- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2378 üzenetére
Kodi és fokrjai (pl. MrMC) kényesek a mappa elnevezésre is. Filmeknek nem kell egyesével külön mappa, elég egy "Filmek" mappa, gyűjteményeknek csinálhatsz külön mappát. Sorozatoknál figyelni kell a pontos mappa megevezésre is, pl. "The Mandalorian (2019)/Season_01", stb.
A gond kizárólag ott van, ahol külön mappákban vannak a filmek. - ha egyesével külön mappákban vannak akkor nem csodálom, mert a Kodi a mappákat is olvasná. Gyűjeteményeknél oké, egyéb esetben nem kell.
Ezen a terén azért a mede8er megoldása sokkal jobb volt. - nem volt jobb, mint írtam, nem ismered a Kodit és a legtöbb hasonlóan működő programot amik normálisan szkennelik a filmeket. A Mede8er megoldása kezdetleges volt ahogy a Dune-é is, de már évekkel ezelőtt eladtam a Dune-t és minden mappát megtisztítottam. Használhatod a Mede8er féle szeknnelést is, de az nem a jövő, az a múlt. Térj át a rendes megoldásra és nem lesz gond.ui.: Plex, Emby Infuse, Kodi, MrMC, stb mai programok mind hasonlóan működnek, tehát nem az a jó ami csak egy féle képpen (pl. Dune, Mede8er), amikor általánossá vált a Jukebox akkor normálisan megoldották a szkennelést, a régi lejátszókon amolyan felemás volt a megoldás, tudom, mert évekig használtam azt is. Térj át a Kodi Wiki által javasolt megoldásopkra és soha egyetlen egy programmal nem lesz gondod, mindegyik hasonlóan működik és ugyanazt a scrapert használják. Nálam 5 éve tökéletes minden új megjelenés, stb. Több százszor állítottam be Kodit, MrMC-t, Plex-et, Emby-t, MySQL-t, stb. Minden esetben 99%-os volt a pontosság és a hibátlan megjelenés. 1-2 mappánál mindig van valamilyen félreértés.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2376 üzenetére
A megoldás az ha általánosan jól van rendezve a tartalom. Ha úgy akarod használni ahogy lejön, tehát semmi rendezés akkor bizony be kell állítani, hogy nfo alapján készítse az adatbázist és a mintafájlokat hagyja figyelmen kívül.
Emby vagy Plex is ugyanúgy működik, ha normális az elnevezés és a rendszerezés akkor programtól függetlenül mindegyik megtalálja a tartalmakat. Mivel nálad úgy van ahogy "puffan" így minden esetben az nfo-ra kell hagyatkoznod ennek meg ugye feltétele a jó nfo. Emby/Plex előnye, hogy egy adatbázist kell kezelned és bárhol, bármikor elérhető szinte bármilyen eszközzel. Kezdőknek akik a Kodit nem nagyon ismerik azoknak nehéz a használata, Infuse ebből a szempontból sokkal barátságosabb. -
blakey
titán
válasz
TazLeacher #2341 üzenetére
Alap, hogy nem DLNA-t használunk komolyabb médialejátszásra, ezt nem is feltételeztem, ez nem az Infuse hibája hanem a DLNA kiszolgálóé. De ha egyszerűsíteni akarsz az életeden akkor használd a Plex-et adatbázisnak, kapcsold ki a DLNA funkcióját és az Infuse tudja kezelni a Plex-et. Amúgy SMB vagy NFS. DLNA-t maximum Blu-ray lejátszóval használok.
-
blakey
titán
válasz
TazLeacher #2332 üzenetére
Szerintem valamit mégis rosszul csinálhatsz. Vannak filmek amit nem talál meg, de azokat ki lehet javítani. Nem kell minden filmnek külön mappa, a sorozatoknál fontosabb, gondolj egy saját könyvtárra ahol a könyveket tárolod, ott sem teszel minden könyvet külön dobozba csak a sorozatokat, így kell eljárni a filmekkel, sorozatokkal is. Valamint két heélyen tudod megnézni a beszkennelt tartalmakat, egyik a mappa amit felveszel és azt fogja "betárazni", ott a mappákat fogod látni általában borító nélkül majd a ha belépsz akkor látod a borítókat. Illetve van az Infuse által létrehozott Filmek és Sorozatok (TV-műsorok, nem emlékszem) rész a foldalon, ott viszont egyből jukeboxként jelenik meg minden. Megmutatni és megcsinálni könnyebb, mint leírni. Nem bonyollt csak valamiért úgy indítottál és ez lehet a gond.
-
blakey
titán
Írtam, hogy hol van: "Mappában van a film mellett." Nincs külön mappája a feliratoknak, annak nincs értelme, a legtöbb program így nem tudja automatikusan értelmezni és lusta vagyok keresni.
Külön tallózó funkciója nincs az Infuse-nak ahogy lementeni sem tudja a film mellé. -
blakey
titán
válasz
TazLeacher #2319 üzenetére
Blakeyjr@gmail.com Valószínűleg alapjaiban rossz az elrendezés, megnevezés. Bár az Infuse is hibázik de azért mindent megtalál és normálisan rendszerez. Filmek külön mappába legyenek, sorozatok szintén, itt fontos, hogy az évadok is normálisan legyenek elnevezve, én azokat is külön mappába teszem. Az adatbázis szkennelés egy picit érdekesen működik Infuse-nál, főleg a sorozatoknál. Akkor lesz teljes a szkennelés ha belépsz az adott mappába mert akkor elkezdi azt gyorsan beszkennelni és pár másodperc alatt végez. Minden sorozatnak külön mappája lesz és az évadok is külön fognak megjelenni, sőt a speciális részek is külön mappát kapnak. Amikor egy évadot nézel akkor a speciális rész is megjelenik ha oda tartozik.
Feliratokat is jól kezeli, ha nem akarsz problémát akkor ua. legyen a neve illetve ha szeretnéd latni, hogy milyen nyelvű a felirat akkor tedd a név után pl. a . hu-t és akkor magyarnak írja ki. Kodi leírásai tökéletesek minden programhoz igy ehhez is. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Viszlát #2310 üzenetére
Emby-vel ugyanazok a problémás dolgok mint Plex-szel, TrueHD/Atmos hangsáv és/vagy PGS felirat esetén transzkódol, ami 4K felbontás esetén nagy kihívás még egy combos szervernek is. - Emby app-al? Azt nem használom úgy ahogy a Plex app is sz@r az Emby sem kivétel. MrMC-vel semmilyen transzkódolás nincs Emby szerverről.
(#2311) reggi
Csak kiegészítettem, nem kell egyből a falba verned a fejed. -
blakey
titán
válasz
Snoop-y #2299 üzenetére
Nekem meg az nem vilagos, hogy most kell hozza egy plusz lejatszo vagy hogyan ered el az emby-t? - szerver kell, lejátszó meg lehet maga az Emby app az adott eszközön vagy olyan alkalmazás ami kezelni tudja, pl. MrMC, Kodi. Infuse egyelőre nem kezeli. Az Emby/Plex szerver tulajdonképpen adatbázis-kezelő.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
RobexX10 #2285 üzenetére
MrMC is használom de az meg SDR-ben játssza le amit Infuse HDR-ben a TV meg DV-ben.
(The.Last.Jedi.2017.2160p.UHD.Blu-Ray.Remux.HEVC.HDR10.DolbyVision.DD) - akkor a MrMC nincs jól beállítva, az is HDR-ben játsza le, megvan a film. Sajnso ennél nem működik a DV, de HDR10-ben működik.
-
blakey
titán
Lehet, hogy a Plex lejátszás ezen része nincs megfelelően implementálva a MrMC-ben, nálam Emby a szerver, most kipróbáltam egy másik lejátszón nézett filmet leállítottam és MrMC-ben elindítottam, onnan folytatta ahol előzőleg leállítottam a másik eszközön. Nekem soha nem volt ezzel gondom.
-
blakey
titán
A Hangbemenet az amit fogad HDMI-n keresztül, a Hangkimenet (ez most s téma) amit továbbküldd optikain vagy ARC-on (HDMI). Optikain, ebben az esetben ha:
- MPEG a bejövő hang akkor a kimenet PCM lesz
- DD a bejövő akkor a kimenet is DD
- DD+/Atmos a bejövő akkor a kimenet HDMI/ARC-on keresztül DD+/Atmos, optikain keresztül meg DD lesz
- HE-AAC a bejövő akkor a kimenet DD
- DTS/Express a bejövő akkor a kimenet DTS vagy PCM
- DTS-HD MA esetén a kimenet PCM lesz illetve ha tartalmazza a DTS magot akkor DTS -
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2255 üzenetére
Te magad mondtad, hogy DD 5.1 biztosan lesz mivel az Apple Tv képes erre kódolni. - olvasd el figyelmesen, hogy miket írtam. Alapesetben ha Apple TV-n a legjobb minőséget szeretnéd akkor DD 5.1 és többcsatornás PCM van, mivel te TV-n keresztül vezetnéd a hangot így DD 5.1 és PCM 2.0 lesz. Ha azt szeretnéd, hogy az Apple TV dekódoljon minden hangformátumot DD-re akkor erre van lehetőség de ez ugye valamennyire butított az eredeti beállításhoz képest, más hangod nem lesz.
Utána meg megint azt mondod , hogy koppanás lesz, mert csak pcm 2.0 lesz. - olvasd el az előzményeket és a szövegkörnyezetet.
Most a mederen sem tömörítetlen pcm-et hallgatok hanem DD 5.1 és DTS-t. - pontosan erről van szó, Apple TV csak DD-t tud továbbküldeni, minden más LPCM lesz. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2229 üzenetére
Annak ellenére, hogy maga a TV tovább tudja adni az erősítőre a DD 5.1-et és a DTS-t is, ha beiktatom közé az Apple TV-t, akkor csak DD 5.1 lesz mivel az ATV átkódolja a DTS-t is.
Jól gondolom?- Az Apple TV menüjében beállítható, hogy minden többcsatonás hangot DD-be kódoljon, így a DTS-t is, jól érted.
Nekem tök mindegy, hogy milyen feliratot fog mutatni az erősítő.A lényeg az lenne, hogy ne legyen gyengébb a hangminőségem, mint jelenleg. - a hangminőség valójában nem gyengébb Apple TV-vel, sőt jobb, mivel 24 bites, nálad a TV miatt egy picit bonyolultabb többcsatornás hangot kicsikarnod. Ha megfelel számodra a DD 5.1 akkor nincs gond, beállítod, hogy arra kódolja és akkor mehet a menet.
-
blakey
titán
Szerinted felesleges, szerintem nem. Ha neked rizsa akkor nem kell elolvasnod.
TV-n keresztül átküldeni a hangot nem minden esetben egyértelmű, van amelyik csakis PCM-be küldi tovább, van amelyik képes az AC3/DTS-re is és van amelyik csakis a DD-t tudja. Az Apple TV minden esetben dekódol, tehát kizárólag az általa továbbküldött formátumok lesznek elérhetőek külső eszköz számára. DD elérhető, DTS nem. MrMC, Infuse a többcsatornás LPCM-et preferálja, joggal, mert úgy jobb hang, de van lehetőség DD-re konvertálni az összes hangot.
galaxys80
Minden hangot megszólaltad az Apple TV és a megfelelő csatornaszámmal, nincs olyan hang amit ne tudna, de te TV-n keresztül használnád így a TV csakis PCM 2.0-t tudna az Apple TV-ből kapott jel alapján továbbküldeni, esélyed sincs, hogy DTS feliratot láss az erősítődön. Maximum DD-t tudnál kicsikarni. Passtrough mód az Apple TV-n maximum DD és DD+ esetén van, az Atmos DD+ segítségével érhető el. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2224 üzenetére
Mint írtam, az Apple TV át tudná konvertálni Dolby Digital 5.1-be (erre van lehetőség) és akkor mindened úgy szólna, eltérő esetben csak 2.0 PCM lesz a TV-n keresztül, mivel a TV is egyfajta szűk keresztmetszet. Tehát ha kell minden esetben az AC3 5.1 és a DTS 5.1 akkor számodra nem az Apple TV a megfelelő lejátszó.
Hogy világosabb legyen, közvetlenül HDMI-s erősítőre kötve minden hang a megfelelő csatornaszámmal szólalna meg annyi különbséggel, hogy az erősítő Multi CH IN-t írna ki, DTS, DTS-HD stb. helyett.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2220 üzenetére
Írtam mittud az AppleTV, többcsatornás LPCM, ha nem tudod, hogy az micsoda akkor kérdezd meg. Írtam, hogy maximum DD-re konvertálva tovább küldheti a hangokat, de egyszerűbb megérteni, hogy minden hangot az ATV dekódol, tehát a TV-nek minden hangot PCM-be küldi. A Dolby hangokat tudja, de csak ilyen formátumban: DD, DD+, DD+ATMOS. A DTS is PCM lesz.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2212 üzenetére
Apple TV többcsatornás PCM-be küldi tovább a hangokat, nincs DTS, esetleg DD-re konvertálsz mindent. A TV-d nem fogadja és nem is küldi tovább a többcsatornás PCM-et, csak 2.0 lesz. A többcsatornás PCM-hez TV esetében szükség lesz a HDMI 2.1-re és az eARC-ra valamint egy arra képes erősítőre.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2209 üzenetére
Ha beleolvasnál a topikba akkor láthatnád, hogy az Apple TV nem küldi tovább a hangokat passtrough módban, azaz ő maga dekódojla és többcsatornás pcm-ként küldi tovább. Nálad a megoldás egy HDMI-s erősítő ami képes a többcsatornás PCM-re. TV-re kötve mindenképp PCM-ed lesz.
Eszembe nem jut lecserélni ezekre a kínai csodákra. - az a "csoda" amit elítettem sokkal jobb eszköz, mint azt gondolod és mint a Mede8ered, nekem is van egy olyanom, a másik amit még ajánlani tudnék az a Khadas VIM3/Pro/L, szuper kis eszközök, szeretem. -
blakey
titán
Na, megvolt a teszt, jó, szokni kell, de jó, nagyon pozitív, hogy alvóba tudom tenni vele az ATV-t és a kontroller is kikapcsol, egy gombnyomásra bekapcsol és csatlakozik az ATV-hez. A fogása jó az irányítást még szokni kell a Nimbushoz képest, azért ezt álasztottam, mert ugyanott vannak a gpmbok mindkét kontrolleren.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
BPéter1984 #2155 üzenetére
Mindent leírtál csak azt nem, hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkező film esetén akad illetve milyen beállítások mellett. (cím nem lényeges, inkább a paraméterek)
HDMI 2.0-ás kábel nem létezik, nem számozzák a kábeleket, csak a csatlakozóknak van verziószáma. A felsoroltak egyikének sem lesz köze a hang akadásához hanem inkább a beállításoknál lesz a gond. Mely YT videónál akad? Erősítőn mire van állítva az adott HDMI bemenet? Milyen beállításokat használsz a hangot illetően MrMC, Infuse és tvOS esetén valamint az erősítőn? -
blakey
titán
válasz
aujjobba #2148 üzenetére
Mókolgatni? Emby is hozza ha ugyanazt csak nem álltod be, nem szánsz rá időt, hogy elolvasd mit és hogyan, Emby is tudja nfo alapján azonosítani, állítsd be, én sem mókolgatok, csak rendszerezem a dolgaimat, Plex véletlenül találja meg épp azokat, de megnyugtatlak, hogy ott is van bőven amit nem talál meg ahogy Kodiban MrMC-ben, Infuse-ban is. Viszont egy normális elnevezés esetén az összes app 99%-os pontossággal találja meg a dolgokat.
Egyébként kb. 2 hete tértem vissza az Embyhez mint közös adatbázis, semmit nem mókolgattam, annyi volt mint egy program beállítása, pl. az Infuse, fél óra múlva bármelyik lejátszóval elértem a komplett adatbázist.
-
blakey
titán
Csak ezzel nem tudsz mit kezdeni, bár tény, hogy ha az Infuse üzletpolitikája nem ilyen lenne akkor simán működne minden verzión, ahogy pl. a MrMC is csinálja. Tény, hogy az Infuse "support" kimagaslóan jó, nagyon sok véleményt meghallgatnak, tesztelnek és nagyon sok frissítés jön ki, egyelőre jobbnál jobb verziókkal. De drága
, viszont már túl tettem magam a vételáron, megvettem és "k@pják be"
, legalább annyi előnye van, hogy iOS és tvOS-en is használható, MrMC csak azon a rendszeren amelyiken megvetted.
(#2144) devil-k
Az minden esetben fontos, évekkel ezelőtt a Dune-nél megtanultam amikor elkezdtem oda is borítókat készíteni, amióta minden normális nevet kap minden program meghálája és csak minimálisat kell javítani, érdekessége a dolognak, hogy mindegyik app-nak mással van gondja, Infuse-nál pl. a Hawaii Five-O teljesen 0 találattal bír, filmeknél pl. tökéletes, Emby nálam 10 filmnél tévedett, Kodinál a Universal Media Scraper a Star Wars-aokat nem találta meg, hibásan azonosította, a TMDB meg a Da-Vinci kód és társainál hibázott. Szóval tökéletes nem lesz de 1 adatbázis esetén azért egyszerűbb a dolog, mert csak 1x kell javítani. -
blakey
titán
válasz
devil-k #2135 üzenetére
A 9.000 Ft-os lifetime-ot egyébként kicsit soknak találom - szerintem nem lifetime, az csak egy verzióra vonatkozik, jelenleg a 6-osra, vagy most épp akcióznak
, 42$-ért vettem ami nem 9e Ft volt akkor sem.
Mit nem játszik le az Infuse? - nem is az a legfőbb gond, mert kb. mindent visz, 1-2 DV anyagot SDR-ben játszik le míg a MrMC DV-ben valamint ugye még nincs Dolby Atmos és Emby támogatás és nekem hiányzik a zene is, a többi nem a lejátszás képeségeket illeti, a korábban említett felirat letöltése csak saját, rejtett mappájába történik és nem teszi a fájl mellé, a dual feliratot (egy időben két felirat, bár ez ritka) nem kezeli illetve a színesen megjelenítendő feliratot sem kezeli jól. Ezek vannak amik a MrMC-hez képest hiányosságok, mert az mind tudja. Tehát ha így nézzük akkor a MrMC jobb lejátszó és olcsóbb is, én még 1700Ft körül vettem meg.(#2137) reggi
de egy olyan tartalom ami korábban gond nélkül ment és most nem az egy kicsit fura. - miért az? Új OS van, vagy te nem azt használod? Ha igen akkor nem kellett volna frissítened tvOS 13-ra, mert új alapokra helyeztek 1-2 dolgot, kernel is változik, stb. Semmi köze az app készítőjéhez, az Infuse 6-ot is fel kellett készíteni a 13-as OS-re, mert bizony ott is voltak gondok, legalábbis a tesztelők véleményét olvasva.
Mert hogy nem kapom meg az új funkciókat vagy az új formátumok támogatását az ok, de hogy a régiek sem mennek azért több mint érdekes - az új OS miatt van, annak köszönd.
De persze kibirhato az összeg csak kicsit rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. - akkor a jövőben nem frissíts új verziószámú OS-re, maradj azon amihez az utolsó verziójú app-ot fejlesztették. Az Infuse 5 tvOS 12-n érezte jól magát. -
blakey
titán
Az üzletpolitikájukkal én sem értek egyet, de amikor én kezdtem el használni (talán a 4-es volt
) már akkor lehetett sejteni ezt és volt is belőle sok vita a saját oldalukon. Viszont messze a leggördülékenyebb rendszer iOS, tvOS-hez ha filmet szeretnénk nézni. Mondjuk annak aki első lépésként megvesz egy Apple TV 4K-t és a két lejátszó app között gondolkodik akkor inkább a MrMC-t ajánlom, mert az legalább mindent lejátszik és sokkal olcsóbb.
-
blakey
titán
Ezt több verzióval ezelőtt is tudni lehetett és más app-oknál is így van, nem lehet minden verziót a jövőbeli OS-ekhez optimalizálni, bármikor bekerülhet olyan új támogatás ami miatt a krábbi app már nem úgy működik. Ezért érdemes olyan konstrukcióban beszerezni ami nem okoz ilyen gondot, ilyen pl. a havi vagy éves előfizetés nem beszélve a "lifetime"-ról. Én megvettem így semmilyen szinten nem zavar ha gond van, szólok és javítják, mert ugye aktuális verzión vagyok ami támogatott.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
devil-k #2123 üzenetére
Végül megvetted az Infuse-t vagy csak kipróbálod?
A Kodi jó ha egyéb extra kiegészítőket használunk, arra van egy SBC-m, Khadas Vim3 Pro CoreELEC-kel, nagyon jó az is.
Valahol olvastam, hogy Apple részéről elképzelhető a passtrough engedélyezése minden formátum esetén valamint a 24.000 fps támogatása is, nem tudom, hogy ebből mi fog megvalósulni. -
blakey
titán
de nekem mindig olyan retro érzésem van tőle .- pedig egy jó felszínnel ez megoldható, egyelőre ugye 4 érhető el.
Meg külön kell a sorozatoknak mappa - ezt nem értem miért probléma, normális videótékában ez külön van, így náalm is kb. 10 éve, tehát el sem tudom képzelni, hogy egybe legyen ömlesztve minden. Amúgy az Infuse is ugyanonnan dolgozik, tehát csak be kell állítanod a megfelelő scrapert a MrMC-ben és máris jó vagy Emby/Plex adatbázist használsz és akkor semmilyen problémád nincs.
nekem nyugosebb sztem frissitek 6os infuse- ra. - egyáltalán nem az, de tovább megyek, az Infuse-ban a feliratok esetében a színessel szedettet nem ismeri fel illetve egyidőben 2 feliratot sem jelenít meg, de én is nagyon szeretem az Infuse-t de egyáltalán nincs gondom a MrMC-vel, a rendkívül jól paraméterezhetőség sokkal profibbá teszi, azért sokmindent nem tud az Infuse, bár a kezdetekhez képest azért nagyon sokat fejlődött. -
blakey
titán
válasz
devil-k #2108 üzenetére
Nincs Emby támogatás, csak később kerül bele, nálam az adatbázist az szolgálja, nincs zene és a feliratokat nem tölti le a film mellé ha netán a programmal szeretném letölteni, nem minden DV videót ismer fel, MrMC ezeket mind jól kezeli. Persze én "könnyen beszélek" hiszen mindkettőt megvettem.
Amúgy milyen a cucc? -
blakey
titán
válasz
Csabroncka #2105 üzenetére
Oké, nekem a nimbus van, 1 ezressel olcsóbb volt viszont maximálisan támogatott minden szempontból, írnám, hogy ehhez készült. Ha nincs egyéb eszköz és tervbe sincs véve akkor inkább a Nimbus ajánlott. 3+ éve használom, egyelőre kifogátalanul működik, de gondolom az XBOX kontroller sem rossz.
(#2106) aujjobba
Játékokhoz nem használom a gyári távot, kontrollerrel soha nem volt ilyen. Egyébként simán lehet, hogy a BT kapcsolat megszakad vagy nem úgy működik ahogy kéne, valamilyen eszköz vagy wifi bezavarhat. -
blakey
titán
Ha minden lehetőséget kipróbáltál akkor nekem sincs ötletem, Infuse 6-ot használok meg MrMC-t. Ha nem akarsz költeni a 6-osra akkor használd a MrMC-t, bizonyos szempontból jobb, nekem is jobban tetszik az Infuse, ezért is vettem meg a lifetime-ot, de a hiányosságai miatt mostanában a MrMC-t használom amig meg nem oldódnak és semmi hátránya nincs, minden üzembiztosan működik.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #2100 üzenetére
Miért pont azt vetted? Van XBoxod vagy kísérletezni akarsz netán sokkal olcsóbb volt a Nimbushoz képest?
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #2090 üzenetére
Minden többcsatornás LPCM, tehát mindegy, hogy AC3, DTS, True HD vagy DTS-HD, minden esetben a csatornaszámnak megfelelő PCM-et kapod. MrMC-vel (Netflixel is) megy az eAC3+Atmos is. Ha engem kérdezel akkor azon kívül, hogy nem látod az erősítődön a DTS, DD, stb kiírásokat attól még nem kapsz rosszabb minőséget, sőt. Ha mindenképp szeretnéd passtrough módban használni a lejátszót akkor nem az Apple TV a te lejátszód. Egyébként DD-t, DD+-t tovább tud küldeni, de nincs értelme ezekkel vesződni. Egyébként simán elképzelhető, hogy az Applenél meggondolják magukat és engedélyezik a passtrough módot.
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #2088 üzenetére
Nem, az Apple úgy döntött, hogy így a legjobb. Nem biztos, hogy az erősítőd jobban végezné a feladaot.
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #2086 üzenetére
többcsatornás PCM-et küld az erősítő felé, igen, átkódolja, azaz nem az erősítő végzi a feladatot hanem a lejátszó, 24bites LPCM lesz.
-
blakey
titán
válasz
aujjobba #2080 üzenetére
Ezek mind igazak MrMC-re is, nem ez az előnye vagy esetleg hátránya.
Képminőségben szerintem, jobb, mint a MrMC, nem sokkal, de jobb.
Felirat kezelésben nekem hiányzik, hogy nem tudja a fájl mellé tenni a feliratot, MrMC tudja.
Van 1-2 LG-s DV anyag amit a MrMC Dolby Visionbe játszik le, az Infuse SDR-ben játsza le.
Infuse-nál nincs Emby, ez azért lenne jó, mert jobb a Plexnél, legalábbis negyed annyi RAM-ot igényel a Plexhez képest, nem mindegy, hogy a NAS-ból 3-3,5GB RAM-ot foglal vagy csak 8-900MB-ot, úgy, hogy a DLNA is megy, mert szükségem van rá, de anélkül is ugyanez az arány. Emby kezeli az ISO-kat is s egy picit gyorsabb az egész kezelhetőség meg az adatbázis is jobban parméterezhető. Minden másban nagyon hasonló.(#2081) devil-k
Mire gondolsz, mi mit jelent? Az Emby hasonló a Plexhez, azt használom központi adatbázisnak, minden eszközömön, minden programmal elérem, legyen az TV, Kodi, Android, macOS, bármi, csak Infuse-ra nincs meg, de addig MrMC-t használok ebben az esetben.
Megy az NFS, minden megosztás működik. -
blakey
titán
válasz
Sickboy25 #2078 üzenetére
Elhiszem, az elmúlt héten MrMC-n néztem a filmeket, sorozatokat, mindig onnan folytatta ahol abbahagytam.
(#2077) devil-k
Érdemes az Infuse Pro-t megvenni? - én megvettem a "lifetime"-ot, sokat gondolkodtam rajta, de összeségében megéri, arra várok, hogy végre legyen Emby támogatás és akkor tökéletes lesz, persze nem az, de nagyon jó a támogatottsága. -
blakey
titán
válasz
Sickboy25 #2073 üzenetére
Semmi extrát nem kell csinálni, a MrMC Kodi fork így kb. az első 3 perc és az utolsó 3 perc esetén nem működik a funkció, minden egyéb időpont esetén működik, kilépsz majd újra elindítod akkor felajánlja a folytatást vagy az előről kezdést. Soha nem volt gondom MrMC-vel és mással sem, semmi extrát nem állítottam.
-
blakey
titán
válasz
general #2051 üzenetére
Igazándiból az ilyen kérdéseket nem értem, ott az eszköz, miért nem nézed meg, hogy milyenek vannak? Minőségben megegyeznek az iOS-el, 1-2 játék van amit játszom, egyik az Asphalt 8, kikapcsolódáshoz megfelelő. Más játékot nem vizsgáltam, de nem olyan kezdetlegesek, inkább kevés, de bővülni fog az Arcade megjelenésével.
-
blakey
titán
válasz
general #2049 üzenetére
urak, ez a kontroller támogatás csak annyit tesz, hogy használható a játékokhoz valamilyen konzolos kontroller? - ennyit jelent
de XBOX-ot, Playstationt nem akarok venni.
Elég csak kontrollert venni, meg ugye ott az eddig is támogatott Nimbus kontroller is. Kezdetek fogva használok egy Nimbust és csak kikapcsolódásra, semmi másra. Játékoknál egyszerűbb az irányítás.
-
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #2019 üzenetére
Pontosabban a MENU és a "TV" gombra ébreszt, nem érzem a bug-ot, mert mindig ezzel a kettővel ébresztettem, hangerő a TV-re van állítva és infra, logikus, hogy nem ébreszti, a hangvezérlés és a pillanat állj gombokat soha nem használtam ébresztésre. Utána nézek, hogy valóban hiba-e vagy épp "ficsőr". Nem kell vastagon szedni a szöveget.
-
blakey
titán
válasz
pauliboy23 #2015 üzenetére
-
blakey
titán
Megnéztem a kínálatot, még nem találtam semmi érdekeset viszont nem tudom minek köszönhető de javulást tapasztaltam a kép minőségében, Infuse is frissült így nem tudom melyiknek köszönhető. Eddig sem volt gondom a képpel de majd még tesztelem. Az új OS eddig egész rendben van, egyelőre gyors, az újítások is tetszenek.
-
blakey
titán
válasz
aujjobba #1968 üzenetére
Nem jó az RGB, nem ahhoz kell beállítani a képet. yCbCr legyen, a TV-n ha nincs más akkor alacsony RGB de jobb lenne az automatikus majd a TV-n a fényerővel és a kontrszttal kell játszani, hogy elérd a megfelelő beállítást amúgy meg nem kép alapján kell baállítani hanem videó alapján.
-
blakey
titán
Amikor felugrik első csatlakozás után a DV felirat az csak jelzi, hogy érzékelte a képességét és felajánlja, hogy kapcsold be, de az nem lesz igazi DV. Képkocka- és Dinamike egyeztetés bekapcsolása mellett akkor lesz DV ha az anyag is az. Netflixen sok ilyen van illetve vannak tesztfájlok is amikkel meg lehet nézni. A letöltőtt anyagok többsége sima HDR10, de mostanában egyre több a HDR10+, a DV ritkább illetve az ATV csak az 1 layeres DV-t tudja lejátszani külső forrásból.
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged