- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Nah megjöttek az alkatrészek, összeraktam és komoly a cucc.
-
tkesy
addikt
Nem, nem csak a tuningolhatóságot. Nem túl bőbeszédűek a gyári oldalon, de én úgy értelmezem, hogy 1,75v kell ahhoz, hogy 1600-on CL9-ben működjön a rammod.
Viszont az intel csak 1.65v-os ram feszültségig garantálja a cpu garanciális működését, fölötte nem.
Lehet, hogy az A-DATA csak 1333-on CL9 ben megy 1,65v-on, (nem tudom biztosra, de gyanítom) akkor meg tök fölös volt venni 1600-os rammot.Amúgy gondolom azért vettél 1600-ost, hogy a procit is minimum 160 BCKL-on járasd, (ekkor lesz szinkronban ugye a rammal), és nem kizárt, hogy mondjuk bírná, a 200-as BCKL-t is a memória, csak éppen ahhoz még kéne mondjuk 0,1v, de akkor már 1,85v környékén járnál, ami nem éppen egészséges az i5-re nézve.
szerk.: amint látom, sagesz93 már megírta a lényeget.
-
tkesy
addikt
Elkéstem ezzel a hozzászólással, de azt ugye tudod, hogy az A-DATA ramjaidnak 1.75v kell, hogy tudják az 1600-as tempót CL9 mellett?
-
Undoroid
őstag
A képen láthatón sem kellett kifúrni!A képen egy MSI 8800 GTS 640Mb/320Bit látható!Az a két M2-es furat gyárilag volt rajta!Csak annak megfelelően készítettem el az érzékelőt és szereltem fel oda!
A 4890-nél egyszerűen a hűtőborda és a műanyag burkolat közé szorítottam be!Így is remekül működött,mindössze az érzékelési küszöböt kellett finomítani!
Remekül végezte a dolgát...
-
Undoroid
őstag
Valóban olyan!A kék színűek egyenként ilyenek a zöld pedig 8db egy kupacban!Ha mind bent lett volna a képben,akkor végképp nem tudott volna fókuszálni a fotómasina!Így is csak félig oldalról tudtam normális képet csinálni!Szemből csak egy nagy,színes folt lett volna...Full plexis házban borzalmas fényár lenne!
A Te 4db LED-ed is iszonyatosan fog világítani!Valaki szereti az ilyen dolgokat nézegetni...Én inkább a monitort bámulom!
VGA-oldalán levő kábel: Az egy saját tervezésű és építésű ventiszabályzó áramkör hőérzékelő szondája!Az figyeli a VGA-hűtőbordát és ha játék közben melegszik,akkor azonnal beavatkozik!Ha érdekel,akkor nagy vonalakban leírom a működését is!
-
Undoroid
őstag
Szia!
Kicsit ügyeskednem kellett,de végül befért!Jelenleg is ezt használom!
Leragasztottam őket,mert még zárt háznál is zavaró fényt varázsolt a szobába!Van fényképem is róla,de még a gépet is megzavarta a fényár!
Gondolom,hogy így már érthető a leragasztásom létjogosultsága?
Ezen a képen még a korábbi VGA-val szerepel az alaplapom...
-
Recon666
Közösségépítő
Nah, megrendeltem az Alaplapot, a procit és a memóriát, 95500ft-ért+(2500ft kiszállítás)
-
Undoroid
őstag
Szia Recon666!
Tényleg jó!Semmi gondom nem volt vele eddig!Azaz mégis!Az a rengeteg (29db!!!) magasfényű LED,ami szétszórva el van helyezve az alaplapon és a működésnek megfelelően (winyóhasználat,adatmozgatás,stb) ütemében világít/villog!Sajnos ezt BOIS-ból és jumpereléssel sem lehetett kikapcsolni!
Maradt a jó,öreg fekete szigetelő szalag!
Jó sok cső van rajta,de középen a chipkészleten egy szép remekmű foglal helyet!Íme:
Ez egy jól megválasztott CPU-cooler esetén profitálhat a keletkezett légáramlatokból!
-
Recon666
Közösségépítő
Nekem meg pont ezt az MSI ajánlották, mindegyik márkában előfordulnak hibás darabok, pl:a hibás gigbyte alaplapokból egy szép művészeti alkotást készítettek. Ráadásul 3 ismerősömnek is MSI lap lett rendelve, egyikkel sincs gond.
-
-
Undoroid
őstag
Szia zH.!
Arra azért kíváncsi lennék,hogy miért is kell gariztatni egy alaplapot?Még véletlenül sem azért,mert szét volt feszelve/tuningolva és a gyári hűtése nem tudta lehűteni a túlhajtott összetevőket?
Az enyémet alapon használom és érdekes módon még semmi baj nem volt vele...A tuningtól sem kell félteni,mert eleve nem egy aprócska hűtéssel van felvértezve!Ezen kívül egy jól átszellőztetett házikóban lakik!Ez sem egy utolsó dolog...
Az tény,hogy itt a lecserélt alaplap passzív hűtése eleve kevés!Pár perc használat után szó szerint nem lehet megfogni,mert tűz forró!Ez gondolom előfordul más gyártmányoknál is!
-
Totál mindegy mit mondanak.
Van olyan MSI lap ami kéne, giga is van olyan, meg Asrock is.
Mondjuk ha ASUS-ban nincs ami kéne, akkor a második amit néznék Asrock lenne.(#11) Recon666: 4 éves technológia. Azért lényeg, hogy 1 tányéros 500-as, mert nagyobb az adatsűrűség, gyorsabban olvas. Ebben a gépben a HDD lesz a szűk kersztmetszet.
-
7600 GS
addikt
Semmi baj az MSI lapokkal.
Az utóbbi időben feljöttek, mint a talajvíz. Nekem még nagyon jó tapasztalataim vannak az Asus deszkákkal, az örök favorit. A Gigabyte-ról meg annyit, hogy nálam 2 hétig bírta, pedig nem is tuningoltam semmit. Mondhatnám, hogy "sz*r, f*s Gigabyte, de nem teszem, mert biztos csak én fogtam ki egy rossz példányt, attól másnak még működhet szuperül.
-
Recon666
Közösségépítő
Igazábol nekem, csak a mostani volt még, de ez kiszolgált hiba nélkül 3,5 évig, így nincs okom rá, hogy ne bízzak a gyártóban.
-
zH.
senior tag
Jó (kis) gép lesz. Nekem helyi szám-tech boltba azthiszem azt mondták ,hogy sokkal több MSI lapot visznek vissza gariztatni ,mint gigát. Persze lehetnek jók az MSI lapok , nekem nincs tapasztalatom velük.
-
Lehet egy új 500-as egytányéros vinyón érdemes lenne elgondolkozni, kevesebb mint 10K és sokat dobna a napi használat soán.
Mennyiért vetted a 470-et?
-
sagesz93
addikt
Én is hasonló váltást eszközöltem kb. 1 hónapja.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
dízelracer #4 üzenetére
Jó kis lap, de már döntöttem.
madstunt: Úgy néz ki elkelt minden. De ha mégsem akkor szólok
-
dízelracer
őstag
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Cthulhu Dawn #1 üzenetére
Miért, a mostani is már 3,5 éves és semmi baja, ráadásul a GD65 jobb tunigban mint a z Asus P7 P55D, ami egy árban van vele.
-
Cthulhu Dawn
őstag
MSI-t nem vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest