Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
Hello!
Mivel sokat próbáltatok segíteni, biztos érdekel a végeredmény.
Pár hete kiderült, hogy sem a táp, sem az egység nem jó. Vagy a táp rontotta el az egységet, vagy mindkettő hibás volt eredetileg is, ezt nem lehetett kideríteni, de az biztos volt, hogy rosszak. Akkor még nem akartam írni, mert rendeltem újat, és meg akartam várni, hogy azzal mi lesz. Féltem előre leírni, hogy rossz volt az előző, amíg nem volt biztos, hogy egy új megy.
Jelentem, megérkezett, és semmi baja!Annyi hátránya van ennek a dolognak, hogy két egységet (meédia lejátszó - tv - konverter - erősítő) beépítve a láncba, csökken a teljesítmény. Egyelőre az rögtön feltűnt, hogy sokkal halkabb. Ezen persze tudtam állítani a tv-n valamit, de továbbra is halkabb, de most már nem annyival. A további összehasonlítás majd idővel, bár igazából mindegy, mert ez megoldja azt a kérdést, hogy minden forrást ki tudjak tenni hangfalra, más nincs, szóval vagy így, vagy sehogy. Azaz annyi, hogy a média lejátszót direktbe az erősítőbe kötve a lényeges hangok (film, zene) mehet, de más nem...
Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
RudY
addikt
Igen, ezért problémás és nem igazán érthető. Lehet, hogy nem is a táp hibás, de aztán lehet, hogy az is és a dekóder is
A csavarhiány mindenesetre szintén nem túl bizalomgerjesztő, nincs esetleg beszorulva a lapka alá és az okozott zárlatot? Persze csak tippelgetek megint.
-
RudY
addikt
Az helyzet, hogy mérésügyileg abszolút nem vagyok jó tanácsadó, sőt
Megtaláltam viszont a belsőről készült fotóimat:
[link]
[link]Tehát a Cirrus Logic 8416-CZZ és a részletes [datasheet pdf] alapján mindenképp átalakítja, erősíti stb. a kapott jelet, tehát ha nincs megfelelő feszültség és áramerősség, gyakorlatilag működésképtelen.
Az újabbakban már másféle kerül beszerelésre, ahogy tupacamaru is írta [8416-CS].
Ránézésre valami minimális eltérés lehet a kettő között, de az alapjuk szerintem megegyezik. -
RudY
addikt
Output: DC 5V 2A
Ehhez képest az 500mA gyakorlatilag pontosan a negyede a szükségesnek.
Jó lenne a Somogyi adapter is, de mondjuk ez: [link]
... ideális 3-12 V-os készülékekhez 2250 mA áramfelvételig
Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy amíg az áramellátás problémás, addig nem is nagyon lehet továbblépni és próbálkozni. Simán elképzelhető, hogy ez a búgás oka.A koax nálam is a router-be megy, de nekem ott (is) figyel egy leválasztó.
-
RudY
addikt
A búgás előfordulhat még a földhuroktól is, több elektronikus eszköznél ez bizony már megjelenhet. Nagyobb az esély, ha TV is van a hálózatban, pl. ha a bejövő koax kábel a csatlakozójánál "csíp", akkor egy ilyen eszköz beiktatása mindenképp ajánlott: [földhurok leválasztó]. Hirtelen ezt találtam, de több szaküzletben is beszerezhető. A modern TV-k sokkal érzékenyebb az ilyesmire, tehát csak előnyös, a búgástól függetlenül is. Amennyiben a búgás még így sem szűnik meg, akkor a bemásolt oldalon is megtalálható RCA interferencia zavarszűrő talán segíthet.
-
RudY
addikt
Szia!
A sztereó DAC-ról van szó ugye, nem az 5.1-ről?
A legtöbb elektronikus eszközre érvényes, hogy főleg hideg és nyirkos időben érdemes legalább fél órát várni, az esetleges belső páralecsapódás miatt. Ha ez megvolt, akkor ez a hibalehetőség kilőve.
Nem igazán lehet rosszul bekötni, a bemenet és a kimenet adott, egyértelmű.
Alaphelyzetben - elméletileg - semmiféle búgás nem lehet(ne), még teljes hangerőre állítva sem (bár ott azért már megjelenhet.
Az erősítő is sztereó? Típusa? Ez mondjuk csak az audio beállításoknál érdekes inkább. Ettől és pl. a médialejátszótól, illetve a TV-től is függ, hogy a lejátszó végezze az esetleges dekódolást, vagy érintetlenül adja át a hangot (Bitstream). A TV-nél esetleg próbáld meg a hang opciók további beállításainál: SPDIF kimenet PCM vagy DD beállítást is.
Viszont a hálózati tápellátás problémája nyilván már eleve nem jó előjel. Akitől vagy ahonnan vetted mindenképp jelezd, hogy a táp csak rövid ideig működött és baromi gyorsan küldjön egy másikat, vagy teljes pénzvisszafizetést kérsz. Érdemes esetleg fotót is küldeni, amin látszik, hogy a táp bedugva, visszajelzése nincs.
Az univ. tápnál az 5V-os feszültség rendben van, de az Amper is számít: Output: DC 5V 2A. Ha a tápod ettől eltér, akkor az is okozhatja a búgást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest