- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mickey5
csendes tag
Sziasztok!
Két nappal ezelőtt végre megkaptam az Rpi 2 B-t előre telepített Kodi (XBMC) kártyával és a szükséges média-lejátszó kódokkal. Sajnos nem sokáig örültem
Tudna valaki segíteni abban, hogyan milyen rendszerrel készíthetnék ebből egy használható lejátszót?
Röviden a probléma: tényleg hibátlanul megy rajta akár az 1080 pontos mkv is és kiterjeszti a nagy LG TV teljes képernyőjére. Csak annyi a baj, hogy eddig ugyanezt az LG-t használtam monitornak PC-hez (persze az RGB csatlakozóját) és ugyanezek a filmek mégis sokkal jobbak voltak, mint az Rpi-vel HDMI-n keresztül. A kép pedig csak egy kicsivel volt kisebb, mint így HD-ben. Most pedig, ha egy újabb filmet nézek, az többé-kevésbé jó, de nem az a minőség, amit a HD-től várnék. Régi filmek BD-változatánál minden kristálytiszta, de főleg a milliónyi szemcse
Az mp4-ről nem is beszélek, mert az ugye erősen tömörített. Eddig PC-ről azt is HD-nek láttam, most viszont igazi AVI-feeling.
De a legbosszantóbb a saját fényképek esete. Igazán jó minőségűek (5 MP Kodak kamera, nem telefon!), ha PC-n nézem, vagy az LG-n pendrive-ról. Rpi-n HD-ben pedig úgy néz ki, mint egy láthatósági mellény: tele van millió apró ezüst szemcsével. Szórakoztam az LG beállításaival is, de nem lett jobb, legföljebb tompább és kevésbé színes.
Természetesen a PC fogyasztása és az Rpi hordozhatósága volt a döntő szempont, ami miatt belevágtam. Nincsenek nekem nagy igényeim: kizárólag filmeket és fotókat akarok lejátszani az Rpi-re kapcsolt HDD-ről. Engem nem érdekelnek az olyan gyerekjátékok, mint a hálózati lehetőségek, katalogizálás, feliratok letöltése, stb. Csak egy hordozható média-lejátszó kellene. Mit tegyek? Fölöslegesen dobtam ki 25k-t az ablakon?
Minden segítséget hálásan köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- DJI Mavic 3 drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest