- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszkár26
tag
Hali egy powercolor ati x1050-hez kéne valami tanács hogy lehet e vmoddolni és hogy,, mert még a nfs mw is akad rajta att nem enged feszt emelni,, mert ha emelek 1 minimálisat kifagy az att (Ha valaki kap valamit küldje el légyszi privibe)
-
neked
csendes tag
-
barnam_
nagyúr
válasz
AccessDenny #54 üzenetére
Ott az írásban hogy csak AGCT-vel lehet 857MHz főlé tuningolni.
Mivel lehetne letesztelni, hogy mennyire melegszik fel
pl. rivatuner, everest, + gpu caps viewer
s mennyi amit elbír(hőfokot)?
Kb. 75°C-nál ne legyen több.
Lehet, hogy gyári hűtéssel merjem 1000-re tenni a ramokat?
Simán, nekem is gyári hűtéssel megy 1000 MHz-en.
Crossfire-be is ilyen egyszerű lesz clockolni?
Passz -
AccessDenny
csendes tag
Nekem gyári hűtéssel régóta megy 857/900-on, szentetek mennyit bírna még?(a képen látható verzió van nekem is) Rivatunerrel nem lehet 857 felé tenni a gput, ha mégis mondjuk 960-ra állítom, kapok 120mhz-et:S Az ati tool nekem túl bonyolult. Mivel lehetne letesztelni, hogy mennyire melegszik fel? És mennyi amit elbír(hőfokot)? Lehet, hogy gyári hűtéssel merjem 1000-re tenni a ramokat
? még1 Crossfire-be is ilyen egyszerű lesz clockolni? Mert kapok egy másik karit pár nap múlva.
Király oc!
-
barnam_
nagyúr
Korábban megígértem hogy ha jobb hűtés lesz a kártyán, folytatom a vmodot. Szereztem egy VF700-AlCu-t, amit kis átalakítás után felszereltem a kártyára. Februárban nekiláttam a vmodnak, és elég szép eredményt sikerült elérnem tekintve a 3DM06 pontszámot, és az órajeleket: 1019/2124 Mhz - 6306 p
Viszont a VF700 már kevésnek bizonyult a hűtés terén, így nem tudtam folytatni a vmodot. Mivel ez a vga már megmarad tartalék kártyának, ezért ha szerzek egy izmosabb hűtést, megnézem mit lehet még kihozni belőleHétvégén rakok fel képeket a 2600XT + VF700-ról.
-
tzsolesz
nagyúr
Plussz hűtés nélkül meddig lehet szórakozni ezekkel akarikkal, mert lehet én is húznék rajta kicsit.
-
barnam_
nagyúr
válasz
aprilia19 #46 üzenetére
Üdv,
Hát CS 1.6-t még nem próbáltam a 2600XT-vel. Elképzelhető hogy az új felépítés miatt "nem tetszik" a játéknak a kártya. Próbálj ki több féle drivert (7.10-t), vagy keress valami patch-et a játékhoz.Olvasd el ezt: [link]
A CCC-ben nem lehet állítani 4x/8x AGP-re? Próbáld meg az omega drivert.
A 3DMark-hoz egy patch kell, megtalálod a linkelt hozzászólásban. -
aprilia19
újonc
Hello Aggregátor!
Segítséget szeretnék kérni videókártya ügyben!
Nemrég vettem egy Sapphire Radeon hd2600xt 256mb gddr3 AGP 8x-os videókártyát.
Az lenne a problémám hogy nem tudok játszani az egyik kedvenc játékommal.
Ez a játék a Counter Strike 1.6 lenne.
3 video beállítási módot kínál a játék mellyek a következők:
-Software>>>>>ebben a módban még 640x480 16bit-es felbontásban is szaggatok
-D3D>>>>>>>>itt is szaggatok és nem megfelelő a kép minősége (játszhatatlan)
-OpenGL>>>>>ha ezt a beállítást választom akkor kilép a játékból és a következő üzenet jelenik meg "The specified video mod is not supported. The game will run in szoftware mode"
Ezelőtt GeForce MX200/400-as 64mb-os karim volt>>>>OpenGL-ben tökéletesen ment.A gépemen windows xp van directx 9c és a gyári vga telepítő van fent (ati catalyst 7.11)
Annyi még a kérdésem hogy az miért van az hogy nem tudom beállítani az agp sbességet 8x-os ra (asus p4s800 alaplap kingston 1gb ddr ram és intel celeon 2530-as proci) jelenlegi agp sebesség ati catalisty-ben a smart guard fülben ki van kapcsolva.....ha beállítom "8x"-osra akkor ujraindítást kér de ha ujraindul a kari visszaáll "ki" opciora. Miért lehet ez??? BIOS-ban az agp 8x-osra van állítva.
Ja és tesztelni se tudom a karit mert felraktam a 3DMark06-ot és a PcMark05-öt de indításkor mind a két progi "Nem válaszol"..... Ezt sem tudom hogy miért van.
Kérelek segíts valami jó tanácsal...vagy valaki aki tud segíteni az írjon pls -
aprilia19
újonc
Hello Aggregátor!
Segítséget szeretnék kérni videókártya ügyben!
Nemrég vettem egy Sapphire Radeon hd2600xt 256mb gddr3 AGP 8x-os videókártyát.
Az lenne a problémám hogy nem tudok játszani az egyik kedvenc játékommal.
Ez a játék a Counter Strike 1.6 lenne.
3 video beállítási módot kínál a játék mellyek a következők:
-Software>>>>>ebben a módban még 640x480 16bit-es felbontásban is szaggatok
-D3D>>>>>>>>itt is szaggatok és nem megfelelő a kép minősége (játszhatatlan)
-OpenGL>>>>>ha ezt a beállítást választom akkor kilép a játékból és a következő üzenet jelenik meg "The specified video mod is not supported. The game will run in szoftware mode"
Ezelőtt GeForce MX200/400-as 64mb-os karim volt>>>>OpenGL-ben tökéletesen ment.A gépemen windows xp van directx 9c és a gyári vga telepítő van fent (ati catalyst 7.11)
Annyi még a kérdésem hogy az miért van az hogy nem tudom beállítani az agp sbességet 8x-os ra (asus p4s800 alaplap kingston 1gb ddr ram és intel celeon 2530-as proci) jelenlegi agp sebesség ati catalisty-ben a smart guard fülben ki van kapcsolva.....ha beállítom "8x"-osra akkor ujraindítást kér de ha ujraindul a kari visszaáll "ki" opciora. Miért lehet ez??? BIOS-ban az agp 8x-osra van állítva.
Ja és tesztelni se tudom a karit mert felraktam a 3DMark06-ot és a PcMark05-öt de indításkor mind a két progi "Nem válaszol"..... Ezt sem tudom hogy miért van.
Kérelek segíts valami jó tanácsal...vagy valaki aki tud segíteni az írjon pls -
Ste
addikt
jó teszt
viszont szerintem nem gyorsul annyit, hogy megérje -
guestavfl
csendes tag
Üdv!
Nagyon jó didaktikailag is a teszt, olyan mintha egy PH-s teszt lenne, max a következtetéseket lehetett volna még levonni. Grat! -
barnam_
nagyúr
Az lenne jó, ha az alapfeszes stabil tuningra rátudnék még dobni 20%-ot. Ez játékokban 880 MHz, így 1056 Mhz-et kellene elérni, ami léghűtéssel sztem lehetetlen.
(#24) Daneeka: Gigabyte-ot csak akkor, ha teszel rá egy halk 12-es ventit, mert anélkül elég forró lesz. Sapphire, Asus, HIS Zalmanos és Iceq Turbo-k elég halkak. Ár/érték arányban az Asus a legjobb, mert annak elég halk a hűtője, és jól is hűt.
-
Daneeka
senior tag
Passzív 2600XT-t Gigabyte Triton (elöl-hátul 12cm, kártyánál lyukak) házba érdemes venni?
Illetve melyikeknek van halk hűtése? (ezalatt azt értem, hogy Sapphire, HIS stb) -
elit_hun
őstag
Nem tudom, szerintem nem éri meg a tuning, az alap 800 és a vmodos 938 között 17,25% az eltérés... De persze ettől függetlenül jó lett a cikk
-
shtml
őstag
válasz
venember83 #4 üzenetére
[OFF]Helyesen: Rivatunerrel
Kötőjellel csak akkor toldalékolunk, ha a toldalékkal ellátandó szó utolsó betűjét nem ejtjük: pl. Core-ral, Conroe-val, de: Phenommal. (Illetve betűszavaknál is, pl. AMD-vel, de itt nem erről volt szó.)[/OFF]
-
barnam_
nagyúr
Éppen javasolni akartam, hogyha meglesz a 8600GE, kellene csinálni egy jó kis tesztet, hogy végre eldöljön ki a legény a gáton!
Azért is lenne jó, mert majdnem olyan konfigod lesz, mint nekem, tehát könnyen összelehetne hasonlítani az eredményeket.
A cél a stabil 1Ghz/1GhzMOD: Ha olyan remekül skálázódik a gpu, mint a G73 a 7300GT-nél, akkor ~1.5V-al jó eséllyel meglenne az 1Ghz core
-
JoeYi
őstag
good job
. Bár szerény véleményem szerint 120 pontért kár voltozni
-
Reac^
őstag
Zsíír. Várjuk hogy jobb hűtés kerüljön rá. Dúrva órajelek... Lehet lassan jelentkezek vmi hasonló órajelekkel a zöld oldalról, na az lesz ám az összecsapás
-
barnam_
nagyúr
válasz
Dr. Romano #16 üzenetére
Én max. 80 fokot tartok elfogadhatónak, de azt sem hosszabb távra. Kb. 70 fok ami még OK hosszabb távra is. Igazából nem is a GPU-nak, hanem a nyákon található alkatrészeknek lehet baja, mert azokat nem ilyen magas környezeti hőmérsékletre tervezték.
-
Dr. Romano
veterán
Hát nem tudom, nekem a passzív hűtéses GF 7300GT-m terhelés alatt 85 fok és nincs semmi baja.
Egyáltalán mi az a hőfok, ami már árt egy GPU-nak? A ForceWare driverben az Nvidia 125 fokot adott "meglassulási küszöbre".
Hát szerintem mire azt elérné, már a kari halott is volna -
barnam_
nagyúr
Igen, de a lényeg az, hogy 42%-ot húztam a ramon, és végeredményben 13%-ot gyorsult 10% gpu tuninggal. 900 Mhz feletti GPU-nál már elkél a gyors ram, de amúgy nem a sávszélesség limitálja ezt a kártyát, hanem a gpu. Egyébként a 7300GT toplistákban a vmod-os eredmények mutatják jól, mennyit számít a memória órajele vmodnál. Ebből nem következik, hogy 2600XT-n 938/700-on sokkal lassabb lenne, mert azt még nem teszteltem
(#7) venember83: Azért átnézem még 1x az írást.
(#8) éN79: Igen, azt írták, hogy a VF700 nem megy fel rá, de a VF900-Cu tökéletes vmodhoz is, ezt Te magad tudod a legjobban
(#9) helkis: Én tudom hogy nem jár garvesztéssel, csak jobb ha tisztában van vele az ember, hogy a saját felelősségére csinálja, mert kilehet nyírni vele a vga-t. Leírtam hogy csak kipróbáltam, hogy működik-e a vmod. Félni nem félek, mert a 7300GT-nél elég tapasztalatot szereztem a pencil mod terénA hűtés miatt nem emeltem tovább a feszt, ezért értem el csak 938 Mhz-et. Ha meglesz a VF900-CU, akkor nem 1.37V-t fogok a gpu-nak adni
(#10) Met: Az első bekezdésben lévő linkre kattints rá, és megtudod miért jó a ceruza
(#12) Dr. Romano: Nem a vga, hanem a csodálatos hűtés (ami vmod nélkül tényleg jó) nem bírta, ugyanis 77 fok körül volt a gpu hőmérséklete -
Met
nagyúr
Nem jöttem rá, hogy minek a ceruza
-
helkis
veterán
jó az írás
, de pár megjegyzést engedj meg: a pencil-mod, nem jár garvesztéssel, mivel minen maradandó károsodás nélkül eltávolítható, szvsz.. ha ebből adódoan elfüstöl a kari az már garvesztés.
-komolyan 34Mhz-ért v-moddoltad a karid?sokkal nagyobb a kockázata, hogy elrontod, vagy egy kezdő elront valamit (bár jól leírtad, hogy kell
), vagy hogy egyáltalán kivegyem a gépből ezért a karit..
mint amennyit nyersz rajta, nevezetesen 115p-ot 3dmark06ban..
ez kb 0.2fps egy átlag játékban..
a 7900GT-m-et már megérte vmoddolni, alapfeszen 450>560-ig bírta a mag, vmod után 680-ig.. -
éN79
addikt
Gratulálok! Jó írás!
A jobb hűtésnél jól emlékszem a topikból, hogy a Zalman VF700-as nemkompatibilis a kártyával, vagy keverek valamit? -
barnam_
nagyúr
Számold bele azt is, hogy az alapórajeles teszt még Vista-n készült.
Egyébként NFS Pro Streetben nem számít annyira a ram, mert 880/1000-en ment, és 13%-ot gyorsult az átlag fps, holott a gpu-t 10%, a ramot meg 42%-al túlhajtottam.KrenAtesz: Köszi
(#4) venember83: Az ilyenekkel mindig bajban vagyok, mert soha nem tudom melyik a helyes
este javítom a hibákat.
-
EQMontoya
veterán
azért ez megmutatta, hogy kevés a 128 bit, a mag órajel ugye 14%-al emelkedett, a pontszám meg 22vel, ez nyilván a 700ról 1000-re emelt ram órajelnek tudható be.
-
KrAt
veterán
Frankó írás, grat hozzá
-
barnam_
nagyúr
Az lemaradt, hogy a vmodot ez alapján csináltam, de mivel hogy orosz nyelvű, és más a nyák, ezért gondoltam írok egy sajátot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest