Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3156 üzenetére
Csak 32GB-osat lát max, nem?
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3153 üzenetére
Telepítéskor rákérdez erre a saját tárolókénti dologra?
Ezt a kártyát néztem ki hozzá. Megfelelő ez a sebesség? -
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3151 üzenetére
Véleményed szerint az Android 9-el vagy a Lineage 16-al járnék jobban a tárhely/gyorsaság szempontjából?
Melyikhez van app sd-re áthelyező alkalmazás és hol találok ilyet?
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3148 üzenetére
A 3105-ben említett Android 9.0 Pie ROM-ot én nem találom; csak TWRP és GAPPS van.
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3148 üzenetére
Ez jó lehet az én J500FN (1,5/8GB) telómhoz?
Ezt az Odin-al kell feltenni? Én eddig "tiszta telepítéssel" TWRP-ből szoktam ROM-ot telepíteni.
A Kernert is fel kell tenni a ROM-mal együtt? -
user112
senior tag
Csak azért próbálkoztam az md5-el, mert az általad linkelt oldalon a telepítási word file ezt írta.
A J500FN-hez adott linknél találtam img.tar fájlt és ez pillanatok alatt felment. Így most 3.1.1-1 TWRP van fent.
Gondolom most jöhetne egy ROM telepítés és a root.Melyiket ajánlanád, amelyik elfér a 8GB-on?
Esetleg akinek FN-je van 8GB-al mit használ és elég e neki a hely?LineageOS van a Redmi telómon; belakva 8.5 GB-ot foglal és naponta jön frissítés rá; igaz itt 16GB a belső tár. Úgy látom a rendszer 3,5GB alkalmazások 3GB.
Ha ezt ajánlod, tudnál adni a telómhoz valóról linket?
A 2915-ös hozzászólásban cal84 által ajánlott adoptable_storage_enabler_ashyx_13916.zip fájl érdemes feltenni? Ezzel áttehetők appok az sd-re?
Root-hoz mi kell?
-
user112
senior tag
Függetlenítettem a telót (J500FN, 1.5/8GB). Jóformán semmit sem csináltam még pár bekapcsoláson kívül de már jött egy Samsung app frissítés. És viola, a gyári visszaállítás utáni 3GB-ból 1,8GB szabad terület maradt (Android 6.0.1).
76% tárhely, 53%Ram.Nem várnám meg, hogy minden hely elfogyna, még mielőtt beköltöznék. Tanácsot szeretnék kérni egy optimálisabb rendszerhez.
Szerintetek érdemes ROM-ot cserélnem?
Vagy elég lenne root-al lepucolni pár alkalmazást?
Vagy mit lehetne tenni?A PC látja a telót. Gondoltam teszek fel egy TWRP-t, de nem tudom hogy mi a pontos sorrend és hogy ehhez a típushoz mely linkeken találok megfelelő szoftvereket.
Köszönöm előre is.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Kiderült nem 2016-os a készülékem (Modell: sm j500fn, Android 6.0.1,kernelnél 2017 van, knox 2.6), így átjöttem ebbe a topicba.
Elég kevés a memória a gyári visszaállítás után. Tárhely 61% (3GB szabad a 8-ból), RAM 62% (0,5GB szabad az 1,5-ból, rendszer és alk: 0,85GB). Foglalt hely (alkalmazások) 1,3GB. Az alkalmazások most 100Mb alattiak (kivétel play szolg.) , Word, Facebook alig foglal valamit a használatba vétel előtt.
Egyrészt szeretném függetleníteni (2éves). Flottában lévő személytől vettem újonnan. Én is bemehetek a Telenorba, vagy az illetőnek esetleg a cég kapcsolattartójának kell?
Másik kérdésem az lenne, hogy érdemes e lecserélni a ROM-ot. Mondjuk Office nem kellene meg talán pár egyéb app sem. Nagyobb lenne a tárhelyem? Hamarabb lassulna be?
A (#2962-ban egy elég részletes leírást találtam Sanyamaci73-tól. Ez jobb, mint az én gyárim? Mit tanácsoltok?
Köszönöm.
-
user112
senior tag
Meggyőztetek, belevágtam.
Nagyon szép és finom ez a készülék; érintésre, húzásra nagyon jól reagál.
Egyelőre minden oké. -
user112
senior tag
Köszönöm a józan érveket a többiektől is.
Az alsó kategóriát 50eFt alatt értettem.
Az X5 kamerája valóban gyenge. A J5-nek - legalább is - a paraméterei sokkal jobbak.
És igen, én is úgy látom, hogy bizonyos fórumok majdnem hogy csak a rom cseréről szólnak. Ez lehet, hogy jó dolog, hiszen nagyobb szabadságot ad.
Még annyit kérdeznék, hogy átlagos felhasználónál (nem játékos, nem fb) úgy általában mennyi szabad memória marad az 1.5 G-ból belakás után? Úgy hallottam a TouchWiz eszi rendesen.Vagy ez csak launcher kérdése? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Szemezgetek ezzel a készülékkel (telenor). Érdeklődöm, hogy aki már használja, találkozott e valami buggal? Ajánlja a készüléket? Több embertől hallottam rosszat az alsó kategóriás Samsungokról. Képernyő érintéssel nincs probléma az egész felületen?
A vetélytárs a Doogee x5 pro lenne. Szóval melyik lenne jobb választás?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged