- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- uleFone Power
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusi
senior tag
válasz hurrikan #134 üzenetére
Itt most nem az áráról beszéltem, hanem te sérelmezted, hogy ott le lett húzva a kijelző, itt meg nem (annyira, mint szeretted volna). A Go kijelzője azzal a képátlóval és felbontással jelentősen gyengébb, mint ennek a kijelzője. Márpedig azért a Go sem valami 25 ezer forintos vacak, hogy egy normálisabb képernyő ne lehetne benne (nem, nem fullHD kellene 4 hüvelyken).
A frissítéses videóhoz nem tudok semmit hozzászólni, nem voltam ott, sőt még csak meg sem néztem a videót (még), így nem tudom, ott mi és hogyan hangzott el.
Azonban megint csak kérdeznék: az igaz, hogy a Sony-nak sincs végtelen erőforrása, de vajon ha adott egy teló, amit bő 8 hónappal az ICS megjelenése után dobtak piacra, akkor talán nem kellett volna eleve ICS-sel dolgozni a szoftvereseknek és utána már elegendő a kisebb update-ekkel, illetve a 4.1-gyel foglalkozni, amit nyilván nem vár el senki két hét után. Csak mert ugye az S II LTE nehezen tudott volna két héttel a 4.0 után már alapból ICS-sel jönni, ellenben a Go igen.Mobilaréna (2010-2017)
-
Rusi
senior tag
válasz hurrikan #131 üzenetére
Nézd, az Ion és a Go tesztet sem én írtam, sőt, előbbi telefont sajnos nem is tudtam megnézni. Azonban ugye te is érzed a különbséget a 207 ppi és a 165 ppi között? Csak mert a Go-nál normál távolságból is könnyen láthatók a pixelek, a 3,5 hüvelyken a HVGA, Bravia meg egyéb csodák ide vagy oda, bizony kevés. A 4,5 hüvelykes WVGA még pont olyan, hogy normál használat mellett nem látszik pixelesnek, ráadásul a sima TFT-vel szemben a Super AMOLED Plus jobb színeket, tökéletes betekintési szöget és remek napfényben olvashatóságot ad (ezt persze lehet TFT-vel is elérni, de óriási különbségek vannak). Amúgy tök érdekes, mindenki az árán és a kijelzőn rugózik, valahogy mint ha épp ezekről írtam volna én is a cikkben. Azt pedig ismételten megjegyezném az ICS témához, hogy az S II LTE tavaly novemberben került piacra, míg az Xperia Go 2012 júliusában, az ICS pedig tavaly október 19-én jelent meg, szűk egy hónappal az S II LTE és 8,5(!) hónappal az Xperia Go piacra kerülése előtt.
Mobilaréna (2010-2017)
-
Rusi
senior tag
válasz DR.Balotelli #101 üzenetére
Hát ez pont nem igaz, mivel attól, hogy egy telefon drága vagy épp olcsó, még egyáltalán nem biztos, hogy jó is. Ennek a telefonnak a kijelző felbontásán (és a rádió hiányán) kívül nincs komolyabb gyengesége, normális, kellően erős hardver, jó kamera, 16 giga belső tár, gyors működés, LTE (amit használni is lehet majd), össze is van rakva (még ha műanyagból is), tehát akkor miért is ne lehetne ajánlott? Nem csak a négymagos, meg fullHD kijelzős csodakütyük kaphatnak ilyeneket (mellesleg ugye ott sem egyértelmű, mert hiába van benne NASA erőmű, ha mondjuk kalap trágya a kamera). Igen, ez a telefon drága, de egyrészt nem kerül kétszer annyiba, mint kellene, mert hiába kvázi egy S2 nagyobb kijelzővel, az LTE felára jelenleg igen magas. Amúgy az árát is figyelembe szoktuk/szoktam venni, hiszen nyilván fontos tényező, csak itt egyrészt egy hivatalosan nem kapható modellről van szó, másrészt mint írtam, a készülék maga nagyon kellemes volt, kirívó gyengeségek nélkül.
Mobilaréna (2010-2017)
-
Rusi
senior tag
Mondjuk azt az apró dolgot ne hagyd ki, hogy az abban lévő LTE megint csak nem használható EU-ban, mert a 700/1700/2100-as frekin megy, amiből jó esetben csak a 2100-at lehet MAJD használni, de ezt a frekvenciát nem mindenhol alkalmazzák (majd) a szolgáltatók (mert ugye az Ion szintén nem EU modell, illetve nincs belőle ilyen verzió, míg a Samsungból van). A T-Mobile jelenleg kizárólag 1800-as frekvencián adja az LTE-t, de erre amúgy a 800-as és a 2100-as frekik vannak. Ezzel szemben az S II LTE pont ezt a három frekit támogatja, tehát ha majd később kiépülnek a hálózatok, ezzel sima ügy lesz azokat használni itthon vagy EU-ban, mert mindegyik EU frekit támogatja. Emellett az Ion persze nem gagyi cucc, de ha meg levesszük az LTE-t, akkor egy Xperia S-t kapunk, ami ugyan nem fém, de olcsóbb is.
Amúgy az Ion fotói messze nem jobbak, úsznak a zajban és közben sok részletet el is mos a szoftver (tudom, a cikkben nem ez van leírva, azt nem én írtam, de nekem ez a saját véleményem, érdemes megnézni egymás mellett a kettőt). Nézd meg a fákat pl. hogy néz ki az Ion képein, és hogyan az S2 LTE-nél.[ Szerkesztve ]
Mobilaréna (2010-2017)
-
Rusi
senior tag
Úgy látom, senki sem vett észre egy apró, ám elég fontos momentumot, úgyhogy mégegyszer leírnám: a Samsung Galaxy S II LTE tavaly novemberben került piacra (igen, ez egy európai piacra szánt készülék, ezért is kapható többek között Svédországban hivatalosan, az ottani Samsung honlapon is fent van). Hozzánk most jutott el, és ugye csak szürkeimportban, GSM boltokban kapható. Ez és az LTE a két fő oka a magas árának, ami szintén le is lett írva. Viszont azt is leírtam, hogy az árától elvonatkoztatva adom meg rá az Ajánlottat, azon egyszerű okból, hogy JÓ telefon. Nincs benne tízmagos proci, meg 10 giga RAM, meg 600 gigás SSD, mégis tökéletesen megfelel az igényeknek, adatátvitelben pedig tényleg csak a (nálunk, sőt egész Európában hivatalosan nem kapható!) One XL lehetne az egyetlen ellenfele. Csak épp a One XL 2012 májusában került piacra, ami erős fél év különbség (és akkor a Sony Ion mikor is jött? És akkor mikor jelent meg az ICS?. A One XL ellenfele az S3 LTE verziója lesz, ami igazából már létezik, csak épp abból nincs még EU változat. Jah, az meg csak mellékes, hogy a One XL alapból nem EU frekvenciákon viszi az LTE-t, szóval bukó.
Megint előhozzátok ezt a "támogatásból élünk" dumát, ami ugyanolyan unalmas, mint eddig volt. Nem a gyártók támogatásából tartjuk el magunkat és legfőképp SENKI nem fizet nekünk azért, hogy "finomabb" cikkeket írjunk bizonyos márkákról vagy termékekről!
Mobilaréna (2010-2017)
-
Rusi
senior tag
válasz Bambalazs #22 üzenetére
Úgy lesz korlátlan, hogy a 200 mega mellé megrendeled 990-ért az 1 gigás kiegészítő opciót. Ezzel egyrészt 1,2 giga lesz a havi kereted, másrészt megszűnik a MédiaMánia túlforgalmazási része és a keret meghaladása esetén csak lassítás lesz. Valamint az sem rossz dolog, hogy a 7,2 Mbit-es sebességkorlátot is kikapcsolják, így lehet hasítani akár 21 Mbit-en (ahogy tettem azt én is ezzel a telóval).
Mobilaréna (2010-2017)
-
Rusi
senior tag
válasz littlelion21 #16 üzenetére
Direkt írtam, hogy az árától elvonatkoztatva adtam neki az ajánlottat, illetve az is le van írva, hogy igen, nagyon drága, többek között azért, mert itthon nem kapható. Most akkor azért, mert valami itthon nem kapható hivatalosan, de egyébként korrekt, komolyabb gyengeségek nélküli készülék, akkor az nem is lehet ajánlott?
Valamint az is le lett írva, hogy ez a készülék tavaly ősszel jelent meg, ezzel együtt most, 2012 közepén is megállha a helyét és pl. adatátvitel tekintetében abszolút élen jár.
A GB rendszer pedig egyrészt azért nem zavart, mert a Samsung már kétszer is megerősítette, hogy lesz rá ICS (ráadásul épp a következő napok, hetek során jön), másrészt nagyon jól működött ezzel is. Nem akadozott, nem fagyott, gyors és stabil volt.Mobilaréna (2010-2017)
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XIAOMI 13T PRO 512Gb Mobiltelefon
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- iPhone 13 kék (Blue) 128GB, kártyafüggetlen (94%-os akkumulátor)
- FOXPOST AZ ÁRBAN! Nokia G50 4/128Gb Független - Repedt kijelző - Megkímélt állapot
- FOXPOST AZ ÁRBAN! 3DB Samsung Galaxy A51 4/128GB Független - Repedt Kijelző - Megkímélt állapot
- FOXPOST AZ ÁRBAN! iPhone 11 64Gb Független - 87% Akksi
- Samsung S23 Green 5G Kártyafüggetlen 2026.07.18-ig garanciás Gyönyörű állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest