Új hozzászólás Aktív témák

• rep3at

őstag

Nekem pontosan egy hónapja van meg a készülék, jöjjenek az én tapasztalataim:

A méretet szokni kell, tényleg egy nagy tégla de számomra többször jönnek jól a nagy kijelző előnyei mint a hordozhatóság viszonylagos nehézségei, meg hát a ceruzához is kell a nagy kijelző, így van értelme.

A biometrikus feloldás nekem is nehézkes, az elején úgy emlékszem jobb volt, van hogy inkább jelkóddal oldom fel. Az arcfelismerés a legritkább esetben old fel, még talán az ujjlenyomat, ha már muszáj, mondjuk volt olyan időszak hogy kikapcsoltam mindkettőt. Nem vagyok idegeskedős ember, ezek az apróságok nem tudnak felhúzni..

A hardveres erő számomra tökéletesen megfelel, elviszi a kedvenc játékaimat simán, ezen a téren maximálisan elégedett vagyok, az UFS tároló és a RAM is tökéletes.

A fényképező olyan felemás, néha nagyon jó minőséget produkál, néha valahogy nem találja fel magát az algoritmus. Mivel az én példányomon az ultraszéles látószöget homály fedi, ezért csak a két másikról tudok érdemben nyilatkozni (sajnos). A nappali képek kifejezetten jók, gyönyörű színek és kellemes részletesség jellemzi őket. Napkelte / napnyugta is nagyon rendben van, ez a terület pipa. Este már jóval bizonytalanabb a helyzet, a lámpák fényei hajlamosak nagyon becsillanni és a fókusz is ide-oda ugrál sokszor. Nem használhatatlan, de láttam már sokkal jobbat is. Az optikai stabilizálás ilyenkor nyilván sokat segít. Az ilyenkor botrányos minőségű keresőkép ne tévesszen meg senkit, a végeredmény jobb lesz.

Saját képek

Külön kiemelném az S-Pen távkioldó képességét, ez Hyperlapse videóknál és éjszakai képenkél életmentő, akár még lesifotó/videózásra is alkalmas így az eszköz :)

A videóminőség számomra tökéletesen kielégítő, sajnos a szuperstabil mód nekem az ultraszéles miatt kiesik, a célnak megfelel végülis. A gyorsított és lassított felvételekkel és a különböző módokkal elég jól el lehet szórakozni, sok esetben igen látványos eredményekkel.

Az előlapi kamera kifejezetten szép képeket tud összehozni, erre most példát inkább nem teszek fel, higgyetek nekem..

A szoftveres felhozatal számomra teljes, a szolgáltatások minden igényt kielégítenek, külön tetszik hogy a bekapcsológombhoz műveletek is rendelhetők (pl. dupla nyomásra bekapcsol a vaku). Nem mondom hogy a legszebb gyártói rendszer az One UI, de a Lite lekerekített formájához kétségkívül jobban illik mint a "sima" szögletesebb formatervéhez.

Az akku, nos az egyik legszerethetőbb pont. És igen, valóban le lehet meríteni ezt is egy nap alatt, de akkor rendesen kell izzasztani. Ritka az olyan telefon ahol nem kapcsolgatom ki az éppen nem használt dolgokat, ebben az esetben szinte soha. Nekem különösen fontos a készülék ezen tulajdonsága, sokat utazok és kirándulok, nagyon jól jön ilyenkor hogy akár fél akksival is röhögve el merek indulni egy fél napos túrára. A gyorstöltés is nagyon hasznos tud lenni, ha egyszer kipróbálod már nem akarsz mást, ezt a részt már az S7-ben is szerettem. A vezetéknélküli töltés felesleges számomra, alig használtam régebben is.

Az S-Pen, nos. Nehéz hozzászokni hogy van, de utána azt veszed észre hogy természetes lesz ha jegyzetelsz vagy felvázolsz, jól tud jönni, a bt miatt pedig az irányítás szempontjából is hasznos. Nem egy dealbreaker de nagyon sokat hozzátesz az élményhez, barátnőmet több órán át le tudja kötni :)

Ne haragudjatok, kicsit hosszú lett, de mondom ha már belekezdek akkor adjuk meg a módját. ha valakinek esetleg valami kérdése van, tegye fel, ha lesz akkor én is így fogok tenni.

Új hozzászólás Aktív témák