- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlytoo
senior tag
válasz
eladogeppc #3452 üzenetére
A világért sem akarnám szétoffolni a topikot, de talán ez egy olyan információ, amiről túl keveset beszélnek és közel sem annyira elhanyagolható téma. Mivel AMOLED panellel szerelt a készülék és PWM-et használ, így talán nem is baj, ha látják, olvassák azok, akiknek erre fokozottabban oda kell figyelniük. Akik akarnak ebben a témában olvasgatni, azoknak már áll a rendelkezésére anyag az interneten. Magyarul: Impulzusszélesség-moduláció . Nagyon sok ember keresi fel az orvost általános közérzet romlás, fáradékonyság, fejfájás, émelygés tünetekkel. "Biztos az időjárás", "Kicsit stresszesebb voltam az elmúlt hetekben", "Nem aludtam eleget", "Nem ittam elég folyadékot". Félre értés ne essék, ezek is okozhatnak ilyen tüneteket, de amikor a tünetek nem nagyon akarnak múlni, akkor ráfogják valami mentális kilengésre és tömik gyógyszerrel a beteget, mintha az bármit is megoldana. Fel sem merül a legtöbb emberben és köztük van a kezelőorvosban sem, hogy ezt okozhatja képernyő ártalom is. Az utóbbi években megszokszorozódott az ilyen tünetek száma és párhuzam vonható a megnövekedett telefonhasználattal. A gyártók már elkezdtek vele foglalkozni- a Samsung még nem nagyon-, de ez akkor is tényező.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
eladogeppc #3444 üzenetére
Az ember szeme nem kijelzőt hivatott bámulni. Ha már a technika idáig fejlődött, akkor valahogy meg kell oldani, hogy ne okozzon annyi kellemetlenséget. Ne vonj párhuzamot a PWM-nél használt frissítési rátával és a kijelző képfrissítésével. A note 10 60Hz-es kijelzővel rendelkezik és ha jól tudom -persze ebben tévedhetek- 240Hz-es a frissítés, ami a PWM-hez köthető. A kettő nem ua.
UI.: Az emberek nagy százalékának baja van tőle. Csupán csak kevesen vannak azok, akik ezt tudják is, hogy mitől.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
eladogeppc #3432 üzenetére
Ja. Pláne, ha amúgy a telefon baromira tetszik neked, csak épp nem tudod használni, mert fél óra után lerobban a fejed a helyéről.
-
Carlytoo
senior tag
Most egy kicsit tudom ,hogy ez így panaszkodós, de nem értem a Samsungot. Tudják, hogy ha kevesen is vannak olyan emberek, akik érzékenyebbek a PWM-re. Igazából a PWM általánosságban véve is egy káros dolog. Miért nem jött még egy olyan frissítés, ami engedélyezi a DC dimminget? Más gyártó bezzeg meg tudta oldani.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
Parallaxis #3394 üzenetére
Köszönöm a tippet. Letöltöttem és felraktam, de más telefon kamerájával nézve alacsonyabb fényerőn ugyanúgy villog.
-
Carlytoo
senior tag
Sziasztok,
Van-e esetleg pwm-re vonatkozó beállítás a telefonon? (Note 10). Sajnos érzékeny vagyok rá, de meg szeretném tartani nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Xbox Series X|S
- Magyar az űrben
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged