Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyuri81

veterán

válasz HMárió #16418 üzenetére

De akkor a DEX padot is vinned kell. Magyarul táska nélkül sehová se mész?
    - Nem, van type c- hdmi átalakítóm is, amin működik a dex. ( kb 3cm-es átalakító)
    Szerinted hány ember tud munkahelyen netflixezni, meg PC-zni?
    - Nem írtam, hogy a munkahelyen filmezzen bárki is :) Van otthon több tv-m, monitorom amire pillanatok alatt rádugom és megy a műsor. Illetve vittem már rokonokhoz is...
    És mi fontos lehet, amit telefonon nem lehet elintézni?
    - Nem a fontosságon van főként a hangsúly, hanem inkább a nagyobb képernyőméreten tv vagy monitor esetén, ergo kényelmesebb...

• Somatom

veterán

válasz HMárió #16418 üzenetére

A DeX padot nem én írtam. Kezdetben egy külön hardver kellett a DeX megjelenítéshez. Ha jól tudom, akkor Note 9 -től maga a teló állítja elő a DeX megjelenítést. Ezért elég hozzá egy HDMI adapter. Persze, úgy nincs töltés. Elméletileg lehetne, de HDMI -n keresztül a TV nem bírná a kraftot. Én a multiport adaptert preferálom.

A másik részt nem is értem. A leírt jelenségből arra következtetek, hogy webszervert használsz a hálózati átvitelhez. Nem a legszerencsésebb átviteli protokoll. Nekem NAS -om van, amin belső hálón SMB -t használok, távoli eléréshez pedig WebDAV -ot. De, szóba jöhet még az FTP is. Mindhárommal lehet mappákat is másolni. Telón MiXplorert használok. Többablakos fájlkezelő. Szerverként FTP -t hoz létre, kliensként pedig elég sok protokollt ismer. Többek között Web, WebDAV, FTP, SMB, Gdrive, stb. Működik a drag and drop átvitel, tehát akár mappákat is tudok áthúzással másolni helyi, vagy hálózati elérési útra. A teló hotspotjának belső IP -jén is tudja futtatni a szervert, úgyhogy akár router nélkül, közvetlenül a két eszköz között lehet másolni, vagy akár videót streamelni. Szvsz. user error, hogy ezek neked nem mennek.

Új hozzászólás Aktív témák