- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz gerner1 #3681 üzenetére
Nekem például annyira nem fontos a frissítés, hogy kifejezetten bosszant, ha új jön (amúgy se értem ezt a "frissítsünk mindent azonnal, bármi áron" hozzáállást, vannak 5 éve nem frissített appok a telefonomon, mert a későbbi verziók bugosak...). Az eggyel ezelőtti frissítés annyira stabil, hogy konkrétan azóta (~24 napja) nem volt újraindítva a telefonom.
-
nagyúr
válasz pinnacle #3688 üzenetére
VideoPad Video Editor <- ezt töltsd le, ez a free változat.
https://www.nchsoftware.com/videopad/index.htmlElég egyszerű és intuitív, és ha a fenti linkről töltöd, később is ingyenes marad, szemben az áruházból letölthető változattal.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz gerner1 #3749 üzenetére
Mert az felső kategóriás, arra tudtommal nem jellemző. Én eddig csak alsó-középkategóriás telefonokat használtam, azoknál tendencia, sajnos. Az utolsó, ami még megszivatott, az A3(2016) volt, hülye fejjel frissítettem... Az utána következő A3(2017)-nél már nem engedtem fel a frissítést, csak olvastam a rengeteg panaszt, miután felment rá az Oreo. Én Nougat-on 3 évig használtam gond és FR nélkül. Ugyanez igaz a Tab S3 tabletemre (pedig az eléggé prémium kategóriás), ott a Pie tette be a kaput, én maradtam Oreo-n.
Igen, sajnos az appok egyre kevésbé vannak optimalizálva, ezért is kellett cserélnem az A3-at, pedig imádtam, szinte már egy böngésző is alig fért el a 2G RAM-on
Bezzeg a régi szép időkben... Első Android telefonom egy Galaxy Spica volt, 256MB ramon minden elfutott és 180(!)MB belső tárhelyen elfért 60+ alkalmazás... Akkoriban nem bloatware-eket fejlesztettek. Még ma is telepítve van a telefonomon egy zseblámpa app abból a korszakból, 59,9kbyte(!) volt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gerner1 #3755 üzenetére
Akkor viszont, ugye felmerül a kérdés, hogy egy alapos 'mély+széles merítés' eredménye, mely elemek (??) valószínűségét erősíti/gyengít...
Bocs, de ezt a mondatot nem értem.
Az A52s eddig nálam elég konstans 8-9 órás SOT-okat hoz, ami ahhoz képest is jó eredmény, hogy soha ennyi üzenetküldő meg fiók (4 különböző Google fiók, telegram, Facebook, banki appok stb.) nem volt telepítve egyik korábbi telómra se, sőt, ahogy írtam, atomstabil a legutóbbi FW, jelenleg 26 napja megy a telefon újraindítás nélkül, és nem veszek észre lassulást vagy bármilyen problémát. Ilyenkor szoktam aggódni, hogy egy következő frissítés után behoznak egy új bugot, ami elrontja ezt, sajnos sűrűn előfordul.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz donhellner #3785 üzenetére
Már késő, megrendült a bizalmam.
-
nagyúr
válasz pinnacle #3807 üzenetére
Az az igazság, hogy én szoktam videózni, de videót (és főleg a hangot hozzá) pc-n vágom össze, célprogrammal (videót azzal, amit a múltkor linkeltem neked, hangot meg Audacity-vel), mert komoly munkát nem lehet ezekkel a telefonos appokkal végezni. A videóvágót szoktam ugyan használni a galériából, ha lusta vagyok felállni a kanapéról de az is ott vágja el a videót, ahol neki tetszik, nem lehet frame-re pontosan beállítani.
Hogy a gyerekek nem vennének fel videót? A nagyobbik fiam tegnap volt számháborúzni az osztályával, a fejére tett egy akciókamerát és felvette az egészet, itthon meg ő maga vágja, effektezi, feliratozza, aztán tölti fel a youtube csatornájára az osztálytársainak. 12 éves. Arra viszont én nem tudom rávenni őket, hogy programozzanak, mert az meg az én hobbim.
-
nagyúr
válasz Bogyi007 #3810 üzenetére
Én nem igazán érzem a 4k létjogosultságát, nincs is itthon olyan eszköz, amin vissza tudnánk nézni teljes felbontásban. A tárhelyet is feleslegesen foglalja.
Ahol több részletre van szükség, ott zoomolok, azt hiszem 2x-es zoom mellett még tudja a teljes fullhd felbontást.
A 60fps-t is ezért nem használom, feleslegesen foglalja a tárhelyet, és zavaró szappanopera hatású lesz tőle a videó. -
nagyúr
Szia! Az alkalmazásokon belül külön minden appnál van akkumulátorkezelés, ott mit látsz ezeknél az appoknál? Bár gondolom amit a Never sleeping apps-ban látsz, annál itt a "nem korlátozott" van beállítva (miért használod angol nyelven a telefont?). Más ötletem nincs.
Illetve nemrég nálam is előfordult ilyesmi, szerintem a Google backend gyengélkedett. Esetleg ha wifin produkálja, indítsd újra a routert. -
nagyúr
Én is a Samsung emailklienst akartam javasolni megoldásként, én kb 8 éve azt használom gmailre is, nagyon szeretem, és azzal nincs ilyen probléma.
Egyébként a fiam Huawei telefonján is megfigyeltem már ilyet, hogy a Huawei emailklienst beállítva ugyanarra a Gmail fiókra sokkal előbb kapta meg az értesítést a klienstől, mint a Gmail apptól. Gondolom mivel a Gmail egymaga lát el cca 1,5 milliárd felhasználót, vagy optimalizál, vagy egyszerűen csak néha kicsit akadozik a szolgáltatás.
-
nagyúr
Köszi srácok, ezen a thread-en (#3940-#3950) jóízűt röhögtem így este
-
nagyúr
válasz miben89 #3951 üzenetére
9-10 óra közötti SOT jön ki nekem két feltöltés közt, ez főleg Chrome böngésző használatból szokott összejönni, automata fényerővel.
A kamerával én is nagyon meg vagyok elégedve. 👍 Nappal a saját appját használom, gyenge fényben a gcam talán kicsit jobb munkát végez. A fázisérzékelő AF meg az OIS miatt üdítően sok az éles, jól sikerült fotó gyengébb fény mellett is, leszoktam arról, hogy mindent 5x fotózok, hátha 1 kép jól sikerül. Az OIS pedig a videókra is jó hatással van. A szelfi kamerája sajnos pont az ellentéte, nem túl acélos, nagyon nehéz vele használható fotót lőni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pinnacle #3977 üzenetére
Nem próbáltad ki a videó szerkesztő apk-kat, hátha köztük van az S20-ra készített?
És ha az MKVToolnixal levágnál a felvételek elejéből meg a végéből 1-1 másodpercet, a hang akadás nem szűnik meg? Gyanítom a kép és a hang közt valahol van egy kis szünet.
-
nagyúr
Ha már felmerült a fényerő, tudtok ajánlani vmi programot, amivel kicsit intelligensebbé lehetne tenni az automatikus fényerőt? A korábbi Samsung telefonjaimon úgy működött, hogy a fényerő csúszka egy középértéket állított, a gyári beállításhoz képest tudtam szabályozni, hogy világosabbat vagy sötétebbet szeretnék, és az úgy is maradt. Ezt én nagyon szerettem. Most valahogy sosem sikerül jóra beállítani, mindig visszaállítja magát arra, amit gondol.
-
nagyúr
válasz emzeperix #4049 üzenetére
Korábbi vízálló telóm akkor csinálta ezt, amikor por (kosz) került a csatlakozóba, ami a levegő nedvességét megkötötte és néha kiírta ezt az üzenetet.
Az volt a megoldás, hogy hosszában ketté hasított gyufát (olyan vékonyra kell vágni, hogy beférjen simán az usb csatlakozóba) alkoholba mártottam, és megdörzsöltem vele picit az usb érintkezőit. Fémes dolgot nem szabad bedugni, mert az OTG miatt feszültség alatt vannak a tüskék, zárlatot okozhatsz. -
nagyúr
Nem rossz dolog ez szerintem, hogy vizes csatlakozóval nem enged tölteni, az aljzatot és a kábelt is korrodálhatja, vagy tönkreteszi az adat lábakat, ha azokon keresztül zárja rövidre a töltő 15W-nyi energiáját. Inkább hallgass rá.
Én úgy szoktam tartani a telefont, hogy az egyik ujjammal az usb csatinál szoktam alulról támasztani, simán lehet, hogy egy kis só bekerül az izzadsággal, ami aztán megköti a vizet a levegőből, és kész az elektrolit. Szóval megázás nélkül is lehet alapos oka az ilyen hibajelzésnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest