- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1805 üzenetére
Poweramp - kicsit drága volt, de szerintem megérte.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1803 üzenetére
+(#1801) akipatox
Jó kérdés
Mondjuk nem játszom a telefonon, szinte csak email, chat (whatsapp, messenger) meg zenehallgatás megy.
A kugli vackaiból meg keveset használok. A Play áruházban a frissítés kézire van állítva, a beállításokban mind a samsung, mint a google backup off.
Nem navigálok, tehát gps off, blútyúk cuccom nincs, tehát az is off, ahogy az nfc is. -
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1752 üzenetére
Ami nem azt jelenti, hogy WP-n nem ment az adatgyűjtés
Inkább csak az, hogy ott nem volt normális akkufogyasztás-visszajelzés.
Egyébként sok helyen panaszkodnak erre a Play servicére.Ja, még egy. Nem tudom fontos-e. A Play áruház beállításaiban kézire vettem az appok frissítését: [kép]
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1750 üzenetére
Rejtély ez az egész Android
Most pl. a Play-szolgáltatások van a listán (a másik nincs), 4%-kal a negyedik helyen. És van még egy Android operációs rendszer (4%) meg egy Android rendszer (3%).
Nem lehet, hogy nálam azért nem zabál annyit a Play-szolgáltatás, mert ki van kapcsolva a gps-em? -
Syl
nagyúr
válasz
Zsoltinho24 #1733 üzenetére
Ha eredeti Samsung ROM-ot raksz fel, az nem ugrasztja a knox-ot. Ám ha már egyszer módosult a knox, akkor azt nem lehet "visszacsinálni".
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
Zsoltinho24 #1615 üzenetére
-
-
Syl
nagyúr
válasz
snikerfreak #1573 üzenetére
Mindegy, csak gyűjjön mán
-
Syl
nagyúr
válasz
snikerfreak #1567 üzenetére
Június után már Q3 van, nem?
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1563 üzenetére
Nem a widget "akad be", hanem a program ikonja.
A háttér csereberét úgy oldod meg, hogy több képet jelölsz ki (beállítások, háttérkép, képernyő lezárása, galériából). -
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1557 üzenetére
Tudsz olyan programról ami időjárás függvényében változó háttérképeket pakol a lock screen-re (like WP 8/8.1)? Mert a J5 alapból csak az előre kiválasztott fotókat tudja óránként cserélgetni.
-
Syl
nagyúr
válasz
troller #1556 üzenetére
Úgy tudom vannak olyan böngészők mobilra amik elbírnak a flash-sel.
Más.
Ha átváltom a telefon témáját, akkor a főképernyőre kihelyezett "S Tervező" ikonja nem követi az aktuális dátumot. Több témát is kipróbáltam és szinte mindegyiknél 31 látszik. Amelyik valami csoda folytán mégis az aktuális dátumot rakja ki, az nem frissül. Érthetőbben: ha ma témát váltok, holnap is "4. szerda" fog látszódni az ikonon -
Syl
nagyúr
válasz
troller #1551 üzenetére
Nagy patkánynak tartom Jobs-ot (mint embert), de ebben a Flash témában igaza volt. Semmi keresnivalója mobilon. Amikor még az Android támogatta, akkor a mobilchipek túl gyengék voltak. Ma már nem lenne vele sebességgond, de a sok biztonsági rés végett nem szabad(na) használni. Nálam desktopon sincs flash player.
Az SD-kártyás dologban igazad van.
Az emberek egyik oldalon köpködnek a Google-re, hogy nem biztonságos az Android, amikor meg belevisznek valami korlátozást, megy a sírás.Bár nekem nem azokkal a "hibákkal" van bajom, amiket a Google elkövet, inkább azokkal, amiket a gyártók mókolnak bele a telefonokba. Például a letilthatatlan gyári programok, amik állandóan futnak és root nélkül képtelenség kipucolni őket. Root-tal meg ugye sokszor ugrik a garancia.
szerk.
Egyébként meg az említett flash playeres eset, ahogy írtam, egy Windows Phone-nal történt. -
Syl
nagyúr
válasz
bigdady #1546 üzenetére
Erre sajnos csak azt tudom írni, hogy nekem ilyet még soha nem csinált. Igaz én Firefoxot használok mobilon (is), nem a gyári böngészőt. Egyszer történt, hogy hosszabb böngészés, meg appok közötti oda-vissza lépkedés közben kilépet a firefox, de ez ugye nem fagyás. Még soha nem kellett kiszednem az akkut.
Van egy "tescogazdaságos" tabletem (a hardver hasonló a J5-höz, de szoftveresen jóval lassabb) de az se akar egy istennek se lefagyni. Pedig megy éjjel-nappal, wifi meg LTE. Firefox desktop módban, teleaggatva kiegészítőkkel, de még csak hibaüzenetet se ad, nem hogy lefagyjon.
Tapasztaltam már olyat a családban, hogy hozzák a telefont (ez a konkrét eset egy WP-vel történt) hogy lefagyott. Nézem, semmi fagyás nincs, csak az egyik weboldal hiányolja a flash playert, a gazdája meg a felbukkanó hibaüzenetre azt hitte lefagyott.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1485 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy járatos a ROMolásban, de szerintem mindent kerülni kell ami nem az XDA-n van.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1476 üzenetére
Attól függ mit tekintünk "hivatalos"-nak. A Samsung oldalról letöltött gyári ROM-ot Odinnal felrakod, szerintem ez is hivatalos.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1474 üzenetére
Maximálisan igazad van!
Nem fogok ezzel most vacakolni. Majd ha jön a 6.0, akkor előszedem a frissítőtoolt, addig ez az 5.1.1 tökéletes. Megy mint a veszedelem, nincs gondom a rendszerrel, az alkalmazásokkal, az értesítésekkel(!!!), nincsenek folytonos animált pöttyök
Amióta megvan (húsvét) csak egyszer volt kikapcsolva, mert lemerült. A hetedik napot 15%-kal kezdtem és estére lemerült, nem voltam otthon és nem figyeltem.
-
Syl
nagyúr
Telenoros telefont is lehet frissíteni? Ha igen, hogy/mivel?
-
-
Syl
nagyúr
A lényeg? Hogy tíz napja ugyanezt kérdezted. Azóta sem volt időd visszaolvasni egy-két oldalt a topicban? Pedig 70-80%-ka arról szól milyen szuper ez a telefon. A Samsung egyik (hanem a) legjobb ár/érték arányú telefonja. Videótesztek szerint pariban van az iPhone 6-tal. Oké, azt egy kicsit erősnek érzem, de tény, hogy piszok gyors egy telefon.
-
Syl
nagyúr
válasz
papsoka #1383 üzenetére
>Téged senki nem kérdezett, mégis belekotyogtál!
Szép ferdítés! Te kotyogtál bele a mi beszélgetésünkbe: 1363-1372
> Még kell néhány év fórumozás hogy megtanuld: ha nem kérdeznek, és okosat nem tudsz mondani, akkor bölcsebb ha hallgatsz!
Gondolom ezt is magadra érted
Persze értem én. A legjobb védekezés a támadás.
És rögtön odaírjuk, hogy "a téma részemről lezárva". Ettől még nem lesz igazad -
Syl
nagyúr
válasz
papsoka #1380 üzenetére
>Csak azért hogy eggyel több hozzászólásod legyen, kár volt!
El vagy te nagyon tévedve
14 éve vagyok tag a PH-n, és nagy ívben lesz*rom a hsz-ek számát!
>Senkibe nem kötöttem bele
Pedig nagyon úgy tűnik. ToniSoprano-val beszélgettünk a futó programokról és a telefon használatának módjáról, és te beböfögted, hogy mi értelme van a repülő üzemmódnak...
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1370 üzenetére
>Brutál üzemidőket tudsz elérni
Ami igaz, az igaz. A Múmia 640 is elment 4-5 napot.
Mondjuk én keveset beszélek telefonon. Főleg whatsapp megy.LTE-n elég alacsony volt a térerő és az itteni javaslatra visszaváltottam 3G-re.
A telefon kb 22-8 óra között van repülőben, azonkívül állandó wifi és mobilnet.
Az automatikus airplane kapcsolást root nélkül szerintem nem lehet megoldani.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1368 üzenetére
Igen, "simán" csak Drive a neve.
A Hangouts-ot nem tiltottam le, de szerintem nem is fut a háttérben, mert még 1x sem indítottam el -
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1366 üzenetére
Biztonsági mentést nem készíttetek vele, mert szerintem az sz*r. Régebben próbáltam, de csak a wifi jelszót és a telepített programok listáját vitte át. WP-n ez sokkal fejlettebb volt, ott még az SMS-eket is mentette
Google fiókhoz a gyári Gmail appot használom, az outlook.com-hoz pedig az MS Outlook programot.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1364 üzenetére
Lejjebb nincs semmi érdekes
A Play szolgáltatás meg soha nem kerül fel az akku listára.
Az állandóan futó/szinkronizáló dolgaim:
- Gmail (1 fiók)
- Outlook (1 fiók)
- ProtonMail (egyelőre csak tesztelgetem)
- Dropbox (photo sync)
- Firefox sync (desktopon és tableten is ezt használom)
- Swype keyboard sync
- Whatsapp (ezt nagyon sokat nyomkodom)
- Messenger (ezt meg nagyon keveset)
- AirDroid
- Időkép nagy widget a home screen-enAmiket letiltottam:
- MS cuccok, beleértve a onedrive-ot és a skype-ot is
- Google Drive, Filmek, Zene
- Samsung Galaxy Apps, Account, Számla
- Weather Daemon -
Syl
nagyúr
Egyetértek. Kellene egy összefoglaló.
(#1331) DrBubo77
A kijelzőidő felét whatsapp szokta összehozni, ami hetente kb 2-3 óra. A többi e-mail, messenger, némi beszélgetés (nem vagyok egy beszélgetős alak). És van még a zene. A poweramp is összehoz pár órát egy héten.
Egyébként ebben az aksiban simán van 7 óra kijelzőidő is (sőt lehet több is). Csak akkor nyilván nincs egy hetes készenlét.(#1332) bbpro
Én is ajándékba kaptam a telenortól. Elsőre nagyon szkeptikus voltam, (nem túl fényes a kapcsolatom a Samsunggal
), de két nap teszt után a Lumia ment apróra
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1325 üzenetére
Guglihoz Gmailt, outlook.com-hoz Outlookot. Ezen kívül fut Whatsapp, Messenger, Dropbox, nagy Időkép widget a főképernyőn. De a futó programok listájában állandóan benne van még az Airdroid, Poweramp, Swype billentyűzet is. Olyan 4-500 mega RAM szabad általában, és soha nem szoktam "takarítani". Se azzal a gyári optimalizáló programmal, se a taszkváltóból nem lövöldözök ki semmit. Újraindítani szintén nem szoktam a telefont.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1293 üzenetére
>Szerintem a legjobb messze a gyári emlékeztető a beállításokban- kisegítő lehetőségek- emlékeztető be.
Húú, ez nagyon jó!
Be is állítottam.
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1279 üzenetére
Én most már bő két hete használom. Elég rendesen teleaggattam programokkal. Méghozzá állandóan futó programokkal is (Dropbox, Whatsapp, FB Messenger, gmail app, outlook app, Airdroid, Poweramp, Swype billentyűzet stb.), és nem akar belassulni. A Samsung valamit nagyon eltalált ezen a masinán. A Lumia 640-et sebességben és megbízhatóságban reggelire megeszi
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1274 üzenetére
Én is azt írtam, hogy nem a hátlap csúszik, hanem a széle
A fekete-fehér meg a szebb-csúnyább természetesen nem eldöntendő dolog. Csak nekem a fekete olyan klasszikus Samsung biliműanyag hatást mutatott, amikor kézbe vettem. -
Syl
nagyúr
válasz
soldi3r #1251 üzenetére
Egy komoly gondja van a készüléknek: vékony és nagyon csúszós.
Ezenkívül pár hiányosság: nincs értesítő led, nincs fényérzékelő szenzor, és....
És pont. Más gondot nem tapasztaltam vele. Cserébe piszok gyors, megbízható.Én a J5-öt ajándékba kaptam a Telenormál és nagyon szkeptikusan álltam hozzá. Volt már dolgom Samsunggal
De olyan pozitív volt a csalódás, hogy az állam még most is keresgélem az asztal alatt!
-
Syl
nagyúr
válasz
Dr Bubo #1247 üzenetére
Jaja
Most is. Már túl vagyok a harmadik napon és 71%-on áll.
Semmi takarékos mód! Mobilnet ON, Wifi ON, két email sync (egy gmail és egy outlook, mármint az app), whatsapp és messenger chat stb., stb.
Egyetlen könnyítés a telefonnak/akkunak, hogy éjjel airplane módba szoktam kapcsolni. -
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1219 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1152 üzenetére
MMS-t indít.
Sima szöveg nálam sincs. -
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1128 üzenetére
Nálam állandóan bekapcsolt wifi és mobilnet mellett van egy gmail, egy samsung mail (outlook.com fiók van benne beállítva), whatsapp, dropbox syncek mennek és első töltés után több mint 6 óra képernyőidőt mértem. Ami azért szerintem nem kis teljesítmény.
-
Syl
nagyúr
Én arra emlékszem, hogy Galaxy SIII-ra a 4.1 után jött a 4.3 (4.2-őt átugrották), ami annyira sz.r volt, hogy pár nap után visszavonták. Később javítva újra kiadták, de akkor is vacak volt. Asszem 4.4 is jött rá, de akkorra már eladtam a telefont.
Ennek fényében félek én kicsit a J5 frissítésétől. -
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1106 üzenetére
Csak aztán ezzel nehogy úgy járjunk, hogy kiadják a 2016-os, 2 giga ramos modellre optimalizált 6.0-át, mi meg ezzel a tavalyi modellel jól befürdünk.
-
Syl
nagyúr
NoLED.
Működik szépen. Jön email, csilingel, kirakja a kijelzőre az ikont.
De!
Számítógépen elolvasom az email-t, a telefonon ott marad az ikon és időközönként csilingel.
WTF?! -
Syl
nagyúr
Sziasztok!
Pénteken a Telenornál egy díjcsomagváltással egybekötött szerződés-hosszabbítás alkalmából kaptam egy ilyen készüléket. Kétkedve nézegettem, mert a korábbi Samsung kütyüimmel (SIII, Tab S 10.1, Tab 8.9) nem voltam teljesen megelégedve.
De két napi nyomkodás után, azt kell hogy mondjam, durván nagyon pozitív a csalódás. Annyira szuper és gyors ez a telefon, hogy a fél éve használt Lumia 640 ment az apróra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Mobil flották
- Sorozatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged