- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Sajnos főleg maga a vas nem elég hozzá. Mindenesetre gondolkozom egy ilyen monitoron, legfeljebb ha nem hozza amit várok tőle akkor ott van a 14 napos elállás jog. Nekem ugye tökéletesen elég a 4k 60 fps, de mivel még nem láttam nagyobb képfrissítéssel 4k monitort játék közben, egy próbát megér. Igazából a grafika túlzott lebutításától tartok, de azért a 4k más mint egy FHD, még akkor is ha mediumra kell tenni sokszor. Gondolkozom rajta erősen, annyira győzködnek itt páran
-
kolopele
nagyúr
Engem az érdekel sokkal inkább, hogy a 2080 Ti - nél erősebb kártyát dobjanak piacra, az hogy mennyibe fog kerülni, másodrangú kérdés. Nekem a teljesítmény számít, ha az olyan amilyennek én szeretném, akkor nem érdekel az ár. Amennyiben lesz kártya ami az én grafikai igényeim mellett kitol 100 fps - t, akkor váltani fogok monitort is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
capulet75 #297 üzenetére
Mások is szokták ezt mondani, miszerint nem kell a 4k 60 fps, mert felesleges, csak ez inkább azért van mert vagy eleve nincs rá keret, vagy még nem látta az illető milyen élőben. Nem értem, miért nem lehet elismerni azt, hogy semmi gond nincs a 60 fps - el játékélmény terén, nem rángat, nem szaggat, nincs vele semmi baj, ellenben látványosabb lehet a grafikai megjelenítés. Magasabb fps csak azoknak kell maximum, akik bele vannak őrülve ebbe a sportnak nevezett akármibe, és ráérnek munka helyett napi 10-12 órát ezzel foglalkozni. Még valami: 900p - n is nagyon jót lehet játszani, egy jó monitor esetén nagyon szép natív felbontáson az is, nem mellesleg egy gyengébb videokártya is elég hozzá, és fél méterről bőven jó az a 20" körüli monitor is. Nekem is az a bajom sokszor hogy nagy a 27" - os ekkora távolságból, sokszor mennék hátrébb 1 méterre is, de akkor meg folyton csúszkálnom kellene a székkel oda-vissza.
-
kolopele
nagyúr
Nyertél. Viszont akkor neked is csak a tudat fáj, ha valami nem 144 fps - en megy. Jó dolog amúgy a placebo, a gyógyszeriparban is használatos, főleg amikor tesztelik a hatásukat
Egyébként meg ha már 144 fps, egy 2080 Ti nagyon is jól jöhet, nem gondolod? Mindössze a 4K - t kell hanyagolni. -
kolopele
nagyúr
válasz
DanielLong #291 üzenetére
Szerintem nincs. Több játék optimális beállítása is szerepel külön-külön, legutóbb a Division 2 - nek néztem meg, de FHD 144 fps - hez olyan szinten kellett butítani az effektekből, hogy az nekem legalábbis már fájt, persze nem 2080 Ti mellett, hanem egy átlag kártyánál, ami a többségnek van. Egyelőre single játékokhoz legalábbis a legszebb grafika az 60 fps 4K mellett oldható meg, úgy hogy még a sima futással se legyen semmi gond, persze a 2080 Ti elengedhetetlen hozzá.
-
kolopele
nagyúr
Még valami: Több olyan játékba is belefutottam mostanában (nosztalgia), amelyek eleve megállnak 60 fps - en, még akkor is, ha kikapcsolom az adaptive syncet mindenhol. Ezek a játékok csak akkor élvezhetőek, ha 60 HZ - re állítod a frissítési frekvenciát, különben szaggatott lesz a kép. Ezeknél semmit nem ér a 144 HZ. Egyébként meg igazad lehet, 60 fps nálam a határ, ahol még képes vagyok érzékelni a különbséget folytonosság terén, de ez így van már hosszú évek óta. Van akinek a 30 fps is teljesen jó, na az nálam már darabosnak hat, még ha folyamatos a 30 és nem össze vissza ugrál akkor is.
-
kolopele
nagyúr
"Aki anyagiakban korlátozva van az inkább ne számítástechnikára költsön"
Miért, az akkor ne játsszon, mert "csak" 60 fps - e van? Ne vicceljünk már..............
A grafika levétele meg nem mindenkinek opció, én is éreztem már úgy pár játék esetében hogy visszaváltok 1440p - re, mert amikor mediumra tettem mondjuk a textúrát, vagy éppen az általad semmire nem tartott tesszellációt máris hiányérzetem volt, ahogy a Division esetében is bizonyos csillogás effektek kikapcsolása miatt. Van, akinek fontos az, hogyan néz ki egy játék, van akinek meg csak az a fontos hogy 144 fps - e legyen. Mindenki eldöntheti mi a fontosabb. -
kolopele
nagyúr
Hiába akarna valaki 144 fps - t, amennyiben anyagiakban korlátozva van. Még ha tud is venni egy monitort, VGA terén már ott lesznek a gondok, mert bármit nem rakhatsz mellé, és a mai napig a játékosok zöme még mindig 1060-1070 szint vagy inkább ezek alatti kártyákat használnak, és amennyiben nem CSGO fanok esélyük nincs a mai játékokban 60 fps fölé menni, az ember meg ha single játékos nem very low - ra vágyik grafika terén sem. Fentebb írtam hogy elég sokáig Division - öztem haver 144 HZ - es monitorján, és semmi különöset nem éreztem, utána sem amikor visszaültem a saját 4K 60 fps - em mellé, max. megnyugvást hogy megint szebb a kép. Ez a cikk szerintem nagyon igaz egy szakember tollából:
[link] -
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz
#11083776 #272 üzenetére
"Kevesebb pislogás miatt szemszárazság, illetve az égő, viszkető érzés, fej- és nyakfájás."
Ezzel mondjuk nem mondtál újat, de ez messze nem HZ függő.
Nekem nem kell monitor előtt dolgoznom, arra ott van a titkárnőm, én csak a termeléssel foglalkozom, szóval csak itthon teszek rá egy lapáttal amikor irkálok meg játszok. 52 évesen már én is érzem többször a bajokat, három szemüvegem is van (az istennek nem bírom megszokni a multifokálist), de ahogy öregszünk, ez valahol természetes is. Ettől függetlenül nekem a hátam is fáj, a derekam is, több, mint 30 évnyi élsport után sajna porckorongsérv lett a vége, plusz a csuklóm, térdem sem az a 20 éves állapotú már. Ilyen a ping pong -
kolopele
nagyúr
Teljesen igazad van. Tegnap elkértem egy ismerős 144HZ - es g-synces monitorát ( eddig fogalmam sem volt hogy lecserélte az előzőt, csak felhívott és szóba került), nyomtam egy kis single Division 2 - őt, majd gyorsan vissza is raktam a fos 4K 60 fps - t tudó monitoromat. Egyszerűen szebb, és semmi extrát nem vettem észre már 60 felett. Aki észreveszi persze játsszon 144 fps- el, nincs ezzel semmi gond.
-
kolopele
nagyúr
válasz
#11083776 #256 üzenetére
Úgy kellett volna írnod, hogy esélyük sem lenne multiban, ugyanis mi, akik 2K-4K 60 fps - ben játszunk általában teszünk erre a multis akármire. Amennyiben kicsit is foglalkoztatna a dolog már régen egy FHD 240 HZ - es monitorra lenne kötve a 2080 Ti, sőt még az is lehet SLI - ben, és onnantól kezdve engem, a totál kezdőt senki nem tudna megverni
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #252 üzenetére
Nekem nem érne annyit, hogy egy lockolt procit kockára tegyek meg egy alaplapot moddolt biosokkal, ennyi és nem több. Azon is sokat lehet ám bukni, főleg egy 8700 - as esetében. A másik meg, ha sikerül is, még mindig ott van az instabilitás problémája, ami szinte minden tuning esetében fenn áll, főleg ha nem is k-s. Na de mint írtam mindegy is, mindenki azt csinál a procijával, kártyájával ami neki jólesik, én jobban szeretem ha a mérnökök lövik be a gépezetemet úgy, ahogyan én szeretném
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #246 üzenetére
Ehhez ahogy elnézem valami nem hivatalos biost tesz fel előtte, amivel engedélyezi a tuningot non - k proci esetében is..........Persze lehet, tévedek. Közben megnéztem a srácok gépein a biost, és egyáltalán nem enged hozzányúlni a tuning részhez, pedig Z - sek a lapok. Na de nincs is jelentősége, lehet kapni millió féle procit, mindenki megveheti amilyenre éppen szüksége van
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #243 üzenetére
Az a baj, hogy én a saját biosomban sem találok FSB - t, csak BCLK - t. Azt viszont nagyon nem ajánlott emelgetni. Ha jól tudom hagyományos értelemben vett FSB ma már nem létezik.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #239 üzenetére
Oké. Én csak annyit kérek, szájbarágósan írd meg nekem priviben, hogy nem k-s proci esetében mit hova kell állítani. Kolléga topikját ne szemeteljük tele. Még esetleg annyit itt, hogy a fesz és az órajel emelés egy non k - s proci esetében nem kicsit lenne macerás, hogy biztosan stabil maradjon.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #237 üzenetére
Na de az egy k - s proci ember, direkt tuningra van kitalálva! A sima procik viszont nem. Komolyan mondom, írd már le hogyan kell ezt konkrétan csinálni, nekem nem nagy gond összehozni egy 8700 -at meg egy Z - s lapot már holnapra sem, és isten bizony kipróbálom. A gyerekeim 8500 - as procijaikat nem tenném kockára ezért, még élni akarok
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #233 üzenetére
Ja, FSB emelése. Köszi, de azt inkább nem csinálnám, mivel nem érne annyit az egész plusz 300 mhz. Igaz, nálam az all core turbo minden magra 4.7 GHZ gyárilag 8 mag 16 szálra, és k-s proci lévén lehetne tuningolni is, de messze nem érné meg az egész még azt sem hogy 5GHZ - re húzzam. 300 mhz az jó ha +2 fps - t hozna a konyhára, a hőtermelés jelentősebb lenne.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #230 üzenetére
Nem tudod fixálni 4.6 - ra a sima 8700 - at, csak a k - s verziót. Csinálhatsz bármit, az all core turbo nem lesz több 6 magon mint 4.3 GHZ. A 4.6 csak egy magra értendő, két magra 4.5, három magra 4.4, négytől hat magig 4.3. Mindenesetre kíváncsian várom rá a megoldást, mivel ebben az esetben feleslegesek lennének a k-s procik
-
kolopele
nagyúr
Pont hogy én fogadom el azt, hogy nektek a magas képfrissítés a fontosabb, ti nem akarjátok elfogadni azt, hogy a 60 fps is bőven elég azokhoz a játékokhoz amelyekkel én játszom, ill. hogy még nagyon sok embernek elég a 60, sőt még a 30 is, és nincs fejfájás, nincs semmi egyéb zavaró képi anomália. Engem nem zavar az, hogy van akinek kell akár a 240 fps is végletekig lebutított grafikával, nekem nem kell, holott könnyen megtehetném, csak visszább kellene váltanom monitor terén. Amennyiben meg egy FHD 144 HZ - es monitorra kötném a 2080 Ti - t, az már maga lenne a kánaán fps - ek terén
De nem akarom...........
-
kolopele
nagyúr
Nem látom azt a szép fűvel, virágokkal, stb. borított pályát a vége felé sehol a videóban. Olyan ez tudod, hogy én is össze tudnék vágni egy videót, ahol pl. a Crysis 3 csodálatosan fut, kihagyva azon részeket ahol tudom hogy jó ha a 30 fps - em megvan. Le kellene töltenem a Metro - t hogy azon járjak egyet és felvegyem, és megmutassam mit is művelt a 2080 Ti - vel még high mellett is azokon a részeken.
-
kolopele
nagyúr
Megnézném én pl. a Control esetében hogyan hoznál ki akár 60 fps - t is 2K - n egy 2060 - al vagy egy 2070 - el. Amikor 2060 superrel teszteltem, FHD mellett éppen hozta a 60 - at, és amikor levettem azt az egy-két effektet amitől több lett az fps sokkal csúnyább lett az egész, és ez engem zavart. A Metro esetében pont ugyanez volt a helyzet, mediumon már mosódottabb volt az egész, high mellett meg már a 60 fps volt a csúcsa a kártyának, és akkor még hol van az RTX ON? Ráadásul mindez FHD mellett. Én nem CSGO - ban meg Fortnite - ban gondolkozom, se nem COD - ban meg Battlefieldben, PUBG - ben. Én árgus szemekkel figyelem a grafikát, nekem sokkal fontosabb lett mára az, hogy a fű az hogyan hajladozik, a tenger mennyire hullámzik, de szerintem ez a világ legkisebb gondja, hogy kinek mi a fontosabb egy játékban
-
kolopele
nagyúr
Az szerintem még odébb lesz. Azért abba is gondolj bele, hogy pl. az általam favorizált játékok jelentős részét nincs kártya amelyik 60 fps fölött tudná hajtani, és itt meg is áll a történet. Azt meg továbbra sem hiszem, hogy egy AC vagy mondjuk egy Metro esetében bármit is számítana hogy 60 vagy 144.
-
kolopele
nagyúr
Oké, de ha valakit totál nem érdekel a versenyzés, sem a multi, csak a single? Egy videóban láttam egyszer, amint egy profi CSGO - s alázta szénné a 144 fps - el játszó embereket, mindezt szándékosan 60 fps mellett. Nagyon érdekes, hogy iszonyat jókat tudtunk játszani anno Amigán, Ps 1 - en, vagy hogy visszább menjek, NES - en, Sega Megadrive - on, N64 - en, azt sem tudtuk mi az az fps, senkinek nem fájt a feje, most meg mindenkinek aki nem 144 - en játszik legalább. Ugyan ugyan....Placebó a nagy része. Adok neked C vitamint mondjuk ha ideges vagy, de azt mondom ez frontin, ugyanúgy megnyugszol
-
kolopele
nagyúr
válasz
Hopkins95 #198 üzenetére
Mindet végig játszottam 60 fps mellett gond nélkül, DOOM mellett még a kamera forgását is lejjebb vettem, mert émelyegtem annyira gyors volt, de a másik kettő mellett is lejjebb vettem valamennyivel. A DOOM olyan simán futott mint az álom, egyszerűen jól van megírva, míg a Battlefield meg a COD trehányul. Single módban meg úgyis auto aim meg easy, semmit nem jelentene a sok fps.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #196 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 60 fps cikizését szerintem. Aki akar játsszon 240 fps - el low beállítások mellett CSGO - t, majd csodálkozzon el azon, hogy egy igazi profi akár 60 fps mellett is szétlövi. Vajon akkor mire fogja majd?
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz
Hopkins95 #184 üzenetére
PCX összerakó: 700 ezer??
[link]
Félre vagyok értve. Mindenki olyan gépen játszik amire igénye van, ami neki elég, és amire a keret is elég. Senki nem kismiska, aki kisebb géppel is jól el van, olyan ismerősöm is van aki 900p - n játszik teljes megelégedéssel egy 1060 - as kártyával, mert ennél neki több nem kell. A 2080 Ti a 4k - hoz kell, mondhatni kötelező, akinek erre nincs igénye annak elég egy sokkal olcsóbb kártya is. Nem kell félremagyarázni a dolgokat. -
kolopele
nagyúr
Én 75 fps - ig jutottam eddig a gyerekeim monitorjai végett, de semmi extra a 60 - hoz képest. Egyelőre nekem fontosabb a grafika az általam játszott játékok esetében, mint a nagyon magas képfrissítés. Egyébként meg nincs jelentősége, a lényeg hogy mindenki elégedett legyen
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #179 üzenetére
PC - vel nem játszom tévén soha, arra ott a szintén 4k g-synces monitor. Azt meg soha nem állítottam, hogy a PC ne lenne jobb játékra, de a konzol sem kidobandó kategória.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #170 üzenetére
Egy ilyen tévén tolom a PS4 - et, szóval a minőség miatt szerintem ne aggódj
[link] -
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #162 üzenetére
Én 52 múltam, és a 60 fps bőven elég a minőségi szórakozáshoz számomra. Jómagam konzolokon nőttem fel, ma is van PS4 - em meg Switch - em is, azokkal sincs semmi bajom. b. kolléga azt is megírta miért a 163 - as hozzászólásában.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #158 üzenetére
Emlékszem még, amikor arról mentek a viták hogy kell e a 60 fps, elég a 30 is, most meg már 240 fps - ekről szól a fáma
Számomra a 60 teljesen folyamatos és sima, csak kevesebb ne legyen. A sok fps - nek ára van, eleve a grafika butítása olykor nagyon, és az nem igazán jó. Amikor az ember vesz mindenből felső kategóriát, nem lowon akar játszani, én legalábbis így vagyok vele.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #156 üzenetére
Nekem is pont ilyen van, csak a Ti. Viszont mint írtam, nekem nem kell több mint 60 fps, mert abszolút nem érdekel a multi, így elvagyok 4K mellett is vele, de remélem lesz azért erősebb kártya hamarosan.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #153 üzenetére
Aki single játékokkal játszik annak általában a 60 fps bőven jó. Nekem is elég, inkább a 4K 60 fps közel max. grafika mellett mint a FHD 144 - en. Persze ha lesz majd egyszer egy olyan kártya ami dupla erősségű lesz mint a 2080 Ti akkor lehet, elgondolkozom a kicsit magasabb fps - en én is. Egyébként egy ismerősöm 1060 - al játszik, 1440x900 - on, és tökéletesen el van vele. Nem mindenkit érdekel még a felbontás sem mindig annyira, natívon meg egyáltalán nem csúnya a 900p sem.
-
kolopele
nagyúr
válasz
DroiDMester #144 üzenetére
Azért egy 1080 meg egy 2060 kb. egy szint, és valóban nem elég egyik sem mondjuk FHD 144 HZ - re az újabb játékok egy részénél, de átlag 60-75 HZ esetében bőven jók, ahogy egy 1060 6GB is képes még eldöcögni (persze az sem 144 - en)
144 fps - hez már legalább egy 2080 kell.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Carlytoo #126 üzenetére
Olvasgattam a témában, és állítólag az LG nem használ PWM - et az OLED tévéinél, de itt sem látom hogy írnának róla külön:
[link]
Az emberek 10% - a érzékeny állítólag nagyon a PWM - re, elképzelhető, hogy neked is ez a gondod amennyiben ezt a technológiát használja. Én pl. monitorok esetében a kék fényre vagyok érzékeny, ezért is örülök nagyon annak, hogy lehet csökkenteni, monitoron szabályozva többet ér mint windows - ban. -
kolopele
nagyúr
válasz
janos666 #110 üzenetére
A monitort közelről szeretem nézni, a tévét meg messzebbről. Ezért is elég a 27" PC - hez, a 77" meg tévénél. Egyébként más oka is van annak, hogy játékra inkább a kisebb monitor a jó nekem, de ez nem ide tartozik. Már a 27" is nagyon határ, az IPS - el meg semmi bajom nincs.
Egyébként én is azt írtam egy másik cikknél, hogy nem lényeg az sem, ha az OLED mondjuk beég, legfeljebb vesz az ember másikat, így van ez az autónál is, teljesen igazad van, az ember nem azért vesz luxus autót sem, mert azzal foglalkozna mennyiért tudja majd eladni ( ergo mennyit bukik teszem fel 3 év múlva). Ezért sem foglalkozok soha ezzel az ár/érték arány dologgal. -
kolopele
nagyúr
válasz
Hopkins95 #108 üzenetére
Szerintem is elfér rajta
Jó, nem volt éppen olcsó, még a keresőben fel vannak tüntetve az utolsó árai, de nekem nagyon megérte. Az ívelt kialakítás kimondottan tetszik, a legtöbbször azok szokták kritizálni akik még az életben nem láttak olyat, de csakis rossz lehet. Az íveltségnek egy 27" - os monitor esetében nem lenne sok értelme, de ekkora méretben már inkább előnye van mint hátránya. A hírhedt beégésnek sincsen semmi nyoma, amit oly előszeretettel szokás rámondani az OLED - ekre.
-
kolopele
nagyúr
válasz
janos666 #104 üzenetére
A monitorom egy ASUS ROG SWIFT PG27AQ, a tévém meg egy 77" OLED 4K (LG 77EC980V).
Oké, HDR nincs benne, de ugye nem baj ha ez annyira nem érdekel? Elvileg ezt csak tévének vettem, és általában arra is van használva, max. a konzolokat kötöm inkább csak rá. Ugye nem probléma, ha számomra megfelel egy szar, fos 27" - os g-synces, 60 HZ - es IPS 4K monitor is?
Közelről szoktam játszani, plusz amikkel játszom bőven elég a 60 fps, nálam nincs e-sport mánia, meg placebó hatás sem. -
kolopele
nagyúr
válasz
Hopkins95 #102 üzenetére
Méret függő, pl. 27" - os 60HZ - est már kapsz 300-400 ezer között, mégpedig nem is rosszat. Az enyém is g-synces, IPS paneles, és ezen két ár között mozgott. Azt azért tudomásul kell venni, hogy a minőségnek, teljesítménynek (pl. videokártya) ára van. Akinek meg sok ez, ott a FHD, olcsón lehet játszani ma már gond nélkül, de már az 1440p sem drága.
-
kolopele
nagyúr
Én azért erre nem vennék mérget, mármint hogy ennyiért lesz 4K monitor 144 HZ mellett a közeljövőben. Több mint a duplájába került a 60 HZ - es moncsim is, ha lesz is, szerintem én azt már nem biztos hogy megérem (főleg azt, hogy legyen olyan VGA ami ezt az fps számot ki is tudja tolni). Mondjuk engem ez nem is érdekel, én még mindig arra várok, hogy a stabil 60 - at hozza végre egy kártya úgy, hogy ne kelljen low-mediumra tenni pl. egy Metro - t. Az a baj, hogy még itt sem tartunk.
-
kolopele
nagyúr
Nyilván nem az a fejlődés, hogy ugyanazt a teljesítményt adják ki olcsóbban x év múlva is, de nem csak erről van azért szó. Mondjuk aki még csak most építi első gépét az sokkal olcsóbban juthat hozzá egy komolyabb géphez mint régebben. Úgy gondolom, a 2080 Ti azért elég szép előrelépésnek számít, a lényeg pedig pont ez, a csúcskategória fejlesztése, mert a teljesítmény növelése sokkal többet számít valóban mint felmelegíteni ugyanazt a teljesítményt olcsóbban. Tény, bőven van még hova fejlődni, még a 4K sem tökéletes, és akkor hol van még a 8K kártya............
-
kolopele
nagyúr
Sosem értettem ezt az ár/érték dolgot. Amikor pl. kijött a 980 Ti, 250 ezerbe került, ahhoz képes az 1070 már csak 150 ezerbe, ugyanazt a teljesítmény nyújtva, ráadásul 100W - al alacsonyabb TDP - vel. Jelenleg az 1660 Ti hozza ezt a szintet, 80 ezerért már hozzá lehet jutni pár hónaposan, de újonnan is 100-110 környékén. Igazából annak nagyon is megérte váltani, akinek volt teszem fel egy 1060 - a, hiszen kevés ráfordítással, kis szerencsével akár egy 2060 - hoz is hozzá tudott már jutni. Egyedül a csúcs kategória az ami kissé elszállt, de nem is abból akarja magát fenntartani az nVidia, vagyunk páran akik áldozunk rá a 4k miatt, de ennyi. Azért én is remélem, a háromezres széria a felső kategóriában nagyobbat fog szólni, mint amekkorát szólt az 1080 Ti-2080 Ti esetében.
-
kolopele
nagyúr
válasz
SunMount3r #46 üzenetére
Sajnos jósgömbbel nem rendelkezik senki. Aki biztosra akar menni továbbra is jobban jár az nVidia-g-sync párosítással.
-
kolopele
nagyúr
válasz
cskamacska #39 üzenetére
Nem most, hosszú évekkel ezelőtt sem érdekelt mi mennyibe került, a lényeg annyi volt, hogy nekem megfeleljen, elégedett legyek vele. Amikor az 1080 megjelent, már akkor is azonnal lecsaptam kettőre, csak ugye az SLI nem jött be, így remek váltásnak bizonyult az 1080 Ti, majd a 2080 Ti. Van még hova fejlődni persze, bízom a háromezres szériában, főleg abban, hogy azzal már nem lesz probléma minden játéknál kihozni a stabil 60 fps - t 4K - n. Nekem ennél több nem kell, mert felesleges, multi meg e-sport kilőve.
-
kolopele
nagyúr
Én majd fél misiért vettem anno a 2080 Ti - t, szóval ha már csúcskártya akkor nem a jelenlegi 150 ezres kártyákat kellene felhozni, a csúcskártya egyik fontos ismérve ugyanis az, hogy a 4K - val is elboldogul az újabb játékoknál is (majdnem mindig). Igaz, "csak" 60 fps mellett, de ennél a felbontásnál nem is az e-sport a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Update 07.21. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest