- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Schuler888 #24 üzenetére
-
pusszycat
nagyúr
válasz
this is life #38 üzenetére
Az időtállósággal az a gond, h nem biztos h kapsz akkut 3 év múlva mondjuk egy xiaomi csúcs telefonhoz, egy samsunghoz már biztosan.
-
-
doooo
veterán
válasz
milkabrams #34 üzenetére
Igen, ez a szép ezekben a jelenlegi SoC-kben, throttlingolva is bőven, akadás nélkül elfut rajtuk minden.
-
Bastee
tag
Ezzel többnyire egyetértek, leszámítva azt, hogy pl. egy 845 hiába nagyon erős, vannak dolgok amire nem, vagy csak korlátozottan alkalmas. A 855 mindenre alkalmas, csak komoly terhelés alatt, komolyan is izzad (majdnem mint egy 888) és szerintem a sweet spot a 865/870 ami bizonyos készülékekben elég komoly hűtést kapott, és pont az a legjobb benne, hogy nem hajtja magát 100%-on. A 888-nak nem tudom mi a baja, de terhelés nélkül is meleg szegényke egy klimatizált helyiségben is. Egy boltban egy kiállított telefont kézrátétellel meg lehet állapítani, hogy 888 hajt mert beleizzad a videolejátszásba
Azt hiszem nem a teljesítményen kéne csiszolni, hanem a fogyasztáson, és a hőtermelésen...
-
klaya86
senior tag
válasz
andris155 #27 üzenetére
Én egyedül a COD -ot nyomon. Azt viszont elég sokat 😄 Snapdragon 865-el. Minden effekt bekapcsolva+ full grafika és fix 60 FPS mellett a proci és a GPU kihasználtsága kb 40 %. Parasztvakítás már ez a teljesítmény. Nem lehet jelenleg mobilban kihasználni. Nyilván nem baj,ha erős a processzor, de azért egy 3-4 évvel ezelőtti snapi 800as széria is bőven elég bármire.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Schuler888 #29 üzenetére
Bocsi, hogy nincs és éjjel sem volt kedvem kikeresni neked a cikkeket ahol olvastam.. Keress rá, leírtam, hogy mindenhol ezt olvastam. Ennyi
-
Schuler888
senior tag
válasz
szabi__memo #28 üzenetére
Kossz a semmit. Igy barki irhat barmit fedezet nelkul. Mindenki szerint erosebb lesz a Unisoc megoldasa jovore. Tessek.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Schuler888 #26 üzenetére
Olvasgass
-
andris155
csendes tag
válasz
this is life #13 üzenetére
Jelenleg valószínűleg felesleges az ekkora teljesítmény. Bár aki telefonon szokott játszani lehet tud olyan játékokat, amik ezt a teljesítményt is simán kihasználják. Én, ha most vennék telefont azért venném pl.: a legerősebb elérhető processzorral, mert utána azt biztosan mindenféle gond nélkül tudnám használni (nem játékokra) legalább 5 évig, de akár még tovább is.
-
Schuler888
senior tag
válasz
szabi__memo #25 üzenetére
Mindenki? Na meselj...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Schuler888 #24 üzenetére
Azért majd ne lepődj meg :)
Eddig mindenki szerint erősebb lesz. A mérteke a kérdés csak -
Schuler888
senior tag
válasz
szabi__memo #22 üzenetére
"report out of China".... aha..
-
doooo
veterán
válasz
milkabrams #19 üzenetére
Nincs a fenét... A15-tel meg aztán végképp van. Mindegyik modellben durván throttlingol.
-
szabi__memo
nagyúr
A recent report out of China claims that the overall power consumption of the Dimensity 2000 is much lower than that of the Snapdragon 898. The report claims that in terms of power consumption, Dimensity 2000 will lead by 20% to 25%.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Juhaszatti #17 üzenetére
Hogy a mediatek feljebb tudta tenni a frekit az szerintem elég sokatmondó. Gondolom nem fog leégni, bár ettől még lehet azonosan meleg
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra mennyire kell számolni mondjuk ilyen 4-5 éves távlatban hogy az armv9 nem lesz majd kompatibilis az armv8-al?
Gondolok itt arra hogy mondjuk az Android akkori verziónál már armv9 lesz az alap támogatás.
-
Aryon87
félisten
válasz
Juhaszatti #17 üzenetére
-
Juhaszatti
addikt
Idén talán kiderül, hogy tényleg a Samsung node-al volt-e gond, vagy az ARM X1-es magjai okozták a problémát. A Snapdragonok és az Exynosok a Samsung node-ján, a Dimensityk meg TSMC node-on fogják használni ugyanazokat az X2-es magokat. Ha a Mediatek megoldása kevésbé melegszik, akkor tényleg a Samsung sara a dolog, ha ugyanúgy akkor az ARM-nál van a bibi.
-
klaya86
senior tag
Nyilván a fejlődés évről évre kötelező a gyártók számára. Tavalyi proci már ciki ( teljesítményében nyílván több, mint elég) De ahogy látom,a snapdragon 888al elértek egy olyan szintre, amit már talán egy mobiltelefonban nem lehet megfelelően alkalmazni, csak kompromisszummal. Melegedés, teljesítményt visszavesz... stb. Vannak fizikai korlátok, amiket szerintem a jelenlegi technológiával nem fognak tudni megugrani.
-
válasz
pusszycat #14 üzenetére
Ami tudja a tempót az enni is kér ,illetve az optimális működés érdekében megfelelő hűtés se ártana neki , de hely hiánya (nehogy már 1-3 mm-el vastagabb legyen a telefon) erre korlátozottak a lehetőségek . Sajnos nem lehet kivitelezni , ..sszon is az ember és szűz is maradjon.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
this is life #13 üzenetére
Semmi baj a gyors procikkal, a melegedés, gyenge üzemidő ez az ami frusztráló. Tudom e kettő kéz a kézben jár.
-
Nem a fejlődés ellen vagyok , de minek ekkora teljesítmény mobiltelefonba ?
Tableten ahol szinte "korlátlan" akksi kapacitás , jobban optimalizált , kiépíthető hűtés lehet összehozni nincs gond van helye a vasnak . De telefonon meg vannak a korlátok , az meg hogy x játék alatt 80 vagy 100 fpsel fut a játék oly mindegy . Renderelni , kódot fordítani pedig nem telefonon fognak . -
-
Egyen kevesebbet az elődöknél, mert az akksik notórikusan nem nőnek, pláne nem a 8-10Ah-s irányba.
-
-
Schuler888
senior tag
Az a kep, a kigyullado SoC nagyon találó
remeljuk nem a gyarto marketingeseinek muve, mert akkor lesz baj
-
Aryon87
félisten
válasz
dilajoska1 #2 üzenetére
Pláne hogy Samsung alapon készül ahogy írják. Így már érthető a melegedés, Exynosnál se tudják megoldani ennek problémáját, így a bénázással elrontják a Snapdragont is... bravo
-
Segal
veterán
válasz
dilajoska1 #2 üzenetére
Nekem a 888 pozitív csalódás lett. Annyi rosszat lehetett róla olvasni, de végül mégis beszereztem egy Mi 11 Ultra-t és messze nem melegszik annyira mint amennyire olvasni róla.
-
joey04
titán
reméljük jobb lesz, mint a 888
-
dilajoska1
őstag
Hát nekem van egy olyan érzésem hogy több probléma lesz vele mint a 888-al.
-
pusszycat
nagyúr
A Xiaomi 12 ben lesz a 898 még decemberben...olvastam valahol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest