Keresés

Aktív témák

• zack

nagyúr

válasz cryingdr4g0n #15253 üzenetére

Tény és való, én szeretem a tiszta és telt mélyeket, amit kialakításukból adódóan kevés agybadugós tud. Ha tudják is a közép vagy a magas hangok rovására. Pl. az EX85-ben számomra nem volt elég a bass és sok volt a magas, Koss-nál (amiket én próbáltam) pedig túl sok volt a mély, a magas és közép tartomány rovására. Akkor jó a hangzás ha a magas, közép mély nem nyomja el egymást és ki vannak egyenlítve. Persze mély és mély között is baromi nagy különbségek vannak. Pl. nekem a Koss amit produkált mélyet nem jött be.
    De ezt a "vallatós" dolgot amit írtál kicsit túlzásnak érzem. Mi nem tetszett abban amit a CX500 tud?

Értelemszerűen agybadugósokról volt szó, felesleges idekeverni a fejhallgatókat, mert más kategória a méretüknél fogva. Nekem is van komolyságos Sony fejhallgatóm, de azt sosem venném fel utcára, mert baromira bumszli és ugye senki se akar hülyét csinálni magából. De ha azt vesszük alapul hogy fejhallgató, simán összevetném a Koss PortaPro-val, és bár az enyém 35k volt, nem kifejezetten zenéhez vettem. Persze, igazad van, mindenkinek más jön be (fülhallgató, hiszen ez az alap kiindulás), és más az izlésvilága, én csak arra akartam célozni ezzel, hogy pusztán ár alapján (4-5k szint) vakon azt mondom, kizárt hogy egy ilyen kategóriájú füles akár megközelítse a 20k kategóriát hangzásban. Anyagában és technikai szinten is más a kettő közti különbség, hiszen az egyiknél a fejlesztők is 3x-4x annyiból gazdálkodhattak. Remélem azt nem hiszed el, hogy mind a kettőt ugyanannyiból csinálták csak a CX500-on több a haszon. :) Persze a 20k kategóriában is van "kakukktojás", de inkább azt mondom 15k felett azért van egy szint ami alá egyik füles se zuhan be hangzásban. ;) Bár hozzáteszem Sennheiser fejhallgatót is hallgattam már aminek pocsék volt a minősége (8k szint volt).

Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Aktív témák