- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
AccessDenny #54 üzenetére
Ott az írásban hogy csak AGCT-vel lehet 857MHz főlé tuningolni.
Mivel lehetne letesztelni, hogy mennyire melegszik fel
pl. rivatuner, everest, + gpu caps viewer
s mennyi amit elbír(hőfokot)?
Kb. 75°C-nál ne legyen több.
Lehet, hogy gyári hűtéssel merjem 1000-re tenni a ramokat?
Simán, nekem is gyári hűtéssel megy 1000 MHz-en.
Crossfire-be is ilyen egyszerű lesz clockolni?
Passz -
barnam_
nagyúr
Korábban megígértem hogy ha jobb hűtés lesz a kártyán, folytatom a vmodot. Szereztem egy VF700-AlCu-t, amit kis átalakítás után felszereltem a kártyára. Februárban nekiláttam a vmodnak, és elég szép eredményt sikerült elérnem tekintve a 3DM06 pontszámot, és az órajeleket: 1019/2124 Mhz - 6306 p
Viszont a VF700 már kevésnek bizonyult a hűtés terén, így nem tudtam folytatni a vmodot. Mivel ez a vga már megmarad tartalék kártyának, ezért ha szerzek egy izmosabb hűtést, megnézem mit lehet még kihozni belőleHétvégén rakok fel képeket a 2600XT + VF700-ról.
-
barnam_
nagyúr
válasz
aprilia19 #46 üzenetére
Üdv,
Hát CS 1.6-t még nem próbáltam a 2600XT-vel. Elképzelhető hogy az új felépítés miatt "nem tetszik" a játéknak a kártya. Próbálj ki több féle drivert (7.10-t), vagy keress valami patch-et a játékhoz.Olvasd el ezt: [link]
A CCC-ben nem lehet állítani 4x/8x AGP-re? Próbáld meg az omega drivert.
A 3DMark-hoz egy patch kell, megtalálod a linkelt hozzászólásban. -
barnam_
nagyúr
Az lenne jó, ha az alapfeszes stabil tuningra rátudnék még dobni 20%-ot. Ez játékokban 880 MHz, így 1056 Mhz-et kellene elérni, ami léghűtéssel sztem lehetetlen.
(#24) Daneeka: Gigabyte-ot csak akkor, ha teszel rá egy halk 12-es ventit, mert anélkül elég forró lesz. Sapphire, Asus, HIS Zalmanos és Iceq Turbo-k elég halkak. Ár/érték arányban az Asus a legjobb, mert annak elég halk a hűtője, és jól is hűt.
-
barnam_
nagyúr
Éppen javasolni akartam, hogyha meglesz a 8600GE, kellene csinálni egy jó kis tesztet, hogy végre eldöljön ki a legény a gáton!
Azért is lenne jó, mert majdnem olyan konfigod lesz, mint nekem, tehát könnyen összelehetne hasonlítani az eredményeket.
A cél a stabil 1Ghz/1GhzMOD: Ha olyan remekül skálázódik a gpu, mint a G73 a 7300GT-nél, akkor ~1.5V-al jó eséllyel meglenne az 1Ghz core
-
barnam_
nagyúr
válasz
Dr. Romano #16 üzenetére
Én max. 80 fokot tartok elfogadhatónak, de azt sem hosszabb távra. Kb. 70 fok ami még OK hosszabb távra is. Igazából nem is a GPU-nak, hanem a nyákon található alkatrészeknek lehet baja, mert azokat nem ilyen magas környezeti hőmérsékletre tervezték.
-
barnam_
nagyúr
Igen, de a lényeg az, hogy 42%-ot húztam a ramon, és végeredményben 13%-ot gyorsult 10% gpu tuninggal. 900 Mhz feletti GPU-nál már elkél a gyors ram, de amúgy nem a sávszélesség limitálja ezt a kártyát, hanem a gpu. Egyébként a 7300GT toplistákban a vmod-os eredmények mutatják jól, mennyit számít a memória órajele vmodnál. Ebből nem következik, hogy 2600XT-n 938/700-on sokkal lassabb lenne, mert azt még nem teszteltem
(#7) venember83: Azért átnézem még 1x az írást.
(#8) éN79: Igen, azt írták, hogy a VF700 nem megy fel rá, de a VF900-Cu tökéletes vmodhoz is, ezt Te magad tudod a legjobban
(#9) helkis: Én tudom hogy nem jár garvesztéssel, csak jobb ha tisztában van vele az ember, hogy a saját felelősségére csinálja, mert kilehet nyírni vele a vga-t. Leírtam hogy csak kipróbáltam, hogy működik-e a vmod. Félni nem félek, mert a 7300GT-nél elég tapasztalatot szereztem a pencil mod terénA hűtés miatt nem emeltem tovább a feszt, ezért értem el csak 938 Mhz-et. Ha meglesz a VF900-CU, akkor nem 1.37V-t fogok a gpu-nak adni
(#10) Met: Az első bekezdésben lévő linkre kattints rá, és megtudod miért jó a ceruza
(#12) Dr. Romano: Nem a vga, hanem a csodálatos hűtés (ami vmod nélkül tényleg jó) nem bírta, ugyanis 77 fok körül volt a gpu hőmérséklete -
barnam_
nagyúr
Számold bele azt is, hogy az alapórajeles teszt még Vista-n készült.
Egyébként NFS Pro Streetben nem számít annyira a ram, mert 880/1000-en ment, és 13%-ot gyorsult az átlag fps, holott a gpu-t 10%, a ramot meg 42%-al túlhajtottam.KrenAtesz: Köszi
(#4) venember83: Az ilyenekkel mindig bajban vagyok, mert soha nem tudom melyik a helyes
este javítom a hibákat.
-
barnam_
nagyúr
Az lemaradt, hogy a vmodot ez alapján csináltam, de mivel hogy orosz nyelvű, és más a nyák, ezért gondoltam írok egy sajátot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Medence topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest