- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
Szia,
A többiekkel együtt én is ugyanazt tudnám csak tanácsolni, hivatalos helyről származó készüléket vegyél. Tudom, hogy baromira csábító tízezreket spórolni GSM boltok alacsonyabb árai miatt, bízva abban, hogy nem kerül sor garanciális javításra, de én úgy gondolom, hogy a nyugalom ennél többet ér.
Egyszer vettem kártyafüggetlen telefont bolti garanciával, az egyik frissítésnél a hálózati zár aktiválódott, és persze az én szolgáltatóm SIM kártyáját nem fogadta el. Visszavittem, kértem egy valóban független, gyártói garanciás készüléket, amit szerencsére egy kis ráfizetéssel meg lehetett oldani.
Azóta csak hivatalos helyről veszek telefont, igaz drágábban, viszont amikor eddig garanciális ügyintésére került sor, soha nem volt semmilyen probléma, azóta nem is aggodalmaskodok azon, hogy mi történik, ha esetleg javítani kell a telefont.
Példának okáért: Tavaly pont ilyenkor az előző telefonomat (Note 4, SE Store vásárlás) még érvényes, Samsungnál meghosszabbított garancia keretében elküldtem szervizbe térerő eldobálás miatt. Pár nap múlva írtak egy mailt, hogy az akkumulátor cserére szorulna, mert gyengélkedik, viszont az már nem garanciális, de ha kifizetem az akksi árát, kicserélik. Nem kértem az akksicserét, kértem, hogy szállítsák vissza nekem a készüléket. Naivan azt hittem, hogy az akksira fogják a térerő problémát, és mivel az már nem garanciális, hozzá sem nyúlnak a telefonhoz. Baromi csalódott voltam, nem így ismertem a Samsung szervizes hozzáállását.
Aztán amikor kibontotttam a csomagot, meglepődve tapasztaltam, hogy konkréten egy vadi új Note 4-et hoztak vissza a régi akksival (aminek nem kértem a cseréjét), úgyhogy később rendeltem hozzá egy új akkumulátort.
Az egész sztorinak az a lényege, hogy én nagyon elégedett vagyok emiatt a Samsung szervizzel, ez az amit egy GSM bolt soha a büdös életbe nem csinálna meg.
Summa summarum, nyelj egy nagyot, nyúlj egy picivel mélyebbre a zsebedben, főleg egy ilyen árú telefonnál nem érdemes rizikózni egy kis megspórolt pénzen.
-
törölt tag
SES a legjobb hely. Kiszolgálás, ügyfélcentrikusság miatt is. 1 éves gyártóit nem fogsz találni, mert vagy 2 év, vagy nincs rá. A bolti garancia jobb(?) esetben a TMXnél landol ami sok esetben egyenlő a le se írom mivel. Nagyon sok a rossz tapasztalat, de ők a hivatalos szervizesek. A Samsungnak vannak saját szervizei a SES-ekben, de ha minden igaz, ők is TMXes emberkék, talán nagyobb követelménnyel. Rosszabb esetben saját erőből oldják meg a javítást a sufni gsm-ek, ki tudja milyen eredménnyel. Harmadik(pl Alza) külföldre viszi ki, sokat várhatsz a javításra, kérdéses eredménnyel.
-
Szia,
Sztereóban rögzít hangot (minden módban): Link
Az összefoglalóban megemlítettem a létező és a hazánkban hivatalosan elérhető színeket, a Metallic Copper valóban nem kapható itt, a kék viszont igen, de attól még abból is hozhatnak be külföldről nem XEH (Hungary) régiósat -- szerintem azt is teszik, ha már olyat is beszereznek, ami nálunk nincs, ebből azt sejtem, hogy nem hivatalos hazai viszonteladóról van szó. -
Taci
addikt
Szia!
Metallic Copper a szín hivatalos neve, és elvileg (egyelőre) csak Indiában kapható hivatalosan.
A hangrögzítés pedig egészen biztosan sztereóban történik, videofelvételnél biztosan, mert az összehasonlító teszteken, amiben a Note-ok és az iPhone-ok is szerepeltek (X és azelőttiek), rendre kiemelték, hogy az iPhone az egyetlen, ami még mindig csak monóban rögzít (XS óta már az is sztereóban).
-
A Bixby Home kikapcsolható, a gombos indítás meg ahogy a kapcsolódó témában is írtam, átállítani kétszeri megnyomásra, ha esetleg a véletlen indítástól félsz.
Az üzletekben kiállított készülékekre én is írtam ott a demo, valamint a boldog és boldogtalan által elnyomkodott szoftvert, így azokból kár kiindulni, vagy bármiféle következtetést levonni.
Ha a Note9 képbe került, akkor nem vennék már S9+-t, mert a tollon kívül is sok előnye van a Note-nak.
Ahogy írtam is korábban, az iPhone X esetén nekem nem tetszene, hogy videózáskor csak monó hangot rögzít. -
törölt tag
Normál használat mellett nem ég be. Ha full fényerőn megy valami sokáig, az beéghet. Automata fényerőn nem hiszem. Folyamatosan fejleszti a kijelzőit a Samsung, egyre jobbak, nekem a Note3-at sikerült beégetni, de az nem a véletlen műve volt.
Nekem ez az első telefonom amiben nem tudok kivetnivalót találni. Na jó, az automata fényerő nem tetszik, sokat kell igazgatni.
-
Beégéstől nem kell félni, hosszú idő alatt magas fényerőn ég be ott, ahol mindig ugyan azt jeleníti meg. Ha sofőr vagy s egész nem megy a Waze akkor be fog égni ez az, de nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző a felhasználókra. Az LCD meg besárgul, ezt minden LG felhasználó tudja
Arra viszont készülj, hogy tollal írni egyáltalán nem gyorsabb mint kijelzőn qwerz gépelni -
-
Taci
addikt
Milyen ajánlásra számítasz egy Note9-topikban?
Amúgy attól függ, milyen igényeid vannak, milyen funkciók fontosak számodra. Ha kell a toll a jegyzeteléshez, rajzoláshoz, bármi máshoz, akkor egyértelműen a Note.
Ha nem kell, akkor is szólhat a Note mellett pár dolog, akár a mérete, formája is. Ez már egyéni preferencia kérdése.De hogy itt kb. senki nem fog téged a Huawei-vonal felé terelni, az szinte biztos.
Egyszerűen mert a Note9 topikjában vagy.
Amúgy ahogy a Mate 20 Pro topikját olvasom, ha a videózás fontos, akkor a Huawei-eket annyira ne erőltesd (saját tapasztalatom nincs vele). (Pl. egy tapasztalat, vagy egy másik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest