikerül a jól bevált walkman 3.0-ás lejátszójukat portolni a rendszerbe, mint annó pl. a W960-ba, uiq alatt. Nem tudom, hogy egyáltalán ez eszükbe jutott-e, szerintem nem.
-
rep3at
őstag
Az X8 és ez közül inkább ezt választanám, de az hogy kihagyják az equalizert egy Walkman mobilból, na az egy vicc.
-
mrlujoak
veterán
pl itt egy méréseken alapuló összehasonlítás, de érdemes egy GSM boltban összehasonlítanod...
manoarcnak igaza van a flash témákkal kapcsolatban, a régebbi, animált, mogzó, ikonváltó (...) menüket flash menünek hívtuk anno...
-
-
mrlujoak
veterán
válasz
pingwin011 #113 üzenetére
Mint azt írtam, hardveresen is finomítottak a hangon, ergo nem.
Egyébként ezt a - ha felteszek walkman szoftot... - téma már 2005 óta élő dilemma, amikor is kijött a K750i-W800i páros.
Sokan vettek olcsóbban 70 körül K750i-t és walkmanizálták. Első közben csak W800i szoftot tettek fel, majd később W800i burkolatot varázsoltak rá...Az X8 - W8 esetében ez kicsit másképp van, de igen, ha feltolsz egy W8 ROM-ot, akkor az lesz rajta, de semmiképp nem lesz W8...
kaller1:
Azért arra figyeljünk, hogy a SE esetében nem releváns a hasonszőrű modellképzés... Természetesen a csak Japán piacra gyártott modelleket ne vegyük ide (SO...) mert ugyebár az a piac gyökeresen más, mint a nemzetközi, vagy épp amerikai...Ráadásul sikeresen implementálja a SE a két piacot, elég, ha az arc-ot vesszük alapul.
Japánban megjelent az arc (két verzióban is) mitöbb a ray is hasonlóan szinte módosulatlanul fog ott is megjelenni...
Ezen felül csupán az A8i, a WT18, a W8, az acro az, ami a nemzetközi modellekből alapozva csak ázsiai piacra kerültek... -
pingwin011
aktív tag
válasz
mrlujoak #110 üzenetére
Tudom, hogy gyerekjáték a pótlása, de akkor az én telefonom is lehet walkman. jó, elhiszem, hogy jobban szól, de szerintem ez édes kevés plusz, bár persze a leglényegesebb. De azt gondolom, hogy ha egy gyártó készít egy új modellt, ami jobban ki van hegyezve bizonyos tulajdonságra, akkor arra jobban feküdjön rá.
-
mrlujoak
veterán
válasz
pingwin011 #109 üzenetére
Nem is jött ez hivatalosan EU-ba...
Már többen, és többször is írtuk (én 3-al ezelőtt ismét).Itthon ez csak szürkeimportosként csakis bolti garival vásárolható meg.
Nem nemzetközi modell a W8.Okostelefon lévén az EQ pótlása egyenesen gyerekjáték. A walkmanizáció pedig nem csak a skinezésben merült ki, a kivezérelt hang is átesett egy finomításon az X8-hoz képest is...
-
pingwin011
aktív tag
Nem úgy volt, hogy ez nem is jön Európába? Azt vettem észre, hogy az összes gyártó jó ideig komolyabb fejlesztés nélkül ugyanazokat a telóikat adják ki más néven, mert másra van helyezve a hangsúly. Ez eddig okés is, csak az ember azt gondolná, hogy akkor arra a részre nagyon ráfekszenek, hogy tényleg jóval többet nyújtson, de nem... Walkman mobil, és semmi equalizer... Pl a facebook mobilokból is többet kihozhatott volna a htc, lehetett volna jóval facebookosabb, ehelyett csak egy gomb lett, amivel olyan dolgot csinálhatsz, amit egyébként is... Na mindegy... Van egy sereg program, ami tartalmaz equalisert, pl poweramp stb, nehogymár egy walkman mobilba nagy kunszt lett volna...
-
PH-User
addikt
A cikket jó volt olvasni, hozta az elvárt színvonalat.
Ez a készülék viszont nem dobogtatta meg a szívemet.
Gondolkodtam, hogy talán ez lesz a W810i-m leváltója, de úgy döntöttem, hogy NEM.
Hogy lehet egyáltalán ez W szériás telefon?
Egy W mobilnál nem abból áll a zenelejátszó, hogy lejátszunk, léptetünk, szüneteltetünk, hangerőt növelünk vagy csökkentünk.
Szerintem ahhoz egy kicsit több kell, hogy megkapja a W minősítést.
De ezek szerint ők nem így gondolják.
Egy darabig ismét nem veszek telefont, marad, amit régóta tervezek, felújítom a W810i-t. -
mrlujoak
veterán
Azért ne ezt a modellt vedd alapul a gyártó jellemzéséhez!
Ez a modell hivatalosan csak Ázsia pár piacán kapható, ott is pl Indiában...
Ennél jóval többet csinált idén a SE, elég, ha csak a mostanában, a szolgáltatókhoz is megérkezett Xperia arc, neo, PLAY és mini-re gondolok, de érkezőben van még számos más modell is...
Csak azért, mert a W8 valahogy idekeveredett - mert a SE integrációja miatt még magyar nyelv is van - még nem kell messzemenő következtetést levonni. Ez a fejlődő országok piacára kiadott, a tavalyi X8 alapjaira építkező, faceliftelt modell...
Ha az A8i és WT18i is felbukkanna itthon netán magyar nyelvvel, akkor arról is lenne cikk, pedig az A8i tavalyi China only modell (X10i tesója),
vagy a szintén okostelefon walkman, a WT18i, aminek az android 2.2 az alapja, bőséges kínai átvariálással...
-
amanoba
őstag
attól, hogy átcsapsz személyeskedésbe, még nem lesz igazad.
próbáltam rövidre zárni, mert nyilvánvalóan nem egyezik a kommunikációs valóságunk, elbeszélünk egymás mellett, de megpróbálom kifejteni:-kiemelkedő zenelejátszási képességek számomra ( amik megvoltak a w800-nál is ha jól tévedek) : lista, egyénileg definiálható EQ, zárt bill.nél is kezelhető felület, mindezt készen, nem külön lejátszó szoftvert vásárolva.
-kiemelkedő fotós teljesítmény számomra: legalább egy k750-k800 fényképminőség, mindez 5megapixelen, elsütőgombbal, led villanóval legalább.
-minőségi tartozékok számomra: nem az átlag 500ft-os füles, amit a telefonok 95%-ához adnak,hanem minőségibb, amit ráadásul lehet headsetként is használni.
még egyszer szeretném kihangsúlyozni, ezeket a nem túl nagy elvárásokat, amikor kifizetem a telefont és használatba veszem, egyszerre szeretném megkapni, 80 ezer magyar forintig.
(független, nem előfizetéses, újonnan a piacon megjelenő készülék esetén, nem egy éves modellnél)ezek után, ha tudsz ilyet mutatni, mint azt a korábbi hozzászólásaimban is kértem, várom szeretettel.
szerk: onnan indultam, hogy ilyet kellene az SE-nek csinálnia, és akkor jobban mehetne a szekér.
-
NoMagix
addikt
Szerintem ez egy kicsit izzadságszagú, ennél azért többet kellett volna csinálni!
Kezd egy kicsit Nokia irányba csúszni az Ericsson...
csak a Walkman névre hagyatkozni édeskevés... -
tibz03
őstag
Nem csak fogalmazásbeli problémáid vannak, hanem értelmezésbeliek is. Lényegében azt mondtam, hogy szinte az összes okostelefon (sőt, igazából sok "butafon" is) megfelel a "kritériumaidnak".
Te dobálózol itt olyan hülyeségekkel, hogy "kiemelkedő zenelejátszási képességek", "hozzáadott minőségi tartozékok, szolgáltatások", amiket aztán nem fejtesz ki, mert valószínűleg magad se tudod, hogy miről beszélsz. Off vége részemről is, igény esetén privátban jöhet válasz, bár nem sok értelmét látom.
-
hoffman_
nagyúr
Thenksz for di teszt. Nát bed.
Javítandó:
Alapvetően nem rossz ajánlat, persze tudomásul kell venni, hogy ez a hardver ma már inkább a belépő szint az okostelefonok világába
-
DoxaM
aktív tag
Különböző szempontokat,ideológiákat beszéltek bele.A telefon annyi volt és kész (biztos bukik a t rajta), ha egy 10k hufos telefont veszek, akkor is ennyi a csomag percdíja és havidíja..és 2 év múlva újra írok a telóra egy hűségnyilatkozatot ugyan ott és ennyi.Akkor lenne bajos és amivel szeretnétek párhuzamot vonni, ha a csomagra is hűséget vállalnék..és ha emelnek, akkor nem válthatnék kissebbre...vagy jobbra..így meg tudok, ha látom emelnek a percdíjon (havit ált. nem szokták).Mivel többet beszélek, ezért fölöslegesnek találtam a kártyás csomagok drágább percdíját.Ha tényleg csak 2 sms-t meg 10 percet beszélnék..nyilván nem előfizus lennék..és akkor 61ért látom domino kártyával a telót..úgy már más a leányzó fekvése, persze.De erről nálam (még) nincs szó...ha nem használnám a telót gyakran, akkor nem is vennék ilyen drága készüléket.De lehet, azért vagytok ilyen magabiztosak, mert van valami szuper tippetek kártyás megoldásra, aminek a percdíjai alacsonyabbak mint az előfizusé?
és megéri a független jóval drágábban?erre azért kíváncsi lennék, viccen kívűl.
-
tibz03
őstag
"az a másik meg megmagyarázza, hogy beleépítik a havidíjjamba, holott 4-5 éve (2-3 teló óta 6210-5800-defy) ugyanannyi..."
Nyilván nem könnyű felfogni, amit írtam, mert nem fejtek ki mindent úgy, mintha egy 8 éves gyereknek magyaráznám, de belátom, hibáztam. Szóval: a szolgáltató megveszi a készüléket a beszállítótól X összegért. Lehet, hogy bukik rajta egy keveset, amikor te megveszed 42k-ért, de megéri neki, mert a bukásának a többszörösét fogod kicsengetni nekik az elkövetkező 2 évben, a percdíjaidba építve (amiből aztán összeáll a havidíjad). Szerinted az iPhone 4 meg a hasonló készülékek miért csak 15-20k-s havidíjú csomagban vehetőek meg olcsón...?
De én itt végeztem is ezzel a témával, mert az offok csak gyűlnek, neked viszont nem bővül a tudásod, úgy látom.
-
tibz03
őstag
Annyit mondok, hogy az elmúlt pár év alatt nekem volt már pár 100k fölötti telóm, és soha nem voltam előfizus.
Szerinted aki megtehetné, hogy előfizetést vállal, mégsem teszi, az hülye? Vagy mi? Elég furcsa gondolkodásmódod lehet...
A telóddal kapcsolatban meg csak annyit: 42k-ért vetted zsír újonnan, 45-50k-ért árulják használtan. Nem gyanús ez neked?
Elmondom, miért: a telód nincs kifizetve. Majd 2 év múlva ki lesz, amikor lejár a rá vállalt hűséged. Kicsit olyan ez, mintha hitelre vetted volna, csak belefizettél volna már az elején 42k-t. Ezért nem is lehet mérvadó a 42k. Ilyen alapon miért veszi meg valaki kártyafüggetlenül 60-70k-ért (vagy tudom is én, mennyi most az ára), ha bemegy az X szolgáltatóhoz, és hozzávágják 40akárhány ezerért? Talán azért, mert nem akarja (totál mindegy, milyen okból) 2 évig fizetni a számlát X szolgáltatónak, meg az is lehet, hogy belátható időn belül túl akar adni a telón, ami jóval körülményesebb, ha előfizus.
Ha nem érted még mindig, akkor reménytelen vagy.
Te egy speciális eset vagy, aki ígyis-úgyis megtartaná az előfizuját még legalább 2 évig, ezért neked persze, hogy jobban megéri így... de ez egy kis hányada a mobilhasználóknak.
-
DoxaM
aktív tag
Igen, hatalmas okosságokat tudtatok felmutatni, az idióta autó-hiteles párhuzam (az viccnek is rossz), az a másik meg megmagyarázza, hogy beleépítik a havidíjjamba, holott 4-5 éve (2-3 teló óta 6210-5800-defy) ugyanannyi..most erre mit mondjak mégis?Feladom én is, További szép napot nektek!
-
Nekem ez a cucc egyátalán nem tetszik.Gyenge hardverrel egy szinte elkapkodott dolognak néz ki.Mintha visszafelé mennének se nél...
-
Lacazr93
senior tag
Ennek a hátlapja vajon jó az X8-ra?
-
DoxaM
aktív tag
Igen, úgy teljesen igazatok lenne..csak sajnos, használnom kell a telót, és egyszerűen esélytelen, h ne beszéljek 1 percet sem...Egyébként minek vesz telót olyan, aki 1 percet v. üzit sem ír havonta?
ráadásul minek venne egy olyan, 50-70-90 ezer hufos telót?
paradoxon ON
-
DoxaM
aktív tag
Aláírok, meg még szerintem amíg élek itt leszek..mert a többi sem máltai szeretet szolgálat..minek váltsak kártyát?Minek szórakozzak a többi kapzsi szolgáltatóval?A havidíjam pedig tökéletesen annyi maradt volna, mint az 5800(ám) esetében..az égvilágon semmi sem változott volna...én változtattam egy "olcsóbb" csomagra, és vszínű fele lesz a havidíjam mint 5800 esetében..így meg, hogy a viber is a képbe került, nagyon kíváncsian várom a fejleményeket
-
tibz03
őstag
Dehogy van kifizetve... azért olcsóbb a teló így, mert szépen aláírsz még 1-2 évet a szolgáltatóval, és - ha úgy tetszik - bele van építve a különbözet a következő X évi havidíjadba. Ha esetleg nem fizeted a számládat, ugrott a teló is, letiltják, hiába csengettél ki érte 42k-t.
Nonszensz dolog az előfizus árat a prepaid (vagy a független) árakkal összehasonlítani, egyrészt a fentebbi okból, másrészt meg mert nincs mindenkinek előfizuja.
-
DoxaM
aktív tag
Te mit beszélsz?
ezt a 38-at vagy 48at (én 42-t) leteszed és kivan fizetve a teló kész..nem kell a hókuszpók
az előfizum meg maradt, ráadásul kevesebb is lesz vszínű
az autóhitelt ne keverd már bele lol
de még ha részletre veszed, akkor is itt fix van, és oda van írva szépen, h mennyi a vége..nem kell túldimenzionálni.Objektív összehasonlítás a mindenkori lista-ár tud lenni, én csak mondtam egy opciót.De ha xy ellenállhatatlan vágyat érez a lista-ár kifizetése iránt, hát tegye
Mondjuk iphone 4-et vett egyik haverom, és ált. 15k a havi számlája...elhozta 0 hufért, vett olyan csomit ami 15k/hó...és így lehet, hogy elég jól kijön belőle
-
tibz03
őstag
Valóban nem voltál egyértelmű, mert az utolsó bekezdésed (amire én reagáltam) sehol nem utalt arra, hogy konkrétan az SE palettájáról hiányolsz egy ilyen modellt. Úgy jött le, mintha az utolsó bekezdésben már általánosságban beszélnél a mobiltelefonokról.
"Ha már elkanyarodtunk az SE-töl, még mindig nem mutattál olyan telefont, ami nem cirka egy éves konstrukció, és az általam támasztott kritériumoknak megfelel."
Miért, milyen kritériumokat támasztottál? "Kiemelkedő zenelejátszási képességek"? Bármelyik okostelefonra (a 40k-tól a 200-ig) 100-szor különb zenelejátszó szoftver telepíthető, mint ami a korai walkmanmobilokon volt. A 3,5-ös jack-nek köszönhetően pedig olyan fülessel használod, amilyennel akarod. Ezen felül mégis milyen igényeid vannak? "Hozzáadott minőségi tartozékokkal, szolgáltatással." Milyen minőségi tartozékok jártak egy walkmanmobilhoz? Az agybadugós füles, amitől mindenki el volt ájulva, mert még nem láttak olyat, holott ma már egy 5k-s CX300 is sokkal jobb nála? Szolgáltatások alatt tényleg nem tudom, mire gondoltál, hogy milyen szolgáltatások jártak egy walkmanmobilhoz...
Ha meg jó fényképező is kell, akkor itt jön képbe a közép-felső kategória (SGS, SGS2, iPhone 4 stb.stb...)
A lényeg az, hogy egy csomagban valóban nem lehet ma olyan mobilt kapni, ami kimondottan zenelejátszásra van kihegyezve (vagyis az iPhone így indult, de ma már nem ez az elsődleges stílusjegye), de egy ilyen "csomagtól" ma csak annyi választja el a friss okostelefon-tulajdonost, hogy vesz külön egy minőségi fülest (ha igényt tart rá), esetleg még egy 1000 Ft-os szoftvert, és kész is van a "walkmanmobil".
(#77) Narancs:
-
Narancs
őstag
Ja, és autót is vehettél 0 Ft-ért, meg három misiért is. Csak előbbi esetében jött havonta egy picike levél, benne egy csekk, rajta egy összeg...folytassam még, vagy kezd derengeni miért nem lehet összehasonlítani az általad említett árakat? Prepaid-postpaid mond valamit?
A te logikád alapján minden teszt végére oda kéne írni, hogy nem éri meg az adott teló, mert ájfont lehet venni 0 Ft-ért is...lol. -
DoxaM
aktív tag
Nekem is Xpress music volt előtte...egy 5800
nem volt rossz kis teló..de a symbian kikészített már a végén...Egy in-ear alap philips fülest használtam hozzá, mert amit ahhoz is adtak elég tré volt...viszont az is meghalt..úgyhogy vettem egy AKG in-eart..az most úgy ahogy van leviszi a fejemet powerampostól döfistől együtt
(van sony V700-am is de utcára szerintem iszonyat idóta az ilyen pántos nagy füles).Poweramp 2.0-ra én is kíváncsi leszek...1000 forintot pedig bőven megér...nekem ez a legtökéletesebb progi zene lejátszásra.. -
Narancs
őstag
Jó az X8 meg 20 forint Telenornál...szolgáltatói postpaid árakat kártyafüggetlen szürkeimport árakkal összehasonlítani teljesen értelmetlen és minden alapot nélkülöző.
Többieknek: ez egy ázsi piacra belőtt teló. Nem a legújabb fejlesztés, nem a csúcs, nem a jövő útja az SE-nél. Egy rókabőr, egy átcímkézett, ázsiai igényekhez igazított kifutó modell. Ez pont olyan, mint amikor a neves európai autógyártók a több generációval ezelőtti kocsikat (némi fészlifettel) viszik ázsiába.
-
DoxaM
aktív tag
sőt! még mondok durvábbat...asszem 32-33 ért is megvehettem volna!Nem is értettem..na mind1, ahhoz tarifahűség kellett volna, azt nem vállaltam be 2 évre.Egyébként a T-nél...társkártya plusz pont levonás..és a 48ezres árból 42 lett...ha bevállalok egy tarifát 2 évre akkor 38k - pontok lett volna, az olyan 32-33...2 hónapja még valami 65 körül láttam..
Akkor meg soknak találtam..most meg véletlen nézegettem a T oldalát mert lejárt a szerződésem és láttam, hogy 48...Ennyiért nekem csúcs ez a teló most
nagyon tetszik és ha ez a viber téma is elterjed...akkor még spórolni is tudok a számlán.(természetesen az én esetem speciális, de szerintem elég sokan vannak a T-nél, nem lehetetlen így megvenni a döfit, akár új szerződéssel is asszem jó árban van, és lehet, h nem csak T sim megy bele!
)
-
xxman
senior tag
X8 narancs külsőben +1 "marketből akárl e is szedhetném" lejátszóval.
Ha az X8al egy időben tolták volna ki úgy hogy pl az x8 AFes kammal ez meg még jobb zeneléjátszóval akkor talán jó döntés lenne most ez csak egy klón
Amúgy azt hittem ez csak Kínába lesz(elején úgy volt tudtommal) -
mrlujoak
veterán
Elég szégyen egy ekkora mobilos hírportáltól, hogy csak ennyivel elintézi a dolgot:
"..., s bár ez a modell a hazai piacra elvileg nem jelent meg, mégis beszéli a nyelvet,..."
Ez a modell nem nemzetközi modell!
Azaz Európában nem került hivatalos forgalmazásba.
Mitöbb, Ázsiában is csak néhány piacra."China, Hong Kong, Indonesia, India, Malaysia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand and Vietnam"
Itthon, csupán szürkeimportos verzió kapható, ennek fényében a W8-ra Sony Ericsson garancia nincs, csak és kizárólag bolti garancia él.
-
Badman 4ever
őstag
Értem már, igazad van.
(#66) Davzone:
főleg ha dedikált hangchippel meglenne toldva a rendszer
Csak sajnos ilyet nem fognak csinálni, pedig nagyszerű lenne, ha például egy Creative SB vagy ESI lapka dolgozna a fedél alatt és járna a vashoz egy Sennheiser füles, meg 8 GB-os SD kártya. -
Rav3n02
senior tag
válasz
Badman 4ever #67 üzenetére
Igen, ezt tiszta sor, csak arra írtam, hogy nem feltétlenül az a bomba ajánlat, ha agyba dugósat adnak mellé
-
Davzone
senior tag
+1
Én HTC DHD-n használom powerampot, megérte az 1000 forintot az örök licensz.Nemsokára jön a 2.0ás verzió,még jobb lesz.
SRS WOW nálam benvan kapcsolva illetve eqval kicsit még javítottam rajta, igy hozza az előző 5310 xpressmusic szintjét,sőt még sokkal hangosabb is annál!(Természetesen egy komoly füles mindenképp alapfeltétel ha valaki zenét akar hallgatni)
A gyári androidos music player elég tré, de már abban is volt EQ,igaz nem olyan jó mint a poweramp-ba de volt.Walkman mobilt kiadni eq nélkül tényleg siralmas, de legalább egy agybadugós fülest dobhattak volna bele.A 2gb microsd meg szintén pofátlanság,1000forintos tétel.Aki normálisan hallgat zenét annak a 8giga is kevés lehet.Ez a teló igy 2011 közepén tényleg elkésett,viszont ha jönne belőle nagyobb gyorsabb high end kategóriáju akkor még énis elgondolkodnék rajta, főleg ha dedikált hangchippel meglenne toldva a rendszer.Amig csak szoftveresen babrálnak addig nem kell csodát várni egyik telótól sem.
-
Brown ügynök
senior tag
Szép telefon kár, hogy a belsejébe nem fektettek többet.
-
Narancs
őstag
-
Rav3n02
senior tag
válasz
Badman 4ever #61 üzenetére
Bár tény, hogy nem egy csúcsminőségű füles de én ezerszer inkább ezzel választanám, mint az agybadugóst.Hogy miért? Mert az meg nem marad meg a fülemben...szóval lehet, hogy valakinek ezzel a fülessel fekszik igazán, nekem mindegyik walkman mobilomnál ilyen fülest kellett beszereznem
-
bobace
addikt
Van néhány pozitívum és negatívum is. Talán megéri azt a kis ártöbbletet, szerencsére nem árazták el nagyon..
-
Badman 4ever
őstag
-
PowerAmp-ra: oké, hogy rá lehet tenni jobb lejátszókat, persze, az okostelefonok előnye, ha valami nem tetszik, akkor le lehet cserélni. de ez nem azt kéne hogy jelentse a gyártónak, hogy "jó ebbe egy alap lejátszó, akinek nem jó, tesz rá mást", ha ez a telefon(széria) a zenélésre van kitalálva. itt a gyári lejátszónak agyon kéne vernie a PowerAmp-ot, meg mindent. az eq hiánya meg vicc...
a füleshez csak annyit, hogy rengetegen használják a telefonhoz kapott gyári fülest (akkor is ha 3,5-es jack van rajta). és van abban valami, hogy nincs igazán értelme minden telefonhoz tenni egy 100 forintos fülest, aminek kb. annyi az előnye, a boltban kapható 300 ft-ossal szemben, hogy van rajta márkajelzés, és legtöbbször headset-nek is használható. sztem az lenne a legcélszerűbb, ha telefonvásárláskor választható lenne, hogy kell-e a füles. rá lehet fogni a környezetvédelemre, kevesebb "szemét", ha valaki amúgy sem használná, esetleg van egy minőségi. -
csigacska
tag
válasz
Badman 4ever #55 üzenetére
A gyári fülesről ne is beszéljünk, a jó öreg gumis, pici, bedugós füles, amit a w880-hoz gyárilag kaptam az szépen szólt. Amit ehhez adnak gyengébb eresztésnek tűnik. (Tudom bármilyen fülest lehet venni hozzá, de ha egyszer Walkam mobil, akkor legyen már hozzá gyárilag jó füles)
-
tibz03
őstag
Úgy látom, nem értelmezted, amit írtam, és úgy válaszoltál... iPhone 4 és SGS csak példák voltak, igaz, a vaku nem jutott eszembe, amikor a példákat felhoztam, de vannak xenon vakus okostelefonok is (még ha igen kevés is), ha valakinek ez minden vágya.
A fülesről meg pont azt mondom, amit leírtál.(#48) Peat
: Azért ez eléggé szőrszálhasogatás. Ha valakinek ilyen extra igényei vannak (gyanítom, hogy ez az emberek kevesebb, mint 1 %-ára vonatkozik), az ne telefonon hallgasson zenét. A maradék 99 % ilyen nüansznyi minőségbeli különbségeket észre sem vesz. Sokkal többet számít a füles minősége, mint az, hogy milyen hangchipen keresztül megy a hang a fülesbe.
(#56) amanoba: Nem tudom, miről beszélsz. Az SGS jelenleg függetlenül alig drágább, mint 70k, használtan már akár 60 alatt is lehet találni. Ez már nem igazán a felsőkategória (ha az árat nézzük).
Nem kifejezetten az SE-ről beszéltél, hanem elkezdtél siránkozni, hogy nincs normális teló a piacon, én megcáfoltam, hogy szerintem van. -
Beta1
csendes tag
Azért a design-re gyúrhatnának, mert így olyan, mint egy Videoton távirányító...
-
amanoba
őstag
Háh, ne nevettess...
Azért egy egy éves telefont, ami még mindig 2év előfizetéssel a legolcsóbb esetben kerül 108k- ba újonnan, nem sorolnék épp az elérhető kategóriába. ( tudom, persze árat nem említettem, de azért a w800 újonnan függetlenül 70-80k körül mozgott)
És én itt most kifejezetten az SE-ről beszéltem, ne keverjük de a szifont. -
DoxaM
aktív tag
Na jó..igaz...csak most az árral hasonlítgattam picit
Egyébként, pont még anno láttam, hogy az SE adott először in-ear füleseket a mobiljához..szóval, nem értem mire ez a visszafejlődés
egy "walkman"mobilhoz meg azért..csak ildomos lenne, jó fülest adni nem?
ha már gyengécske picit,meg csak 3" akkor legalább zenét hallgatni legyen jó.Mondjuk én a kamerát nem figyelem egyik mobilban sem...(a gépemhez képest, mind1 szánalmasan zajos v. mosott képeket csinál , nem is értem minek mobilba egyáltalán?
)
-
csigacska
tag
Egy Walkman mobilt kiadni equalizer nélkül... Még az én Galaxy 3-mamban is van gyárilag EQ, ha nem is nagy szám, de legalább van. Ezt leszámítva se jön be ez a telefon, na jó a színe szép.
-
picur220
veterán
iPhone4 és SGS: éjszaka nem lehet velük fotózni, bár az i4 LED-e elég erős.
Minőségi fülest meg nem kell hozzá adni, veszel egy normálisat, ennyi. Én személy szerint azt se bánnám, ha nem is adnának hozzá fülest egyáltalán.DoxaM: A Defy az már egy "picit" más szint, mint a ez meg a 168MB RAM...
-
DoxaM
aktív tag
Nekem defy-m van akg fülessel + powerAMP, ez már tűrhető minőség így...megjegyzem a döfim csak 2.2 és 42-ért vettem..szóval kb 4el volt több mint ez a kis gnóm.A power amp pedig már elég magas szintre fejlődött kezelés ügyileg, és hangra is már sokmindent lehet vele állítgatni. (megjegyzem nekem nagyon fontos, h legyen folder interface, mivel azokba rendezem a zenéimet és utálok ömlesztett playlistekkel baxkodni )
-
Peat;)
veterán
Azért elég röhejes hogy 100k alatt szinte nem kapni olyan okostelefont ami akár megközelítené egy 12 ezer körüli sansa clip hangminőségét. Az is hogy a 100k feletti telefonoknak is csak egy része közelíti meg főleg androidnál, ez valami android nyűg? A dedikált fizikai zenelejátszó gombokkal is vannak készülékek amelyek hadilábon állnak, illetve a legtöbb.
A video az egyetlen dolog amiben érdemi előrelépés történt a telefonoknál, a kamera stagnál illetve ugyanazt a minőséget sokkal drágábban adják mint pár éve. -
tibz03
őstag
"De nekem az is elég lenne, ha újra lenne mobiltelefon kiemelkedő zenelejátszási képességekkel (hozzáadott minőségi tartozékokkal,szolgáltatással), és/vagy kiemelkedő (a mai átlaghoz képest nem is lenne olyan nehéz) fotózási képességekkel, az se baj ha érintös, hogy megfelejen a mai trendeknek."
iPhone 4 esetleg? De sok közép- és felsőkategóriás androidos telót is ide lehetne sorolni: nem ritka az 5-8 MP-es kamera és a HD videófelvétel (pl. SGS, ami lassan inkább középkategória lesz). Zenelejátszót meg olyat telepít rá az ember, amilyet akar. Minőségi fülest meg veszel hozzá, ha nem felel meg az, amit hozzá adnak.
-
picur220
veterán
A ROM 128 MB, a RAM 168 MB, ez éppen az elégséges szint.
Itt vmi tuti nem stimmel... 168MB RAM meghalni sem elég (lásd spica), a 128MB ROM az meg gondolom a tárhely, amit felhasználható, a valós mérete jóval nagyobb kell, hogy legyen. 128MB-ra a rendszer sem fér fel... Az Optimus One-nak meg 512 ROM-ot írnak, aztán 170MB körül van, ami felhasználható belőle, odexelt ROMmal 200 MB talán.
-
Permet Elek
senior tag
Így jártam.
Elnézést ha valakinek a lelkébe tapostam.
De egy jó ideje beszerezhető a telefon. A lényeg azon volt,hogy volt példa mikor lehúzó teszt készült telefonról. Friss készülék x-y szolgáltatónál. Hogy régi hardver van benne. Aztán már egy éve lehetett kapni Gsm-boltba.
-
amanoba
őstag
Valami ilyesmit szerttem volna írni én is...
Ugye az ázsiai régióból érkezett telefonunk, tele van indiai, maláj thai stb cuccokkal.
Nem néztem utána, de mi van, ha ott nem is nagyon volt még alsós androidos SE, és most ez az istenkirálycsászár...vagy épp volt x8, és hatalmas siker volt, vagy mindenki walkmanra izgul arrafelé..
Ezernyi okalehet, amiért kiadták, azért gondolom megelőzte vmiféle piackutatás vagy vmi..A Bog által, a cikkben boncolgatott android nagyhatalom témához:
A SE-nek akkor ment igazán, amikor volt k800-810 meg w800-810 (szerintem). Iszonyaosan eltalált mobilok voltak, sokan szerették őket, mert tényleg kiemelkedő volt a zenei vagy fotózási képességük, adtak valami pluszt a telefonokhoz.
Amióta az SE beállt az androidos sorba, azóta hiányzik ez a plusz, gyakorlatilag a saját felületen kívül nem tettek semmi olyat hozzá ami amlítésre méltó lenne, nem hogy az emberek felkapják rá a fejüket.
Azóta annak lehetett örülni, hogy jé, megjelent az első androidos SE, jé, kapott frissítést ez+az a telefon, jé, az első androidos walkman...
Ha a pár évvel ezelőtti hozzállásukat újra elővennék, lehet hogy az android hatalmasság felé elindulnának
De nekem az is elég lenne, ha újra lenne mobiltelefon kiemelkedő zenelejátszási képességekkel (hozzáadott minőségi tartozékokkal,szolgáltatással), és/vagy kiemelkedő (a mai átlaghoz képest nem is lenne olyan nehéz) fotózási képességekkel, az se baj ha érintös, hogy megfelejen a mai trendeknek.
mindez csupán vélemény. -
rudymester
senior tag
"úgyhogy választék van bőven, ha már a hajamban nincs"
Hű ez de beteg poén...Reméltem egy normálisabb zenelejátszót EQval. Ennek így nincs sok értelme, eddig sem szerettem az X8-at, ezután sem fogom. Nagyon sok hiányossága van, persze ezért az árért oké, de inkább más modellek felé kacsingatok.
-
RpPRO
őstag
"Okvetlenül a telefon javára írandó, hogy a beszélgetési hangminőség remek, torzulásnak nyoma sincs, kihangosítva is egész patent."
Ennek ellenere: Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
Mi kap 10 pontot?
-
manoarc
senior tag
zene telefon 2gb micro sd-vel és EQ nélkül
-
Dave1984
őstag
-
Narancs
őstag
Ezt a telót csak a harmadik világbeli országokban forgalmazzák hivatalosan, szerintem ez sok hiányosság okára válasz lehet.
A jobb hangzás vajon más drivernek, vagy magának a "felturbózótt" zenelejátszónak köszönhető? -
tjb007
nagyúr
A tényleges RAM/ROM méret egyik telefonon sem fog a "te rendelkezésedre" állni.
Fizikailag annyi van benne de a RAM -ból a rendszer foglal le magának, a ROM meg X felé (ált. 3) van partícionálva amiből neked csak egy partíció fog a rendelkezésedre állni (erre teelpíted a programokat, játékokat stb.). -
FET-MEN
veterán
válasz
spanilana #30 üzenetére
ez sajnos csak itthon van nálunk. persze ha tehetném nekem is Iphone om lenne, tegnap voltam eisenstadba, minden 2 ember kezébe szifon 4 es volt.és ez most nem vicc, és ámítás. ez tény. és egyet értek teljes mértékben hogy árulhatná olcsóbban, mert ezt sokan nem tudják megfizetni. de tegnap rájöttem, hogy nem magyarországot kell nézni, hogy ennyi apple termék fogy.
-
spanilana
csendes tag
persze én se azt mondom, hogy ne legyenek érintőkijelzős telefonok.. de a kinyitható változatok teljesen eltűntek a piacról ( volt egy ami tetszett, Samsung Nori F de irreális áron kínálják)
ha tehetném Iphone tulajdonos lennék (ipod touch-om van és csak jót tudok mondani).. nem is értem, h az apple miért nem árulja olcsóbban.. szerintem majdnemhoyg minden 2. embernek egy apple lenne a kezében!
-
tibz03
őstag
válasz
doncortio #22 üzenetére
Nem úgy tűnik, mintha arra gondolt volna. ("De bírom, hogy egy telefonról azért mert most jutott el a szerkesztőségbe...")
Nekem Blade-em van, és zenehallgatásra sajnos nem valami jó, kevés benne a kraft még minőségi fülessel hallgatva is, bár kihangosítva marhajó hangja van (de így is elég halk sajnos). Ezt leszámítva valóban: kb. mindenben jobb, mint ez vagy az X8.
Amúgy miben is különbözik ez az X8-tól? Ráraktak egy összedobott "walkman-szoftvert", meg egy narancssárga hátlapot, ennyi. Aki komolyabban zenét akar hallgatni, az úgyse használ gyári fülest a telójához, mert már 5k körül is jobbat lehet venni, mint amilyet egy 150k-s csúcs-telóhoz adnak. Amit meg ehhez adnak, az ránézésre se valami bizalomgerjesztő...
-
punk17
aktív tag
"A ROM 128 MB, a RAM 168 MB"
Ezt nem értem. Ha ugyan az mint az X8 akkor 512MB ROM és 256MB RAM van benne, mivel ez a chip van benne. Akkor, hogy is van ez?
-
-
spanilana
csendes tag
én gyűlölöm a mostani X8 telefonomat.. szóval biztos nem fogok venni ilyet se
ilyen kis kijelzőn kár bármilyen játékot is játszani.. netezni élvezhetetlen rajta.. és ha az ember nem figyel mennyi alkalmazás fut a háttérben akkor a szufla is hip-hop lemerül. Én egy Nokia 5230 ról váltottam (azóta visszacseréltem)Én azt sajnálom a legjobban, hogy mindenhol ezt az androidot nyomatják és az érintőképernyőt.. úgy vennék egy komolyabb kihajthatós telefont.. (hasonlót mint amit drága japán barátaink használnak
)
-
imisomogyi
aktív tag
válasz
Permet Elek #18 üzenetére
XD
-
doncortio
senior tag
Szerintem az X8asra gondolt. Az kapható tavaly óta. De a W8 jobb az előbbinél. Jobb hangoskodó, jobb füles, narancs hátlap. Viszont bűn walkmanmobilt kiadni equalizer és megabass nélkül... Ettől függetlenül megéri az árát, de majd úgyis jönnek Blade-huszárok, hogy bezzeg a Penge az isten és ez meg pöcegödörbe való
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Ne haragudj, de ez egyszeruen nem igaz. Mielott vagdalkozol, nezz utana a tenyeknek. Aprilisban mutattak be a telefont, igencsak meglepo lenne, ha tavaly ota be lehetne szerezni.
-
Jon Mathias
senior tag
Nekem piros v narancs hátlap jöhetne. Elvagyok az X8-al.
-
tjb007
nagyúr
válasz
"A telefont tavaly óta be lehet szerezni."
Elég nehéz lett volna tavaj beszerezni mivel csak idén májusban jelent meg.
-
Permet Elek
senior tag
Jó kis cikk lett. De bírom, hogy egy telefonról azért mert most jutott el a szerkesztőségbe, megkésett modelnek titulálnak. Nem első eset. A telefont tavaly óta be lehet szerezni.
-
Rav3n02
senior tag
Egy narancssárga X8 és kész
Ha kicsit hamarabb jön és 2.2-vel akkor akár sikertermék is lehetett volna, de nem jött....
-
tomistarkapi
tag
Bog az X8-hoz is volt 2 gigás memókártya legalábbis az enyémhez biztós...
-
imisomogyi
aktív tag
Bizony, bozony! Azért emlékszem, mikor a 30+ ezer forintos telefonok nem arról szóltak, hogy a divatnak megfeleljen, legalábbis nem mind. Rengeteg minőségi telefon volt.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a w800 nem 38000 ft-os kezdő áron jött ki.
A W8-at talán a W300i-vel lehet párhuzamba álítani, ami egy zárt rendszerű, de legalább zeneileg jól ellátott cucc volt. Persze sokan jöttek, hogy nincs rajta 3,5 Jack, de a füles jóminőségű volt. Bár ha nem tetszett középen szétszedted és bármilyennel tudtad helyetesteni!Itt járt DJ Dumbledore!
-
JanFe
aktív tag
Vannak hianyossagai, de azert hasznalhato
-
tjb007
nagyúr
Minden MSM7227 -es telefonban van (GT540, P500, X8, Blade, Ace, Gio, OT-908 stb stb.).
------------------------------------------------------------------------------------
Nagyon sok munkát fektettek ebbe a telefonba. Kapott az X8 színes hátlapot, új menüszínt, Walkman feliratot és toltak még egy update.zip -et a hangminőség "tuningolására".
Ennek a telefonnak nem is kéne nálunk kaphatónak lennie így ezeket el is nézem a Sony Ericsson -nak. -
Napfénysüti
nagyúr
Talán jobban megéri mint az X8, de: 2.1-es Android, EQ nincs és 168Mb RAM mind nagyon sovány így 2011 közepén. Nem erőltették meg magukat az SE-nál.
-
batt
aktív tag
"A W8 és az X8 hardvere az utolsó szögig megegyezik, azaz itt is Qualcomm MSM7227 dobog 600 MHz-es órajelen, ehhez Adreno 200-as GPU társul."
X8-ba nincs Adreno 200-as GPU ??? Nem?
-
Bibby
addikt
Egy pár éve eljutott oda a mobilgyártás, hogy kezdtek egész elfogadható fényképezőket a telefonokba tenni, valamint egészen jó zenelejátszókat és füleseket. Aztán utána eljutott oda hogy szép lassan a kettő együtt is sikerült.
Most meg ott tartunk hogy kijött ez a sok érintős semmitérő mobil, és megint a fényképező és zenelejátszó funkciókat a bányából kezdik felépíteni.
És most tapsikoljunk hogy x évvel a w800 után kijött egy W jelzésű telefon, aminek épp hogy köszönőviszonya van a jó minőséggel? -
hemaka
nagyúr
Walkman telefon 2gigas mem.kartyaval, EQ nelkul, az igen.
Szerintem a sajtotajekoztaton mas is rohogott volna, de elmosolyodni biztosan elmosolyodtak egy paran... -
tibz03
őstag
A Sony Ericsson a kedvenc márkám volt, régen csak ilyen telóim voltak (T610-től K850i-ig végigmentem mindegyiken, sőt most is van egy K800i-m második telefonnak), most már viszont eszembe se jutna SE-t venni.
38k-ért kapsz egy 3"-os, gyenge minőségű kijelzőt (legalábbis az X8-ból kiindulva, mert W8-at még nem láttam élőben), vastag, bumfordi és csúnya (szubjektív vélemény) készülékházat, 2.1-es Androidot és 256 MB ROM-ot (nehogy már 3 appnál több ráférjen)... vicc.
-
JR.CSé
senior tag
válasz
callmeakos #1 üzenetére
+1 teljesen korrekt cucc.Az x8 s az volt ez is az lett.Ennyiért meg nem is drága.
-
callmeakos
veterán
Szerintem megéri az a pár ezer forintos különbség egy kis egyéniségre.....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az első androidos Walkman az Xperia X8-ra épül. Vajon megéri a minimális ártöbbletet?
- Elektromos autók - motorok
- Amatőr csillagászat
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 88%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest