- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crow
tag
válasz
Dr Bubo #3511 üzenetére
@dragon1993
Olcsóbb volt, mint a T-s listaár.
@desigo
Abszolút nem számít, hogy melyik variáns, funkcionálisan egyenértékűek. Csak azt akartam vele szemléltetni, hogy az én készülékem nem túl friss gyártás.
Egyébként gyakorlatilag senki nem tudja, mi a különbség a C-s és D-s modellszám között. Én kérdeztem anno Samsungékat is (több csatornán), és a Bravophone-t is plusz. Nem tudtak épkézláb, konrét válasszal szolgálni. Ahogy google/XDA/PH sem.
@DrBubo77
Köszi a screenshotot. Az enyémnek a HW revíziója is régebbi, 02-es.
@gerner1
valós gyártási dátum:
Igen, tudom, ott is van a mellékelt screenshotjaimon: 21 október az is.
Keresett egy új, hálózatfüggetlen, hazai hivatalos samu garival rendelkező példányt. Ezek mindegyike maradéktalanul teljesült, még a független szoftware is...
Igen. De szerettem volna elkerülni a TMH-s CSC-t. T-nél megvehettem volna bagóért (100k mobilcsereakcióban), de úgy voltam vele, inkább szánok rá többet de legyen XEH, ne szívjak később az esetlegesen megkésett frissítésekkel. Ez az, ami nem jött össze.
@sxxorp
Körültekintő vásárlás téma:
A KV egy országos hálózattal rendelkező bolthálózat, hivatalos Samsung partner, nem egy sarki GSM "sufnibót" vagy tegnapelőtt alapított, "eldobhatós" áfacsaló webshop.
Hetekkel ezelőtt, mikor legutóbb készleten volt náluk a telefon, külön megkérdeztem őket a garanciális háttérről, plusz ellenőriztem, hogy a Samsung termékoldala is listázza őket, mint hivatalos viszonteladót.
Miután megkapták az új készletet múlt hét végén, újból felhívtam őket (ezúttal szándékosan másik üzletüket), újra rákérdeztem a garira és a forrásra. Ismét elmondták, hogy hazai disztributor + hivatalos gyártói gari.
Ezúttal az A52s Samsungos termékoldalán nem jelent meg KV, a "Hol vásárolhatom meg" listában. De ennek nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, mert más modelleknél továbbra is ott volt. Gondoltam, kell egy kis idő Samsungék adatbázisának, míg frissül.
Azt nem tudtam megvárni, hogy ez megtörténjen: Volt már rá példa, hogy egy adott modell&szín csak pár órára volt elérhető a KV-nál.
Összességében úgy gondolom, én megtettem mindent, ami egy vásárótól ebben a szituációban reálisan elvárható. De ezt döntse el mindenki magában, én nyilván elfogult vagyok...Köszi mindenkinek a visszajelzéseket. Részemről ennyi volt, megy vissza a telefon.
-
Crow
tag
válasz
Dr Bubo #3490 üzenetére
De ezt mégis hogy
? És miért?
Úgy túlvásárolta magát A52s-ből a Telekom, hogy már annyira félnek, hogy nem tudnak túladni rajtuk, hogy inkább viszonteladóknak próbálják lepasszolni őket a végfelhasználók helyett? Ha ez a helyzet, nem igazán érzem át a félelmüket.
Volt már példa hasonló gyakorlatra a hazai szolgáltatóknál? Újabban disztribútorként is működnek, vagy mi? -
Crow
tag
Ezen kívül is találkoztam még pár furcsasággal.
1) Elég régi gyártásúnak tűnik a készülék. (Ahhoz képest, hogy a webshop szemszögéből "friss áru", hetekig nem volt készleten korábban.)
A csomagoláson (dokumentáció dobozkája) 2021.10 dátum szerepel. Az IMEI alapján a készülék gyártási dátuma is 2021.10 és (szintén online IMEI lekérdezés alapján, mert sem a csomagolás, sem a beállítások app nem nyilatkozott róla) a típusa SM-A528BZWDEUE, holott ez már rég kifutó, elvileg most a ...CEUE variánst árulják már mindenütt.
Valószínű ezzel magyarázható az is, hogy egy régi, szintén októberi (A528BXXU1AUI8 - One UI 3.1, Android 11) ROM van rajta. (Emlékeim szerint a topicban többen írták, hogy egy ideje már out-of-the-box Android 12 + OneUi 4.0-val érkeznek az A52s-ek. De javítsatok ki ha tévedek.)
2) Illetve ami egyből feltűnt, mikor kezembe vettem a még bontatlan dobozt. A "zárjegyek" át voltak rajta ragasztva. A felső matrica is eredetinek tűnik, a leszedést gátló perforációk is benne vannak, a felirat is stimmel rajta. Csak a mérete nagyobb, mint az alsónak, gondolom szándékosan, hogy teljesen el tudja takarni, és ne szúrjon szemet annyira a dolog.
Ez nálatok is így volt? Vagy csak nálam sumákoltak valamit? -
Crow
tag
Eszem megáll
Beruháztam végül én is egy ilyen telóra. Ma vettem át. KonzolVilág-os vásárlás, elmondásuk szerint a hivatalos importőrtől szerzik be, gyári garival.-Kicsomagoltam
-Átraktam bele SIM-emet (Yettel).
-Bekapcs
-Egyszer csak azt mondja: feltelepítette a szolgáltatóm konfigját (bármit is jelentsen ez...), újraindítást kér. (Ez normális?)
-Oké... reboot
-Kezdeti beállítások varázsló: skip...skip...skip....skip.... (lehet, hogy már a reboot előtt is kérdezgetett, nem emlékszem pontosan)
-Egyszer csak megkérdezi, hogy fel akarok-e rakni 3 Telekomos appot. WTF!? Itt már kezdett gyanús lenni a dolog. -> Kihagyás mindre.
- Megint egy halom kérdés: skip...skip...skip....skip.... (Rendszerfrissítés után úgy is nyomok egy FR-t. Majd akkor beállítok mindent.)
- Kész. Nem kérdez többet. Végre szabadon garázdálkodhatok.Első körben ránéztem a SW infóra, és azt hittem, agyvérzést kapok.
CSC-re ezt írja: TMH/TMH,TMH/EUX/TMHHogy a 'csába fordulhat az elő, hogy egy független, hivatalos viszonteladótól vásárolt készülék Telekomosnak gondolja magát? Ezzel most mit tudok kezdeni?
Hogy lehet még a SIM CSC is TMH-s, úgy hogy 1db Yettel-es SIM van a telefonban? Telekomost még véletlenül sem tudnék beletenni. Kb 20 éve volt utoljára Telekomos (pontosabban akkor még Westel) SIM-em.
Nem akarom teleszemetelni a topicot, így csak egy linket rakok be a képernyőmentésekről. -
Crow
tag
válasz
Trooper82 #2933 üzenetére
Yettelnél (meglévő előfizuhoz vásárolva) hálózati zár nélkül (azaz kártyafüggetlenül) forgalmazzák az A52S-t, ugye?
(Az megvan, hogy maga a ROM "normál", XEH változat náluk, hiszen szolgáltatóiból csak a TMH létezik itthon. Engem viszont kifejezetten a hálózati zár állapota érdekelne.) -
Crow
tag
válasz
gerner1 #2660 üzenetére
Köszi, tudok a T-s lehetőségről de összességében szimpatikusabb lenne egy sima XEH-es.
Szerintem kivárok még egy darabig...nem hajt a tatár.
Ha nagyon nem lesz semmi épkézláb akció, akkor meg marad a T-s.sxxorp
Kösz a tippet! Reggel végignyálaztam a kuponokat de nem találtam közöttük használhatót -
Crow
tag
Ráadásul elég megbízható szoftveresen is.
Ez az ami nekem Xiaomi tulajként nagyon hiányzik, és én ezt tartom ma a Samuk fő előnyének.
Mi 9T Pro-m van most. HW-ileg egész jó, bár ott is van 1-2 apróbb malőr. SW-esen viszont addig van egyben a dolog, amíg csak a felszínt kapargatod. Amint megpróbálod mélyebben testre szabni a működését, úgy buknak ki egyre-másra a hibák, hiányosságok. 10-15 ticketet írtam kb. a vásárlás utáni első hónapban. Ezeknek a 90%-a máig nincs kijavítva. Szóval Xiaomit én mindezek után csak azoknak az ismerőseimnek merek ajánlani, akikről tudom, hogy alapfelhasználásra vennék és a beállításokba véletlenül sem merészkednek be. Arra ideális. Mellesleg ma is -szándékosan - egy régi, elavult gyári ROM-ot használok, mert az azt követő verziókban egységesen 30-40%-kal magasabb a standby fogyasztás. Tudom én, Samsung is elbaltáz időnként dolgokat a SW-ben, viszont nagyobb eséllyel javítja őket, mint a Xiaomi. Sokkal több erőforrást fordítanak a SW-es oldalra, a középkategóriában is. -
Crow
tag
Gl@mour napos kuponokat nézte valaki? Van olyan, ami releváns lehet A52s vásárlás szempontjából (vagyis amivel 120k környéki árakat lehet elérni), érdemes megvenni a kuponfüzetet? Fehér példányt vadászok már egy ideje, tegnap lecsúsztam a Samu.com-os készletről.
-
Crow
tag
A52s-es tapasztalatom nincs még, de általánosságban nekem a ClearPlex fólia vált be a legjobban. Iszonyat tartós, ellenálló, és nem rontja az optikai ujjlenyomat-olvasók hatékonyságát.
Van, akit zavar a tapadóssága (viszonylag puha anyagból készül, így nem siklik rajta annyira könnyedén az ujjad, mint az üvegen). Szóval ha van ismerősöd aki használ ilyet, érdemes először élőben kipróbálnod, hogy neked mennyire jön be. Szerintem egyébként nem tragédia, ~1 hét alatt megszokható. Én egyébként a simogatós módszerrel gépelek telón, de ott sem okoz gondot.Szerk.
Áh, látom, közben lumpy95 megelőzött -
Crow
tag
Köszi az infókat.
Szerviz téma: Hm... ez tényleg bíztatóan néz ki!
Én az egyik hivatalos viszonteladó partner weboldalán találkoztam egy ilyen tájékoztatóval:
"Hibás mobiltelefon készülék és táblagép esetén a javítás vagy csere márkaszervizben történik. A szervizek elérhetőségét az alábbi táblázat ismerteti:
Samsung, LG, Huawei, Evolveo, CAT, Alcatel, Lenovo, Asus: TeleMax GSM szerviz Kft.
2040 Budaörs, Kinizsi u. 2/b http://tmx.hu
Innen a monológom...
Viszont teljesen igazad van, a Samsung oldala valóban ellentmond ennek. Lehet, hogy régebben tényleg TMX volt, csak elfelejtették frissíteni a leírást a viszonteladónál?"őket érdemes kihagyni a folyamatból" -> Őket == Telekom?
-
Crow
tag
Sziasztok!
Olvastam a topicban, hogy jelenleg az egyik legajánlottabb beszerzési forrás a Telekom.
Bocs a láma kérdésekért, de kb. az elmúlt 15+ évben nem volt olyan mobilom, amit szolgáltatótól vásároltam, ezért szeretnék megerősítést kérni, hogy helyesek-e az infóim erről:
- Jól tudom, hogy a Telekom pár éve már kártyafüggetlenül árusítja a készülékeit?
- Az itt vásárolt eszközök tartalmaznak bármilyen extra HW-es (pl. levakarhatatlan Telekom logó a hátlapon v. ilyesmi), illetve SW-es bloatware-t? Utóbbiakat ADB-vel vagy egyéb módon le lehet szedni? Vagy legalább letiltani?
- A tapasztalatok szerint megérkezik (évek múlva is) minden frissítés ezekre a telókra is (értsd: T-től vet Samukra, általánosságban), amiket a "normál", nem szolgáltató-specifikus változat megkapott?
- Mennyi késéssel? (Úgy rémlik, mintha ~1 hetet olvastam volna vhol, ez kb. reális?)
- Emlékeim szerint vki úgy fogalmazott itt, hog a Telekomnál "normális garanciával" lehet megvenni a készüléket? Kifejtenétek bővebben, h ez mit jelent? Samu-féle gyártói gari? A Gyártói gari szerviz-partnere emlékeim szerint a TeleMax. Ennek fényében a gyártói jótállás "normálisnak" (megbízhatónak) tekinthető egyáltalán? (Nincs velük személyes tapasztalatom, arra viszont egyértelműen emlékszem, hogy régen rengeteg panasz volt rájuk, itt, ph-n és máshol is. Változott ez az utóbbi években pozitív irányba?)Szomorúan látom, h jutott néhány "túlérzékeny" tag ebbe a topicba is. Ez mostanában vmi járvány lehet itt a ph-n. Remélem, nem fog a TeleMax-os kérdésem flame-war-t generálni, nem az a célom vele, csupán az infó-gyűjtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest