-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz
petyuska74 #5489 üzenetére
Szia!
Csak logikával próbálok segíteni, az, hogy ezt ki lehet-e vitelezni nem tudom.
Van egy program ami elvileg ezt meg tudja oldani, de root kell hozzá. Ez amiatt kell neki valószínűleg, mert ahol tárolja az smseket, az védett helyen van vagy végig szeretné nézni a teljes memóriarészt megmaradt file után kutatva. (nem vagyok nagy android guru, de gyanítom az itteni filerendszer is úgy működik, hogy törlésnél csak az oda mutató linket törlni, maga az adat ottmarad amíg felül nem lesz írva)
Tehát ehhez biztosan root kell. Ugye lefut anélkül is, de csak olyan felületekhez fér hozzá, amihez a normál usernek van joga.
Viszont a rootot ahogy előttem írták a gari miatt el szeretnéd kerülni.
A backup készítése jó ötletnek tűnik, ugyanis az szépen lemásol mindent ami fent van. (igen szektorról-szektorra, tehát az "üres" területet is bitről-bitre)
Egy másik telefonra felrakni az img-t elég bajosnak tartom (inkább lehetetlennek), ui. egy romnál mindegyik szeletnek megvan a mérete (amit ugyan lehet állítgatni, de ha nem értesz hozzá brickelés lesz), így ha felraksz egy nem oda illőt, akkor biztosan felülírsz olyasmit, amivel kinyírod telefont.
Tehát ezt az irányt én elvetném.
Amit viszont meg lehet próbálni, hogy a leszedett romot felrakod egy emulátorra (mondjuk nem tudom képes leszel-e arra flashelni), vagy pedig megtudod, hogy az smseket melyik partíción tárolja és arra ráengeded a progit (itt megint nem tudom, hogy egy androidos progiról van-e szó, vagy pedig egy külső progi).
Hogy ne vaktába keresgélj, annyit tudok ajánlani, hogy kínai telefonos topicocban vannak romfőzők, recovery buherátorok, nekik nagyobb ismeretük van, hogy konkrétan hogyan néz ki egy androidos rom és melyik részén mi található meg illetve azt hogyan lehet alakítgatni, hogy a visszaállító progit le tudd futtatni.Másik dolog amivel még találkoztam lenovonál a flashtools tudott temporary rootot szerezni. (nem tudom a fórumban leírt számláló mi alapján növekszik, így utolsó lehetőségnek)
Sry, hogy semmi konkréttal nem tudtam segíteni, az eddigi romcserélgetős pályafutásom során ennyit tudtam magamra szedni.
-
AliasB
senior tag
válasz
Szia.
Elmentett üzenetet szeretnél visszaállítani telefonra mert abba benne van az az üzenet amit te töröltél a telefonról?
Amelyik program elmentette az tudja visszaállítani az üzeneteket és akár másik telefonra is. És már mentettem el üzenetet LG telefonról és tettem erre a samsungra. Ja és nem kellett root hozzá. Most is vannak 2013as üzeneteim a telefonon amikor még nem is létezett a készülék, És nincs rootolva. Konkrét programot nem írok mert amelyik elmentette az tudja visszaállítani ahogy írtam is. -
szemesi69
addikt
válasz
petyuska74 #5497 üzenetére
Törölt sms-ről, hogyan akarsz mentést csinálni? Meglévő sms-nél eltudom képzelni, hogy átvidd így másik telefonra, de töröltnél? Rendszer mentést, nem tudsz más típusú telefonra rátenni, ez így halott ügy.
-
szemesi69
addikt
válasz
petyuska74 #5495 üzenetére
Ezt kicsit bővebben A3 telefon backup-ját áttenném egy másik telefonra , milyen backup?
-
szemesi69
addikt
válasz
Tehát a kérdésem az, hogy lehet-e root-olni a telefont és ha igen milyen programmal (jó lenne vmi egykattintásos megoldás)?
A korábbi hsz-ekben olvastam, hogy gond lehet ilyenkor, de nem érttem, mi.
Csak a gari ugrik (v. ugorhat) vagy a telefon stabilitásával is akadhatnak gondok?
ja, Android 6.0.1 van rajta, nem rég frissült.Biztos lehet, én nem foglalkozom ilyesmivel, majd erre válaszol olyan aki már rootolta.
Hátránya a knox számlálód billenni fog, gari ugrott.
Stabilitás gond akkor lehet, ha root után belenyúlsz olyanba, amihez nagyon nem kellene, mivel akkor már megteheted.Törölt üzenet, vissza szerzéséről, még nem hallottam, viszont megelőzhetted volna, rengeteg mód van arra, hogy az sms-et elmentsd, smart is tudja, ezenkívül a playen is találsz programot erre.
-
szemesi69
addikt
válasz
petyuska74 #5490 üzenetére
Már frissítettél nem? Leírtad már, nem rég került rá a 6.0.1. Így a kérdés felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged