- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt
senior tag
válasz
#95904256 #47 üzenetére
Ezeket is köszi!
Az egyébként tiszta, hogy ha valami teljesen, végérvényesen megsemmisül, akkor nehéz lenne kinyerni.
(Aztán meg fejlődhet oda az MI, hogy majd kitalálja mi hiányzik és ki is egészíti. Persze ugyan az sose lesz, illetve nem mindegy, hogy milyen adatokról is beszélünk. De ez már nagyon off)
-
ttt
senior tag
válasz
#95904256 #43 üzenetére
Köszi!
Bár nem erre gondoltam, mivel ezekben egy bit - egy atom - ami valóban izgalmas és, ha szoba-hőmérsékleten működő képes lesz óriási lépést valósít majd meg.
Amit én olvastam az kb. annyi, hogy mondjuk van egy x méretű adattárad, az áll y mennyiségű adattároló részecskéből. Amennyiben sérül az adattároló egy y adattároló részecskéből is vissza tudod nyerni az egész x méretű adattárat, csak valamivel "halványabban". Amit úgy kell elképzelni, mint ahogy az ember próbál visszaemlékezni egy rég elfeledett emlékére.
(Link nem lesz, mert én már arra sem emlékszem hol a fenébe olvastam, bármennyire is erőltetem az agyam)
-
ttt
senior tag
válasz
#95904256 #40 üzenetére
Olvastam már korábban is azokról a kísérletekről amik arról szóltak, hogy egy elemi részecskén tárolt adatból is vissza lehet majd nyerni az egész adattárat. Eléggé SCI-FI és igazából az alapelvet is csak odáig értettem, hogy valami olyasmi, mint az emberi agy féle adattárolás, de ennyi
-
ttt
senior tag
Na most pont ezt mondták anno a CD-re, aztán kiderült, hogy lópikulát. Persze kellett hozzá, hogy egyszerűsítsék, olcsósítsák, stb.
A 3D-s adattárolás kísérleteiről is vagy harminc éve olvastam először; kísérletezek valamilyen polimer kockával, amit lézerrel "írtak".
Első körben nekem kevésnek tűnik a gigabájtos méret, persze ez majd nőhet.
Második meg az üveg, nyilván nem az átlag törésállósága lehet, de akkor is törhet.
Talán a karcolódás az amit könnyebben ki lehet küszöbölni.A hardver probléma bár valós, de ott pont az idő ami megoldhatja; gondolok itt arra, hogy ahogy fejlődik a technika úgy fogják az utókornak szánt adatokat újabbnál újabb módon és anyagokra tovább örökíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PR-Telecom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Légies iPhone halvány színei
- Diablo IV
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest