- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emuriko
csendes újonc
Ígértem, hogy írok véleményt azok számára, akik használtan vennének ilyen készüléket. Egy napja használom, tegnap délután kaptam meg. Ezek még csak első benyomások, alaposabban a jövő héten teszem próbára.
Telekomos vagyok. Náluk két féle 5G hálózat érhető el. Az egyik 3,6 GHz-es frekvenciatartományt használja és sötét magenta színnel van jelölve a lefedettségi térképen. Ennek az előnye, hogy nagyobb a sebessége, viszont kisebb a hatótávolság, és a tereptárgyak, továbbá az épületek falai is jobban árnyékolják. A másik 2100 és 700 MHz-et használ, amit a 4G is, ezt világos magenta színnel jelölik a térképen. Ennek a frekvenciának sokkal nagyobb a hatótávolsága, jobban áthatol a tereptárgyakon és épület falakon, cserébe viszont alacsonyabb a sávszélessége. A környékünkön jelenleg csak a világos magenta színű 5G hálózat érhető el, tehát ennek a sebességét tudom tesztelni.
Még túl sok helyen nem próbáltam az 5G-t, azt majd jövő héten. Otthon (panelben) 10 és 25 Mbit/s közötti sebességet mérek átlagosan, a térerő 1 és 3 egység között ingadozik. Este néztem 720p felbontású videót, ez egyszer sem akadt meg, úgy állítottam be, hogy ne kapcsoljon alacsonyabb felbontásra. Tehát HD videókat alacsonyabb térerő mellett is nézhetünk, böngészésnél pedig nem éreztem különbséget a WiFi és 5G között. A ház előtt is csináltam teszteket. Ott 75 és 110 Mbit/s közötti sebességeket mértem, ami már egész jó, viszont a régi telefonomon a belvárosban 4G+ hálózaton ennél mértem már jobb értékeket is. Kint az utcán stabil 4 és 5-ös térerő van. Jövő héten tervezek egy 4G+ és 5G sebesség összehasonlítást is a belvárosban a Telekom torony közelében.Megosztom a készülékkel kapcsolatos benyomásaim is.
A kijelzője TFT, ami a Super Amoledhez képest kisebb felbontású, illetve a képe is gyengébb, meg rosszabb a betekintési szöge. Ez a kompromisszum viszont teljesen elfogadható a számomra cserébe az 5G-ért. A kijelző képe egyébként szerintem szép, a szövegek jól olvashatóak, videó nézés közben sem zavaró, hogy TFT.
A teljesítmény átlagos használathoz bőven jó (pl. böngészés, közösségi média, straming, YouTube stb.). Jelenleg Android 13 szoftvert futtat, illetve OTA-n frissíthető erre, ha régebbi van rajta. Az kérdéses, hogy megkapja-e az Android 14-et, van ahol azt írják igen, máshol pedig, hogy nem. Elvileg a 2020-nál újabb Samsungok 3 Android fő verziót kapnak, ami alapján van esély rá, de leghamarabb csak tavasszal. Ha nem kap újabb verziót, Android 13-mon még akkor is évekig működni fog minden népszerű alkalmazás.
Az akkumulátora 5000 mAh, sok drága készülékben kisebb van, ez kifejezetten erős. Bár az 5G jobban is meríti, viszont még így is nagyon jó az üzemidő, közepes használat mellet két napot is kibírhat. Cserébe kicsit vastagabb és nehezebb a készülék, de ezt hamar meg lehet szokni.
Amit én hátránynak tartok, hogy a SIM kártya tartó hibrid megoldás. Vagy két SIM kártyát, vagy egy SIM és egy SD kártyát tehetünk bele. Nekem viszont szükségem van a két SIM kártyára, az egyik csak internet előfizetés és a másikról telefonálok. Tehát be kell érnem a beépített tárhellyel, ami az enyémben csak 64 Gb (létezik 128 Gb-os modell is, de nekem a kisebb jutott). Nem tudom, hogy hálózati képességek terén van-e különbség a kettő szlot között, de az 1-esbe tettem az internetes kártyát.
A kamerája viszont nagyon szuper. Szép fényképeket készít, a felbontása is jó.
Van benne FM rádió és jack csatlakozó is, a részemről mindkettőre van igény.Összességében azt mondom, hogy érdemes megvásárolni használtan ezt a modellt, olcsóbban jobb képességű 5G-s telefont ennél aligha kapunk. Természetesen feltéve, hogy valóban szükségünk van az 5G-re, ugyanis ez ennek a készüléknek a legnagyobb erőssége, ha ezt valaki nem használja ki, akkor más készülékek jobbak lehetnek a számára, pl. Samsung Galaxy A32 4G, amiben Super Amoled kijelző van.
-
Emuriko
csendes újonc
Én most rendeltem ilyen telefont, használtan 45.000 Ft-ért. Megbízható kereskedőtől egy átvizsgált, hibátlan és garanciás készüléket kapok. Elvileg holnap érkezik meg, már izgatottan várom. Amikor megjelent ez a telefon, még kevés helyen volt 5G, de mostanra már elég jól kiépítették a hálózatot. Megmondom az igazat, hogy drága telefont nem szeretnék, mert ha elejtem, akkor nem mindegy mennyi a károm. Nem gyakori, de átlag 2-3 évente megesik az ilyen, nem az első, de nem is az utolsó leszek, aki így jár. Amilyen balszerencsés vagyok, kb. újkorában elejteném. A lényeg, hogy olcsón jó telefont szeretnék (ki ne). A saját káromon tanultam meg, hogy nem érdemes neve nincs gyártó olcsó gagyi telefonját megvenni, ilyenbe soha többé nem megyek bele! Így marad a használt telefon, mint lehetséges opció. Teljesítményben és tudásban jobb, mint egy hasonló árú új. Csak az nem mindegy, honnan veszünk használtat, de egy átvizsgált és garanciás készülék jó vétel.
Néztem róla videókat, és olvastam teszteket, elsősorban böngészésre, közösségi médiára, emailezésre, zene hallgatásra, streamingre és YouTube-ra kell nekem okostelefon, meg laptopra hotspottolni a mobilinternetet, amire bőven megfelel ez a készülék. Mondjuk az előző telefonom is tökéletes volt erre, még akkor is, ha régi Android verzió van rajta, csak régóta szeretnék 5G képes készüléket, ez az egy szolgáltatás miatt váltok. Az egyik tesztben azt mondták, hogy ugyanazt a sebességet nyújtja, amit a drágább felső kategóriás Samsung modellek, már csak ezért is jó választásnak tartom. Választás előtt alaposan utána jártam a dolgoknak, ezért tudom mit veszek. Ami a lényeg számomra, hogy elég sokat használok mobilinternetet, korlátlan csomagom van, és amíg a vezetékes internet esetében a sávszélesség után fizetünk, addig mobilinternetnél ez nem befolyásolja az árat, ezért nem mindegy, milyen hálózatot használok.Ha megjött, majd tesztelem a hardver és a szoftver teljesítményét, meg az 5G sebességét is több helyszínen, úgyhogy lesz folytatása ennek az írásomnak. Elég sok helyen árulják használtan a Samsung Galaxy A32 5G-t, és elég jó árban van, így biztos lesz más is, akit érdekel, milyen ez a telefon 2024-ben. Én már izgatottan várom, hogy megkapjam.
-
jeni
félisten
Helló
Kérdésem az lenne,hogy a A325G mobilnál hol tudom vissza tenni,hogy ne a messenger alatt menjen az SMS értesítés?
Messenger alatt passzív az sms funkció.[ Szerkesztve ]
-
veszbud22
lelkes újonc
Tegnap este direkt figyeltem, egy óra alatt 25%-ról 50%-ra töltött fel, eszméletlen lassú.
Köze lehet annak szerintetek hogy dual sim üzemmódban volt? Ha kikapcsolnám az egyik SIM kártyát közben akkor lényegesen gyorsabb lenne? -
veszbud22
lelkes újonc
Sziasztok!
Én pedig azt vettem észre, hogy nagyon lassan töltődik a telefon.
Nem tudom, hogy ez a nagy aksi miatt van vagy a használt töltőtől?
Tehát lehetne ez gyorsabb is, vagy ez ennyit tud?Köszi!
-
zenekukac
újonc
5G mi? 4G-t használva is olyan szinten gyenge sz@r az antenna modulja,hogy kicsit kimész a városból és használhatatlan a telefon,az alap funkcióját nem tudja ellátni. (Olyan területeken,ahol minden más telefonom eddig kiválóan elérte a hálózatot) Akku jó,kijelző no comment.. Rakás hulladék a telefon,de tényleg..
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Dayerdroid #83 üzenetére
Van, most néztem.
-
Dayerdroid
tag
Sziasztok! Ez a készülék tudja smartview-et? Az A12-ből hiányzik és fontos lenne nekem ezért kérdezem.
-
w.miki
veterán
Van ilyen telefon valakinek? Anyu ilyet kapott karácsonyra.
Néha wifi-n elmegy a net. Mi lehet a gond? AC2600 router.
Van még itthon egy s10e, és egy XZ2, azoknál jó.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
janeszgol
félisten
Most jött ki a Tech2 összehasonlító videója. Hát bizony az amoled mellett nagyon csúnya a kis TN paneles 5G verzió. A hardver miatt majd fél-egy évesen 30-40 ezer ft körül lehet veszek egyet, de többet nem ér ez a telefon, hiába a jobb SoC. [link]
-
Cyrusgrissom
kezdő
Bezzeg a huawei p40 liteba is 6 giga RAM van, bivalyeros Cpu es Gpu!
Abcug samsung! -
t72killer
titán
átnyergeltem, cél az a52 5g - remélem asszonypajti is meggyőzhető lesz drága sajnos de ez már úgy néz ki, meg fogja érni az árát, ha más nem, magamnak veszem s20 fe 5g helyett.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MC Pite
veterán
Pontosannez a helyzet nálam is. Ingyen használhatnám az A41-et privát célokra, de a kijelző és kamera gyenge eresztés a sebesség pedig idegtépő. Érdekes hogy akik ide írnak, fogtak e hasonlót a kezükbe (belakva) - nem a kijelző meg a ram a gond, olyan szupeeül optimalizált és ilyanngyors az emmc tárhely, hogy a billentyűzetre is várni kell. Kollégámnak a zseblámpa vekapcsolása is 3 másodperc (ő privát célokra is használja).
Szóval ingyen használhatnám, de köszi, inkább fizetek egy sajátért.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Algieba
őstag
Azért durva, hogy a fapados Nokia 2.1-nek IPS LCD kijelzője van, ennek meg TFT. Eszem ágában sem lenne megvenni ezt a mobilt, még ingyen sem kellene. Pedig imádom a telefonokat.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
t72killer
titán
Ez így totál fals. Az 5g-nek is vannak alacsony frekis csatornái, és a jövőbeni toronyfejlesztések tuti az 5g-re fognak koncentrálni. Azaz ha valahova betesz egy új tornyot, vagy épp birizgálja a régit a szolgáltató, arra fog pl 700MHz-et tudó 5G-s cuccot rakni.
-
bagkri01
őstag
válasz aprokaroka87 #73 üzenetére
Sok helyen még 4g sincs normálisan. Rendes hálózat nélkül pedig a hajunkra kenhetjük az 5g-t, ellenben nézhetjük a hd kijelzőt és használhatjuk a fos hardver.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
t72killer
titán
válasz aprokaroka87 #73 üzenetére
Itt a kijelző a legfőbb probléma. A 4GB is lehetne jobb persze, bár azzal még el lehet ballagni egyelőre.
-
bagkri01
őstag
válasz janeszgol #65 üzenetére
Azért ennek az árnak a feléért már kapsz g80-al, g85-el szerelt telót is, fullHD kijelzővel és sebességben valószínűleg keresztbe lenyelik ezt a készüléket.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
veterán
Egy újabb ipari hulladék. Ez már környezetszennyezés....
HARLEY-DAVIDSON
-
AKs
tag
Eddig soha nem trollkodtam bele egyik mobil tesztjébe sem. Most nem tudom megállni.
Kedves SAMSUNG, 2021-ben ilyen kijelzővel kiadni egy telefont a reménybeli felhasználók
mosolyogva történő szembeköpése. Gratulálok, hogy sikerült ilyen mélyre süllyedni!"There must be some kind of way out of here..."
-
t72killer
titán
Az s7edge-em idén lesz 5éves, köszöni szépen, jól van. Nálunk a teló munka/kommunikációs eszköz, nem túl nagy az appcirkusz. Ha a mindennapi élethez szükséges appok mennek rajta ÉS biztonságos, akkor minden OK, abszolút hidegen hagynak az újabb "fícsörök".
+ nem feltétlen merítjük koppra a telókat minden nap = nem megy bele évente csillió+ teljes akksiciklus, aminek köszönhetően az s7e-m is 5 óra feletti SOT-ot produkál még mindíg. Egyetlen baja, hogy eltörtem a kijelzőjét, úgyhogy előbb-utóbb az én telóm is cserélve lesz (+ugye a biztonságból én is kifutottam már).[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz aprokaroka87 #64 üzenetére
Lehet. 4 éve mit vettél 120 ezerért? 2017, nézzük. P9 Lite 2017, Galaxy A5 2017.
Ha a mostani Helio P22/P35 szerzeményeket nézem, akkor nem jobbak. -
aprokaroka87
nagyúr
Lehet hogy 4 év múlva az ilyen telefonokat, az akkori alsó kategóriás telefonok kb 3-4x körbe verik teljesítmény-ben és tudásban is.
Szóval erről ennyit
-
janeszgol
félisten
-
Cyrusgrissom
kezdő
Gyerektelefon
-
Mercel
senior tag
A Samsungnál megnézhettük ahogy szépen összeszedték magukat és kijöttek a gagyi kategóriából, aztán jól elqrvultak. Közben megtanultak egész jó mobilokat készíteni, de ráerőltették mindenkire az előre telepített/törölhetetlen szemeteket, baj volt a támogatással, a garanciával.
Aztán elkezdték magukat összeszedni és tisztességes mobilokat készítettek, csináltak meglepően jó interfészt az egésznek, kifejezetten jók a Samsung saját szoftverei, gatyába rázták a támogatást, korrekt a garancia.
Örülünk Vincent, vettem 10 év után Samsungot másfél éve kettőt is és elégedett is vagyok .
De közben megint elqrvultak, brutálisan elszálltak az árakkal, megint kezd szétesni a termékvonal, elkezdték kiszedegetni a fontos apróságokat (SD kártya, Jack, Értesítő led, csak így hirtelen)
Én meg aki a vásárló vagyok kezdem nem érteni miért is kell nekem megint Samsungot vennem legközelebb.
A bibi csak az, hogy nem nagyon tudok másik normális gyártót ahol minden rendben volna.
(kínait nem veszek sem ilyet sem olyat, az Apple pedig két próbálkozás után sem tudott meggyőzni, hogy miért lenne nekem jó ájfonnal és ipaddal rohangásznom.)
Hát így.
Ja a tesztelt készülék túlárazott és gáz minimum a kijelzője.Marcel
-
MC Pite
veterán
válasz t72killer #55 üzenetére
Annyiért még a Realme 6/7 játszanak, csak nekünk kicsit nagyok voltak. Hosszútávú supportot nem tudom, de annyit sztem mint a samuk, megfog kapni.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
t72killer
titán
válasz janeszgol #54 üzenetére
Noigen, ebbe legalább sikerült normális kijelzőt rakni. Viszont a supportból lement már egy év, úgyhogy valszleg megvárjuk az utódot. Az 5g-t nem raktam be alapkritériumnak, de hasznos lehet még sztem. Járunk néha nagyon nomád helyeken, ahova elérhet a 700MHz.
#53: 350 != 250. Drágábban én is tudok jobbat
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz t72killer #52 üzenetére
Pixel 4a, de az 350eur, de teljesen más liga mint ez. Én a Sony csúcs kompaktjai után váltottam rá, és ez az a minőségi szint, nem a samsungnál 100.000-es, amit harmadáért normálisabban csinál a redmi.
joey04: Én a gyakorlatot kérdeztem. Előszedem az 5-6 éves cikkeket a 4G-ről, sőt, a 15-16 éveseket a 3G-ről meg videóhívásról; mégis az van, hogy az ország 99,9%a Edgen telefonál.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
bagkri01
őstag
válasz bollokcs80 #1 üzenetére
Most váltottam Telenorról Telekomra és úgy van, ahogy mondod. Mikor kérdeztem milyen telót ajánl, az volt a válasz, hogy csakis Samsungot, ellenben az ügyintéző asztalán a Xiaomi csücsült... hát majdnem megkérdeztem, hogy akkor miért nem Samsungot használ😁😁 Ott helyben nem is választottam semmit, hazajöttem és online megrendeltem a TCL 10 pro-t.
-
t72killer
titán
Asszonypajtinak gondolkodtam, milyen hosszú-supporttal megáldott telóra lehetne cserélni az őskövület moto g2-jét, ez elgondolkodtatott. Persze, a kínaiak telepakolják a cuccaikat combos procikkal + vagonnyi RAM-mal, de vajon 4év múlva is olyan bátran bízzuk rá majd a kártyaadatainkat egy xiaomi-ra?
Az 5g pedig hozhat sokmindent, jobb sebességet olyan helyeken, ahol a rengeteg 4G-s teló lekötötte a 4g hálózatot, vagy éppen a 700MHz-es 5g band ad esélyt a netezésre egy istenháta mögötti helyen, ahova már a 4g se ért el.
[ Szerkesztve ]
-
dave987
aktív tag
Értem. Igazad lehet. Ha mondjuk megvan pakolva energiaéhes appokkal,azért azt biztos megérzi. Nekem a50 van, és nem vagyok hardcore user, mégis hát teszi a dolgát a telefon,nem problémázik,de hiányzik az a sima működés,ami emlékezetem szerint A5ösökben mindig megvolt. De 1 éve használom,volt több frissítés, lehet az is gond. Megjön az A11/OneUI3, utána nyomok neki egy FRt s meglátjuk.
Szóval igen, hiába lesz már az alsóbb kategória is szines,szagos,mindenttudó,de mindig hagynak gyengeségeket,egyre magasabb ársávban, hogy az egyre növekvő árakat muszáj legyen lenyelni. -
MC Pite
veterán
Egy hónap után ilyen, és alig van rajta app. Van aki már alapravágta fél év után. Mindenkié ilyen, nem csak az enyém, az emmc az max harmincezres telefonok tárhelye, nem a százezreseké.
Sajnos a munkahelyi profil tovább ront rajta, több dolog kéne legyen a memóriában. Nekem ráadásul pont az egykezesség határán van, inkább túl, a hw és a launcher(céges policy ) és a menü mind nem jön be, sok energiát nem ölök bele. S6 nem zavart, A3 nem zavart, anyám J6-ja nem zavar, de az A41 kiidegel.
Ha melóban lesz időm, lehet rátolom az fr-et, de korábban az SE-vel is kétszer megcsináltam, szintén nem tudott az outlook se normálisan futni rajta.[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
én egyáltalán nem vagyok a kínai telók híve, de ha választani kéne, hogy ennyi pénzért valami normális(abb) kínai vagy ez, szó nélkül a kínait választanám
volt 2016-os A5-öm, olcsóbb is volt, és a kijelzője is jobb volt (fullHD AMOLED). egyszerűen gyász ez a készülék ennyiért -
Orosz Mérnök
tag
válasz szenesember #31 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni,mert van egy másik is (2019 októberi),aminek azon kívül,hogy a pók bele költözött a kijelzőjébe,nem csinál semmi ilyent,mint a fiatalabb.
-
Jozsist
csendes újonc
És ...és akkor most?
-
MC Pite
veterán
válasz janeszgol #34 üzenetére
Ok, ez már válaszféleség.
Szóval egy olyan lassú telefonnál, ahol a tárcsázó előhozatalától kezdve mindenre várni kell (megelőlegzem a hasonló sebességet mint az A41eseinknek van) észrevehetően gyorsabb lesz a válaszidő böngészés közben (amit már a reklámok és a görgetés is megfog?) Állja velem valaki a fogadást, hogy ezen a telefonon semmit különbséget nem lehet majd ebből érezni?
Betegácsin vagyok, elővettem az A41et, repülőmódbol visszatettem onlineba, 2 perce nem tudok vele mit kezdeni. De egyébként is a naponta használt appok 1-3 másodperc alatt töltenek be, az alkalmazáslista,a híváslista, minden rohadtul tetű lassú.zozzo72: Dehogy, nem nagyon fog vevőt elhappolni. A samu is lassan olyan mint az apple, fix vásárlóbázis van márkanév alapján, a termék milyenségétől és árától függetlenül. (És keleten ez még sokkal durvább, és tényleg hypeolják a samut sok helyen.)
Nálunk a globál it kitalálta, hogy emmc-s rohadt lassú telefonokat kapjunk a világ 26 országában cégesnek. Mert samsung, meg szuperbiztonságos knox. Igaz, olyan lassú, hogy többen vettek inkább privát telefont mellé, és bent is azt használják sokmindenre, akár céges dologra is (mert nem olvassa be a kódot a samu, vagy nincs türelmük megvárni hogy valamit betöltsön és megnézik a sajátjukon).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a SoT idő is olyan relatív, hogy elképesztő, mihez viszonyítjuk?
Ha én Teamsen tartok egy órás videókonferenciát mobilnettel, máris nem tud egyik telefon még 6 óra SoT időt sem. A fórumokon is lehet amperkodni az embereknek, hogy márpedig a telefonja tud 10 órát. Lehet, hogy tud, de milyen felhasználás mellett?[ Szerkesztve ]
-
zozzo72
aktív tag
Véleményem szerint ha befut a Redmi 10,akkor e telónak be is fejezödik a karrierje...
-
ChromeX
addikt
Tényleg eljutottunk oda hogy az 5g miatt 120ezért adnak egy ilyen borzalmat.
Nem vagyok most a legjobban képben de remélem más gyártók azért kínálnak normális alternatívát.Szomorú hogy az 5g lett az új hívó szó a mobiloknál
-
mrlujoak
veterán
"Egy előnye 7 nm-es chipet HD kijelzővel társítani mindenképp van: az alacsony fogyasztás, így 5000 mAh-s teleppel megtámogatva semmi akadálya a kitűnő, 6-8 órás képernyőidőknek "
Hmm...
Oké, lehet az 5G kér sokat, nade 5000-es akksiból 6-8 óra SoT kitűnő?
Lehet, akkor nekem jelent mást a kitűnő kijelzőidő, de...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
janeszgol
félisten
válasz janeszgol #30 üzenetére
"...mind állóképeknél, mind videónál."
Cecevok, nem tudok olyan kompaktról, ami jönne Android fronton. Talán majd a Sony készüléke.
Még valamit ehhez. Ez nem PLS panel (azt vártam), mert a J3 2017-nek bizony szép kijelzője van. Ez sima TN a jobbik (!?) fajtából. Ennyit tud az a technológia.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ez legalább hasznos ellenvélemény volt hogy valami konkrétummal lássam, mire jó az A32 5G-vel, amire a 4G-s tesói nem
Buta vagyok, valaki akor leírná pintosan mire megy ezzel a telefinnal az 5G-vel Azonkívül hogy Edgen telefonál vele a mai napig, mert mindegyik szolgáltatónál ez az alap még mindig.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
szenesember
aktív tag
válasz Orosz Mérnök #25 üzenetére
Van itthon egy A40-es, lassan 2 éves, és nyoma sincs beégésnek a legkisebb mértékben sem. Nem is melegszik, és egész jól bírja az akku is. Sem térerő, sem Wi-fi probléma, és a szoftvere is rendben működik, bug-ok nélkül. Első szériás készülékeknél valahogy kevesebb a probléma (A40 és A50).
-
janeszgol
félisten
A 12 megapixeles kamerának szép a képe mind állóképeknél, mint videónál. A hangminőség nem jó. Az SoC jó, majdnem elérte pontszámokban az SD690-et, lehet az SD680-nal pariban van. Élhető. Az Adreno 610-nél sokkal jobb ez a Mali G57 MP3 (háromszor gyorsabb GFX-ben).
Minden más kritikán aluli. 5k-s akkutól a 6-8 órás kijelzőidő gyenge. A hangminőség nem jó, a kijelző vicc. Kár érte.
-
MC Pite
veterán
Mondjuk ez érdekel, mit tudhat az A32 5G, amit a 4G-s tesói nem, és kell hozzá az 5G?
Pixel: Kicsikét sincs köszönő viszonyban sem a kettő, a sajt telóm 4a. Több kategória van közöttük, ég és föld! Több kollégának is van több baja a pár hónapos telefonokkal már, én alig használom, mert a harmincezres Redmiktől is _sokkal_ lassabb.
-
Orosz Mérnök
tag
Úgy tudom,hogy az A42 5G is HD+ kijelzővel,és csak talán IPS technológiával jön. Természetesen az is 100 felett...
MC Pite:
Nekem sima A40 van,de. És itt van a baj,hogy de. De nincs még egy éves,és a kijelző már be van égve,lassan tölt,szeret melegedni,és gyorsan merül. A térerős probléma ennél is fenn áll,amit a 3 éves szar fos hulladéknak kinevezett Nokia 5 körbe röhög a mai napig. Wifi-t lakáson belül akár már 5-6 méterre a rutertől eldobálja. További probléma,ha linket küldenek,vagy akarok bármilyen formában megnyitni,akkor nagy valószínűséggel meg fog fagyni. Szereti összekeverni a hangosítás/halkítás funkciókat,stb. Sóval egy boldog felhasználó vagyok. Ami tetszik benne,hogy számomra pont jó méret,illetve elfogadható a kamerája,és a videó hangminősége,meg az ujjlenyomat olvasó. -
Cecevok
tag
Az Iphone 12 eléggé kompakt a maga 6,1 hüvelykével, és nem hiszem, hogy rétegigény lenne.
Az van szerintem, hogy mivel Androidban 6.5-6.67-es a telefonok 90%-a, az emberek nagy része megszokta/megszoktatták vele a méretet és nincs nagyon más választása max a Pixelek. Annak meg a hivatalos beszerzése/ára/garizása a kérdés Magyarországon...[ Szerkesztve ]
iPhone 11 Pro / Sony HX99 / Lumix GX800
-
embe
nagyúr
Lehet az a helyzet amikor kellhet/kihasználható az 5G.
Nem feltétlen hülyérevevésről van szó. Max annál aki csak annyit hall hogy ez az új hívószó, és kell. Igaz őket meg elbizonytalanítja, hogy lehet ezzel aktiválják bennük a "mikrócsippet".Több helyen olvastam, hogy a kompakt telefon lassan rétegigény. Nem igazán pörög az ilyen telók eladása. Bár kérdés, hogy ki mit tart kompaktnak. Én 6-6,2"-os telót vennék szívesen.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
MC Pite
veterán
Aki képben van, nem akar mobilba (max ingyen) 5G-t.
Ez azoknak szól, akiket reklámokkal vesznek hülyére.Ehelyett a sok vacak helyett jöhetne kompakt telefon, meg android one, több értelme lenne a portfólióban.
[ Szerkesztve ]
-
Cecevok
tag
Normális méretű (mint az A41) 4G-s A42 várható amúgy? Tudom, van valami nagyobb méretű HD kijelzős A42 5G...
iPhone 11 Pro / Sony HX99 / Lumix GX800
-
embe
nagyúr
Végig se olvastam...
Mi a bánatból gondolja Samu hogy egy olyan felhasználó aki képben van az adatkommunikációs trendeket illetően, és egy friss ficsört - 5G - tudó eszközt akar vásárolni, megelégszik egy szar kijelzővel?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
moleculez
veterán
Tessék Pont ma kaptam emailt a szolgáltatómtól (Voda UK)
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
domerator
veterán
Galaxy A3 utód?? Volt A3-am, ez egy pocsolyából tükröződő torzó... az A3 egy csiszolt gyémánt volt ehhez képest, ez egy 285.-ik telefon a sorban...
Sajnos az A3 is a hardveren vérzett el, meg az akkun. Itt az akku rendben, csak a többi gyász.
Samsung sose vót normális.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
MC Pite
veterán
Sok energia lett a cikkbe ölve, de még a céges A41-em is egy hulladék. Erre alig van jelző, 50000-et sem ér. De a samu logo ezt is el fogja adni.
Aki szerint egyébként nem rossz, próbálja ki a saját béna apokkal teleszórt, pár hét után belassuló telefont.
5G? Ne vicceljünk, ki az aki VoLTE hívásokat bonyolít, hol tartunk 2016 óta? Vagy legalább 3G hívás? Valaki? Menjenek a szolgáltatók a p...ba, ott állok az esztergomi Aldi közepén, és az 1-2 csík 4G-ből (kép percek alatt megy át!) átváltok egdre, és tizedjére se tudok telefonálni. Ez a jelen, ehhez nem kell 5G, a 3/4G sincs normálisan kihasználva még.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
elfelejtette
veterán
Az első oldal utolsó bekezdésében rossz a méret:
"154,2 x 76,1 x 9,1 milliméteres"
164,2 a helyes méret."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
joey04
titán
+1
-
francz'70
senior tag
Teljesen értelmetlen ez a teló, kinek lesz ez alternatíva?
Csak az 5g miatt itthon kuka. Ha nem lenne a 4g variáns, akkor még valahol értem (..bár rohadt gyengék a paraméterek) no de így ..... -
Túlságosan is drága a nyitó ára , ennyit nem ér .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
batai15
félisten
Cikket olvasva egyre erősödött bennem a konklúzió hogy kijelzőn kívül eléggé tetszetős készülék,tud mindent amire szükség lehet, hol a csapda. Persze hogy az árban .
Bármennyire is ruhellem a xiaomi rendszerét , alapvetően jobban el tudom viselni a jóval kedvezőbb ár miatt mint a hd kijelzőt 110 ezer forintért, ráadásul már kompaktnak sem nevezhető. Idén sem lesz samsungom, ahogy a tendencia szerint jövőben sem .
Most már biztos,hogy droidos vonalon a pixel fogja tudni számomra hozni amit elvárok, és bár tény hogy nem olcsó,fórumok alapján kárpótolni fog majd.[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Második bekezdéseddel egyetértek.
Viszont az ilyen tesztek arra nagyon jók, hogy amikor fél év múlva (amikor esetleg az ára is jobb lesz) az embernek kell valami telefont keresnie, akkor rákeres arra hogy "A32 5G mobilarena" és ezt a tesztet elolvasva azonnal képbe kerül hogy ezt NEM!
Bone123 látóköre meg ezzel is szélesedett...
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
darvinya
titán
Írásra késztetett E remekmű, ami csak írásra vonatkozik.
Mert, hát telefon a szokásos összekotort valami, amire biggyesztették ŐtDzsí.
Majd jönnek 0Ft-os szolgáltatói akciók, hogy ez milyen szuper ŐtDzsí miatt.
De mint szakmailag hol van honban ŐtDzsí, ami gyorsabb 4G-nél?
Vagy egyáltalán van olyan szolgáltató ahol országos lefedettség van, s nem városi tesztüzem van.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
hemaka
nagyúr
Milyen furának tűnik a hátulja, hogy nincs egy sziget ott, meg mindenfelé csiricsáré szar.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
A hátsó kamera kialakítása tetszik a telefonnak, meg talán az FHD videók sem rosszak és a hangja sem annyira rossz, de ennél több pozitívumot nem tudnék felsorolni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Marhára megéri...
Azért mert 5G van benne....
csak az a baj hogy kb 30-40 ezer forintal drágább mint amit ér, úgy sacc per kábé
-
odani
tag
Minden tiszteletem a cikkíróé, de egy ideje megtanultam már az ilyen ócska készülékekről szóló MA tesztek kb. 25 mp-en belüli letudását. Többet sajnos nem érnek, én őszintén sajnálom, hogy foglalkozni kell ilyen szemetekkel is - ezt már korábban is leírtam valami Nokiafos kapcsán, le is hurrogtak.
Ha minden mobilgyáró csak minden második készülékét adná ki, cserébe a kiadottakra kétszer akkora figyelem jutna, ugyanott tartanánk feljettségben és _mindenki_ boldogabb lenne.
-
bollokcs80
Korrektor
Ez tipukusan az a teló, amit majd szolgáltatói kínálatban sóznak el az átlag ügyfélre "kedvező árú 5G-s Samsung mobilunk" jeligére.
100 ezerért ilyen "beborulós" kijelzővel meg MTK-val akkor se kellene, ha hozzámvágnák.
B.Cs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest