- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DroiDMester #252 üzenetére
Amiért elengedtem pedig nem másert van, hanem azért mert szét lett..... a topik és sajnálom, kár érte.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #252 üzenetére
Nekem nem érne annyit, hogy egy lockolt procit kockára tegyek meg egy alaplapot moddolt biosokkal, ennyi és nem több. Azon is sokat lehet ám bukni, főleg egy 8700 - as esetében. A másik meg, ha sikerül is, még mindig ott van az instabilitás problémája, ami szinte minden tuning esetében fenn áll, főleg ha nem is k-s. Na de mint írtam mindegy is, mindenki azt csinál a procijával, kártyájával ami neki jólesik, én jobban szeretem ha a mérnökök lövik be a gépezetemet úgy, ahogyan én szeretném
-
válasz
DroiDMester #250 üzenetére
8700 és Z370 / 390. Innen indultunk : [link]
Elengedtem, győztél. -
válasz
DroiDMester #246 üzenetére
ott rátesznek egy másik egyedi BIOS-t a deszkára . tehát várom a 8700 hoz és a Z370 hez 390 hez a megoldást/ BIzonyítékot amit te 1000 % hogy megcsinálsz egy Z 390 deszkában.
légyszíves engedd el erre itt semmi szükség ...
szerk: de igen,
Itt vannak a BIOs verziók . [link] -
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #246 üzenetére
Ehhez ahogy elnézem valami nem hivatalos biost tesz fel előtte, amivel engedélyezi a tuningot non - k proci esetében is..........Persze lehet, tévedek. Közben megnéztem a srácok gépein a biost, és egyáltalán nem enged hozzányúlni a tuning részhez, pedig Z - sek a lapok. Na de nincs is jelentősége, lehet kapni millió féle procit, mindenki megveheti amilyenre éppen szüksége van
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #243 üzenetére
Az a baj, hogy én a saját biosomban sem találok FSB - t, csak BCLK - t. Azt viszont nagyon nem ajánlott emelgetni. Ha jól tudom hagyományos értelemben vett FSB ma már nem létezik.
-
válasz
DroiDMester #243 üzenetére
Ez továbbra is szöveg semmi több, nem bizonyíték. Én is 30 éve foglalkozok PC vel, még sem írok le anélkül példa nélküli dolgokat, hogy bizonyítani tudnám...
-
válasz
DroiDMester #237 üzenetére
fogd fel végre hogy Z lapban nem tudod állítani a non K procinál a FSB értéket. nem nehéz ezt megérteni. Írj nekem konkrétumokat mutass már valakit a neten , hogy megcsinálja mert ez így nekem csak szöveg hogy 1000000 % hogy megcsinálod. és kérlek ne mutass nekem K-s prociról értékeket egy Z-s lapban mert azzal tisztában vagyok és kb nem bizonyít semmit...
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #239 üzenetére
Oké. Én csak annyit kérek, szájbarágósan írd meg nekem priviben, hogy nem k-s proci esetében mit hova kell állítani. Kolléga topikját ne szemeteljük tele. Még esetleg annyit itt, hogy a fesz és az órajel emelés egy non k - s proci esetében nem kicsit lenne macerás, hogy biztosan stabil maradjon.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #237 üzenetére
Na de az egy k - s proci ember, direkt tuningra van kitalálva! A sima procik viszont nem. Komolyan mondom, írd már le hogyan kell ezt konkrétan csinálni, nekem nem nagy gond összehozni egy 8700 -at meg egy Z - s lapot már holnapra sem, és isten bizony kipróbálom. A gyerekeim 8500 - as procijaikat nem tenném kockára ezért, még élni akarok
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #233 üzenetére
Ja, FSB emelése. Köszi, de azt inkább nem csinálnám, mivel nem érne annyit az egész plusz 300 mhz. Igaz, nálam az all core turbo minden magra 4.7 GHZ gyárilag 8 mag 16 szálra, és k-s proci lévén lehetne tuningolni is, de messze nem érné meg az egész még azt sem hogy 5GHZ - re húzzam. 300 mhz az jó ha +2 fps - t hozna a konyhára, a hőtermelés jelentősebb lenne.
-
válasz
DroiDMester #230 üzenetére
de nem lehet Z -s lapban 4,6 GHz-n járatni az összes magot értsd meg. mutass már nekem erre egy példát mert YT-n, Intel topikban sehol nem találok ilyet hogy a Non K 8700 CPU-t all core boost 4,6 GHz-t tudna.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #230 üzenetére
Nem tudod fixálni 4.6 - ra a sima 8700 - at, csak a k - s verziót. Csinálhatsz bármit, az all core turbo nem lesz több 6 magon mint 4.3 GHZ. A 4.6 csak egy magra értendő, két magra 4.5, három magra 4.4, négytől hat magig 4.3. Mindenesetre kíváncsian várom rá a megoldást, mivel ebben az esetben feleslegesek lennének a k-s procik
-
válasz
DroiDMester #228 üzenetére
egy magos turbója 4,6 GHz az összes magra 4,3 GHz-n megy. Annyit tud ebben a deszkában is játék alatt. Ez fölé semmilyen deszkában nem tudsz menni .
-
válasz
DroiDMester #226 üzenetére
ez egy sima 8700, nem K verzió. Amúgy végig 4200 Mhz körül megy, ez ennyit tudna egy Z370 ben is.
A 3600 veri ezt a procit a 4000 ryzenek meg még jobban fogják.
Minden biztonsági retket telepítettem Windowsra plusz a HT-t is bekapcsolva használom a 3D studio miatt mert ott kell a 12 szál. Játék alatt a HT hátrány ebben a prociban nem előny...Nincs gond ezzel a deszkával ehhez a procihoz.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #196 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 60 fps cikizését szerintem. Aki akar játsszon 240 fps - el low beállítások mellett CSGO - t, majd csodálkozzon el azon, hogy egy igazi profi akár 60 fps mellett is szétlövi. Vajon akkor mire fogja majd?
-
rumkola
nagyúr
válasz
ezzel tökéletesen egyetértek
-
válasz
Na ebben most egyetértek veled, bár számomra játéktól függne: Tomb Raiderre talán inkább 4k 60 FPS, de Battlefield, Cod, Doomra pedig 2k 144Hz.
-
capulet75
addikt
válasz
True.
-
válasz
DroiDMester #179 üzenetére
Kérdésem a következő: mennyi embernek van Magyarországon 600-700 ezer forintja PC-re? Vagy Steam surveyt elnézve mennyinek van csúcsgépe?
Mert még nekem sincsen, pedig külföldön dolgozom. Nem égethetem a pénzt, hanem a PC-re is ésszel kell költenem.
Lehet itt mutogatni a drága PC-ket meg mondani hogy azakkorisjobb, de végül ki fogja tudni megvenni, vagy ki fog gamingre ennyi pénzt áldozni? Emberek kis százaléka, te is tudod, hogy nem ez az átlag...s a következő generációban elérhetünk arra a pontra, hogy annyival nem jobb a PC gamingre, mint amennyivel drágább, tehát záródik az olló...főképp, hogy 120 hz-es opciót is terveznek bele.
(#177) Puma K A Digital Foundrynak az optimalizált beállításait szokom alapul venni a játékaimhoz, ami az Xbox One X konzolét veszi alapul. Véleményem szerint sokszor zéró jelentősége az Ultra beállításnak vagy olyan nagy a teljesítmény deficit, hogy nem éri meg használni. Sőt, van olyan, hogy rosszabbul néz ki a játék a sok bekapcsolt post processing miatt... Gyönyörű példa erre a Battlefield V, ahol Shroud kipróbálta a játékot Ultrán meg mindenféle post processing effektel, s a látványtól majd elhányta magát.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #179 üzenetére
PC - vel nem játszom tévén soha, arra ott a szintén 4k g-synces monitor. Azt meg soha nem állítottam, hogy a PC ne lenne jobb játékra, de a konzol sem kidobandó kategória.
-
válasz
DroiDMester #173 üzenetére
Nekem nem! és soha nem is lesz egy konzol képminősége olyan mint egy PC.nek, hiába magyarázkodsz!
Na ez azért meredek kijelentés! Az ugye azért megvan, hogy a következő generációs konzolok is lényegében egy egységes hardverű modern gamer PC-k lesznek? Ezért is szenved most a Sony, hogy a szokásos árszintre be tudja lőni.
Amúgy nem tudom hogy játszottál volna mondjuk a Crysis játékkal mikor kijött, mert az megfektette az összes akkori videókártyát és PC-n is csak 30 FPS körül futott.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #170 üzenetére
Egy ilyen tévén tolom a PS4 - et, szóval a minőség miatt szerintem ne aggódj
[link] -
rumkola
nagyúr
válasz
DroiDMester #170 üzenetére
én kb. 10 éve 200K-s 55-ös TV-ken játszom (egy plazma és egy ledes van most), főleg PC-vel de konzolok is mennek
bullshit az egész inputlagról leírt dolog, tipilkus PH fotelszakértés, semmi bajom vele nemhogy game módban de még video módban sem"ja bármilyen csiri-viri játékmód gyorsító hókusz-pókot kapcsolsz be rajta, amik amúgy is úgy elcseszik a képminőséget hogy már attól megfájdul az ember feje"
ez meg totál értelmezhetetlen
konzol 30fps pedig teljesen más, simább mint a PC-s, nem tudom hogyan csinálják
am nem tudom mióta játszol, de kb. 2002-ig szinte csak álom volt a fix 60fps még a lebikább konfival is
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #162 üzenetére
Én 52 múltam, és a 60 fps bőven elég a minőségi szórakozáshoz számomra. Jómagam konzolokon nőttem fel, ma is van PS4 - em meg Switch - em is, azokkal sincs semmi bajom. b. kolléga azt is megírta miért a 163 - as hozzászólásában.
-
válasz
DroiDMester #158 üzenetére
de nekem 90.fps alatt nem tűnik simának a kép
Rip konzol játékosok, akik örülnek, ha a játék megtartja a 30 FPS-t!Már nem azért, de mit csinálnál te akkor AMD Jaguar konzolon?
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #158 üzenetére
Emlékszem még, amikor arról mentek a viták hogy kell e a 60 fps, elég a 30 is, most meg már 240 fps - ekről szól a fáma
Számomra a 60 teljesen folyamatos és sima, csak kevesebb ne legyen. A sok fps - nek ára van, eleve a grafika butítása olykor nagyon, és az nem igazán jó. Amikor az ember vesz mindenből felső kategóriát, nem lowon akar játszani, én legalábbis így vagyok vele.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #156 üzenetére
Nekem is pont ilyen van, csak a Ti. Viszont mint írtam, nekem nem kell több mint 60 fps, mert abszolút nem érdekel a multi, így elvagyok 4K mellett is vele, de remélem lesz azért erősebb kártya hamarosan.
-
válasz
DroiDMester #153 üzenetére
Én 2060 karit használtam először 2 K ra, visszavettem pár effektből, kicsit a grafikából és elég szépen muzsikált.
De én is azt gondolom hogy jó ha megvan a 100 FPS,de persze ez nem általános. -
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #153 üzenetére
Aki single játékokkal játszik annak általában a 60 fps bőven jó. Nekem is elég, inkább a 4K 60 fps közel max. grafika mellett mint a FHD 144 - en. Persze ha lesz majd egyszer egy olyan kártya ami dupla erősségű lesz mint a 2080 Ti akkor lehet, elgondolkozom a kicsit magasabb fps - en én is. Egyébként egy ismerősöm 1060 - al játszik, 1440x900 - on, és tökéletesen el van vele. Nem mindenkit érdekel még a felbontás sem mindig annyira, natívon meg egyáltalán nem csúnya a 900p sem.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #144 üzenetére
Azért egy 1080 meg egy 2060 kb. egy szint, és valóban nem elég egyik sem mondjuk FHD 144 HZ - re az újabb játékok egy részénél, de átlag 60-75 HZ esetében bőven jók, ahogy egy 1060 6GB is képes még eldöcögni (persze az sem 144 - en)
144 fps - hez már legalább egy 2080 kell.
-
hunluki
senior tag
válasz
DroiDMester #144 üzenetére
Kicsit had védjem be szegény 6 gigás 1060-at. Egészen jól bírja, 1080p-re bőven elég kb minden címnél medium/high vegyesen, sőt régebbi játékokban esetben 1440p-n is elkullog. Pl forza horizon 4-et 1440p-ben 60fps és nem minden max, de high-on lazán elrohangál. AC origins is simán ment neki 60-al.
Mondjuk mostanában PS-re veszem a játékokat szóval talán AC volt a legfrissebb cím amit toltam rajta.
Szóval ha nem kaparsz nagyon a max grafikára akkor még bőven működőképes cucc. Anno még bányászláz előtt sikerült beszereznem 85-ért. Bemákoltam rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Elemlámpa, zseblámpa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest