- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ Note 3
Olvasd el a topik összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
válasz fujifilm1 #25992 üzenetére
Igen, azt elfelejtettem a kamera szidása közben megemlíteni, hogy képekre értettem leginkább, videókban nagyon ott van, én rászoktam az 1080p 60fps-sel való ("gördülékeny mozgás") videózásra Note 3-nál, nagyon szép tud lenni a végeredmény. Note 4-nél viszont hasznos az optikai képstabilizátor videózásnál, eltűnt a Parkinson kór a videóimból.
Leírom ismét, ha valaki teljesen meg van elégedve a Note 3-mal, annak nem érdemes váltani, a világot nem váltja meg a Note 4, de amiben jobb, abban kétség kívül jobb
SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
Ha 1440p-s videót nézel a Note 4-en, egyszerűen lemászik a videó a kijelzőről. Megfelelő tartalmak megjelenítése esetén igenis kijön a nagyobb felbontás előnye, mondom ezt én is úgy, hogy a Note 3 kijelzőjét is imádtam, anno a kijelző miatt váltottam Note 3-ra. De most jobban szeretem a 4 kijelzőjét.
Kamera (még mindig...): A Note 3 kamerája egyszerűen tényleg sokszor csapnivaló minőséget produkál. Lehet vele kifogástalan képeket készíteni, de ahhoz szikrázó napsütés és stabil kéz szükséges. Amíg megvolt, rendszeresen szidtam a kamera miatt, nekem ez volt a készülék gyenge pontja.
Én kijelzőmániás vagyok, önmagában ez elég indok volt a váltásra, de a sokkal jobb kamera eggyel több indok volt. Ezt leszámítva tényleg baromi jó készülék a Note 3, alapesetben nem indokolt a váltás, nekem viszont megérte.
-
baladam86
aktív tag
válasz tome0001 #24089 üzenetére
Látszik, hogy nem volt térerő egy-két alkalommal, ilyenkor folyamatosan hálózatot keres, az szépen tud meríteni, illetve még a médiaszerver lehet ludas, ha esetleg nem tudja pl. a memóriakártyán indexelni rendesen a fájlokat egy sérült fájl miatt. Ezekből a képekből én ennyit látok, de a szakértők majd kiegészítenek
-
baladam86
aktív tag
válasz Locutus #24051 üzenetére
Motorola is szereti az Amoled-et, bár Amoled és Super Amoled között azért van különbség a Samoled javára.
Nexus 6 és Droid turbo szimpi, de nem egy Note.Note 3-Note 4 vitához annyit szólnék, hogy ésszerűen, logikusan belegondolva nyilván nem éri meg a csere. Nekem speciel megérte, nagyobb örömmel használom a Note 4-et, és ez nem azért van, mert nyugtatom magam az árkülönbözet miatt, a kejlző és kamera miatt megérte. De ez az én véleményem, ti meg csak irigyek vagytok
-
-
baladam86
aktív tag
válasz Bagoly81 #19947 üzenetére
Már nem azért, de mivel speciel nálam semmi baja nincs a készüléknek se szoftveresen, sem máshogy, a frissítéseket tekintve nekem aztán hót mindegy, hogy 4.4.2/4.4.3/4.4.4 van éppen a készüléken, ezek a frissítések szinte semmi újat nem hoznak. Főverzióváltásnál viszont a Samsung is élen jár, a csúcsok elég hamar megkapják. Amíg megbízhatóan működik, addig minek újabb frissítés?
Android L-t jövő héten kedden, pontban 11:00-kor lehet majd letölteni.
-
baladam86
aktív tag
válasz galaxy07 #18267 üzenetére
Szia!
Note 3-hoz szerintem nem igazán van instabil, megbízhatatlan ROM, gyári beállítások visszaállítása megvolt? Ha nem, szerintem csinálj egyet, ha még mindig nem jó, kipróbálhatsz egy újabb másik ROM-ot, csak ugye arra vigyázz, hogy a downgrade ugrasztja a KNOX számlálót.
Egyébként mik a problémák Nálad?
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki szereti a szép videókat, akkor próbálja ki "gördülékeny mozgást" használva felvenni a videóit, mert ugye így 60 FPS-sel veszi fel a videókat, és bámulatos a minősége. Annyi hátránya van, hogy nagyobb helyet foglal, nálam egy 15 perces videó nagyjából 3 GB lett, ami nem kevés, de a látvány kárpótol. A telefon ugye gond nélkül lejátssza, TV-nek már meggyűlt vele a baja, mert kicsit akadozott, de a számítógép is le tudta játszani akadásmentesen. Szóval gördülékeny mozgásra fel!
-
baladam86
aktív tag
válasz Hauptmann #17668 üzenetére
Én múlt héten töltöttem le a Sygic-et, 1 hétre kellett Amerikában, addig ingyenes a próbaverzió pont, viszont annyira megtetszett, hogy a mostani nyári leárazás keretében meg is vettem a teljes világtérképet, 50 Euroért szerintem megéri. Tudom, hülye vagyok, hogy fizettem érte, de tényleg nagyon-nagyon jól használható, nekem jobban bejön, mint a hárombetűs valaha. Úgyhogy mostantól én Sygic párti vagyok.
-
baladam86
aktív tag
válasz iSonic #15451 üzenetére
A kijelzőidő szinte csak netezéssel ment bele, külön widgetet meg azért használok az akkura, mert ez kiírja a hőmérsékletet és a feszültséget is.
szerk: valóban ez egy kíméletesebb használat, de egyáltalán nem rettegtem, hogy töltő közelébe kerüljek, a következő tervem, hogy kihozzak egy 10 órás kijelzőidőt, ha sikerül, megmutatom
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
Rég volt már üzemidős téma, ez azért nem olyan rossz szerintem, pláne úgy, hogy semmi nincs fagyasztva, törölve a gyári bloatware-ek közül. banhammer, egy not bad meme-t kérnék válasznak
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
válasz joey04 #14522 üzenetére
Tényleg, őszintén, mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, hogy miben van jó IPS konkrétan, mert amit én eddig láttam, és jónak mondták, azt eddig mindig megette az az AMOLED, amivel összehasonlítottam. És ezt nem csak az én szemem látta így, hanem az IPS tulajdonosa is. És amit láttam, annak hiszek. De tényleg érdekel, hogy mibe raktak jó IPS-t?
-
baladam86
aktív tag
válasz jagelo #14513 üzenetére
Milyen jó, hogy a Displaymate.com oldal a valaha készített legjobb kijelzőnek titulálta a Note 3-at a megjelenés utáni teszteléskor, ezt a címet bitorolta el most az S5 kijelzője, mivel annak egy hangyanemiszervnyivel jobb a kijelzője csupán. Az IPS LCD egy kiforrott technológia, bevált, működik, míg az AMOLED még mindig nem érte el végleges határait, sokkal fiatalabb, és szerintem már beelőzte az IPS-t régen. SII óta AMOLED párti vagyok, SIII, S4, majd most Note 3. Az én szememnek ez szebb, de a tudományos teszt is ezt bizonyítja
-
baladam86
aktív tag
A lehetőség számodra is adott, ugyanazt a készüléket használod
Egyébként rengeteget számít, hogy van-e utómunka az elkészült képeken, a linkelt XDA topikban többen írják, hogy valamit azért módosítottak utólag, vagy effektet használtak, azért néznek ki ennyire szépnek.
-
-
baladam86
aktív tag
Sok-sok hányingert keltő sötét, életlen, homályos fotó után végre visszatért a bizalmam a kamerába. Ha van fény, és mozdulatlan amit szeretnénk fotózni, ilyet is lehet:
TulipánSII, SIII kamerás teljesítményben sokkal jobb volt, S4-nél érződött a visszaesés, a Note 3 meg rengetegszer kiborított már, de van még remény
szerk: Dropbox valamiért jobban látta elforgatni, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
-
-
baladam86
aktív tag
Srácok! Egyszerűen a kamera szoftver bélsár, előlapi és hátlapi kamerával is sokszor olajfestményszerű a hatás, hardveres problémát én kizárnám, nem olyan rossz az a fő kameramodul, S4-gyel nagyon jó képeket tudtam lőni, és ugye a cucc elvileg ugyanaz a Note 3-ban. Én még reménykedem a kameraszoftver frissítésében/javításában.
-
baladam86
aktív tag
válasz fojtviki #8656 üzenetére
Speciel én a telefonon szoktam torrentezni, így egyszerűbb lenne átmásolni a dolgokat, SIII-nál anno sokszor használtam. Utálom csak ezért bekapcsolni a laptopot, ez így sokkal egyszerűbb, másrészről meg akár direkt a vinyóra is le tudnám tölteni a dolgokat, ezzel sem terhelve a belső memóriát a sok írás-olvasás-törléssel. Van egy 64 gigás kártyám, amit az első behelyezés után kinyírt a Note 3, nehezen, de sikerült visszaszereznem a fájlokat róla, majd leformázni telefonnal, de azóta megrendült a bizalmam. Hát, ezért kérdeztem Banhammer válasza sem rossz egyébként...
Köszönöm akik segítettek!
Szerk: Éjszaka nem merült egyetlen százalékot sem a telefon, direkt megnéztem, bát kitkat update után nyomtam egy fr-t, és tegnap újra belaktam. Barátom Note 3-jánál (Vodás), 4.4 update után fr nélkül 8 óra használat, ebből 2 óra kijelzőhasználat, 100%-ról 15-re merülve. Szerintem is érdemes a factor reset. Juhúúú, tag lettem
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
válasz AliceWake #8131 üzenetére
Annyit beszéltek a factory resetről, hogy lassan magam is rákívánok
Eddig, ha volt rá mód, mindig repartos többfájlossal tettem rendbe a telefont, utána rá az új ROM, aztán factory reset, és belakás újra. Most még csak simán OTA-n frissítettem 4.4-re, eddig nálam nincs semmi probléma, de szerintem holnap fr-elek egyet.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz robotnyk #6456 üzenetére
Én kikapcsoltam ezt a funkciót, a google-ös helymeghatározós dolgokkal együtt. Ne tudják merre vagyok Meríteni nem meríti jobban az akksit szerintem, viszont elképzelhető, hogy valamikor ilyen jellegű figyelés beragad, akkor viszont szépen merül.
Fóliafelrakáshoz: Én mindig egy gsm-ben rakatom fel a fóliákat, nem hinném, hogy pormentes a bolt, egy antisztatikus ronggyal mindig letörölgetik a kijelzőt mielőtt felteszik a fóliát, és soha nem marad alatta semmilyen porszem. A gyakorlat ami számít szerintem, pormentes helyszínek nem nagyon léteznek.
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
Nálam ma jártak kijelzőt cserélni, működik a helyszíni javítás note 3-nál is, ha jól vettem ki a srác szavaiból valóban nincs elég alkatrész, 5 szervizesre van 1 telefonhoz való alkatrész szétosztva. Gondolom ez változni fog hamarosan.
-
baladam86
aktív tag
válasz kavics325i #5737 üzenetére
Igen, szemed rendben van
banhammernek külön kiemelveSIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz trapi80 #5731 üzenetére
December 12-én vásároltam. Csináltam több képet, egyet mutatok, amin a legjobban látszik, érdekes, hogy pont vakus képen látni jól a hibát. Nem nagyon feltűnő, de zavaró, a kijelző jobb oldalán kell keresgélni. Keresd a hibát
-
baladam86
aktív tag
Éééééééés... csereérett lett a kijelzőm Alacsony fényerőn, szürke háttérnél a kijelző alsó 1/3-ánál egy szép kis csík látszik, S3-nál ugyanilyen problémám volt, csak ott egy folt látszott a csík helyett. Hívom is a szervizest. Na az ilyenek miatt éri meg a kis felárat a gyártói garancia.
Az a szerencsém, hogy S4-nél nem kellett kijelzőt cserélni, ott csak alaplapot, USB aljzatot és hátlapot cseréltek, sz S3-nál kijelzőt és hátlapot kétszer. Most a Note 3 következik
-
baladam86
aktív tag
Én is S4-ről váltottam, nagyon megérte legalábbis nekem. Tok témához annyit, hogy én a Spigen Slim Armort használom, nagyon drabálissá teszi a telefont, de kevésbé féltem, mint egy Neo Hybridben.
-
baladam86
aktív tag
válasz berigazek #4040 üzenetére
Még S4 után is hatalmas élmény ránézni, pedig az sem volt csúnya. Múltkoriban S2-S3-S4-et tettünk egymás alá, majd ugyanazt a videót elindítottuk, nagyon szép volt az S4. Ezután nem sokkal S4-Note 3 összehasonlítás következett, és az még jobban megerősített, hogy cserélnem kell
-
baladam86
aktív tag
Komolyan nem értem, miért kell idejönni, és összehányni ezt a topikot. Annyira, de annyira szubjektív dolog, hogy kinek mi a legjobb telefon. Szerintem innen mi nem járkálunk át máshova, és osztjuk az észt, illetve hittérítünk.
Kijelző témához csak annyit, hogy pont a napokban volt szerencsém könnyeket csalni egy HTC ONE, egy iPhone 5S és egy LG G2-es tulaj szemébe, mikor összehasonlítottuk a Note 3-mal. Mindegyik csöndben maradt. Ennél több nekem nem kell, mint elismerés, bár én AMOLED párti vagyok, aki meg szidja a túlszaturáltság miatt, az nem tudja ugye, hogy többféle kijelzőmód közül lehet választani, ez a technológia szerintem fejlettebb és drágább, mint az IPS LCD féle megoldások.
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
válasz maximilian4 #3797 üzenetére
Rendes számlát is adtak? Egy rosszul sikerült S3 vásárlás óta nincsenek mélyen a szívemben...
-
baladam86
aktív tag
Ja, Wi-fi-nél fényképezéskor nálam is csíkos a kijelző... Remélem reggel az óra ébreszteni fog!
-
-
baladam86
aktív tag
Csatlakoznék én is hozzátok egy fekete ördöggel (bocs Piwi), az S4-em a Telemaxnál van, és a cserébe adott Galaxy Ace nem igazán felel meg az elvárásaimnak, ezért eldurrant az agyam, és beszereztem a Note 3-at. Vip-phone-nál vásárolt, 2 év gyártói garanciás, 27%-os ÁFÁ-s számlás, korrektek voltak nagyon.
Amíg a készlet tart, a speedshop-nál vannak Spigen tokok, ajánlom figyelmetekbe, vettem egy neo hybridet, illetve egy slim armort, mindkettő nagyon király, a neo hybrid vékonyabb, a slim armor masszívabb, de abban kevésbé féltem a telefont.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 ProductRed 128. GB Független
- Apple Iphone 16 plus 128gb fekete szinben TELJESEN UJ bontatlan FUGGETLENUL elado
- NOKIA G42 5G 6.56" 6/128GB Dual Sim törött de működő kijelző független dobozos eladó olcsón
- Xiaomi POCO X3 NFC 6/64
- Google Pixel 9 Pro, obszidián, 128 GB (kártyafüggetlen) ~2 év gari (26/11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest