- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
Sanyek111 #928 üzenetére
Sajna akkor fogalmam sincs a probléma okáról.
Tedd fel Odinnal a froyot, azután KIES-sel frissítsd, majd vidd be a szervízbe, hogy javítsák meg, mivel a hivatalos program hivatalos frissítésével nem működik megfelelően a készülék.
Más ötletem nincs nagyon, mivel másnál ez a probléma nem jött még elő...legalábbis nem írtak róla. (külfödi fórumon sem olvastam korábban, bár mostanában azokat hanyagolom mivel nem nagyon vannak új információk) -
agabe
addikt
Frissítés gyári KIES-el, vagy a samsungos romolók kedvencével ODIN-nal.
Főzött romok nincsenek, de a gyári 2.3.5 -ös egész jó rajta (persze jobbak lehetnének a főzöttek)
Xperia mini wifi-jével lehet használni (bármilyen androidos teló wifi hotspotja jó), de az xperia mininek töltőn kell lennie (nem csak azért mert merül, hanem ha képernyő kikapcsol, akkor adatot nem továbbít, bár a wifi jel nem megy el), vagy a képernyőnek folyamatosan aktívnak kell lennie, de akkor meg duplán zabálja az akkut, szóval ez a hotspot móka csak töltős megoldással az igazi ... hacsak nem készítesz házilag egy elemekből, meg micro usb kábelből összeeszkábált töltőt, és úgy mobil lesz a töltő is, de a fő, hogy így (bár kicsit nehézkes) akár egy rét közepén is tudod használni.
-
agabe
addikt
Elfelejtettem, hogy hasznalom ezt a programot is...lehrt, hogy ez van jotekony hatassal a muholdtalalatokra.
-
agabe
addikt
A navigaciohoz muhold kell amire csak a szabadban lat ra, esetleg ha az ablakhoz teszed, akkor egy ido utan ott is talalhat jelet. Ahhoz viszont, hogy utvonalat tervezz (ha nem hasznalsz a gyari google maps-on kivul mast) eleg a wifi (de anelkul nem fog menni) es ugy az utvonalat le is tolti a netrol (azaz az utvonalhoz tartozo terkepreszleteket, de csak az ut nagyon kozvetlen kozelet) igy uj utvonalat is csak akkor tudsz tervezni, ha van wifi.
Most ki akartam probalni, hogy mit csinal pontosan belterben amikor nem tala muholdat, erre kevesebb mint egy perc alatt megvolt a jel, es 9holdbol 6-8 kozotti volt folyamatosan hasznalatban...mindezt bp. belvarosaban ahop sok az epulet, egy 3 szintes tarsashaz masodik emeleten az ablaktol 4meterre, pedig regebben tarthattam az ablaknal csomo ideig mire telelt valamit.... hmmm.
Nem foglalkoztam mostanaban a gps-el, de ugy emlekszem, hogy a gps config file-jat (mar tenyleg nem emlekszem pontosan) at kell irni, ezutan jobban talal jelet, mivel alapbol asszem az amerikai kontinensen kepzeli magat(bar ugy is megtalalja a holdakat, csak lassabban)
-
agabe
addikt
A gmail nalam nem fut ha nem kattintok ra, es a szinkronizaciot ki lehet iktatni, igy nem fog magatol futni hatterben.
A fiokodat viszont amit elsore beallitottal mar nem lehet torolni, csak a tobbit amit kesobb adsz hozza.
Valtani a fiokok kozott egyszeru, viszont a market a legelsonek beallitottat fogja hasznalni.
A torleset csak a minden adat torlesevel(factory reset) lehet elerni. -
agabe
addikt
A feltöltés nekem hosszú idő szokott lenni , de persze függ a merültségi állapottól is. Lényegében azért tart sokáig (szerintem), mert a hozzá adott töltő csak 750mA -es, viszont lehet, hogy nagyobb töltővel meg túlságosan melegedett volna az akksi.
A lényeg, hogy sokkal tovább kell tölteni mint bármely telefont ha összehasonlítjuk velük mivel az akksi is sokkal nagyobb. 4-6 óra kb kell neki.A fóliával kapcsolatban:
Az első hetekben fólia nélkül használtam semmi baja nem lett. Rátettem a fóliát (nem gagyi), és bár tapiztam már rosszabbat is, de mégis jobb volt fólia nélkül. Egyrészt simább, másrészt a kijelző pixelei kicsit a fólián keresztül (ha kicsit is zsíros a bőrtől) zavaróbban néznek ki mint fólia nélkül ... ez minden hasonló készüléknél így van, legalábbis engem zavar.
A fólia véd, és nem olyan nagyon gáz, de gondolkoztam már a levételén, mivel használaton kívül én is tokban tartom, sima használat közben meg nem tudod összekarcolni (hacsak nem tengerparti homokkal teli kézzel kezdesz el rajta matatni)
-
agabe
addikt
Az elottem szoloval egyetertve az akkuidorol annyit, hogy barmit hasznalva (net, film) egyfolytaban 4-5 orat bir ki, de ha par napig keveset hasznalod, akkor pl nalam 9oranyi aktiv kepernyoidot is produkalt ( ekozben vagy neteztem, vagy filmet neztem a routerenn szinten rajta levo pc-rol kapva az adatokat)
A gps onmagaban nem fogyaszt hiabq van bekapcsolva, de ha barmi program (legyen az navi, vagy csak a gapps-ban alpjaraton futo helymeghatarozas) fut akkor mar merit az is, es ha tenyleg navira hasznalod, akkor toltes nelkul kb 3-3,5 orat bir, mert ez fogyasztja a legjobban az akksit...jobban mint a 3D-s jatekok (bar azokkal meg nem jatszottam egyfolytaban 1-2 oranal tobbet)
En sokszor az agyban fekve szoktam molyolni rajta, igy kezben tartva filmnezesnel a merete megfele egy kb. 3-4 meterrol nezett 50"-os plazmatv-nek, es fules nelkul is nagyon jo a hangereje, persze ha mast nem akarsz zavarni, akkor headsettel erdemes hasznalni.
Nalam meg ami surun megy az a skype ami tokeletesen hasznalhato, a partner jol hall, jol lat ehhez fules mindenkeppen kell mert a mikrofonja jobb)
minosegre volt mar par approbb visszajelzes, de az olyan volt ami azonnal lathato volt, es cserevel (3 napon belul) konnyen megoldodott.
Osszeszerelesi minosege jo, az anyaghasznalat meg inkabb a tab-ra hasonlit mint a telefonokra, azaz itt nem talalsz nyoszorgest mint pl a galaxy s eseteben mivel a haz nem bonthato, akksi nem cserelheto, igy masszivabb is. -
agabe
addikt
Ja es a kicsomagolashoz a jelszo a samfirmware.com
-
agabe
addikt
válasz
Sanyek111 #878 üzenetére
Itt egy [link] ami odinnal is felteheto (pontosabban csak azzal). En ezt hasznalom, igaz nincs benne magyar nyelv, de jobban tetszik a scrollozas vegen a visszarugozas benne.
Masban nem hiszem, hogy lenne kulonbseg, de hatha ezzel jol mukodik a te kamerad is, es a gingerbread mindenkeppen gyorsabb rendszer mint a froyo. -
agabe
addikt
válasz
Sanyek111 #868 üzenetére
Azt vissza csak Odinnal tudod rakni...az meg elvileg nem hivatalos (bár sokak szerint jobban működik mint a KIES...de akkor sem hivatalos), viszont downgrade-elni KIES-sel nem lehet.
Sajnos nem tudok hozzá letöltési linket...mármint ami pont azon volt, mert sammobile.com -on nincs.upsz... találtam a samfirmware.com -on (kell regisztráció, hogy lásd, és le is tölthesd) ... ott asszem a KD6 -os végű a froyo ? valaki erősítsen meg, mert régen foglalkoztam már vele.
samfirmware yp-g70 -
agabe
addikt
válasz
Sanyek111 #855 üzenetére
gondolom factory reset volt ... hát sajna ennek a recovery-jét nem ismerem annyira, hogy merjek tanácsiot adni.
Más telóknál recovery módban wipe cash és wipe davlik cash szokott segíteni... nézz utána a I9000 -el foglalkozó Pdafanclub topikok valamelyikében biztos leírják mit lehet mit nem. -
agabe
addikt
16 gigas cl6-os memkarit lehet vateran 6ezerert kapni (nem noname gagyit)
Itt -
agabe
addikt
válasz
Vismajor01 #815 üzenetére
Bizony kell, és ha kilépsz a naviból útközben mondjuk, akkor vissza már nem tudsz lépni net nélkül.
Neten szedi le az adatokat az útról (de az lehet akár egész Europán átívekő hosszúságú is), és utána memóriában tartja az útvonalat (és nagyon közeli környezetét) amíg ki nem lépsz belőle.Megoldás: valami offline navivágiós szoft (pl sygic) ami net nélkül is elnavigál, vagy másik megoldás, hogy ha kell, akkor egy androidos (amin van 3G adatkapcsolat) telóról hostingolsz egy kis wifit amikor kell esetleg új útvonalat tervezni.
Nem tökéletes megoldás, de egy olcsó telefonnal kiegészítve akár jó is lehet (vagy ha van valakinek úgyis a kocsiban bármilyen andriodos készülék) -
agabe
addikt
válasz
kerekfej #805 üzenetére
Ezek szerint a fogomb is kulonbozhet egyes keszulekeken....mondjuk nem meglepo, ha vannak olyan peldanyok is amik kepernyoje alul kicsit bevilagit, meg volt akinek mas gondja volt.
Tuti ebbol is van tobbfajta szeria, csak a gagyibbakat jobb helyeken (anglia, nemetorszag, meg hasonlok) nem adjak el, hanem ide hozzak, es a szerencsen mulik mit fogsz ki. -
agabe
addikt
válasz
kerekfej #803 üzenetére
Nem tudom miért van...most újra próbáltam, és többnyire 7-8000 között mozgot (néha felment 9000 -ig, de volt hogy leesettt 3-4000 közé).
Nem igazán vágom az okát, de ez azért mégse 900.
Miért volt 900 korábban (meg már láttam hasonlót asszem)... valami nem százon megy úgy tűnik.Középső gombbal van gondod ? Nálam az jó...máshoz képest sem tűnik gyengének.
-
agabe
addikt
Ket dolog ami erdekelhet mast is:
factory reset utan nekem ujra rezeg a kutyu 2.3.5 alatt is ahol regebben meg froyo alatt tette, es frissites utan nem.A masik, hogy ha a regi marketet akarjatok hasznalni, akkor a beallitasok/programok kezelese menupont alatt ahol le lehet allitani oket, vagy torolni a mentett adatokat...na ott a market-nel lehetoseg van a frissitesek visszavonasara. Ezutan a regi market jelenik meg, es nem is valtozik vissza (en special ruhelltem az uj kinezetet)
-
agabe
addikt
válasz
makimakom #789 üzenetére
Két módon.
KIES gyári progival, vagy Odinnal.
KIES elvileg egyszerű, ott ha feltelepíted a progit, és csatlakoztatod a kütyüt, akkor mondani fogja, hogy van frissebb verzió, és csak engedni kell neki a frissítést.
Ha Odinnal akarsz feltenni esetleg (vagy valamiért visszatérni a 2.2 -re) akkor pár hozzászólással korábbi linkekkel teli beírásban ITT találod meg a megoldást, de ahhoz kell némi idő. -
agabe
addikt
válasz
gyuri2008 #780 üzenetére
No igen. A romcsere sajnos nem kinal tul sok lehetoseget, igy nem is nagyon van mit probalgatni.
Hasznos appok azert vannak, es legtobb elerheto akkor is ha market nem engedi.
Van olyan is (SPB Shell 3D pl.) ami csak jol nez ki, es elvileg nem kompatibilis, de csak le van tiltva hivatalosan, ha meg felteszed akkor narket letiltja elso futaskor...de erre is van megoldas (marketet nem engeded fel netre droidwall segitsegevel) , szoval appok vannak, de a keves rom valoban nem enged nagy szabadsagot annak aki probalgqtna mit lehet meg kihozni a cuccbol (pl nincs ext4 filerendszeru rom sem ami pedig igencsak gyorsitana a gepen proci huzas nelkul. -
agabe
addikt
-
-
agabe
addikt
Az első kérdésedre nem tudtam a választ, mert a gyári 2.3.5. -ös romot (amit a KIES is felrak) nem tudom honnan lehet letölteni.
Én azt is feltettem KIES-el, de visszatértem a másik verzióhoz (talán valami ázsiai verzió) G70XXKPF, mert nekem jobban tetszik a görgetése, de egyéb dologban nem tudom, hogy különbözne.
Egy általános (bár elsőre kissé kusza) összefoglaló található a Galaxy S -ről (ugyanúgy kell bánni ezzel is) Itt
Az Odinhoz leírás Itt.
Az általam használt file-t feltöltöttem : Ide , de ebben nincs magyar nyelv, szóval ha azt szeretnél, akkor csak a KIES-es verziót tudom ajánlani...vagy van valami orosz még amit nem próbáltam Itt, de fogalmam sincs milyen nyelvi file-ok vannak benne.
Itt van egy egyszerűbb leírás is meg az orosz firmware linkje is, de azért érdemes átolvasni a fentebbieket is, hogy tuti képben legyél. -
agabe
addikt
válasz
Vismajor01 #770 üzenetére
Nem amiatt nem irtunk semmit, hanem mert nem ismert szamunkra a jelenseg.
Eleg egyedi a problema, es elvileg ez valami garis problema, mert az, hogy a kepernyo felso reszenek egy pici resze alul latszodjon az nem normalis. Erdemes rakerdezni szervizben. -
agabe
addikt
Csináltam egy factory reset-et (ami persze nem töröl mindent, csak úgy tűnik, de a képek pl.megmaradnak, meg a feltelepített programok mappái is a memórián, csak a progikat nem látja a rendszer amíg nem telepíted újra őket), és ezután csodálkozva vettem észre, hogy újre rezeg a készülék pl. kikapcsoláskor, vagy amikor egy ikont a képernyőn átmozgatok...szóval amikor korábban is szokott a 2.2.2 -es Froyon.
Persze az összes beállítást újra végig kell csinálni (nem csináltam titanium backup-al mentést, ezért nem tudom az mindent visszaállítana tényleg), és az összes azonosítót, emailt újra fel kell venni, de nem olyan nagy probléma. -
agabe
addikt
ezen is lehet konvertaltan nezni, csak latszani fog a minosegromlas foleg ha divx-rol lesz meg tomoritve.
A laptop betelese ellen vegyel kulso usb+s vinyot(bar sajna most felmentek a vinyok arai)
Ha van eleg tarhely akkor rakotve a laptopra a vinyot latja halozaton keresztul a kutyu, es 1-2 gigas avikat siman lejatsza.. csak ne a gyari lejatszot hasznald, hanem az mxv video playert (sok mindenben jobb, es tobb filmet is visz mint a gyari), sot lejysza halozatrol is a 720p mkv-t is, de az ugy mar akad, es az 1080p- re sem mondja hogy lejatszhatatlan, de persze azt mar diavetitesi sebesseggel abszolvavlja csak.
Igazabol nem is a felbontas, hanem inkabb a bitrata szamit neki, de persze kis bitrataval a nagy felbontas mar rondabb mint ugyanakkoraval egy kisebb felbontasu kivitel. -
agabe
addikt
válasz
DoItYourself #726 üzenetére
biztos lehet, csak megfelelo progi kell hozza.
En pl pc-n a Tversity-t futtatom a kutyun meg a soft media playerrel be tudom tallozni ami kell... nemtom a softmedia alapbol latja-e az smbt. probald ki. szerintem jobb mint a gyari dlna. -
agabe
addikt
válasz
HorviGabi #708 üzenetére
nincs veletlenul beallitva mac filter a routerben?
amugy a wep szinte olyan mintha nem is lenne.
nincs mas akadaly, akkor allits be wpa2-t
ha meg a keszulek wifijet akarod tutira letesztelni, akkor kapxsold ki a totkositast, legyen szabad a wifi, es ugy kapcsolodj.
ha ugy megy, akkor mar csak valami beallitas lehet a gond.mas (pl laptop) kapcsolodik hozza? nincs meg elallitva a wifi csatorna amin szorja a router?
-
agabe
addikt
Ja és ne feledjük, hogy angliában, amcsiban még 2 hónapja sem kapható, ezért ott tuti nem kifutó termék, így az ára is ehhez mérhető. Jövő márciusra szerintem ott is hasolnóan leesik majd az ára mint mostanra itthon.
Csak az a fura (nekünk), hogy most itthon előbb jött ki jóval (kb 5 hónap). Ilyet max japánban, vagy tajvanon szoktak meg az emberek. -
agabe
addikt
Az MM-ben (meg máshol is biztos) vannak azért csodák, mert pl. amikor (talán tavaly) egy akciós telefonkészüléket adtak baromi olcsón, függetlenül...na azt egy mobiltelefonos cég függetlenítette nekik amiről konkrétan tudok (párszáz készüléket)
Az nem refurbished volt, de nem is gyári független alapból.A wifi 5.0 esetében nem tudom mi volt, lehetett ott akár tényleg pár korábban visszavett készülék a normálok között.
A Nexus S 69ezerért jobb vétel (ha a külföldi árakat nézzük mennyibe kerül ott egy wifi 5.0), mert az telefon is egyben, de ennek meg nagyobb a kijelzője és az akksija, meg lehet bele micro sd-t pakolni amit a nexus S-be nem, és ha mini tabletként kezeljük akkor nem magas a 60-70ezres ár sem, csak itthon annyiért (szinte) a kutya sem vette, mivel ha már van egy 4colos ugyanilyen tudású (és tényleg jobb kijelzőjű) telefonra pénze valakinek akkor nem fog 5colban venni ugyanazt gms funkciók nélkül.
Lehet, hogy itthon tényleg kiárusították a készletet, aztán nem foglalkoznak vele (majd kiderül mondjuk januárra), és ahol meg lehet kapni ott azért van még mert "drága", bár 46-47ezres ár még mindig jónak mondható és van is ahol ennyiért kínálják, de van 60-70ezres ár is nem egy helyen.Próbálják egyre többfelé szegmentálni a piacot a gyártók, de emiatt meg már átfedődnek a kategóriák (nem is kicsit).
-
agabe
addikt
válasz
gyuri2008 #641 üzenetére
Nekem is volt ilyen.
Win7-es, és XP-s gépen ugyanez. A Kies nem látta.
Aztán egyik gépen (ez pont az XP-s volt, de szerintem mindegy) létrehoztam egy új felhasználót, (előtte letöröltem a KIES-t), majd új felhasználó alatt telepítettem újra, és ott már látta a kies minden gond nélkül.
Valószínűleg más usb-s driverrel akad össze (pl. azt nem szokta szeretni ha nokia, vagy más usb-s progi fel van telepítve, azt meg főleg nem ha véletlenül fut is) -
agabe
addikt
Mert nekem ez (ami szerintem szintén gyári csak más lokalizáció) jobban bejön használat közben, és az ad-hoc ra nincs szükségem.
Ha az ad-hoc is kelleni fog, akkor lehet, hogy átpártolok, de addig ezt jobban kedvelem, és mivel jól működik (nem fagy ez sem, nem csinál különleges bugokat), és nincs újabb verzió (mondjuk 2.3.6, vagy 2.3.7...az ICS szerintem erre nem lesz meg sajna) sem, ezért az " ami működik ahhoz ne nyúlj" elvet követem.
Persze azért próbálkozok valamennyire amivel lehet, mert ha bekrepál valami, akkor is újra tudom rakni -
agabe
addikt
Arra gondolok, hogy turkálni a systemben kockázatos lehet, ezért aki nem biztos magában az inkább felejtse el (nehogy valamit véletlenül kitöröljön pl.).
Nálam valamiért nem működük, bár nem is a KIES-es gingerbreadet használom... lehet ez az oka, de sajna ezen a rendes eddig működő wifi kapcsolatokat sem képes kiépíteni a készülék, így marad a régi file. -
agabe
addikt
lehet, hogy a 2.2.2 -ben lévő szoft úgy módosítja a hangzást, hogy az sokaknak bejön.
Én sem hiszem, hogy adott hangchip máshogy szólna...max amit utána csinál valami progi a hanggal az eredményez mást, viszont ha már zenehallgatásról beszélünk, akkor az utánprocesszálás nem ad szebb hangzást.
Hifi világában pl. cd játszó, és erősítő, meg hangfal van, és összekötő meg tápkábelek.
Az erősítőn nincs semmiféle hangzásmódosító, mert ha van akkor az már csak ront a zenén.
Régebbi cuccoknál ilyeneket előszeretettel használtak, meg soksávos equaliezerekt is, de ma már csak a gagyibb cuccokon vannak ilyenek.Visszatérve az S Wifi 5.0 -hoz, itt (meg más hordozható lejátszókon) lehet értelme a hangzásmódosításnak, mert nem olyan kifinomult hangszórókból szólal meg a zene, hanem valami fülesből (ami lehet jobb-rosszabb).
Ezeknél lehet elérni olyan eredményt ami miatt jobbnak hallatszik mint módosítás nélkül, és ebben lehet jobb egyik progi a másiknál, de ez egyénfüggő is valamennyire, és az az oka, hogy a fülesek hangvisszaadási képességei igencsak korlátosak, így egy kis kiemelés, elnyomás, térhatás stb. hozzáadása kompenzálhat valamit. -
agabe
addikt
válasz
fattyu666 #624 üzenetére
Felejtős. Nem működik...legalábbis nálam.
Ha valaki elcseszerinti véletlenül az eredeti file-t, akkor a meglévő wifi kapcsolatokhoz sem lesz képes kapcsolódni.
Ez a módszer ami szerintem Froyo-n működhet (legalábbis azt írták), de emiatt nem telepítem vissza mivel nincs szükségem ad-hoc módra.
A CyanogenMod rom-ok galaxy s esetében tartalmazzák már az ad-hoc opciót is, de sajna a mi kütyünkre nincs ilyen rom. -
agabe
addikt
válasz
DoItYourself #616 üzenetére
vidd vissza cserletesd kj, es kerd a hivatalos samsung garit.
3 napon belul barmiert visszaviheted, a pixelhiba meg szinten nem jo...mar csupan ezert is visszavinnem cserere. -
agabe
addikt
válasz
spanilana #613 üzenetére
nem is tudtam, hogy az is lassulgat. az mondjuk valoban hulyeseg, hogy nem hajlando kulonbozo formatumokat lejatszani, mert a hardver kepes lenne ra.. de ez legyen mas gondja.
videozashoz ajanlom az Mx Video Playert. Jobb mint a gyari, es ha veletlenul dts hanggal talalja magat szembe azt is lekeveri sztereora es szol. halozaton keresztul geprol is lejatssza azt amit a gyari nem, bar 720p ugy mar akadozik, szoval aztnem erdemes halozaton keresztul eroltetni, de szeretem azt is benne, hogy a kep meretet ketujjas nagyitassal allithatod olyanra amilyenre szeretned, ezert a 21:9-es filmek is jobban nezhetok ha kicsit belenagyit az ember, egyszoval kiraly progi. -
agabe
addikt
válasz
spanilana #609 üzenetére
attol fugg melyik kepesseget hasznalod inkabb. zeneileg azt mondjak(en nem nagyon hasznalom zenehallgatasra) a 2.2- esben jobb eredmeny hozhato ki mert jobb a soft.
nekem a 2.3-as jon be jobban, mert gyorsabb a mukodes...pontosabban inkabb joval folyamatosabban mukodnek a dolgok, mert a frissebb rendszer jobban optimalizalt, es felhasznaloi elmenyben tobbet nyujt ebbol a szempontbol. -
agabe
addikt
van olyan progi ami 2.3.5 alatt is rezeg.
pl. a Go!Chat facebook chat alkalmazás. Ha be vagy lépve, és csak háttérben fut, akkor üzenet érkezésekor rezeg a készülék.
Ez alapján lehet, hogy benne van a 2.3.5 -ben is csak rosszul, hogy mikor kéne rezegnie az oprendszer bizonyos belső alkalmazásiban. -
agabe
addikt
Ha valakinek van ilyen kártyája már és több vásárlásra is használja úgy, hogy nem részletekben törleszt, hanem egy összegben fizeti ki amit azon vásárol, akkor megérheti, mivel a kártya éves díja 3500, a havi számlavezetési + sms díj pedig 450/hó, azaz évi 9000 Ft-ba kerül hogy van ilyen kártyád.
Ha több mint 9000 Ft-ot tud valaki megspórolni vele az év folyamán (különböző kártyához kötött akciókkal), akkor megéri. -
agabe
addikt
nem hinnem hogy kifuttatjak...angliaban, amcsiban, olaszoknal...meg nem tudom meg hol alig egy honapja kapni csak. ott inkabb az elejen van az eletciklusanak, es itthon sem tul regi meg (talan fel eves) ezert szerintem lesz meg belole, csak gyorsbolt kifogyott, es most nem tudnak jo aron beszerezni mert gyenge a forint mint a harmat. a muszaki nagyaruhazak valoszinuleg mar korabban beszereztek, meg kulonben is kibirjak, hogy 1-1 termek akar veszteseges is legyen minimalis mertekben.
lesz meg ez boltokban, csak kerdes mennyiert.
vagy annyira lemegy karacsonykor a beszerzesi ar ( vagy akar utana) , hogy ilyen arfolyam mellett is hasonlo ara marad, vagy dragulni fog.
kb 1 eves koraig szerintem meg elerheto lesz boltokban, de ha nem lesz utodja akkor tovabb is, es attol is fugg, hogy a samsungnak mennyi ideig erdemes gyartania, es mennyi keszlete lesz a vegen. -
agabe
addikt
válasz
kerekfej #570 üzenetére
ez nagyon durva ar, de kell hozza cetelem hitelkartya is. ha mar van, akkor mindegy, de ha nincs akkor annak is van koltsege, es a vegen nem lesz igazan olcsobb az egesz.
Voltam medai markt-ban westend es stop-shop-ban.
mindket helyen volt. westendben kb 10 db, sropshopban meg 20...legalabbis ami ki volt teve, de nem tudom van-e tobbmert eladot nem interjuvoltam meg.
Kiprobalni viszont nem lehetett, nem volt proba keszulek, de pl sgs ii az volt pedig az is akcios .
Ha a westendben el is fogy 1-2 nap alatt a tobbi helyen szerintem meg lesz jopar napig, de hetvegeig tuti. -
agabe
addikt
AV fórumon is én vagyok
Ha valami érdekel akkor eléggé utánajárok, és ez a kütyü most kb egy hónapja minden nap használva van este/reggel.
Én csak amatőr érdeklődő vagyok és néha belefutok egy-egy kihagyhatatlan ajánlatba, de vannak az ottani fórumon akik jó áron tudnak jó termékeket folyamatosan, mivel üzletük van, vagy épp hamar megunják a cuccaikat (bár az természetesen nem új már, de azért pár hónaposan gyári garis készülékek jó vételek lehetnek) ezért érdemes is tőlük vásárolni. Jó társaság.Hogy ne kanyarodjunk el a témától én pl. használtan vettem 37ezerért egy hónapja a kütyüt, de sajnos gari (annak ellenére, hogy a hirdetésben azt írták) nem volt már ra, mert az előző tulaj nyáron egy gsm boltból vette. A garira a bolt azt írta, hogy 6 hónap, de csak a szoftverre!! a készülékre meg egy. Így és akkor 52ezerért lehetett megszerezni ami akkor jó árnak számított, bár a gari miatt inkább csak reális volt.
Ha a mostani 40ezres akciós árat nézzük amihez természetesen 2 év gari jár, akkor az igen kedvező, viszont én sem sírok, mert már egy hónapja nyúzom, és igaz, hogy 30ezernél többért szerintem most nem lenne eladható az említett garihiány miatt (hiába makulátlan, dobozos), de nem is akarok megszabadulni tőle.
Galaxy Note-ra nem költenék, pedig ha ez a wifi 5.0 nem lenne, akkor szomorkodnék a méret miatt, hogy olyan nekem nincs, mivel már a 7colos tablet is nagyobb mint ami kényelmesnek tűnik (próbáltam egy napig kölcsön készüléket év első felében, de az nem jött be), és ez is kiszolgál mindenben amit az tudna, egyszóval aki most tud szerezni 40ezerért ilyet a mediában az szerintem ne habozzon.
Kár, hogy ezek szerint csak budapestre korlátozódik az akció...de lehet, hogy később esetleg máshol lesz még karácsonyig. -
agabe
addikt
Ami még durva, hogy hirdetésekben 50ezer Ft körül mennek a használtak (pár hetesek mondjuk), vagy a minimum 45ezer volt amit mostanában láttam. Volt egy hirdető aki itt a hardverapron is 45ezerért kínált több darabot is "véletlenül" pont fehérben még tegnap csak budapesti átvétellel...na az valószínűleg mediamarkt-os beszerzésből csinált volna kis pénzt.
Vaterán a legolcsóbb 45ezer, de az 6 hó garival , azután már 48ezres van (1 év garival) , és ott is feltünt (sztem ugyanaz) aki 45-ért árulta a itt, csak ott már 50ezerért tette ki, viszont azt is lezárta 1 nap után.
Vannak még ott 55ezres ajánlatok (ezek is 1 év bolti garival), és 60ezresek is szintén nem gyári garival.
2 év garisok ott 65ezer körültől kezdődnek, de a legszebb, hogy van 70ezerért 1 hóanp garival is...na azt valószínűleg már senki nem veszi meg, de eszementen el vannak szállva egyesek az árral.
Nyáron a 60ezer még jónak számított volna, de most a 45 a reális. -
agabe
addikt
Hát úgy néz ki differenciáltak az akciók (ez szokott lenni a media marktban)
Kiírták az oldalukra, hogy a Wifi 5.0 nem képes telefonálásra, és tévesen jelent meg az újságban :
pl. itt
És azért gondolom nem csak volt, hanem még van is (legalábbis ma kezdődött az akció)
Ezt azért nem fogják annyian vinni mintha telefon lenne még ilyen nagyon jó áron sem. -
agabe
addikt
válasz
gyuri2008 #557 üzenetére
Ráadásul a képen látható cucc előlről ugyan a Wifi 5.0 -ás készülék, de oldalról már egy Galax S teló képe van.
Két lehetőség van: az oldalsó kép, és GSM képesség rosszul van feltüntetve (ez a valószínűbb), a másik meg, hogy a Wifi 5.0 felirat és az előlapi kép van rosszul feltüntetve (ez a valószínűtlenebb, mert egy galaxy s telefon függetlenül 40ezerért nagyon durván jó ár lenne). -
agabe
addikt
válasz
kerekfej #528 üzenetére
hmm.. ugy nem kellett volna elvileg semminek osszekeverednie, mivel nem maradt rajta semmi, de igy is az a valoszinu, hogy valami megis osszegubancolodott.
kiest szoktak szidni forumokon, mert allitolag tobb gondot okoz mint az odin, sot ha minden utasitast betrtanak, akkor odin problemamentes, kiessel meg mar volt olyan telo ami teglasodott (nem is egy).
valoszinuleg a kies a pc-n egyeb telepitett dolgoktol fuggoen teljesiti a feladatat, azaz nem lehet tudni mi zavarja, de van olyan ami (nem ismert konkretan mi az, csak sok a problema neha meg csak a kapcsolodassal is) kibillenti a normalis mukodesbol.
Valoszinuleg rosszul van megirva, es samsumg nem tudta meg javitani.Akku toltes teljesen lemerult allapotrol nem volt meg nekem, mert vigyazok ra, viszont 15 szazalekrol legalabb 5-6 ora asszem (csak becsles mert nem mertem meg le igazan) szoval sokaig tolt.
-
agabe
addikt
válasz
kerekfej #521 üzenetére
melyiket raktad fel?
a kies-es verziot?
elvileg akkor nem fagyhatna, de a kies sokfurcsasagot produkalt mar eddig, es ez sem lenne lehetetlen.
ha odinnal tetted fel, akkor ugyanaz vonatkozik ra mint a custom romokra, megpedig hogy wipe-olni kell elotte. nem eleg a factory reset mert a belso sd kartyan ott marad mindenfele korabban telepitett konyvtar, meg a tartalmuk is es ez sokaknal okozott (telefon tulajoknal) hasonlo problemakat.
Ha sokminden volt telepitve, akkor a kies is lehet hogy ugyanebbe a hibaba fut bele.
Frissites elott titanium backup, majd wipe, aztan a friss rendszerre titaniummal vissza ami rajtq volt, vagy csak siman ujrapakolsz mindent mint egy pc telepitesekor. -
agabe
addikt
vannak jatekok amik letoltve ( bar maketrol kozvetlenul a kutyurol mem erhetok el) nem futnak ezen, mig sgs-en , galaxy s-en vagy motorola defy-on meg igen.
A harom masik hardverben nem jobb (motorola gyengebb is) mint ez, igy valami jogosultsag, vagy beallits az oka. Biztos nem bonyolult dolog, de meg nincs konkret otletem -
agabe
addikt
-
agabe
addikt
valaki tett mar fel igo-t erre? nem a reszletek erdekelnek, ne warezoljunk itt lehetoleg, csak a teny erdekel.
en a sygyc proba verziojaval jol elvagyok most, de kar, hogy ilyen nincs igobol mert azt is megneztem volna. -
agabe
addikt
akku idore visszaterve:
1 nap 8 ora ota vettem le a toltorol, jelenleg 5 ora 30 percet ment a kijelzo, a wifi ugyanennyit es ezzel most 35%-on all, viszont most mar 30 percenkent kb 10%-kal csokken. Asszem a vege fele lassul a csokkenes uteme, de nem akarom kipurcantaniaz akksit. -
agabe
addikt
-
agabe
addikt
no itt egy másik, amiben meg a leírás szerint be lehet állítani milyen szolgáltatói engedély szerint tölthessen a készülék.
Van még több is, lehet próbálgatni. -
agabe
addikt
Van market enabler.
Pl. ez
Elvileg a leírás szerint ez csak a fizetőseket engedi megjlenni amik eddig nem jelentek meg, de ki lehet próbálni.
Ezen kívül könnynen elképzelhetőnek tartom, hogy van még más "custom" enabler is ami mindent engedélyez, de nem zaklat annyira a dolog, hogy foglalkozzak vele. -
agabe
addikt
most kiprobaltam. allitsd rezgore, es akkor a shutter sem fog semmi hangot kiadni
-
agabe
addikt
A shutter hangot nem tudom, majd kipróbálom később (bár akinek már fennvan és próbálta szintén tud esetleg gyorsabban reagálni)
A sebességnövekedés érzékelhető. A weblapok gördülékenyebbek pl.
Én rootoltam, és használok még memoria optimalizáló scriptet is ami pluszban segít azon, hogy ne legyen akadás (azért ritkán tapasztaltam így is)más hiányt nem tapasztaltam (qik -et is visszatelepítettem, bár eddig senki ismerősöm nem használja
)
Sound alive működik. Amire sokan panaszkodnak, hogy nincs High Bass (vagy nemtom hogy hívják) bekapcsolási lehetőség, az csak akkor van, ha a külső hangszórókat használod, mert gondolom védik azokat valamennyire az új firmware-bem, de fülhallgatóval az is választható, és ha nagyon akarod akkor user módban bármilyen beállítást engedélyez (ugyanolyat is mint a high bass), szóval az működik rendesen.Nekem az egyetlen hiányom, hogy (ez a 2.2.2 -esnél sem volt meg természetesen), hogy főzött rom nem található a kütyühöz, pedig az ext4 -es filerendszer ezen is dobna még a folyamatosság szempontjából.
Ja és én egy G70XXKPF kódú gingerbreadet hasznáok amit Odinnal tettem fel, de csak annyi a tapasztalt különbség eddig (azon kívül, hogy magyarul sem tud) , hogy ebben a listák végén-elején, meg a weboldakal végén-szélén a kép tovább húzható és visszarugózik, nem pedig csak elkezd kékülni az alja. Nekem ez a funkció jobban bejön, ezért a Kies-sel telepíthető verziót nem használtam sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest