- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
"az a másik meg megmagyarázza, hogy beleépítik a havidíjjamba, holott 4-5 éve (2-3 teló óta 6210-5800-defy) ugyanannyi..."
Nyilván nem könnyű felfogni, amit írtam, mert nem fejtek ki mindent úgy, mintha egy 8 éves gyereknek magyaráznám, de belátom, hibáztam. Szóval: a szolgáltató megveszi a készüléket a beszállítótól X összegért. Lehet, hogy bukik rajta egy keveset, amikor te megveszed 42k-ért, de megéri neki, mert a bukásának a többszörösét fogod kicsengetni nekik az elkövetkező 2 évben, a percdíjaidba építve (amiből aztán összeáll a havidíjad). Szerinted az iPhone 4 meg a hasonló készülékek miért csak 15-20k-s havidíjú csomagban vehetőek meg olcsón...?
De én itt végeztem is ezzel a témával, mert az offok csak gyűlnek, neked viszont nem bővül a tudásod, úgy látom.
-
tibz03
őstag
Annyit mondok, hogy az elmúlt pár év alatt nekem volt már pár 100k fölötti telóm, és soha nem voltam előfizus.
Szerinted aki megtehetné, hogy előfizetést vállal, mégsem teszi, az hülye? Vagy mi? Elég furcsa gondolkodásmódod lehet...
A telóddal kapcsolatban meg csak annyit: 42k-ért vetted zsír újonnan, 45-50k-ért árulják használtan. Nem gyanús ez neked?
Elmondom, miért: a telód nincs kifizetve. Majd 2 év múlva ki lesz, amikor lejár a rá vállalt hűséged. Kicsit olyan ez, mintha hitelre vetted volna, csak belefizettél volna már az elején 42k-t. Ezért nem is lehet mérvadó a 42k. Ilyen alapon miért veszi meg valaki kártyafüggetlenül 60-70k-ért (vagy tudom is én, mennyi most az ára), ha bemegy az X szolgáltatóhoz, és hozzávágják 40akárhány ezerért? Talán azért, mert nem akarja (totál mindegy, milyen okból) 2 évig fizetni a számlát X szolgáltatónak, meg az is lehet, hogy belátható időn belül túl akar adni a telón, ami jóval körülményesebb, ha előfizus.
Ha nem érted még mindig, akkor reménytelen vagy.
Te egy speciális eset vagy, aki ígyis-úgyis megtartaná az előfizuját még legalább 2 évig, ezért neked persze, hogy jobban megéri így... de ez egy kis hányada a mobilhasználóknak.
-
tibz03
őstag
Dehogy van kifizetve... azért olcsóbb a teló így, mert szépen aláírsz még 1-2 évet a szolgáltatóval, és - ha úgy tetszik - bele van építve a különbözet a következő X évi havidíjadba. Ha esetleg nem fizeted a számládat, ugrott a teló is, letiltják, hiába csengettél ki érte 42k-t.
Nonszensz dolog az előfizus árat a prepaid (vagy a független) árakkal összehasonlítani, egyrészt a fentebbi okból, másrészt meg mert nincs mindenkinek előfizuja.
-
Narancs
őstag
Ja, és autót is vehettél 0 Ft-ért, meg három misiért is. Csak előbbi esetében jött havonta egy picike levél, benne egy csekk, rajta egy összeg...folytassam még, vagy kezd derengeni miért nem lehet összehasonlítani az általad említett árakat? Prepaid-postpaid mond valamit?
A te logikád alapján minden teszt végére oda kéne írni, hogy nem éri meg az adott teló, mert ájfont lehet venni 0 Ft-ért is...lol. -
Narancs
őstag
Jó az X8 meg 20 forint Telenornál...szolgáltatói postpaid árakat kártyafüggetlen szürkeimport árakkal összehasonlítani teljesen értelmetlen és minden alapot nélkülöző.
Többieknek: ez egy ázsi piacra belőtt teló. Nem a legújabb fejlesztés, nem a csúcs, nem a jövő útja az SE-nél. Egy rókabőr, egy átcímkézett, ázsiai igényekhez igazított kifutó modell. Ez pont olyan, mint amikor a neves európai autógyártók a több generációval ezelőtti kocsikat (némi fészlifettel) viszik ázsiába.
-
Davzone
senior tag
+1
Én HTC DHD-n használom powerampot, megérte az 1000 forintot az örök licensz.Nemsokára jön a 2.0ás verzió,még jobb lesz.
SRS WOW nálam benvan kapcsolva illetve eqval kicsit még javítottam rajta, igy hozza az előző 5310 xpressmusic szintjét,sőt még sokkal hangosabb is annál!(Természetesen egy komoly füles mindenképp alapfeltétel ha valaki zenét akar hallgatni)
A gyári androidos music player elég tré, de már abban is volt EQ,igaz nem olyan jó mint a poweramp-ba de volt.Walkman mobilt kiadni eq nélkül tényleg siralmas, de legalább egy agybadugós fülest dobhattak volna bele.A 2gb microsd meg szintén pofátlanság,1000forintos tétel.Aki normálisan hallgat zenét annak a 8giga is kevés lehet.Ez a teló igy 2011 közepén tényleg elkésett,viszont ha jönne belőle nagyobb gyorsabb high end kategóriáju akkor még énis elgondolkodnék rajta, főleg ha dedikált hangchippel meglenne toldva a rendszer.Amig csak szoftveresen babrálnak addig nem kell csodát várni egyik telótól sem.
-
Narancs
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az első androidos Walkman az Xperia X8-ra épül. Vajon megéri a minimális ártöbbletet?
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest