-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
HUNPablo #16931 üzenetére
Az hát!
Egy Ikon 200 előfizetés miatt vettem csak, meg hogy amíg jön az SGS4 addig olyan gépem legyen, aminek az ára nem fog annyit esni, mint a Note-é. Igazán csak akkor látszik, mennyire nincs kereslet a Note-okra (beleértve a Note 2-t is!), amikor el akarod adni. Nem véletlenül vannak már 7etvenXezerért itt a HA-n is.
Az GalaxyS-ek pörögnek még most is, azokból meg egyenesen kevés van, és már egy éve tartják az árukat.Amúgy i5... 3,5 éve használtam utoljára iOS-t, akkor egy 3GS-em volt, az S2 mellé, de eladtam, mert nem kellett (ajándékba kaptam). Illetve tavaly volt iPad2-m egy munka miatt, de az más, mert azt otthon használtam.
Megnéztem, hogy a leggyakrabban használt appok megvannak ott is, legfőképp a böngésző érdekelt, mert elég háklis vagyok erre. Szerencsére a Dolphin Browser létezik iOS-ra is, egész jónak tűnt. De csak tűnt, mert míg nálunk 9.3-as van, ott még csak 7.0. És ahogy néztem a többi böngészőt, nagyjából az Opera Mini színvonalán vannak. Mintha abból a rendszerből nem lehetne többet kihozni, vagy nem is tudom.
És sorra a többi.A Shazam, a SoundHound, videolejátszók, képnézegetők: mintha önmaguk paródiája lenne! Amelyik jó, az szarásig van reklámmal, már-már olyan szinten ki van minden hegyezve arra, hogy fizess, hogy komolyan idegesítő. Nem sajnálom a programokra a pénzt, de egy csengőhang 400Ft... és minden ilyen. Még nem ismerek nyilván minden lehetőséget, de már most borítékolom, hogy aki azt állítja, hogy az AppStore-ban minőségibb és jobb programok vannak, az hülye. Tehát aminek van itt is, ott is megfelelője - mármint konkrétan mindkét platformon elérhető -, az Androidon sokkal jobb!
És vicc az egészben, hogy a legjobban pont a Google szoftverei működnek! Azok nagyjából ugyanolyan jók, mint Android-on.No de ami jó: az akkumulátor olyan jó, hogy két nap után el is felejted, hogy oda kell rá figyelni. Nap közben rápillantok és ilyen 96%-okon van. 8-10 óra kijelzőhasználat simán megvan.
A kijelző egy csoda, SAMOLED után is meg kell emelni a kalapot. A magas PPI-érték miatt köröket ver a vonalélesség az összes eddigire, leszámítva a FullHD-s szörnyeket, de olyat még nem próbáltam.
És hát a fényerő... az kb. a 3x-osa a Note-énak, ill. este olyan jól le lehet venni, hogy azt mi már csak ScreenFilter-rel tudtuk, ráadásul tényleg csak a fényerő csökken, nem szürkül be.
A betekintési szög is jobb, mint a SAMOLED-é. Hiába 180 fok mind a kettőé, a Samuk már 150 fok környékén elkezdenek színesedni, torzulni. Ez nem, bár igazából ez nem is fontos, csak föltűnt. Érdekes módon a feketéje sem rossz, még oldalról sem. Tényleg azt kell mondanom, hogy a modern IPS technológia fej-fej mellett halad a SAMOLED-del!
A hangminőség mind telefonáláskor, mind kihangosítva, ill. zenét hallgatva tökéletes. Alapból.Használni a készüléket is nagyon jó! A telefon funkciók egyértelműek, gyorsak, pont minden kézre áll.
A billentyűzet hiába feleakkora, mint amit a Note-on használtam, egyszerűen lehetetlen melléütni, nem tudom hogy csinálják! (de sajnos a billentyűzetet nem lehet lecserélni, emiatt nagy mínusz jár neki)A kamerája szerintem jobb, nem is feltétlenül a képminőségében, hanem a sebességében. Sötétben is simán fókuszál azonnal, nem úgy mint a tepsink.
Amitől agyvérzést kapok: az iOS egyik filozófiája, amely szerint egyszer állítsd be, oszt' jó lesz örökre. Mi, doridon nevelkedett és szocializálódott gyerekek ezt utáljuk, mert nem lehet a BT-t, GPS-t, WiFi-t ki-bekapcsolgatni könnyen. Engedtem hát az erőszaknak és mindent bekapcsoltam. Tulajdonképpen meg lehet szokni, mivel elég jó az akkumulátoros üzemidő, idővel nem fog már idegesíteni, hogy fölöslegesen megy valami.
A másik hátbadöfés az a rohadék iTunes szoftver a PC-re. Na abban megtalálni valamit még nekem is percekbe telik, pedig nem most kezdtem az ipart, ill. mindig is jó voltam az ilyen dolgokban. Úgy tűnik, tényleg nem én vagyok a célközönség.Rettentően hiányzik legalább a vissza gomb, a menü annyira nem.
A GPS-t nem tudod, mikor működik és mikor nem. Csak "helymeghatározás" van. Ha ezt nem aktiválod, akkor még a tornyok alapján sem ad át információt az appoknak. Végülis...
Hiányzik még a hálózatkezelés. Vannak rá fizetős programok, de azok is csak egy elszigetelt világban működnek, nem lehet keverni az így feltöltött fájlokat a telefonon iOS-által kezeltekkel (pl. fényképező képei, csengőhangok, háttérképek, stb.). Tehát ha egy hálózatot kezelni képes programot elindítok, akkor az le tudja játszani mondjuk a NAS-ról a videót, de csak "magán belül", tehát a belső player-rel, képnézegetővel, nem az iOS-ra telepített erre alkalmas szoftverekkel. És ugyanígy, ha USB-tárként használom a telót, az is teljesen izolálva van a többi állománytól, nincs átjárás.
A "launcher" egy kalap szar, kb. semmit nem tud a mappákba rendezésen kívül. Widgetek felejtősek, ez másik mínusz pont, de azért annyira nem is hiányoznak. Igaz, keveset használtam: egy órát meg egy naptárat.
Egyébként az egész csili-vili, tényleg lefolyik a kijelzőről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest