- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Brekkk #13363 üzenetére
Azzal együtt frissültek appok is a play áruházból, vagy neked is le van tiltva az automatikus frissítés? Nálam le van, hogy különbséget tudjak tenni a rendszerfrissítés és az appok által okozott hibák közt. Sajnos sokszor így se egyértelmű, például maga a play áruház és a szolgáltatások sosem kérdezik meg, hogy akarok -e frissíteni, csak csinálják
-
válasz
vodrosjozsi #13348 üzenetére
Vááá, micsinyá'tál?
Milyen szépen látszik az NFC antennája -
Az a baj, hogy én már próbálkoztam vele, de semmire sem jutottam. Nem is az idle-ben merülés a probléma, hanem használat közben egyszer hideg a telefon, egyszer felmelegszik, ugyanazt csinálom vele. Első esetben 10 óra SOT az eredmény, a másodikban meg mondjuk 7, és a statisztika semmit nem mond el arról, hogy mi okozza. De ha gondolod letöltöm az elmúlt 24 óra statisztikáját és elküldöm neked elemzésre, mert te legalább tudod mit nézz.
Mindenesetre azért a ködszurkálásnál némileg erősebb alapokon fekszik az a gyanú, ami egy frissítés után megváltozott viselkedést vesz alapul.
-
válasz
ReSeTer #13276 üzenetére
Illetve még a Messenger, ami nekem gyanús. Azt december óta nem frissítettem, mert többen írták, hogy kompatibilitás gondok voltak a januári Messenger frissítésekkel és a 14 androidon. Ezért én maradtam vmi régebbi frissítésen, talán decemberi volt, és azt is nemrég frissítettem, talán-már-jó felkiáltással, de úgy tűnik azzal is lehet vmi. 🤔
-
válasz
ReSeTer #13274 üzenetére
Safe módban nem futnak a 3rd party appok. Ott kellene szétnézni szerintem.
Bár nem 3rd party app, de én a Chrome böngésző legutóbbi frissítése óta figyeltem meg indokolatlan merülést. Akkor ha, a háttérben hagyom (nem lövöm ki), és akkor is, ha használom. Lehet az is, hogy a play áruház/szolgáltatások legutóbbi frissítése okozza, az is kb akkor frissült, amikor a böngésző... -
válasz
szaboi6512 #13270 üzenetére
A
z egyikSIM kártyád nem talál hálózatot. -
Egy kérdés: akinek nagyon merül a frissítés óta, az 1 vagy 2 SIM kártyával használja a telefont? 🤔
Illetve ha 1, akkor az milyen SIM? -
Nincs nektek beállítva valami éjszakai backup/szinkronizáció?
-
válasz
Brekkk #13215 üzenetére
Amikor egy brand telefont veszel, akkor nem csak hardvert veszel, hanem szolgáltatásokat is.
Ha szűz androidot akarsz, vegyél Google pixelt, vagy valami dzsunka kínai készüléket stock androiddal. Én részemről évek óta nagyon nagy részt a Samsung szolgáltatásai, bloatware-ei miatt veszek Samsung készüléket, ilyen is van ám.
Többször írtam már arról, hogy szándékosan avultatják a készülékeiket a frissítésekkel (8-10 év tapasztalat / 5 Samsung készülék után vontam le ezt a következtetést, nem légből kapott ötlet), ez az elmélet megdőlni látszik az utolsó frissítés óta, vagy benéztek valamit, vagy még csak ezután jön a lassító csomag, nem tudom. -
válasz
gerner1 #13213 üzenetére
miféle(???) a firmware -ben lévő bug, lassiítás, avultatás, stb az, amely eliminálható holmi restart -tal
Ami restart után időzítve indul, hogy ne legyen feltűnő.
Merülés/CPU pörgés téma:
Tegnap videózni akartam kocsiban, bekapcsoltam a DIGI SIM kártyát (ami alapból ki van kapcsolva), mert azon van ugye nagyobb adatkeret. Már hazaértem és régóta nem is használtam a telefont, de csak feltűnt, hogy veszettül melegedett a SoC környéke lezárt képernyő mellett. Mi a fene van? 1 óra alatt 20%-ot merült a zsebemben.Deaktiváltam, megszűnt a jelenség.
-
válasz
PirosHello #13191 üzenetére
Miért vagy te abban olyan biztos? 🙃
-
válasz
Brekkk #13183 üzenetére
Ja hogy úgy. 🤔
Először is szokták javasolni a cache törlését, recovery menüből. Lehet segít.
Ha nem:
Próbáld meg kikapcsolni az egyik SIM kártyát. Nálam például a DIGI SIM indokolatlan merülést okoz.Próbáld meg a telefont csökkentett módban újraindítani, és úgy használni egy darabig, hogy kizárd a hardveres meghibásodást.
Most ennyi jutott eszembe.
-
-
válasz
Mercutio_ #13110 üzenetére
Na ezt meg én nem szoktam tapasztalni.
Szerintem valami köze lehet ahhoz, hogy én semmit nem hagyok "csak úgy" a háttérben futni. Ez a 14 valahogy máshogy bánik a memóriával/máshogy energiatakarékos, emiatt van szerintem az is, amikor valakinek a kijelző feloldása után "dadog" a rendszer. -
válasz
szaboi6512 #13095 üzenetére
Rejtett útvonalon.
-
Na jó, valaki mondja meg, hogy mi folyik itt!
-
Elromlott a telóm:
Nem tudom megvárni, amíg teljesen lemerül, pedig úgy lenne az igazi. -
válasz
szaboi6512 #13032 üzenetére
Nem tette spam listára?
-
-
válasz
kmarci25 #13013 üzenetére
Át tudnád ezt fogalmazni?
Ha jól értem nem látszik a galériában az SD kártyán lévő kép?! Mióta van rajta, hogy került rá? A rendszerben van egy szkenner, ami átnézi a mappákat, előbb-utóbb meg fog jelenni. Indítsd újra a telefont.
Kivéve, ha van a könyvtárban, vagy a hierarchiában feljebb egy .nomedia nevű fájl, akkor azt a könyvtárat nem szkenneli. -
válasz
Zoli bácsi #13002 üzenetére
Engedd le a füledtől mintha olvasnád, majd egy határozott mozdulattal emeld a füledhez, és újra vedd el. Ekkor a kijelző fel fog éledni. Sajnos ilyen tré a virtuális közelség érzékelő. Azt látom az újabb telefonokban mintha újra kezdenének fizikai szenzort beépíteni, hátha kihal végre ez a f...ság.
-
válasz
pinnacle #12997 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy létezik erre egy app a play áruházban, ami beállítja a voipot tárcsázónak.
Gyors keresés után ezt találtam: Zoiper
De az is lehet, hogy a Google új biztonsági házirendje eleve nem enged 3rd party appokat default tárcsázónak beállítani, a visszaélések miatt.
-
Tudtam, hogy úgy értetted, csak
kötekarra akartam felhívni a figyelmed, hogy te meg nem értetted, hogy nem mobilnetről van szó.
Arról volt szó, hogy egy tanyán élő nénikének nemigen van szélessávú vezetékes internete, pláne nem wifi routerrel.Másrészt ha van mobilnet, akkor van térerő, nem kell wowifi.
-
-
A hiba az oldalon van, tudnak róla és dolgoznak rajta, ha minden igaz.
-
válasz
#64638144 #12775 üzenetére
Tudom, vannak az újraindítás tagadók
Ez olyan, mint a Balaton tagadók?a rendszer a tanulás közben figyeli, hogy hányszor nyúl valaki az adott programhoz. Ha valaki ritkán, akkor azt háttérbe teszi, nem foglalkozik vele, altatja
Ez elvileg az akkumulátor optimalizálás, de ha átállítod nem korlátozott-ra, akkor elvileg nem kéne ilyet csinálnia.
Altatás az lehet az akkumulátor beállításnál, a mobil vagy wifi, tehát internet kapcsolatnál és a memóriánál. Tehát mindegyiknél prioritást kell neki adni, nem elég csak az akku energiatakarékosból kivenni.
Ezeket tudnád részletezni esetleg?
-
válasz
Predatorr #12772 üzenetére
mozgás közben képtelen felfogni a vízszintest.
És ez miért olyan fura?
A gyro szenzor jele, amikor ülve forgatom a készüléket (vízszintesbe és vissza):Ugyanez futás közben:
Tedd már meg légyszi, hogy csinálsz két ugyanilyen mérést! Tárcsázó -> *#0*# -> SENSOR -> Gyroscope sensor -> GRAPH
és erről csinálj screenshotot!Most már tényleg érdekel, hogy hardverhibás-e a szenzor a készülékedben!
-
Egyébként nem gondolom, hogy router probléma.
Nem jól gondolod.Mert a routernak mindegy hogy a kijelző aktív vagy nem.
A routernak lehet, de a telefonnak nem. Ha a telefon inaktív, a wifit energiatakarékos módba teszi, nem forgalmaz. Ha megnézed a routeredet, milyen eszközök lógnak rajta, ilyenkor ezek az eszközök eltűnnek a listából. A routered dönti el ilyenkor, hogy kezdeményez kapcsolatot, felébreszti vagy sem. DTIM, Beacon beállítással szoktak játszani, energiatakarékos mód VS. értesítések késése témában.Egyébként most jut eszembe, hogy nálam a gmail fiókot fel vannak véve a Samsung emailkliensbe, egy fiók kivételével, de arra a fiókra is meg szoktak jönni a levelek. Mi van akkor, ha a Samsung emailkliens gondoskodik arról, hogy minden gmail fiók frissítve legyen? 🤔
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest