- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Pedig a "radikális" újjítás itt ha jól látom pont az, hogy nem a TCP/IP-t használja átviteli protokolnak. Ha jól értem ez ugyanazon a gigabites hálózaton ül, ami az őt használó gépeket is kiszolgálja, különben nem csak a protokolt kéne cserélni, hanem egy csatoló is kéne a gépbe, meg ugye kábelezés. Aki használt már gigabites rezes hálót, az azt is tudja, hogy igazából a kis fájlok mozgatásával van "gond" a TCP/IP-n történő adatátvitel során, a nagy stream-szerű átvitel az valóban meg tudja közelíteni a szabvány elméleti áteresztő képességét. Ez gondolom a TCP/IP protokol sajátosságából adódik (rég "kellett" utoljára behatóan foglalkoznom vele, de gondolom a csomagok címzéséből adodóan fekszik jobban a nagy fájlok átvitele). Az érdekes nekem ebben az, hogy ugyi a RAID esetében az a drága, hogy van egy célprocesszor a kártyán/eszközön ami kiszámolja a paritásokat, ezzel tehermentesítve a CPU-t, és gyorsítva az adatátvitelt (nem kell a kiszámított paritásokra várni, hanem mehet az adatfolyam az alkalmazott szabvány átviteli sebességén). No ebben az esetben meg ha jól sejtem a protokolba van integrálva a paritásképzés, amit a cpu-t terhelve végez el.........ez pedig nekem a párezer forintos soft-raid megoldásokat juttatja eszembe. Ebben az esetben tényleg nem értem mi kerül ezen ennyibe....(Javítsatok ki ha tévednék és mégis az eszközbe lenne egy célprocesszor, amit a protokol segítségével vezérelnek)
Mondjuk egyszerűbb adatvédelemnek sem lenne utolsó, ha a protokol nem lenne nyilvános. TCP/IP-n történő adathalászatnak már lassan bevett "szabványai" vannak.
A NAS-hoz egyébként miért is kell szerver? Valaki ezt magyarázza már meg!
-
szab.tam
nagyúr
egyébként én is kacérkodtam a gondolattal, hogy nas, (kb. már csak 34k egy 500-as wd ), és olyan router, amit linux alapon torrent kliens futtatható, kvázi semmi gép nincs bekapcsolva, és megy a tőőőtééés.
na de, amikor belemásztam az adatokba, és kidrült, hogy a routernél ilyenkor valami 2 mbyte/sec-os mozgás, akkor a fejemhez kaptam. eleve 2.5-tel jön acucc (20/3-as chello-m van, ami 2.5 mbyte letöltés), és a letöltött állományt, ah darabolva van, még a gépre szenvedni, majd vissza, hgoy elérhető legyen mindenhonna. ááá.oda kell figyelni, mert elég valahol csak egy szűk keresztmetszet, és lőttek az egésznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest